INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Na Vyšehrad míří Nový Bor; loni šemíkům překazil postup

A“-muži Prodloužit vítěznou sérii na osm výher v řadě a čekat, zda vedoucí Louňovice klopýtnou se zachraňující se Aritmou. S touto jasnou představou nastoupí fotbalisté Vyšehradu v neděli 25. května k domácímu utkání 27. kola proti Novému Boru. A vlastně i ke zbývajícím zápasům letošního ročníku. Stále vyhrávat a čekat na svoji velkou příležitost – je to fyzicky a také psychicky náročné, nicméně zejména poslední vítězství 2:1 právě v Louňovicích vlilo mužstvu do žil nové síly a odhodlání, že vytčený cíl se nakonec přece jen podaří splnit.

Přestože mají Louňovice při bodové rovnosti nadále výhodu lepší bilance ze vzájemných utkání, psychologická výhoda je se zdá být nyní spíš na straně Vyšehradu. Vždyť ještě po 20. kole byl rozdíl mezi oběma týmy šest bodů.

Téměř jistě mohl mít letos náš tým jiné starosti a v jiné soutěži, pokud by zvládl přesně před rokem domácí utkání právě se „skláři“ z Nového Boru. Šemíci tehdy prohospodařili úvodní poločas a přestože se hned po návratu ze šaten ujali vedení gólem Tomáše Noska z trestného kopu, v houstnoucím lijáku vedení 1:0 neudrželi a po Kropíkově chybě v rozehrávce deset minut před koncem inkasovali vyrovnávací branku. V závěrečném náporu se už nepodařilo vstřelit vítězný druhý gól, a tak utkání skončilo remízou 1:1.

V bodových dostizích na dálku s druhým týmem skupiny A byly proto nakonec úspěšnější Štěchovice. Ty jsou nyní desáté v ČFL a pravděpodobně se v pohodě zachrání.

Milan Kopřiva: Loňský scénář se už nebude opakovat!

Čeká nás těžké utkání, ale zvládli jsme i zápas v Louňovicích a jsem přesvědčen, že zvládneme i tento. Scénář loňského utkání s Novým Borem se tentokrát opakovat nebude,“ prohlásil se vší rozhodností jeden z dvojice vyšehradských trenérů Milan Kopřiva. „Máme kvalitnější hráčský kádr než před rokem a hrajeme také jiný fotbal než loni. V Louňovicích jsme byli fakt dobří, škoda jen vyloučení Honzy Lukeše. Doufejme, že už bude fit Tomáš Nosek, který se zranil v utkání s Motorletem, a i kdyby ne, poradíme si jinak,“ doplnil.

Musíme se nadále maximálně soustředit na své výkony a prodloužit vítěznou šňůru, jak jen to bude možné,“ připojil se brankář Radim Mokrohajský.

Na Nový Bor máme z loňska opravdu špatné vzpomínky. Dobře si na to pamatuji, vždyť nás jedna chyba Michala Kropíka v defenzivě, kdy namazal balon soupeři, stála nakonec postup do ČFL. Věřím ale, že tentokrát to psychicky zvládneme a vyhrajeme poosmé za sebou. Škoda jen absence Honzy Lukeše, ten bude chybět,“ připomněl Jakub Frohna, který se letos „zabydlel“ na postu levého beka.

Novoborští mají za sebou čtyři prohry v řadě

FC Nový Bor, tým reprezentující dvanáctitisícové město proslulé nejen sklářskou tradicí, krásnými mažoretkami a nejlepším českým šachovým oddílem Novoborský SK, ale v posledních letech také spoustou problémů s nepřizpůsobivými občany, skončil loni v divizi B desátý. Po podzimu, tedy už v rámci aktuální sezony, přezimoval na 9. místě tabulky. Jednu ze šesti podzimních proher mu uštědřil Vyšehrad – koncem října jsme vyhráli v Novém Boru 1:0, jedinou branku dal po centru Honzy Mojdla v 52. min. hlavou Petr Marčík.

Na jaře má zatím Nový Bor bilanci 4 výhry – 2 remízy – 5 porážek při skóre 20:22. ‚Skláři měli nesrovnatelně lepší vstup do odvetné části sezony než šemíci, vyhráli totiž první tři utkání jara. Ještě 19. dubna porazili doma 2:1 LoKo Chomutov, od té doby však čekají na body. Na Vyšehrad přijedou zatíženi sérií čtyř proher v řadě: v Lovosicích, doma s Úvaly, v Českém Brodu a naposledy doma s Motorletem. Tomu podlehli minulý týden 0:2.

