INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Litol je povzbuzena středeční výhrou, nebude to tam snadné

A“-muži Pět vzájemných zápasů, pět výher a celkové skóre 22:7. To je dosavadní jednostranná bilance z utkání mezi fotbalisty Vyšehradu a Litole. Šestý z nich, který je na programu v sobotu v podvečer, bude možná ze všech nejdůležitější – ale pro oba nadcházející soupeře! Litol má stále reálnou naději na záchranu, zatímco šemíci potřebují během posledního dne měsíce května prodloužit sérii osmi vítězných jarních zápasů na devět, aby si uchovali šanci na prvenství v soutěži. Tři kola před koncem mají vedoucí Louňovice i druhý Vyšehrad shodně 62 bodů, pro Slavii hovoří lepší bilance ze vzájemných zápasů.

Jedině vítězství nás udrží ve hře o první místo. To sice není jednoduché, na druhé straně máme v kádru hráče, kteří by si měli umět s takovou situací poradit. V Litoli bude pro nás asi největším problémem tamní hřiště, tím spíš, bude-li z něj močál. Domácí budou bránit v devíti lidech a čekat na nějaké naše klopýtnutí či zaváhání, z něhož by pro sebe mohli něco vytěžit. Může to být trápení, ale nedá se nic dělat, do Litole jedeme jednoznačně vyhrát, protože jinou možnost zkrátka nemáme,“ řekl se svou obvyklou rázností jeden z dvojice vyšehradských trenérů Milan Kopřiva.

Nebude to snadné, Litol hraje stále o záchranu a bude se rvát o body. Snad to ale zvládneme,“ přidal se záložník Vladislav Schön.

Bez ohledu na velikost a kvalitu litolského hřiště, budeme-li makat a hrát svůj fotbal, musíme domácí přehrát. Hráli jsme tam už i na blátě a vyhráli 2:0. Podáme-li zodpovědný výkon jako v Louňovicích, není se čeho bát,“ pozdvihl sebevědomí týmu šemíků pravý obránce či záložník Lukáš Budějský, který ve středu oslavil třicáté narozeniny.

Na podzim doma vyhráli šemíci po boji 2:1

Na podzim jsme porazili doma Litol 2:1 díky dvěma gólům Petra Marčíka, druhý a vítězný však padl až v 86. minutě po centru Davida Červeného. Byla to pořádná šichta se štastným koncem, litolští „sršni“ téměř slavili úspěch se svou defenzivní taktikou.

Tým trenéra Pavla Jareše potom strávil zimní pauzu na 12. místě tabulky se 17 body, na jaře jich získal zatím 14 (4 výhry – 2 remízy – 6 porážek). Před týdnem prohrál na hřišti Motorletu 2:5, v poločase však byl ještě stav 0:0. Ale ve středeční dohrávce 26. kola porazil doma Český Brod 3:2!

Na Motorletu jsme se rvali o body a výsledek neodpovídá hře, i my jsme měli řadu šancí, které jsme ovšem na rozdíl od Motorletu neproměnili. Přibrzdilo nás zranění Michala Bohdana, po němž jsme museli přeskupit řady. Tým to rozhodilo,“ zhodnotil jinonický zápas kouč Litole Pavel Jareš.

Sršni i v deseti „ubodali“ Český Brod

Ve středečním souboji s Českým Brodem přišli žlutočerní v 64. min. za stavu 1:1 o poněkud přísně vyloučeného záložníka Šimka, přesto dotáhli zápas k tříbodovému zisku. V 70. min. proměnil penaltu Jindráček, o deset minut později pak sice Moravec vyrovnal, ale pět minut před koncem utkání neustál brankář hostí Sova společně s jedním z obránců souboj s důrazným kapitánem domácích Ježkem a dali si sami vlastní gól.

