INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci zničili tým Štětí 12:1! Šest branek nastří-lel Macháček

„A“-muži – Ani úmorné vedro nezabránilo fotbalistům Vyšehradu, aby předložili vlastním fanouškům dokonalou omluvu za zpackaný středeční zápas v Litoli. Poslední a k sestupu odsouzené Štětí dalo sice brzy vedoucí gól, ale to bylo z jeho strany vše. Pak už šemíci přisoudili soupeři roli jatečního skotu v čekárně nuceného výseku. Pod výsledek 12:1 se podepsal šesti góly Michal Macháček: v prvním poločase stihl hattrick během 27 minut a ve druhém dokonce za 11 minut. Do střelecké listiny se ale v tomto utkání mohl zapsat klidně desetkrát, protože další čtyři vyložené šance spálil. I tak má na svém kontě již 18 jarních tref do černého. Po jednom gólu přidali do sítě Štětí Jakub Janda, Vladislav Schön, Miroslav Hendrych, Lukáš Budějský, Jan Mojdl a Musa Ansuma. Ten si kromě toho připsal, stejně jako Jakub Janda, tři gólové asistence.

Dvanáct branek nastřílela naposledy v divizi Viktoria Plzeň B v říjnu roku 2005 Táboru, tedy před necelými devíti lety. V současnosti, kolo před koncem soutěží, je Vyšehrad s 81 nastřílenými góly nejproduktivnějším ze všech osmdesáti divizních mužstev.

V neděli odpoledne se ale radovala především Slavia Louňovice. Nováček letošní divize B smázl o záchranu hrající Litol 6:1, a po zápase tak už jeho hráči otvírali šampaňské a dávali hobla trenéru Jeřábkovi: zajistili si totiž kolo před koncem prvenství v soutěží a tím i postup do ČFL. Vyšehrad obsadí, s pravděpodobností hraničící s jistotou, druhé místo mezi týmy na druhých místech tří českých divizí. Což znamená, že bude čekat, zda po Spartě B odstoupí ještě alespoň jeden tým z nesestupových pozic v ČFL. Pokud se tak stane, vrátí se šemíci po čtyřech letech v divizi B do třetí nejvyšší soutěže.

Oproti středeční blamáži v Litoli se vrátil do sestavy záložník Schön, zatímco Nosek zůstal po zranění v zápase s Motorletem stále jen na lavičce. V sestavě hostí se objevil někdejší útočník Vyšehradu Vít Kala.

Ještě než se naši hráči rozkoukali, už prohrávali: po výkopu brankáře hostí, prohraném hlavičkovém souboji uprostřed hřiště a zaváhání dalších dvou hráčů Vyšehradu hostující záložník Rejman přehodil Mokrohajského: 0:1. Na ukazateli času bylo 1:14 min.

Tým z města papíru si užíval vedení jen pět minut. Po centru Frohny zleva fauloval štětský bek Stejskal ve vápně Ansumu a v 6. min. Macháček z penalty bezpečně vyrovnal: 1:1! Dvě minuty nato se Macháček probil do čisté gólové šance, gólman Michovský ale jeho střelu nohou vyrazil.

V 15. min. si na pravé straně hřiště Kočí třikrát vyměnil míč s Mojdlem, ten odcentroval a Macháček střelou z úhlu poslal Vyšehrad do vedení: 2:1! Minutu poté mohl zvýšit Kočí, jeho střelu ale Michovský vyrazil.

V zájmu objektivity je třeba zmínit, že v 17. min. bylo Štětí velmi blízko vyrovnávací brance. Po centru nejlepšího hráče hostí Rejmana ale Šmidrkal zblízka hlavičkoval nad Mokrohajského bránu, a spálil tak čistou gólovou šanci.

Ve 26. min. se po přihrávce od Macháčka mohl prosadit Ansuma, jenomže sám před gólmanem obloučkem mířil nad. Po půlhodině hry Ansuma přijhrával a Macháček zakončoval, ale také on ve stoprocentní šanci neuspěl a přestřelil.

