INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Slavoj zdolal také Aritmu 4:0, teď už jsou na řadě Louňovice

„A“-muži Týden po vítězství 4:0 nad Motorletem skončilo stejným výsledkem také další pražské derby na Vyšehradě. Slavoj porazil o záchranu bojující Aritmu 4:0, když dvakrát se trefil Michal Macháček z penalt, jednou pak Musa Ansuma a střídající Filip Turbák. Aritma svoji penaltu za stavu 1:0 neproměnila, střelu kapitána Lukáše Hrabáka Radim Mokrohajský vyrazil.

Šemíci tak mají na svém kontě šesté vítězství za sebou s celkovým skóre 23:2. Jenomže uspěly i vedoucí Louňovice, z Motorletu si odvezly vítězství 2:0, a tak rozdíl mezi oběma soupeři na prvních dvou místech zůstal po 25 kolech tři body. Teď už ale dojde k zápasu pravdy, tuto neděli 18. května od 17 hodin se totiž uskuteční jarní šlágr divize B Louňovice – Vyšehrad.

Bez zraněného Noska, zato už s kapitánem Hendrychem, jemuž vypršel trest, se Vyšehrad hned pustil do soupeřem s cílem dát brzy gól. To se ale nepodařilo: přestože domácí tým k tomu měl v první půli tři možnosti, zatímco hosté z Vokovic jednu.

Po čtvrthodině hry se dostal ve vápně k zakončení Ansuma, poslal však balon v pádu po zemi těsně okolo vzdálenější tyče do autu. O deset minut později pak po přiťukl balon ve vápně Kočímu a ten z velmi dobré pozice minul bránu, kterou hájil bývalý gólman Vyšehradu Prokeš.

Ve 32. min. se zčistajasna ocitl ve velmi dobré šanci stoper hostí Ambrus, chtěl přehodit Mokrohajského, což se mu sice povedlo, ale minul prostor mezi třemi tyčemi. Vzápětí na druhé straně Prokeš vyrazil Ansumovu ostrou střelu z úhlu. Těsně před poločasem jej prověřil střelou po mokré umělce i Macháček.

Tři minuty po změně stran si dvakrát vyměnili balon Kočí s Frohnou, od něj šel k Ansumovi, jenž se dostal metr za hranici vápna, kde se jej snažil zastavit exligový stoper Aritmy Birhanzl. Po souboji Ansuma upadl a rozhodčí nařídil penaltu. Dvě minuty se ještě diskutovalo, pak ale Macháček pokutový kop bezpečně střelou k tyči proměnil: 1:0!

O pět minut později však Lukeš fauloval na druhé straně hřiště nejlepšího střelce soutěže Pánka a výhodu penalty měla i Aritma. Kapitán Hrabák ji ale neproměnil, Mokrohajský jeho střelu vyrazil!

Po hodině hry po přihrávce od Kočího se ocitl ve vyložené gólové šanci Macháček, zblízka ale trefil jen dobře postaveného Prokeše. Tři minuty nato měl po přihrávce od Ansumy možná ještě větší příležitost zvýšit skóre Kočí, ale přestřelil.

Těsně předtím přišel na hřiště za Jandu Červený a v 65. min. se dostal s balonem do vápna, kde jej fauloval hostující bek Sailer. Macháček proměnil i druhou penaltu střelou do stejného místa: 2:0! Macháček se tím dostal s celkově deseti vstřelenými góly do čela týmové tabulky střelců před Tomáše Kavku. Dvě minuty nato se probil do další jasné šance Ansuma, zastavil ho však ofsajd.

Čtvrt hodiny před koncem utkání po dlouhém výkopu Mokrohajského Macháček prodloužil hlavou míč na vápno a Ansuma chytrým obloučkem přehodil Prokeše: 3:0!

V 79. min. po trestném kopu až od lavičky hostí Birhanzl hlavou trefil tyč vyšehradské svatyně a pět minut nato Rybka pálil těsně vedle. Vokovickým ale nebylo dáno, aby dosáhli alespoň čestného úspěchu.