Brod přijel s tím, že pokud by u nás něco uhrál, byl by zachráněn. Byl to pro nás existenční zápas a šli jsme do toho s tím, co umíme. To znamená hlavně s bojovností. Nervozita nám svazovala nohy a už jsme také byli během utkání na lopatě, nicméně v oslabení jsme do toho šli vabank, a zvládli jsme to. Musím klukům poděkovat, že to i v deseti nevzdali a hráli lépe než v jedenácti. Vyhráli jsme zaslouženě, přestože byl třetí gól vlastní. Bylo vidět, že kluci pořád to srdíčko mají a budeme se rvát až do konce. Zající se počítají až po honu,“ řekl Pavel Jareš.

Proti Českému Brodu postavil ve středu tuto sestavu: Keller – Urban, Bohdan, M. Jareš, Korejza (39. Koch) – Cáska, Jindráček (89. Zikmund), Šimek, Haviernik – Ezeala (90. Křivánek), Ježek. První poločas se hrál ještě v relativně příznivých klimatických podmínkách, během toho druhého už hustě pršelo, zápas se však i na těžkém terénu dohrál.

Doma hrají žlutočerní daleko lépe než venku

V týmu je několik hráčů hostujících z třetiligových Jiren: kromě vyloučeného Josefa Šimka i 44letý exligista Jaromír Jindráček, dále Lukáš Haviernik a Nigerijec Eric Ezeala Chimezie. Na Jindráčka má Vyšehrad nepříjemné vzpomínky z doby, kdy hrál za Jirny a trefil proti šemíkům hattrick. V dosavadních vzájemných zápasech dal čtyři góly Vyšehradu hrotový útočník Stanislav Ježek, který je i nejlepším letošním střelcem týmu s deseti góly. Šestkrát se trefil Herzáň, pětkrát Cáska a čtyřikrát Ezeala Chimezie.

Litol je sice s 35 vstřelenými góly nejméně produktivním týmem divize B, doma je však mnohem úspěšnější než venku. V tabulce domácích utkání je šestá s 27 body (8 – 3 – 2), v tabulce sestavené ze zápasů venku poslední se 4 body (0 – 4 – 10). V Litoli zatím vyhrály jen dva týmy, na podzim Louňovice a na jaře Neratovice – nikdo jiný.

Bod by byl zázrak, tvrdí litolský kouč Jareš

A sobotní zápas s Vyšehradem?! „Faktem je, že jsme fotbalově někde jinde než Vyšehrad, a tak by třeba i remíza byla pro nás něco jako zázrak. Body však nutně potřebujeme, budeme se o ně rvát. Kvalitu Vyšehradu nemůžeme popřít, budeme opět spoléhat na naši největší devízu, tedy bojovnost. Ta má kolikrát větší váhu než profesorský přístup hráčů z mužstev na špičce tabulky. Fotbal nemá logiku, tak snad nějakou šanci máme. Vezmeme si příklad z podzimního utkání na Vyšehradě, kdy jsme byli hodně blízko remíze. Máme sice hrozně těžký los, teď Vyšehrad, potom zápas v Louňovicích a nakonec doma s Novým Borem, který také hraje o záchranu, ale naděje na záchranu tu stále je. Chceme se v divizi udržet,“ dodal Pavel Jareš.

Velkým otazníkem zůstává, co provede s hřištěm současné deštivé počasí. Podle trenéra Jareše pořadatelé v Litoli dělají maximum, aby bylo co nejlépe připraveno, jejich snahu může ovšem případný sobotní liják zhatit. Tak uvidíme.

Zápas řídí turnovský rozhodčí Mrkáček

Utkání 28. kola divize B Litol – Vyšehrad se hraje v sobotu 31. května v 17 hod. a v roli hlavního arbitra je bude řídit Michal Mrkáček z Turnova. Na čarách mu budou asistovat Petr Martínek z Jablonce nad Jizerou a Nikola Šafránková z Hořátve u Nymburku.

O týden později v neděli 8. června ve svém posledním utkání před vlastními diváky Vyšehrad přivítá soupeře ze Štětí, který je na posledním 16. místě tabulky a začíná už ztrácet. V ouvertuře celé sezony si zahrají šemíci v sobotu 14. června na ligovém stadionu Kladna (nyní 11. v tabulce).

