INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Motivace pro zápas se Štětím: omluvit se fanouškům za Litol

„A“-muži – Fotbalovou facku, až to v hlavách zajiskřilo, utržili fotbalisté Slavoje Vyšehrad ve středeční dohrávce 28. kola divize B v Litoli. Před výkopem byl rozdíl mezi oběma týmy 31 bodů, přesto se radovali o záchranu nadšeně bojující litolští „sršni“ z výhry 4:2. Prvenstbví v letošním ročníku soutěže a tím i přímý postup do ČFL je na 99 % ztracen, to by musely vedoucí Louňovice nevyhrát oba své zbývající zápasy: tuto neděli doma s Litolí a pak i v derniéře ve Štětí, které už nemůže opustit poslední místo tabulky. Dvě kola před koncem totiž ztrácí na dvojici Aritma – LoKo Chomutov sedm bodů.

Život ale jde dál a v neděli dopoledne už je na programu další, zápas, na domácím stadionu přivítáme právě Štětí. „V Litoli jsme podali trestuhodný výkon. Jediné, co teď můžeme, je omluvit se všem, co se na nás chodí dívat a podporují nás,“ prohlásil rozzlobený Milan Kopřiva, jeden z dvojice trenérů týmu Slavoje Vyšehrad.

Je třeba se oklepat, ve hře je toho stále dost!

„Nelze nikoho podcenit, když nás porazí i patnácté mužstvo tabulky. A nesmíme podcenit ani v neděli Štětí, chce to zodpovědnější výkon. Musíme teď v neděli vyhrát, abychom potvrdili pozici alespoň druhého nejlepšího týmu z druhých míst tabulek českých divizí,“ přidal se obránce Jakub Frohna.

Navzdory litolské blamáži je ve hře opravdu stále ještě hodně. Podle posledních zpráv odstoupí po sezoně z ČFL Sparta B. Tím by se otevřely (či spíš téměř jistě otevřou) dokořán třetiligové brány pro bodově nejlepší tým z druhých míst tří českých divizí, kterým je momentálně Písek. Z ČFL ale může ještě odstoupit, a takové signály už také probleskly, ještě někdo další. V takovém případě by šel nahoru o soutěžní stupeň výš i Vyšehrad, protože je na tom lépe než Dobrovice, tj. druhý tým skupiny C.

Kdo postoupí z trojice Písek, Vyšehrad, Dobrovice?!?

Rozeberme si tedy, jak jsou tedy na tom momentálně všichni tři čekatelé na tzv. postup mimo pořadí.

V divizi A má Písek (trenér Jindřich Dejmal) 65 bodů a skóre 75:26, tj. + 49 branek. Ale pozor, nyní hrajeme doma s už jistým vítězem soutěže Benešovem, tedy nejsilnějším možným soupeřem. Za týden pak „Zušťák a spol.“ zakončí sezonu utkáním v Českém Krumlově, který je desátý v tabulce a dávno pohodlně zachráněn.

V divizi B má Vyšehrad 62 bodů a skóre 69:29, tj. + 40 branek. Nyní tedy přivítáme beznadějně poslední Štětí a o týden později uzavřeme sezonu vystoupením na Kladně, které je nyní sedmé v tabulce.

V divizi C má Dobrovice (trenér Petr Hejno) 58 bodů a skóre 62:26, tj. + 36 branek. O víkendu přivítá doma Kutnou Horu, sedmý tým tabulky, týden nato končí zápasem na hřišti pátého SK Vysoké Mýto, které je však nejlepším jarním týmem této soutěže. Dobrovice by opravdu neměla Vyšehrad ohrozit. Bohužel už se ale nepodaří překonat či vyrovnat sedm let starý klubový rekord Vyšehradu, kdy vyhrál v sezoně 2006/07 divizi A se 69 body.