Pět minut před závěrem po individuální akci Frohna pálil těsně vedle a v 88. min. přišel čtvrtý gól. Hendrych poslal po pravé straně kolmý míč na Schöna, ten zatáhl balon až k zadní lajně, všiml si nabíhajícího Turbáka, jenž přesnou střelou k tyči propálil Prokeše a dal svůj první divizní gól za áčko Vyšehradu: 4:0! V čase 89:55 min. pak rozhodčí Vít derby ukončil.


Asistent Milan Kopřiva: „Jsem rád, že máme tři body, měli jsme se však prosadit spíš ze hry než z penalt. Penalta jako taková každé fotbalové utkání a výkon mužstev devalvuje, přestože fauly na naše hráče ve vápně tam byly. Možná se někomu zdálo, že Aritma bude snadným soupeřem, skutečnost ale byla jiná. Odehrála tady velmi dobrý zápas, určitě lepší než Motorlet. První půlhodinku hry jsme sice strávili na polovině soupeře, ale nedokázali jsme nic proměnit. Přes vysoké stopery se nešlo prosadit vzduchem, tak jsme museli hrát po zemi. Šance, kterou měl Musa, by se proměnit měla. Poločas skončil 0:0, soupeř hrál dobrý fotbal a věděli jsme, že musíme přidat na důrazu a být vždy dříve u míče. Byl to oboustranně spíš boj než fotbal, což hrálo do karet Aritmě. Po faulu na Musu přišla penalta a vedli jsme 1:0. Okolo penalt jsou vždy polemiky, což mě vůbec netěší, je lépe dát gól ze hry. My jsme se ale snažili hrát fotbal a soupeř spíš jen čekal na naši chybu. Macháček proměnil tuhle a pak i druhou penaltu po faulu na Davida Červeného. Mezitím měl ale stejnou výhodu soupeř po naší nedůslednosti při bránění, penaltu však zahodil. Musím pochválit Radima Mokrohajského, chytil ji, podržel nás a vyřešil i jiné ošemetné situace. Macháček proměnil obě naše penalty excelentně, jinak ale měl být v utkání víc vidět, protože fotbalové kvality a zkušenosti na to má. Další šanci pak proměnil Musa krásným obloučkem a po další kombinaci zakončoval i Filip Turbák. Byla to pro nás generálka na Louňovice, ty hrát jinak proti nám nebudou. Bránit a čekat na rychlé brejky.“

Musa Ansuma: „V první půli jsme hráli h…, byli jsme všichni hodně nervózní a málo spolu na hřišti komunikovali. To nám ostatně vytkli i trenéři, a ve druhé půli se to pak už zlepšilo. Před první penaltou mě protihráč trefil do kolena, spadl jsem, takže penalta byla odpískána správně. Obránce Aritmy to věděl, že tam kontakt byl, a tak se hádal s rozhodčím zbytečně. Dal jsem pak ještě parádní gól, ten nejlepší na světě. Nikdo tady nedal tak hezký gól ani v lize. Až budu hrát za Slavii, dám takové góly i v nejvyšší soutěži.“

Michal Macháček: „Penalty byly na jistotu, jako vždy doposud. Přesto nás stálo tohle derby víc sil, než to předchozí s Motorletem. Aritma nám hrála dost do těla a dlouho jsme se trápili. Chyběl nám pohyb, a tak místy vázla i kombinace. Hodně nám pomohlo, že Radim Mokrohajský chytil penaltu.“

Jan Lukeš: „Dlouhý balon přes kříž, v našem vápně dva volní hráči Aritmy a já jsem předpokládal, že balon budu mít. Jenomže Ivan Pánek, můj někdejší spoluhráč z Motorletu, si dal šikovně přede mne nohy a jak jsem se mu snažil balon vypíchnout, tak jsem ho trefil, i když včetně balonu. Spadnul a penalta. Dost jsem si v tu chvíli drbal hlavu, naštěstí Radim ji chytil a pak už jsme to zvládli. Aritma byla lepší než Motorlet, zato my jsme tentokrát herně moc neoslnili. Nic moc, z vlastního výkonu jsem zklamán. Doufám, že to bude v Louňovicích lepší.“

