INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítězná série skončila, šemíci nečekaně prohráli v Litoli 2:4

„A“-muži – Osm vítězných zápasů v řadě a dost. Úspěšnou sérii, jež nemá v novodobé historii Slavoje Vyšehrad obdoby, se ve středu 4. června 2014 prodloužit nepodařilo. Šemíci v dohrávce 28. kola divize B prohráli na trávníku předposlední Litole 2:4. Domácí deset minut před poločasem otevřeli skóre a od té doby si až do konce udržovali své vedení. V týmu hostí se sice znovu gólově prosadili oba nejlepší střelci Michal Macháček a Musa Ansuma, na bojovnost litolských „sršňů“ to ale tentokrát nestačilo.

Třetí jarní porážka prakticky připravila Vyšehrad o možnost vyhrát letošní ročník divizní soutěže a tudíž postoupit přímo do ČFL. Vedoucí Louňovice by totiž musely ztratit body jak tuto neděli doma s Litolí, tak i v derniéře ve Štětí. Vedou totiž o tři body a navíc mají s námi lepší bilanci vzájemných utkání.

Nezbývá tedy než zvládnout zbývající dva zápasy, v neděli doma se Štětím, derniéru na Kladně a pak už jen čekat, kolik mužstev odstoupí z ČFL, přesněji z nesestupových pozic třetí nejvyšší soutěže v Čechách. Zatím se zdá být jistá Sparta Praha B.

V sestavě Vyšehradu chyběli zranění Schön s Noskem a možná právě jejich absence na hřišti hodně přispěla k porážce. Domácím po zápase minulou středu s Českým Brodem přišlo sobotní odložení náramně vhod, podobně jako vysoká tráva, která brzdila kombinační fotbal hostujícího týmu. Hned v úvodu zápasu se prodral do šestnáctky domácích Ansuma a společně s lavičkou Vyšehradu reklamoval, že byl faulován jedním z domácích zadáků, místo toho ale dostal žlutou kartu za nesportovní chování.

Trenér Litole Pavel Jareš postavil nejlepšího střelce týmu a kapitána Ježka na post stopera a do útoku dvojici Jindráček – Ezeala, což byl velmi dobrý tah. Všichni tři byli hlavními tahouny a strůjci úspěchu žlutočerných, dominovali v osobních soubojích a díky tomu si vytvářeli i šance. V 6. min. Jindráček jen těsně přeloboval Mokrohajského bránu, v 17. min. vypálil z hranice vápna a o metr minul vzdálenější tyč. Hned nato se znovu dostal do vyložené příležitosti, zblízka ale trefil jen Mokrohajského. V 19. min. 44letý exligový útočník prověřil brankáře Vyšehradu střelou ze střední vzdálenosti, Mokrohajský vyrazil míč na roh. Jen za první poločas měl Jindráček na svém kontě šest střeleckých pokusů.

Na druhé straně to zkusil zdálky Lukeš, trefil ale jen doprostřed brány připraveného gólmana, zatímco Ansuma střelou po zemi těsně minul. Šemíci zvedli hlavu a měli možnost jít do vedení, jenomže Lukeš minul a Kočího gólovou střelu nechtěně zblokoval Macháček. To byl hodně smolný moment. Po rohu Budějského se dostali k zakončení Chalupa a Janda, zkušený brankář Litole Rathouský se ale nenechal překvapit.

Ve 34. min. rozehrál Jindráček zleva trestný kop směrem ke vzdálenější tyči, kam si naběhl Ježek a přehlavičkoval vše, co mohl: 1:0.

Čtyři minuty nato Mojdl střelou zpoza vápna pálil těsně nad domácí bránu a vyrovnat mohl po přihrávce od Ansumy i Macháček, pohotovou střelou z úhlu však minul. Minutu před pauzou mohl zvýšit vedení domácích Jindráček, ale z hodně ostrého úhlu nedostal míč mezi tři tyče.