A Louňovice?! Souběžně s utkáním Litol – Vyšehrad odehrají tuto sobotu zápas v Novém Boru (9. v tabulce), týden nato hostí doma Litol (14. v tabulce) a nakonec hrají ve Štětí (16. v tabulce).

Jde také o překonání klubového rekordu!

Ve hře je nejen postup do ČFL, ale také překonání sedm let starého klubového rekordu – pokud by Slavoj opravdu vyhrál zbývající tři utkání této sezony, dostal by se na 71 bodů. A dosavadním maximem Vyšehradu bylo 69 bodů ze sezony 2006/07 v divizi A.

Tehdy jsme vyhráli divizní soutěž (s účastí západočeských a jihočeských soupeřů) pod vedením Jiřího Hrušky, současného kouče třetiligových Štěchovic, o čtyři body před druhými Klatovy a s tečkou v podobě vítězství 3:0 v Bzové (branky: Jiří Bošanský 2, Kamil Matuszny 1). Gólman Petr Víšek tehdy uhájil Vyšehradu 17x v sezoně čisté konto. To je ne zase až tak vzdálená historie, kterou lze nyní bodově překonat.

Juniorka hraje souběžný zápas na Tempu

Přetěžký zápas čeká rovněž v sobotu od 17 hodin naši juniorku. Nastoupí totiž na hřišti vedoucího týmu pražské I. A třídy FC Tempo, které nutně potřebuje body, aby odrazilo nápor dotírajících Kolovrat. Vzhledem k litolskému zápasu nemůže rezerva Vyšehradu počítat s posilami z áčka, a tak je zjevné, že jakýkoliv bodový import ze Lhotky by byl senzací.

Hráči naší juniorky byli po posledním zápase doma s Újezdem nad Lesy (2:4) podrobeni na tomto webu docela ostré kritice, třeba ale tentokrát naopak mile překvapí, což by bylo jen ku prospěchu věci a fotbalu na Vyšehradě.

Starší dorostenci jedou do Liberce

U 19 hraje v sobotu už v 10 hodin dopoledne na hřišti Rapidu Liberec, tedy posledního týmu České ligy staršího dorostu. Rapid minulý týden prohrál v Letohradě 0:14, za sebou má černou sérii šesti porážek v řadě a v nich celkem 46 inkasovaných branek, takže by si s tímto soupeřem měli poradit i mladí šemíci.

Mladší dorostenci hrají v neděli 1. června na Jižním Městě, konkrétně na hřišti ZŠ Schulhoffova, kde má své sídlo mládež Dukly Praha. Zápas U 17 začíná v 10.15 hod., zápas U 16 o dvě hodiny později.

Starší žáci Vyšehradu hrají v sobotu v Ústí nad Labem: U 15 hodinu po poledni, U 14 ve 14.45 hod. B-tým U 15 se představí v utkání pražské I. třídy ve Stodůlkách v sobotu v 11.30 hod.

Mladší žáci nastoupí v neděli v Chomutově, U 13 v 10 hodin a U 12 čtvrt hodiny před polednem.

Starší přípravka A hraje už v pátek 30. května v 15.30 h doma s Ďáblicemi. Starší přípravka B se ve stejnou dobu střetne na druhé polovině vyšehradského hřiště se Střešovicemi.

 

Dosavadní vzájemná utkání Vyšehradu s Litolí

 

Litol – Vyšehrad 0:2 (0:0)

Hrálo se 29. října 2011.

Branky: 50. Kavka, 66. Kočí.

Rozhodčí: Pastyřík – Paták, Mokrusch. ŽK: Urban – Kočí.

Diváků: 220.

