INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ideální scénář pro šlágr jara: zopakovat výsledek z derby!

A“-muži 4:0 s Motorletem, 4:0 i v dalším pražském derby s Aritmou. To byly poslední dva výsledky fotbalistů Slavoje Vyšehrad v jarní části divize B. A přesně tento rezultát by potřebovali šemíci zopakovat ještě jednou – tuto neděli na půdě lídra soutěže v Louňovicích. Na podzim jsme totiž podlehli doma Slavii 0:3, a vzhledem k tomu, že pět kol před koncem tohoto ročníku dělí oba týmy tři body a při případné bodové rovnosti na konci sezony budou rozhodovat vzájemné zápasy, je postupová matematika zcela jasná. Kostky jsou vrženy!

Tolik tedy k ideálnímu scénáři. Střízlivější hlasy však vidí nadcházející šlágr jara a vlastně i celé sezony 2013/14 jako neúprosnou bitvu o každou píď hřiště, kdy oba soupeři o prvenství v soutěži budou „žrát trávu“. S tím, že utkání vyhraje ten šťastnější rozdílem jediné branky, pokud tedy neskončí remízou. Vzhledem k výše uvedeným faktům by se však plichta rovnala pro Slavoj tak trochu i porážce.

Pokud vyhrajeme, budeme mít na sedmdesát procent jisté prvenství v soutěži a postup. Při remíze se nic nezmění, ale ještě i prohra rozdílem dvou branek nás udrží na prvním místě,“ zmínil trenér Louňovic Karel Jeřábek. „Ano, je to zápas sezony a jeho výsledek ovlivní zbývající průběh soutěže. Hrajeme doma, je to naše výhoda, navíc nemáme nikoho na marodce. Vyšehrad je ale teď v laufu, vyhrál šestkrát za sebou a bude se snažit hrát fotbal i u nás, tedy útočně. Kromě Macháčka s Musou se však může spolehnout i na obranu složenou ze zkušených hráčů, navíc se v poslední době rozehrál k dobrým výkonům záložník Schön. Pokusíme se Vyšehradu fotbalově vyrovnat, i když hrajeme přece jen jiným stylem. Rozhodne momentální forma hráčů – nejen to, zda vydrží hrát s nasazením od začátku až do konce, ale i jejich psychika a také výkony obou brankářů.“

O souboj divizních gladiátorů bude zájem

Karel Jeřábek odhaduje, že na zápas by mohlo dorazit zhruba půl tisícovky diváků. Vyjde-li však počasí, může souboj divizních gladiátorů navštívit fanoušků znatelně víc! Ti, co přijedou povzbudit šemíky, by tak rozhodně neměli dorazit až na poslední chvíli, u poklady jistě bude dlouhá fronta.

Louňovice jsou nejen celkovým lídrem tabulky, ale i nejlepším týmem jara (bilance 8 výher – 1 remíza – 1 porážka). Oba nacházející soupeři nastříleli za celou sezonu shodně 63 branek, Slavia jich ale o pět méně inkasovala (19). V bilanci domácích zápasů se může pochlubit nejúdernějším útokem (36 nastřílených branek) i nejpevnější obranou (jen 5 inkasovaných). Kromě toho na vlastním hřišti dosud Louňovice neprohrály (bilance 10 – 2 – 0). Vyšehrad má pro změnu nejúdernější ofenzivu venku (28 branek) a také vede tabulku sestavenou jen z utkání na hřištích soupeřů.

Marek Smola na druhé straně barikády

Nejlepším střelcem louňovického týmu je s deseti góly Petr Nykl (z toho jeden z penalty), Martin Vodička jich dal osm, Tomáš Matějka s Michalem Uhlířem po sedmi a Jakub Běhounek šest. Stoperskou dvojici tvoří na jaře dva zkušení hráči, Martin Daňhel a Petr Bohata, který hrál na podzim pravidelně druhou ligu na Střížkově. Oporou je pochopitelně i brankář Michal Jancsko, hlavně díky němu červenobílí ve 14 zápasech neinkasovali. Nulu vychytal i na podzim na Vyšehradě. Louňovice mají v současnosti za sebou úspěšnou sérii čtyř utkání a 374 minut bez inkasované branky.

V týmu je mj. i obránce Marek Smola, který hrál na podzim v modrém dresu Slavoje. Tak jako byl Vyšehrad v sezoně 2012/13 farmou druholigové Vlašimi, letos jí jsou právě Louňovice. Mohou tím pádem vyrukovat v neděli na šemíky s posilami – tím spíš, že Vlašim hraje své nadcházející mistrovské utkání 27. kola Fotbalové národní ligy v Ústí nad Labem již v pátek.

Naposledy vyhrály Louňovice brankami Putze a Knoblocha 2:0 na Motorletu a trenér Jeřábek postavil tuto sestavu: Janocsko – Běhounek, Bohata, Daňhel, Sirový (90. +3 Smola) – Mařík (74. Uhlíř), Putz (84. Herzán), J. Knobloch, S. Klobása (72. Kolísek) – Horáček (66. Vodička), Nykl. Z Vlašimi přišli tentokrát Putz a Klobása.

Všeobecné očekávání: vyrukuje na nás Vlašim!

