INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Pan Lebl hrál za Nuselský SK, Vyšehradu fandí už půl století

Tombola Takového fanouška, jako je 72letý pan Jiří Lebl, by si považoval každý klub – Slavoj Vyšehrad nevyjímaje. Jako divák zde zažil mnoho hráčských generací šemíků, a jak by také ne, když sem chodí na fotbal už celé půlstoletí. Proto je jen dobře, že se i na něj konečně usmálo štěstí v poločasové tombole. A vyhrál hned první cenu v podobě stolního grilu.

Jsem šťastný, že jsem tady konečně něco také vyhrál, i když tohle je spíš pro mladší lidi. Dám to dceři nebo synovi,“ usmíval se pan Lebl nad hlavní trofejí v tombole.

Na zdejší stadion to má blízko, bydlí totiž na Pankráci poblíž Vrchního soudu. „Chodím sem na každý domácí zápas Vyšehradu. Jsem v důchodu a naštěstí nemám zdravotní problémy,“ mohl se pochlubit dobrou kondicí. Sám je totiž bývalým sportovcem a fotbalistou, zamlada hrával za Nuselský SK.

Tento klub, vzhledem k jeho geografické blízkosti (byť už jen v časech minulých), stojí jistě za krátkou zmínku. Založen byl v roce 1909 a dožil se 94 let. Svoji největší slávu si užil ve 20. letech minulého století, kdy konkuroval i takovým velikánům jako Slavia, Sparta a Viktoria Žižkov. A kromě toho porážel i kluby jako Benfica Lisabon či Valencia CF, když byl na zájezdu ve Španělsku. Po válce měl „Nuselský“ hřiště na místě pozdější budovy Motokovu na Pankráci. V roce 1957 byl přejmenován na Slavoj Praha a ještě v 60. letech si zahrál II. ligu – na stadionu Slavoje Vyšehrad! V roce 2003, po fúzi s AFK Podolí do nového subjektu Slavoj Podolí, de facto zanikl. Podobně jako řada dalších tradičních klubů „po sametu“.

Zahrál jsem si také za ČSAO Vršovice a Viktorii Pankrác v nižších pražských soutěžích. Na pravém křídle,“ zmínil pan Lebl. Dříve se totiž nehrálo na jednoho či dva útočníky, tak jako dnes, ale na tři a někdy i na čtyři.

Pamatuji, když tady na Vyšehradě hrál ještě Franta Knebort a začínal tu brankář Zdeněk Hruška. Vystřídalo se tu za ty roky hodně dobrých fotbalistů,“ zavzpomínal pan Lebl, který byl jinak civilním povoláním instalatér. „Živil jsem se tímto povoláním pětačtyřicet let. Uteklo to jako voda, ale teď mám klid. Mohu říct, že jsem skalním fanouškem Vyšehradu, chodím na zdejší zápasy naprosto pravidelně,“ hrdě a s úsměvem zdůranil.

V poločase divizního derby s Aritmou byl na ukazateli skóre stav 0:0. „Vyšehrad musí vyhrát, alespoň tak 2:0,“ odhadnul pan Lebl. Šemíci to však zvládli ještě lépe, zvítězili nad soupeřem z Vokovic 4:0. „Líbí se mi Kočí, ale i další kluci hrají dobře,“ ocenil celé mužstvo.

Věřím, že teď i vyhrajeme v Louňovicích a ty pak ještě i s někým jiným zakopnou. Jinak řečeno, postupu do ČFL bychom se tady měli letos dočkat,“ dodal optimisticky pan Lebl.

 

Vítězové podzimní tomboly

Ladislav Křížek, Prosek

Karel Havel, Vysoká Libeň

Miroslav Kočí, Podolí

Jaroslav Dvořák, Modřany

Jaroslav Enderst, Smíchov

Jiří Mojdl, Rpety

Zdeněk Mužík, Kladno

 

Vítězové jarní tomboly

Tomáš Dvořák, Vinohrady

Světlana Mojdlová, Rpety

Petr Deršák, Jižní Město-Chodov

Martin Jirsa, Pankrác

Miroslav Komžík, Jižní Město-Opatov

Jiří Lebl, Pankrác

 

Foto z tomboly: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...