Vynahradil si to ve 33. min. Po dlouhém křížném pasu Frohny zleva si Budějský dvakrát vyměnil balon s Jandou, ten odcentroval před bránu a Macháček hlavou trefil: 3:1! O tři minuty později po akci Mojdla s Jandou Macháček z bezprostřední blízkosti přestřelil bránu.

Ve 40. min. po akci Mojdla s Ansumou a jeho zpětné přihrávce trefil Janda obloučkem na zadní tyč: 4:1! Zkoušel to i Lukeš, ale gólman jeho střelu vyrazil. Již v nastaveném čase první půle po trestném kopu Budějského zblízka dopravil míč do sítě kapitán Hendrych, byl mu však odmáván ofsajd.

Ani ne dvě minuty po změně strnn založil akci Kočí, přihrál Ansumovi a zakončoval Schön: technickým obloučkem  z dvaceti metrů k zadní tyči, 5:1!

V 51. min. po centru Jandy zprava Macháček doťukl míč do sítě téměř z brankové čáry: 6:1!

V 53. min. Hendrych přihrál doleva Lukešovi, ten odcentroval a Macháček z vápna zvýšil na 7:1! Jeho střela po zemi sice postrádala razanci a šla téměř doprostřed brány, přesto ji Michovský pustil za svá záda.

Gólostroj pokračoval v 56. min. Kočího střelu zblokovali zadáci soupeře, roh rozehrál Janda a Hendrych zblízka poslal míč do sítě: 8:1! Dvě minuty nato v gólové šanci uklouzl Ansuma.

V 62. min. po výkopu Mokrohajského založil rychlou akci Kočí, přihrál doleva Macháčkovi a ten střelou z úhlu pošesté skóroval: 9:1!

Dvě minuty nato byl Lukeš faulován před vápnem, Budějského střelu z přímého kopu pod břevno ale Michovský vytěsnil na roh. Rozehrál jej opět budějský, Frohna mu vrátil míč zpět a Budějský falšovanou střelou z úhlu na zadní tyč stanovil dvojciferný výsledek: 10:1!

V 73. min. přihrával Kočí a střelou po zemi k tyči skóroval Mojdl: 11:1! O čtyři minuty později Ansuma v šanci trefil jen brankáře hostí, měl však spíš přihrávat lépe postavenému Macháčkovi.

V 83. min. se dostali ke slovu i hosté, po trestném kopu ale Rejman střelou z voleje minul. Z protiútoku Ansuma hlavou nedosáhl na příliš vysoký centr Lukeše. V 86. min. se po přihrávce od Budějského dostal do velmi výhodné pozice Macháček, ale prováhal správnou chvíli ke střele a míč mu zblokoval hostující bek Ransdorf na roh.

V 88 min. se dočkal také Musa Ansuma. Po centru Chalupy zleva uzavřel skóre na 12:1!

Zbývá úplně poslední zápas sezony: v sobotu 14. června v 10.15 h na Kladně. Naši hráči si tak na závěr sezony alespoň zahrají na stadionu, kde se ještě před čtyřmi roky kopala I. liga.


Asistent Milan Kopřiva: „Byla to jen kosmetická záležitost. Hráli jsme ještě o malinkou či spíš teoretickou možnost dostat se před Písek, proto jsme chtěli vyhrát co nejvíc. Sice jsme stejně jako v Litoli hned na začátku zápasu vyrobili hrubku v defenzivě a prohrávali, ale brzy jsme vyrovnali a pak nám Štětí svým výkonem umožnilo, abychom nastříleli spoustu branek. Hráli jsme jen my, soupeř zápas doslova odevzdal. Michal Macháček dal šest gólů, to je hráč, který se jen těžko brání. Často působí na hřišti až flegmatickým dojmem, ale umí vzít odpovědnost na sebe i za nepříznivého stavu a nepodělá se. Pro nás je velkým přínosem, stejně jako další hráči, kteří přišli z Roudnice. Bohužel ani historický výsledek v našem postavení nic moc neřeší, v Litoli jsme pohřbili celou sezonu a teď už musíme jen čekat, zda někdo ještě odstoupí z ČFL. Pro nás by to bylo jen dobře, a to i z hlediska další motivace. Pro hráče by to znamenalo sebereflexi, aby třeba náhodou nepodlehli tomu, že díky výhře 12:1 jsme světoví, což rozhodně nejsme. Bylo by proto jen dobře, aby se mohli ukázat ve vyšší soutěži.“