Sedm minut po přestávce po rohu Budějského Chalupa trefil hlavou jen brankáře Rathouského. Při další akci nevyšla rozehrávka Frohnovi, míče se zmocnili Litolští, Jindráček předložil finální přihrávku jako na stříbrném podnose a Ezeala zasunul míč do odkryté brány: 2:0. To už vypadlo dost zle, stále ale ještě zbývalo dost času otočit vývoj skóre. V 62. min. Janda vybojoval roh, ten rozehrál Budějský přesně na Macháčka, který hlavou snížil: 2:1!

V tu chvíli bylo zjevné, že se ještě dá vše zachránit. Jenomže Budějský z trestného kopu přestřelil, vzápětí při dalším útoku mu zabránil ve vyrovnání obětavý zákok jednoho z domácích zadáků a odražený míč poslal v gólové šanci Kočí nad břevno.

Místo vyrovnávací branky udeřili potřetí domácí. Po akci a přihrávce Korejzy Jindráček vyhrál souboj s Mokrohajským a zasunul míč za jeho záda: 3:1. Nic ale nebylo ještě rozhodnuto a fanoušci se měli na co dívat. V 78. min. mohl podruhé skórovat Macháček, chyběl mu však krok k zakončení a na druhé straně minutu nato Korejza trefil břevno brány Vyšehradu.

V 80. min. po rychlém brejku Chalupa přiťukl míč před bránu a Ansuma zakončil: 3:2! Šemíci se pak ještě nadechli k náporu, Litoli se však dařilo všechny situace ubránit – až na jeden průnik Macháčka, který skončil jeho srážkou s brankářem Rathouským. Hostující mužstvo reklamovalo faul a tudíž penaltu, ta se ale nepískala.

V závěrečné už zoufalé snaze alespoň vyrovnat Mojdl trefil jen brankáře domácích, který si vzápětí poradil i s Macháčkovou střelou zblízka. Vyrazil ji na roh, který rozehrál Budějský, domácí balon odvrátili z šestnáctky, Ezeala našel dlouhým pasem Cásku a ten trefil opuštěnou branku: 4:2. Litol se díky tříbodovému zisku posunula na 11. místo tabulky. Čtyři branky inkasovali šemíci podruhé v sezoně, předtím to bylo na podzim v Úvalech.

Zbývají poslední dva zápasy, v neděli 8. června v 10.15 doma s posledním Štětím a v sobotu 14. června v 10.15 h na Kladně.


Asistent Milan Kopřiva: „Tragédie, propadli jsme úplně ve všem. Takhle nelze přistoupit k utkání, hrajeme-li o postup do vyšší soutěže. Od začátku víme, jak se to bude vyvíjet, že je na hřišti vysoká tráva, aby to bylo soubojové utkání, že předposlední tým tabulky bude proti nám hrát jako o život, naši hráči ale na to beztak nejsou připraveni a neumíme se s tím srovnat. Překousnout to, o ničem nediskutovat a devadesát minut odjezdit, tak to mělo z naší strany vypadat. Místo toho tam byl jen alibismus, a to i u těch nejzkušenějších hráčů. Výkon obrany v tomto utkání katastrofální a směrem dopředu zase všechno cpeme středem hřiště, protože po krajích se neprosadíme. Na oba naše útočníky byla spousta neodpískaných faulů, rozhodčí to pouštěl, my na to ale neumíme během zápasu zareagovat změnou stylu hry a sveřepě to tlačíme stále přes ně. Musa a Machy ale nemohou dát deset gólů, když po nich soupeři tolik jdou. Nás potom porazí hráč, který jezdí celé dopoledne před zápasem na traktoru, přehazuje metráky brambor a pak to třeba proloží nějakým tím panákem, než nastoupí, tak co k tomu dodat. Jenomže během devadesáti minut podá výkon, že takový přístup k utkání nemá jediný z našich. Další hráč domácích, útočník Ezeala, si vezme balon a vodí naše borce jako medvědy na provaze… Není to o tom, že bychom na to neměli fotbalově, my na to nemáme hlavou. Měli jsme všechno doslova na dosah ruky, a místo toho to takhle zazdíme. Zbývají dvě kola do konce a druhý tým skupiny A Písek je teď na tom o tři body lépe než my. Stále věřím, že tady máme kvalitní fotbalisty, právě proto ale musí unést i kritiku.“

