INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Osmé jarní vítězství za sebou: šemíci přehráli 2:0 Nový Bor

A“-muži Opakování loňského scénáře, kdy fotbalisté Slavoje Vyšehrad remizovali doma koncem května s Novým Borem, a nakonec tak přišli o postup mimo pořadí do ČFL, se tentokrát neopakoval. Nad týmem z města sklářů zvítězili šemíci 2:0, když do poločasu se trefil Musa Ansuma a po změně stran potvrdil tříbodový zisk Michal Macháček trefou z penalty. Týden po vítězství v Louňovicích tak šemíci protáhli sérii už na osm výher v řadě. Úspěšné však byly také vedoucí Louňovice, zdolaly 2:0 Aritmu, a tak oba soupeři v boji o prvenství v divizi B mají nyní tři kola před koncem 62 bodů. Při shodném bodovém zisku hovoří ve prospěch Louňovic nejen skóre, ale především lepší bilance vzájemných utkání.

V sestavě se neobjevili distancovaný Lukeš a zraněný Nosek. Hosté na tom byli srovnatelně, chyběly jim rovněž dvě opory: distancovaný Broschinský a zraněný Demke. Z širšího kádru druholigového Varnsdorfu se však posílili o trio Prieložný, Vala, Ruszó.

Zápas začal od začátku tlakem domácích, kteří se také dostávali do jedné šance za druhou. A byly to šance z kategorie vyložených, při některých z nich zvonily teče i břevno Blummentrittovy brány. Macháček, Ansuma, Schön, Kočí ani Chalupa se však za záda kapitána hostí netrefili. A když už trefili, byla to branková konstrukce. Ve 20. min. se naopak snažil překvapit Mokrohajského lobem z velké dálky Kaňkovský, ale minul.

Až deset minut před poločasem po dlouhém centru zprava od Schöna Macháček zblízka trefil hlavou novoborského brankáře a odražený míč dorazil Ansuma: 1:0!

Minutu nato se po nedorozumění obránců Vyšehradu dostal na vápně k balonu hostující útočník Třešňák, prováhal však vhodnou chvíli ke střele a svoji velkou šanci na vyrovnání zmařil. Vzápětí Ansuma zblízka trefil jen gólmana hostí.

Hned po změně stran po přihrávce od Ansumy spálil další tutovku Macháček a v 59. min. po trestném kopu Frohny hlavičkoval Ansuma zblízka vedle. V 78. min. po dalším trestném kopu Frohny Kočí poslal odražený míč zpět do vápna, Ansuma hlavičkoval směrem k Budějskému a v souboji s ním zahrál Prieložný rukou. Penaltu proměnil Macháček: 2:0! Tím bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto.


Asistent Milan Kopřiva: „Po euforii z utkání Louňovicích, kde jsme to odehráli excelentně, došlo z naší strany k jistému podcenění situace. Už v polovině první půle jsme měli vést 6:0, šance na to byly, ale pokud je neproměníme, nemůžeme počítat ani s tím, že bychom soupeře zválcovali. Do druhé půle jsme šli s vedením 1:0, vinou mnoha laxností jsme však pustili Nový Bor do hry. Nepřesnosti v té době trápily oba soupeře, ale hlavně nás. Výkon ve druhé půli byl příšerný, hráli jsme špatně. Nový Bor přitom nic nepředvedl, měli jsme naše vítězství potvrdit už v prvním poločase a ne až dvanáct minut před koncem gólem z penalty. Získali jsme tři body, ale s výjimkou úvodních pětadvaceti minut po katastrofálním výkonu. Přitom tahle utkání v závěru sezony by už pro nás měla být současně testem, jak na to jsme už směrem k příští sezoně. Měřítko v tomto utkání snese jen Vláďa Schön. Takhle to ale nejde, abychom v průběhu utkání sklouzli k laxnímu hernímu projevu a soupeře, který už měl být dávno na kolenou, naopak sami ujistili v přesvědčení a zjištění, že se s námi dát hrát. Přitom se vždy ujišťujeme, že už to nedopustíme a do každého zápasu jdeme s tím, že ho musíme vyhrát, protože možnosti pro opravy už nejsou.“