Kapitán Miroslav Hendrych: „Věděli jsme, že soupeř bude slabší, nastoupili jsme hrozně nezodpovědně a hned jsme také inkasovali. Pak už to byla z naší strany přehlídka jak využitých, tak i nevyužitých šancí. Skóre nakonec mohlo být daleko vyšší, klidně i 18:1. Soupeř byl odevzdaný, druhou šanci měl až v nastaveném čase, Radim Mokrohajský to ale chytil.“

Autor šesti branek Michal Macháček: „Šest gólů jsme ještě nikdy v žádném zápase nedal, až teď. Nejvýš tak hattricky, protože v mládežnických kategoriích jsem hrál záložníka. Přitom bylo horko a nechtělo se mi moc běhat. Štětí to po třetím gólu úplně vzdalo. Nakonec jsem jim těch gólů mohl dát i víc než šest.“

Trenér Štětí Vladimír Frey: „Díky rozhodčím a tomu, jak nás celou sezonu pískají, nemáme na jejím konci už s kým hrát. Máme spoustu vyloučených, velkou marodku a hráči jsou přetížení. Je to už několik zápasů po sobě a hrajeme se vším, co má ruce a nohy. Už ani v béčku, které hraje okresní přebor, není odkud brát. Faktem je, že naši hráči se mohli trochu víc snažit, ale jednak jim chyběla motivace, jednak hrát na umělce rozpálené na šedesát stupňů není podle mě normální. Vyzkoušeli jsme si, co divize obnáší a ve většině utkání jsme byli soupeřům minimálně rovnocennými partnery. Ale to, co s námi v průběhu této sezony prováděli rozhodčí, bylo opravdu hodně za hranou férovosti.“

 

Slavoj Vyšehrad – SK Štětí 12:1 (4:1)

Branky: 6., 15., 33., 51., 53. a 62. Macháček, 40. Janda, 47. Schön, 56. Hendrych, 65. Budějský, 73. Mojdl, 88. Ansuma – 2. Rejman. Střely na branku: 24:4. Střely mimo: 12:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 8:0.

Rozhodčí: Szikszay – Štrincl, Kožár. Bez karet.

Diváků: 194.


Vyšehrad: Mokrohajský – Budějský, Hendrych, Mojdl, Frohna – Janda (67. Červený), Kočí, Schön (73. Doksanský), Lukeš (67. Chalupa) – Ansuma, Macháček. Na lavičce byli ještě připraveni Nosek a brankář Procházka. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Štětí: Michovský - Ransdorf, Šmidrkal, Tůma, Stejskal – Šimral, Kucler, Malák, Rejman – Kala (78. Stehlík), Brabenec (46. P. Vaněk). Trenér Vladimír Frey.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

18 – Macháček

14 – Ansuma

9 – Kavka (z toho 2 v poháru)

7 – Kočí, Mojdl

6 – Marčík

5 – Budějský (z toho 1 v poháru), Jung

3 – Červený

2 – Frohna

1 – Hendrych, Houdek (v poháru), Janda, Nosek, Schön, Smola, Turbák

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

14 – Kočí (z toho 2 v poháru)

7 – Ansuma, Budějský, Mojdl, Nosek

6 – Červený, Frohna (1 v poháru), Janda

4 – Lukeš, Macháček

3 – Chalupa, Jung

2 – Schön

1 – Doksanský, Hradecký (v poháru), Kavka, Marčík, Mbah, Příhoda, Smola, Turbák, Zimmermann

 

Nejproduktivnější divizní týmy (nastřílené góly):

81 – Vyšehrad (skupina B)

77 – Písek (skupina A)

76 – Nová Paka (skupina C)

75 – Louňovice (skupina B)

73 – Nová Ves pod Pleší (skupina A), Turnov (skupina A)

72 – Tachov (skupina A)

69 – Vyškov (skupina D)

64 – Dobrovice (skupina C)

62 – Rosice (skupina D)


Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...