Blamáž mezi polem, rybníkem a silnicí…

V neděli tedy přivítáme Štětí, poslední tým tabulky. V tomto případě je rozdíl mezi oběma celky 37 bodů. Stěží si jen připustit možnost nějaké další blamáže, tak jako ve středu mezi polem, rybníkem a silnicí v Litoli. To je nepředstavitelné a jak už řekl trenér Milan Kopřiva, hráči se musejí divákům omluvit – nejlépe co největším počtem nastřílených branek.

Ostatně vždyť je tu stále možnost, že v sobotním zápase 29. kola divize A Písek prohraje doma s Benešovem a pak bude třeba opravdu rozhodovat skóre.

Na podzim jsme vyhráli ve Štětí 2:0

Ve Štětí, severočeském městě na pravém břehu Labe v okrese Litoměřice s necelými deseti tisíci obyvateli, proslulé největšími tuzemskými papírnami, jsme v prvním vzájemném utkání 9. listopadu 2013 vyhráli 2:0 (branky: 56. Jung, 88. Mojdl). Po podzimu bylo Štětí na předposledním 15. místě tabulky.

V únoru však odstoupil trenér-bouřlivák Lukáš Fišer, jehož nahradil Jaromír Kala. Vydržel však na lavičce jen pět utkání a počátkem dubna jej nahradil šéf klubu Vladimír Frey, který je prvním mužem „papírenského“ klubu už 12 let. Ani jemu se ale v roli kouče moc nevedlo, Štětí totiž od jeho nástupu na lavičku vytěžilo z osmi zápasů pouhé 4 body.

Soupeř už má nechtěnou jistotu sestupu

Naposledy před týdnem doma podlehlo 0:4 Motorletu, a utrpělo tak čtvrtou prohru za sebou. Stalo se tím dvě kola před koncem prvním sestupujícím z divize B.

„Snažili jsme se alespoň vstřelit branku, ale to byla voda na mlýn mladíků v sestavě Motorletu, kteří se dostávali lehce do zakončení. Několikrát nás podržel brankář Darek Doležal, který za svůj výkon zaslouží pochvalu,“ řekl štětský sekretář Milan Plíšek. „Naše snaha končila slabou střelou nebo nepřesnou přihrávkou. Byla z toho vysoká porážka 0:4, až příliš krutá. Nepříznivé postavení v tabulce zrovna hráčům k dobré pohodě také nepřidá, a pak jsou z toho nepříznivé výsledky.“

Proti Motorletu nastoupilo Štětí v této sestavě: Doležal – Ransdorf (64. Peterka), Tůma, Šmidrkal, Mencl (55. Gernat) – Šimral (72. Stehlík), Kucler, Malák, Stejskal – Kala, Tichý.

Štětí má nejděravější obranu, inkasovalo již 67 branek, tj. průměrně 2,4 na zápas. Venku ale hraje lépe než doma. Nejlepšími střelci týmu jsou Lukáš Stejskal (8 gólů) a Martin Rejman (7). Týmu na jaře chybí zkušený útočník Petr Hyka, jenž se vrátil do Ovčár.

Klub se tak po roce vrací zpátky do přeboru, a tak stále jen vzpomíná na své zlaté roky. Největší úspěch zažila štětská kopaná v 80. letech, kdy SEPAP Štětí od podzimu 1982 až do jara 1989 hrál II. národní fotbalovou ligu, tj. třetí nejvyšší soutěž. V roce 1988 skončil tým dokonce druhý hned za vítězným BSS Brandýs nad Labem. Postup do celostátní II. ligy mu tehdy utekl o pouhé tři body! To už je ale 26 let stará historie.

Poslední zápas letošní sezony na Vyšehradě!

Utkání 29. kola divize B Slavoj Vyšehrad – SK Štětí se hraje v neděli 8. června v 10.15 hod. a naši hráči se jeho prostřednictvím rozloučí s vlastními diváky. Zápas budou řídit Západočeši. Hlavním arbitrem je Ladislav Szikszay z obce Dolce v okrese Plzeň-jih, na čarách mu budou asistovat dva tachovští rozhodčí Pavel Štrincl a Ondřej Kožár.