Na první letmý pohled na tabulku jsou na tom sice zelenobílí docela dobře, čtyři kola před koncem jsou stále ještě na 8. místě, tedy v první polovině soutěže, ale jen to jen optický klam. Od sestupových pozic je totiž momentálně dělí pouhé tři body! A tak je jasné, že i Nový Bor má hodně o co hrát.

Trenéer Kubáň postrádá dvě velké opory

Proti Motorletu jsme zahráli dobře, na těžkém terénu jsme kombinovali a vytvářeli si slušné příležitosti. Hosté vyčkávali na své polovině, přitom dvakrát vykopávali balon ze své brankové čáry. Vypracovali jsme si celkem šest brankových šancí, ale gól bychom nejspíš nedali ani do druhého dne,“ zmínil novoborský trenér František Kubáň, který měl k dispozici čtyři hráče z druholigového Varnsdorfu. Nový Bor je totiž v letošní sezoně farmou sedmého týmu tabulky Fotbalové národní ligy.

Vzhledem k tomu, že letos budou z divize B sestupovat čtyři týmy, stále nemáme jistotu záchrany. Navíc nás v posledních čtyřech duelech čekají hodně silní protivníci: Vyšehrad, Louňovice, Aritma a Litol, všem z nich jde o hodně.“

Proti Motorletu postavil František Kubáň tuto sestavu: Blumentritt – Broschinský, Kouřil, Kaňkovský, Polanský – Stromecký, Djedje (75. Třešňák), Lebruška, Šťastný – Halbich, Kubeš.

Nejlepším střelcem týmu je s devíti góly Karel Kaňkovský, útočník přeškolený na jaře na obránce. Sedmkrát se v letošní sezoně trefil Michal Třešňák a pětkrát Ondřej Lebruška. Na Vyšehradě si však v neděli nezahraje obránce Jan Broschinský. Jeden z klíčových mužů novoborské sestavy, ne-li ten úplně nejdůležitější, byl totiž v utkání s Motorletem vyloučen. Jenomže trenéru Kubáňovi chybí také další opora a další zadák – zraněný Lukáš Demke.

Kolik budou mít skláři posil z Varnsdorfu?

Dobře víme, že jsme loni připravili Vyšehrad o postup do ČFL. Bod by se nám znovu hodil, vždyť po čtyřech prohrách v řadě hrajeme jednoznačně o záchranu, o tom není pochyb. Tentokrát by se ale musel stát zázrak, aby se nám to zase povedlo – dávám tomu tak deset procent. Vždyť například na rozdíl od loňska má nyní Vyšehrad dvojici produktivních útočníků Macháček – Musa Ansuma. Naopak nám bude chybět nejen vyloučený Broschinský, ale i zraněný Demke, tedy další obránce. To jsou nepříjemné absence,“ prozradil František Kubáň.

Kolik ale získá na neděli posil z Varnsdorfu?! „Nevím, dozvím se to až v sobotu po druholigovém zápase Varnsdorfu v Třinci. Chodí za nás hrát obvykle tak dva až tři jejich hráči, my bychom přitom potřebovali víc.“ František Kubáň ale také hodně spoléhá i na mladé odchovance klubu, kteří žijí v Novém Boru a pro uhájení divizní přislušnosti svému městu budou ochotni odevzdat maximum. Takových přibližně dvacetiletých dravců má v mužstvu šest.

Utkání 27. kola divize B Slavoj Vyšehrad – Nový Bor se hraje v neděli 25. května v 10.15 hod. a řídit jej budou západočeští arbitři: jako hlavní Jiří Kříž z Plzně, na čarách mu budou asistovat Tomáš Grimm z Rokycan a Vladimír Pastyřík z Plzně.

Ve zbývajících třech kolech pak Vyšehrad nastoupí v Litoli, doma se Štětím a v derniéře sezony na Kladně. Louňovice hrají nyní doma s Aritmou, potom jedou do Nového Boru, doma nastoupí proti Litoli a končí ve Štětí.

Po áčku nastoupí v neděli doma i juniorka

Zhruba hodinu po zápase áčka hraje doma také juniorka, ve 13.15 hod. se střetne s Újezdem nad Lesy. Jedná se o 23. kolo I. A třídy a souboj šestého s devátým týmem tabulky.

Ve zbývajícím programu letošní sezony pak ještě Vyšehrad B nastoupí na lhoteckém hřišti vedoucího FC Tempo Praha, doma proti Dolním Počernicím a nakonec v Ďáblicích.

U 19 čeká v sobotu dopoledne derby s Meteorem

Tým U 19 pod vedením trenéra Františka Myslivečka hraje doma tentokrát již tradičně v sobotu v 10 hodin dopoledne. Tři kola před koncem České ligy staršího dorostu figuruje na 10. místě tabulky a v sobotu přivítá v pražském derby Meteor, který je pod vedením kouče Jindřicha Tichaie druhý v tabulce s odstupem sedmi bodů za vedoucí Slavií B. Po zápase s Meteorem zbudou naší devatenáctce už jen dvě mistrovská utkání: na hřišti Rapidu Liberec a nakonec doma s Olympií Hradec Králové.