Litol: Rathouský – Černý, Bodlák, A. Petrouš, Helmich (37. Urban) – Mbah, M. Jareš, Světlý (46. Janů), Bohdan – Sosnovský (56. Šusta), Ježek. Trenér Pavel Jareš.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Hendrych, Švejda, Nosek – Frohna, Horkavý (72. Kohout), Kočí, Hradecký (88. Ivančo) – Kavka (83. Jiráň), Bošanský. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Vyšehrad – Litol 8:3 (4:2)

Hrálo se 27. května 2012.

Branky: 13., 24. a 47. Kohout, 9. Horkavý, 40. Nosek, 66. Primus, 71. Hradecký, 80. Kočí – 1. Bohdan, 20. Ježek, 54. Mlčkovský.

Rozhodčí: Vinter – Baum, Kapoun. ŽK: Horkavý (Vyšehrad).

Diváků: 183.

Vyšehrad: Krček – Švejda, Hendrych, Houdek (62. Primus), Christov (56. Baratinskij) – Kohout, Horkavý (70. Čižikov), Kočí, Nosek – Kubík, Hradecký. Trenér Jaroslav Klíma.

Litol: Novák – Urban (52. Helmich), Ježek (34. Fér), A. Petrouš, Mlčovský – Cáska, Jareš, Čemus, Světlý (52. Sosnovský) – Ezeala, Bohdan. Trenér Roman Šemberk.

 

Litol – Vyšehrad 3:6 (0:2)

Hrálo se 13. října 2012.

Branky: 76., 82. a 85. Ježek – 8. a 60. Kavka, 5. Kočí, 56. Mošna, 58. Švejda, 67. Kohout.

Rozhodčí: Mrkáček – Schrötter, Melichar. ŽK: Čemus, Sosnovský, Vrána – Kavka, Wulkan.

Diváků: 260.

Litol: Rathouský – Helmich, A. Petrouš (8. Jiráň, 33. Vrána), Čemus, Korejza – Cáska, Bohdan, M. Jareš (77. Š. Jareš), Černý – Sosnovský, Ježek. Trenér Pavel Jareš.

Vyšehrad: Prokeš – Budějský, Hendrych, Nosek, Kubík – Švejda (62. Primus), Mojdl, Mošna (70. Wulkan), Zimmermann (50. Kohout) – Kavka, Kočí. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Vyšehrad – Litol 4:0 (3:0)

Hrálo se 12. května 2013.

Branky: 6. Sus, 16. Nosek, 27. Mojdl z pen., 83. Baratynskyy.

Rozhodčí: Mrkáček – Martínek, Šmakal. ŽK: Nosek, Zimmermann – Lemchi.

Diváků: 184.

Vyšehrad: Mokrohajský – Frohna (70. Zimmermann), Hendrych, Nosek, Kohout – Budějský, Kočí, Mojdl, Sus – Kavka (67. Baratynskyy), Hradecký (56. Rybařík). Trenér Jaroslav Klíma.

Litol: Rathouský – Lemchi, Bohdan, M. Jareš, Korejza – Cáska, Mlčkovský, Ezeala (76. Urban), Sosnovský (59. Červenka) – Herzán, Ježek (86. Š. Jareš). Trenér Pavel Jareš.

 

Slavoj Vyšehrad – FK Litol 2:1 (1:1)

Hrálo se 3. listopadu 2013.

Branky: 19. a 86. Marčík – 28. A. Petrouš z pen.

Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:0.

Rozhodčí: Krupka – Klupák, Šmakal. ŽK: Frohna – Jindráček, Ježek.

Diváků: 130.

Vyšehrad: Mokrohajský – Frohna, Houdek, Hendrych, Smola – Mbah (57. Červený), Mojdl, Budějský, Nosek (71. Doksanský) – Marčík, Jung (90. +1 Turbák). Na lavičce byl ještě připraven brankář Blažek. Trenér Jaroslav Klíma.

Litol: Rathouský – Koch, A. Petrouš, Ježek, Korejza – Křivánek, Cáska, Ezeala, Zikmund – Jindráček – Herzán. Trenér Pavel Jareš.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...