Štětí nastoupí v neděli na Vyšehradě po jedenáctileté pauze a celkově potřetí. Nejprve v roce 1978 jsme jej zde porazili 4:0 a potom v roce 2003 brankami Alexandra Samuela a Lukáše Kučery 2:0.

Juniorka hraje hodinu po áčku s Dolními Počernicemi

Poslední vystoupení na domácím stadionu čeká v neděli také naši juniorku. Ve 13.15 hod., tedy zhruba hodinu po divizním zápase A-týmu se Štětím, rozehraje své utkání 25. kola I. A třídy s Dolními Počernicemi. Rezerva Vyšehradu, jež naposledy remizovala 1:1 na hřišti vedoucího tempa, je šestá v tabulce, Dolní Počernice osmé. V jejich týmu hraje stopera Michal Vejvoda, bývalý kapitán naší U 19.

Poslední zápas sezony pak odehraje naše juniorka příští týden v sobotu 14. června odpoledne v Ďáblicích.

Poslední utkání sezony mládežnických družstev

Nadcházející víkend bude posledním hracím pro týmy mládeže Vyšehradu – s výjimkou přípravek. Naše U 19 v derniéře sezony přivítá v sobotu dopoledne na Vyšehradě tým Olympie Hradec Králové. Zápas začíná v 10 hodin a půjde o souboj desátého s šestým týmem tabulky.Na podzim vyhrála Olympia doma 6:1.

Mladší dorostenci sehrají v neděli na hřišti v Podolí poslední dvojzápas s kolínskými vrstevníky. Zápas U 17 začíná v 10 hodin a U 16 čtvrt hodiny po poledni.

Starší žáci přivítají na Vyšehradě v sobotu odpoledne nejtěžšího možného soupeře – vítěze obou žákovských věkových kategorií Baník Most. Zápas týmů U 15 začíná v 15 hodin, zápas U 14 již předtím ve 13.15 hod. V případě „čtrnáctek“ půjde o měření sil nejlepších dvou družstev letošní soutěže! Vyšehrad U 14 pod vedením trenérů Alessandra Moreniho a Daniela Krafta totiž skončí druhý hned za Mostem a před řadou významných fotbalových bašt.

V sobotu v 17.15 h se představí letos naposledy B-tým U 15, na Vyšehradě přivítá v utkání pražské I. třídy žáky Přední Kopaniny.

Starší přípravka „A“ hraje v neděli v 15 hod. v Řepíchm starší přípravka „B“ už v pátek v 16 hod. v Podolí proti domácímu AFK Slavoj.

 

Kádr hráčů SK Štětí:

BRANKÁŘI: Václav Michovský (narozen 1992), Darek Doležal (1994).

OBRÁNCI: Jiří Ransdorf (1986), Rudolf Slanička (1993), Michal Šmidrkal (1989), Petr Tůma (1977, kapitán mužstva).

ZÁLOŽNÍCI: Tomáš Belák (1990), Vladimír Kucler (1988), Lukáš Stejskal (1980), Jiří Šimral (1990), Marek Malák (1993), David Mencl (1987), Tomáš Gernat (1992).

ÚTOČNÍCI: Martin Rejman (1992), Slavoj Tichý (1992), Vít Kala (1986), Josef Gabčo (1993), Jakub Peterka (1993), David Stehlík (1994).

 

Dosavadní vzájemná utkání Vyšehrad – Štětí:

17. 9. 1978 (divize B): Vyšehrad – Štětí 4:0

15 .4. 1979 (divize B): Štětí – Vyšehrad 5:1

1 .9. 2002 (divize B): Štětí – Vyšehrad 0:0

6. 4. 2003 (divize B): Vyšehrad – Štětí 2:0

9 .11. 2013 (divize B): Štětí – Vyšehrad 0:2

 

Videozáznam z podzimního utkání Štětí-Vyšehrad zde:

http://fotbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Divize-B/Pohlavi-Muzi/Sezona-2013-2014/26213-SK-Mondi-Steti-FK-Slavoj-Vysehrad,-s.r.o..htm

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...