Mladší dorostenci Vyšehradu přivítají na hřišti v Podolí své karlovarské vrstevníky. Po dvojnásobném vítězství s Ústím nad Labem budou chtít mladí šemíci uspět i tentokrát. Zápas „sedmnáctek“ začíná v 10 hodin, utkání „šestnáctek“ čtvrt hodiny po poledni. Náš mladší dorost už v této sezoně nevyjede za hranice Prahy, v neděli 1. června totiž nastoupí na Jižním Městě (hřiště ZŠ Schulhoffova) proti Dukle Praha a o týden později v derniéře sezony v Podolí proti Kolínu.

Starší žáci v sobotu odpoledne změří síly na Vyšehradě se stejně starými fotbalisty Kladna. Zápas U 15 začíná ve 13.15 hod., U 14 hrají od 15 hod. Čtrnáctiletí šemíci pod vedením trenéra Alessandra Moreniho už mají jisté skvělé druhé místo ve své soutěži a teoreticky mohou ještě ohrozit i vedoucí Most. Týden nato hrají naši starší žáci v Ústí nad Labem a končí v sobotu 7. června domácím dvojzápasem s Baníkem Most, který dominuje oběma soutěžím, tedy ČL U 15 i U 14.

B-tým U 15 nastoupí k utkání pražské I. třídy v sobotu v 17.15 h na Vyšehradě proti Aritmě B. Potom ještě hraje ve Stodůlkách a doma s Přední Kopaninou.

Mladší žáci Vyšehradu odehrají v neděli na hřišti Sparty Krč dvojzápas s Meteorem. Souboj U 13 začne v 10 hodin, U 12 čtvrt hodiny před polednem. Týden nato hrají naši kluci v Chomutově a končí v Teplicích.

Starší přípravka A hraje již ve čtvrtek od 17 hod. na hřišti ZŠ Petřiny proti dívkám Dukly, starší přípravka B v pátek v 17.30 hod. na Šeberově.

 

Foto: Jaroslav Marek

 

Soupiska FC Nový Bor

BRANKÁŘI: Dan Blummentritt (narozen v roce 1989, kapitán mužstva), Milan Szabo (1971, asistent trenéra), Karel Koldovský (1995).

OBRÁNCI: Jan Broschinský (1985), Lukáš Demke (1991), Karel Kaňkovský (1990), Tomáš Pollach (1994), Adam Kopecký (1994).

ZÁLOŽNÍCI: Ondřej Lebruška (1993), Petr Stromecký (1986), Lukáš Kubeš (1979), Victorien Djedje/Francie (1987), Patrik Semik (1990).

ÚTOČNÍCI: Michal Třešňák (1992), Milan Bango (1979), Jiří Dostál (1994).

 

Vzájemná divizní utkání Vyšehrad – Nový Bor:

Podzim 1982: Vyšehrad – Nový Bor 1:0

Jaro 1983: Nový Bor – Vyšehrad 2:1

Podzim 1983: Vyšehrad – Nový Bor 0:1

Jaro 1984: Nový Bor – Vyšehrad 1:2

Podzim 1984: Nový Bor – Vyšehrad 0:2

Jaro 1985: Vyšehrad – Nový Bor 0:0

Podzim 1988: Vyšehrad – Nový Bor 4:3

Jaro 1989: Nový Bor – Vyšehrad 0:0

Podzim 1989: Vyšehrad – Nový Bor 3:1

Jaro 1990: Nový Bor – Vyšehrad 1:4

Podzim 2003: Nový Bor – Vyšehrad 0:0

Jaro 2004: Vyšehrad – Nový Bor 0:2

Podzim 2004: Nový Bor – Vyšehrad 2:1

Jaro 2005: Vyšehrad – Nový Bor 1:0

Podzim 2005: Vyšehrad – Nový Bor 2:2

Jaro 2006: Nový Bor – Vyšehrad 1:1

Podzim 2012: Nový Bor – Vyšehrad 1:4

Jaro 2013: Vyšehrad – Nový Bor 1:1

Podzim 2013: Nový Bor – Vyšehrad 0:1

 

Dosavadní bilance Vyšehrad – Nový Bor:

Celkem 19 zápasů, 9 výher – 6 remíz – 4 prohry, skóre 28:18

 

Sestřih CL Sport podzimního utkání Nový Bor – Vyšehrad: zde

Komentář Praž. fotbalu k utkání Louňovice – Vyšehrad: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...