Vladislav Schön: „Zpočátku jsme hráli dobře, ale měli jsme dát nějaké góly. Šance na to byly, ale zkomplikovali jsme si to. Naštěstí jsme to zvládli, ale mělo to být vyšším rozdílem. Mohlo by se totiž stát, že po sezoně na tom budeme bodově stejně s Pískem z divize A, o postupujícím by tak mohlo rozhodovat skóre. Stále však samozřejmě čekáme hlavně na zaváhání Louňovic, abychom postoupili z prvního místa.“

Lukáš Budějský: „Sami jsme si to zkomplikovali. Ale přesto, že jsme ty šance neproměnili, měli jsme tenhle zápas zvládnout daleko lépe. V poločase jsme si něco řekli, jenomže potom jsme to absolutně neplnili. Přestali jsme běhat a mysleli si, že se Nový Bor porazí sám. Sami jsme ho rozehráli. Kazili jsme, ale pak přišla ta penalta. Šel jsem do souboje s bekem hostí a on zasáhl míč rukou, a tak to bylo jasné. Přesněji míč mu spadl na ruku, kterou měl od těla. Nebylo co řešit, jenomže pak to vypadá, že nás zachraňuje penalta. Přitom jsme měli zápas jednoznačně rozhodnout už v jeho první čtvrthodině.“

Trenér Nového Boru František Kubáň: „Vyšehrad byl v první půli jasně lepší, převyšoval nás v kombinaci i pohybu. Hráli jsme špatně, nedůsledně bránili a náš herní projev byl statický. Už v poločase mohl být stav 4:0, možná 4:1, pokud by Třešňák proměnil svoji šanci. Ve druhé půli jsme se sice zlepšili směrem dopředu, měli jsme tam nějaké brejky, ale nedotáhli je do konce. Definitivně rozhodl druhý gól z penalty, ale celkově byli domácí lepší a nás čeká až do posledního kola boj o záchranu.“

 

Slavoj Vyšehrad – FC Nový Bor 2:0 (1:0)

Branky: 36. Ansuma, 78. Macháček.

Rozhodčí: Kříž – Grimm, Pastyřík. ŽK: Kaňkovský, Kopecký, Prieložný, Djedje, Lebruška (všichni Nový Bor).

Diváků: 242.


Vyšehrad: Mokrohajský – Chalupa, Hendrych, Mojdl, Frohna – Budějský (89. Doksanský), Kočí, Schön, Janda (85. Turbák) – Ansuma (83. Červený), Macháček. Na lavičce byli ještě připraveni Dušek a brankář Procházka. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Nový Bor: Blumentritt – Kopecký (77. Pollach), Lebruška (85. Dostál), Vala, Prieložný – Stromecký, Djedje, Kubeš, Ruszó – Třešňák, Kaňkovský (83. Bango). Trenér František Kubáň.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

12 – Ansuma

11 – Macháček

9 – Kavka (z toho 2 v poháru)

7 – Kočí

6 – Marčík, Mojdl

5 – Jung

4 – Budějský (z toho 1 v poháru)

3 – Červený

2 – Frohna

1 – Houdek (v poháru), Nosek, Smola, Turbák

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

12 – Kočí (z toho 2 v poháru)

7 – Nosek

6 – Budějský, Červený, Mojdl

5 – Frohna (1 v poháru)

4 – Ansuma, Macháček

3 – Janda, Jung, Lukeš

2 – Schön

1 – Doksanský, Hradecký (v poháru), Chalupa, Kavka, Marčík, Mbah, Příhoda, Smola, Turbák, Zimmermann

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...