Louňovice jsou pro mě tak trochu nečitelným týmem, nakopnou balon a pak za ním běží. Těžko jejich styl hry dešifrovat, já ale spíš očekávám, že v neděli nastoupíme proti Vlašimi. Té už nejde ve druhé lize o nic, je zachráněna, navíc své mistrovské utkání odehraje už v pátek. Takže zápas s Vlašimí, ale proč ne, to nevadí. Budeme-li maximálně koncentrovaní po celých devadesát minut, zvládneme to. Ano je to zápas jara, vše k němu v letošním ročníku směřuje, když už jsme v úvodu třetině jarní části tak nesmyslně poztráceli spoustu bodů. Hlavně v Souši to bylo naprosto zbytečné,“ připomněl jeden z dvojice vyšehradských trenérů Milan Kopřiva.

Bude to těžké, co jiného předem říct. Každopádně tam musíme vyhrát. Nakonec pro nás může být i výhoda, pokud proti nám nastoupí Vlašim. Oni tomu nedají všechno, tak jako kmenoví hráči mužstva,“ řekl Michal Macháček, který se už s deseti góly prostřílel do čela týmové tabulky střelců Vyšehradu.

Zvládli jsme obě pražská derby výsledkem 4:0, v Louňovicích to ale budeme muset hlavně ubojovat a hrát naplno po celý zápas. Vím, že na mém výkonu bude dost záležet, tak uvidíme. Těším se na tenhle zápas,“ prozradil další forvard a autor devíti jarních branek Musa Ansuma:

Je to zápas o všechno. Do Louňovic pojedeme s pokorou, uděláme ale vše pro vítězství. Nic jiného nám ani nezbývá. Očekávám, že domácí svoji sestavu nabijou spoustou hráčů z Vlašimi. Snad si i s tímhle poradíme, v našich silách to je,“ vyjádřil své přesvědčení i sebevědomí celého týmu krajní záložník Jan Lukeš.

Pro nás je pozitivní, že jedeme opět na vítězné vlně. Dáváme hodně gólů a daří se nám i v defenzivě. Doufám, že tak budeme pokračovat dál a v Louňovicích prodloužíme vítěznou sérii. Snad se nám podaří domácím vnutit naši hru a zase proměnit nějaké ty šance,“ připojil se i brankář Radim Mokrohajský, který v obou derby s Motorletem i Aritmou uhájil čisté konto. Celkově jich nasbíral devět, desátou by přidal nejradši právě nyní v Louňovicích.

Velký šlágr divize B řídí tachovský arbitr Kožár

Utkání 26. kola divize B Slavia Louňovice – Slavoj Vyšehrad se hraje v neděli 18. května v 17.00 hod. a řídit je bude trio západočeských arbitrů: jako hlavní rozhodčí Ondřej Kožár z Tachova, jemuž budou asistovat na čarách Pavel Štrincl rovněž z Tachova a Jana Šauflová z Rokycan.

Ve zbývajících čtyřech kolech pak Vyšehrad nastoupí doma proti Novému Boru, v Litoli, doma se Štětím a v derniéře sezony na Kladně. Louňovice budou hrát i za týden doma, kdy přivítají Aritmu, potom jedou do Nového Boru, doma nastoupí proti Litoli a končí ve Štětí.

Juniorka hraje v sobotu v Dubči, U 19 v Náchodě

Den před zápasem v Louňovicích, tedy v sobotu od 17 hodin, nastoupí naše juniorka k utkání 22. kola I. A třídy na hřišti Čechie Dubeč. Půjde o měření sil sousedů v tabulce, Vyšehrad B je šestý a Dubeč sedmá. Podzimní duel na Vyšehradě skončil 0:0.

Rovněž v sobotu, ale už brzy ráno, naše U 19 nabere směr Náchod. Utkání s tamním celkem hraje v 10 hodin. Náchod je v České lize staršího dorostu čtvrtý, Vyšehrad desátý.

Mladší dorostenci sehrají v neděli na hřišti v Podolí dvojzápas s Ústím nad Labem. Souboj týmů U 17 má výkop v 10 hodin, duel U 16 čtvrt hodiny po poledni.

Starší žáci mají před sebou nedělní derby na hřišti Motorletu. U 15 začínají v 10 hodin a U 14 čtvrt hodiny před polednem. B-tým patnáctiletých sehraje své utkání pražské I. třídy v sobotu od 15 hodin v Dolních Chabrech.

Mladší žáci cestují v neděli až do Karlových Varů. Zápas U 13 se hraje v 10 hod. a U 12 v 11.45 hod.

Starší přípravka A hraje v neděli v 15.30 hod. v Dolních Chabrech a starší přípravka B také v neděli v 10 hod. s Hrdlořezy na stadionu Sparty Krč.

 

Vyšehrad pět kol před koncem sezony v divizi B

2010/11: 5. místo a 43 bodů (21 b. za vedoucími Jirny), nakonec 3. místo a 55 bodů

2011/12: 4. místo a 44 bodů (20 b. za vedoucími Jirny), nakonec 7. místo a 53 bodů

2012/13: 2. místo a 49 bodů (9 b. za vedoucím Meteorem), nakonec 2. místo a 62 bodů

2013/14: 2. místo a 56 bodů (3 b. za vedoucími Louňovicemi), nakonec ?????

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...