Brankář Radim Mokrohajský: „Litol hrála dlouhé nakopávané balony, přidala i patřičnou tvrdost a my jsme si s tímhle nedokázali poradit.  Domácí měli dva šikovné útočníky, zkušeného Jindráčka a průbojného a rychlého Ezealu. Nedokázali jsme je ubránit.“

Obránce Jakub Frohna: „Rozhodly naše hrubé individuální chyby v defenzivní činnosti. Před druhým inkasovaným gólem jsem měl balon na noze, chtěl jsem ho poslat po lajně dopředu, ale zůstala mi noha ve vysoké trávě a míč šel jen k protihráči, z čehož pak byl jejich protiútok a gól. Ve druhé půli jsme byli přitom jasně lepší, ale také nás brzdila spousta odmávaných ofsajdů. Litol bránila v devíti lidech na vápně, nakopávala balony, ale to jsou jen výmluvy. Měli jsme ji porazit.“

Trenér Litole Pavel Jareš: „Takové zápasy jsou pro nás ohromným zážitkem. Přišlo hodně diváků, kteří ocenili náš výkon a my jsme je v souboji se soupeřem ze špičky tabulky nezklamali. Vyhráli jsme zaslouženě, protože jsme byli bojovnější. Na Vyšehrad, který k nám přijel hrát profesorský fotbal, tohle platilo. Šli jsme vítězství naproti, vyšly nám některé přesuny v sestavě a hodně velký podíl na vítězství měl Jarda Jindráček, který odvedl neskutečnou práci. Jeho role byla v tomto utkání klíčová, dokázal podržet míč a sám byl pro obranu soupeře hodně nebezpečný. Jsme šťastni, jsou to pro nás zlaté tři body, ale musíme hrát dál. Třeba se nám podaří překvapit i v neděli v Louňovicích.“

Jaromír Jindráček, 44letý útočník Litole: „Rozhodla naše bojovnost a víra, že chceme udělat maximum pro záchranu v divizi. Podali jsme obětavý výkon, který však byl podpořen aktivním pojetím hry s napadáním soupeře už v zárodku jeho akcí. Zalezli jsme až ke konci zápasu za stavu 3:2. Jsem rád, že se mi dařilo a přispěl jsem k vítězství. Měli jsme i další šance, ale Vyšehrad také, mohlo to skončit klidně 7:4 pro nás. Vyhráli jsme zaslouženě.“


FK Litol – Slavoj Vyšehrad 4:2 (1:0)

Branky: 35. Ježek, 53. Ezeala, 73. Jindráček, 90. (+2) Cáska – 63. Macháček, 81. Ansuma. Střely na branku: 10:9. Střely mimo: 7:12. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 4:8.

Rozhodčí: Mrkáček – Martínek, Šafránková. ŽK: M. Jareš, Koch – Ansuma, Budějský, Frohna, Mojdl.

Diváků: 250.


Litol: Rathouský – Koch, Ježek, Bohdan, Urban – Haviernik, M. Jareš, Cáska, Korejza – Jindráček (85. Zikmund), Ezeala (90. Křivánek). Trenéři Pavel Jareš a Vladislav Nejedlý.

Vyšehrad: Mokrohajský – Chalupa (90. Turbák), Hendrych, Mojdl, Frohna – Janda (77. Červený), Kočí, Budějský, Lukeš – Ansuma, Macháček.  Na lavičce byli ještě připraveni Doksanský, Nosek a brankář Procházka. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

13 – Ansuma

12 – Macháček

9 – Kavka (z toho 2 v poháru)

7 – Kočí

6 – Marčík, Mojdl

5 – Jung

4 – Budějský (z toho 1 v poháru)

3 – Červený

2 – Frohna

1 – Houdek (v poháru), Nosek, Smola, Turbák

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

12 – Kočí (z toho 2 v poháru)

7 – Budějský, Nosek

6 – Červený, Mojdl

5 – Frohna (1 v poháru)

4 – Ansuma, Macháček

3 – Janda, Jung, Lukeš

2 – Chalupa, Schön

1 – Doksanský, Hradecký (v poháru), Kavka, Marčík, Mbah, Příhoda, Smola, Turbák, Zimmermann

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...