Brankář Radim Mokrohajský: „Jsem rád, že se mi podařilo zneškodnit penaltu, protože za stavu 1:1 ve druhé půli by to bylo složitější. Zrovna v té chvíli měla Aritma docela tlak a vyrovnávací brankou by se ještě víc zvedli, takže bych to označil jako zlomový moment utkání. Kluci ale zodpovědně bránili, a tak Aritma zahrozila znovu už jen ze standardky, kdy jejich stoper trefil hlavou tyč.“

Trenér Aritmy Tomáš Kubr: „Navzdory kvalitám Vyšehradu a jeho postavení v tabulce jsme tady chtěli překvapit, a tak jsme se od začátku utkání snažili aktivně napadat. Utkání určitě ovlivnila první penalta, která byla hodně přísná. Měl jsem směrem k situaci docela dobrý výhled a řekl bych, že si hráč Musa podrazil nohu sám sobě. Pak jsme mohli sami skórovat z penalty, bohužel jsme ji neproměnili. To byl asi největší rozdíl mezi oběma týmy. Vyšehrad má hráče jako Macháček, který umí penalty proměnit naprosto suverénně, zatímco my ne. Navzdory tomu jsme pak byli podle mého názoru lepší, ale nevypracovali jsme si zrovna moc šancí. Druhá penalta pak už byla pro nás definitivním hřebíčkem. Sice jsme pak se ještě pokoušeli s výsledkem něco udělat, trefili tyč, ale namísto korekce skóre jsme inkasovali potřetí do otevřené obrany. Nechci se vymlouvat na rozhodčí, radši začnu u sebe sama: nezahráli jsme dobře, tedy ne tak, abychom měli možnost tu bodovat. Selhali jsme především v ofenzivní fázi hry. Některé naše obvyklé opory nepodaly zrovna optimální výkon, nedokázali jsme si přesně přihrát, přitom tak, jak se dnes prezentoval Vyšehrad, tu byla šance alespoň na bod. Jenomže poztráceli jsme spoustu bodů s týmy, které rovněž bojují o záchranu, to byla ta naše hlavní chyba.“

 

Slavoj Vyšehrad – Aritma Praha 4:0 (0:0)

Branky: 50. a 66. Macháček (obě z pen.), 76. Ansuma, 88. Turbák.

Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:2.

Rozhodčí: Vít – Novák, Novotný. ŽK: Ambrus (Aritma).

Diváků: 180.

V 55. min. neproměnil Hrabák (Aritma) penaltu.


Vyšehrad: Mokrohajský – Budějský (71. Chalupa), Hendrych, Mojdl, Frohna – Janda (59. Červený), Schön, Kočí, Lukeš – Ansuma (87. Doksanský), Macháček (80. Turbák). Na lavičce byl ještě připraven brankář Procházka. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Aritma: Prokeš – Ámai, Birhanzl, Ambrus, Sailer – Pivrnec, Krejcar, Hrabák, Bulíček (76. Vyjdák) – O. Rybka, I. Pánek. Trenér Tomáš Kubr.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

10 – Macháček

9 – Ansuma, Kavka (z toho 2 v poháru)

7 – Kočí

6 – Marčík, Mojdl

5 – Jung

4 – Budějský (z toho 1 v poháru)

3 – Červený

2 – Frohna

1 – Houdek (v poháru), Nosek, Smola, Turbák

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

12 – Kočí (z toho 2 v poháru)

7 – Nosek

6 – Červený, Mojdl

5 – Frohna (1 v poháru)

4 – Ansuma, Budějský

3 – Janda, Jung, Lukeš

2 – Macháček, Schön

1 – Doksanský, Hradecký (v poháru), Chalupa, Kavka, Marčík, Mbah, Příhoda, Smola, Turbák, Zimmermann


Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...