INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíky čeká v této sezoně už jen sobotní kladenská derniéra

A“-muži Fotbalisty Slavoje Vyšehrad čeká poslední zápas letošní sezony divize B, ve které obsadí stejně jako loni druhé místo. V sobotu dopoledne se šemíci představí na Kladně, zahrají si tedy nakonec na stadionu prvoligových parametrů.

Písek coby soupeř v boji o pozici nejlepšího týmu z druhých míst českých divizí hraje už v pátek v Českém Krumlově. V předvečer kladenského zápasu tak bude již zcela jasné, jak se věci mají. Naděje je minimální, a spočívá v tom, že Písek prohraje. Pak by jej šemíci při jakémkoliv vítězství na Kladně předstihli. Spíš to ale vypadá, že budeme muset – podobně jako loni – čekat na to, zda po Spartě B odstoupí ještě někdo dalších z nesestupových příček v ČFL. Uvidíme v nejbližších dnech.

Věřím tomu, že na Kladně vyhrajeme, i když to nebude jednoduché,“ omezil se tentokrát na velmi stručné vyjádření jeden z dvojice trenérů Vyšehradu Milan Kopřiva. Při troše štěstí by tým snad mohl konečně nastoupit kompletní.

Těžko počítat s tím, že Písek prohraje v Krumlově, ale my si musíme na Kladně i tak splnit to svoje a vyhrát tam. Na podzim tady u nás zahráli skvěle, tak uvidíme. Chceme zvítězit a zakončit sezonu ziskem osmašedesáti bodů,“ řekl kapitán Miroslav Hendrych.

Obhájit pozici nejproduktivnějšího týmu všech divizí

Bohužel na klubový rekord už současný tým letos nedosáhne – dosavadním maximem Vyšehradu bylo 69 bodů ze sezony 2006/07 v divizi A. Jsou tady ale i jiné možnosti motivace, například obhájit vysoce prestižní pozici nejproduktivnějšího týmu ze všech osmdesáti divizních mužstev. Šemíci se vyšvihli v tomto směru do čela, když naposledy rozprášili Štětí 12:1, a tak před posledním kolem je toto pořadí nejlepších: 81 gólů – Vyšehrad (divize B), 77 – Písek (divize A), 76 – Nová Paka (divize C), 75 – Louňovice (divize B). Louňovice si mohou ještě dost přilepšit, hrají totiž ve Štětí.

Rád bych dal na Kladně dva góly, abych to zaokrouhlil na dvacet jarních,“ doplnil nejlepší střelec týmu Michal Macháček. Spolu s Musou Ansumou nastříleli na jaře dohromady už 32 branek: Macháček 18, Ansuma 14. Jen stěží by se našla letos v českém fotbale srovnatelně produktivní útočná dvojice.

Kladeňáci na Vyšehradě: Čurda, Jung a nyní Chalupa

V dresu Vyšehradu se v posledních letech objevovali a stále objevují fotbalisté původem z Kladna. Po sestupu z ČFL do divize před čtyřmi roky to byl defenzivní záložník Jan Čurda, už v letošní sezoně na podzim útočník Stanislav Jung (na jaře hraje I. A třídu za SK Slaný), a nyní je to obránce Jaroslav Chalupa.

Naopak z Vyšehradu odešel na Kladno brankář Petr Víšek, který je nyní v Admiře.

Před čtyřmi roky I. liga, nyní divizní průměr

Jak už bylo mnohokrát připomenuto, na kladenském stadionu se ještě před čtyřmi roky hrála nejvyšší soutěž. Pak ale nastal takřka volný pád, pouze v ČFL se tým zdržel dva roky. Ale i z té loni sestoupil, a tak klub angažoval známého trenéra Ivana Pihávka, aby odvrátil další propadák – až do hlubin krajské soutěže, kterou Kladno nehrálo snad ani ve fotbalovém pravěku.

To se podařilo, Kladno divizi zachránilo, i když stejně jako v předchozích letech jeho tým nadále hráčsky krvácel. V posledním podzimním utkání odehrálo na Vyšehradě výborný zápas, který skončil 0:0. Co se ale na podzim snažil holohlavý kouč z Příbrami na Kladně vybudovat, se mu vzápětí zase sypalo jako domeček z karet.

Loni po sezoně bylo mužstvo v hluboké krizi a jediným cílem pro tu letošní byla záchrana v divizi. V zimě v polovině sezony nám přitom odešlo dalších sedm hráčů. Máme velmi úzký kádr, šanci dostávají dorostenci a mladí kluci. Bude tomu tak i proti Vyšehradu,“ řekl 49letý lodivod kdysi slavného „eskáčka“.

Kladno figuruje v jarní tabulce na 9. místě, celkově je sedmé. Doma má bilanci 7 – 4 – 3, jeho stadion dobyly tři severočeské týmy: Brozany, Nový Bor a Lovosice.

Před týdnem si však „Kladýnko“ přivezlo výhru 5:2 z Jinonic, kde si poradilo s oslabeným Motorletem. Kladno nastoupilo v této sestavě: Sedlák – Suchý, Hanzlík, Procházka, Koiš – Holeček (82. Stočes), Štoncner, Růžička, Šíma (76. Bořík) – Tóth (79. Kraus), Doležel. Dvakrát se trefili za hosty Holeček s Hanzlíkem a jednou Tóth. Právě Marek Tóth se stal mužem zápasu, byl totiž u čtyř gólů vítězů.

Chybějí zranění Bartoš a Skořepa

Pozor si však musejí dát zadáci Vyšehradu i na jeho kolegu z útoku Jiřího Doležela, který přišel během jara z béčka Viktorie Žižkov a stihl za Kladno nastřílet devět branek. Celkově má však v této sezoně na svém kontě už dvacet gólů: jeden za áčko Viktorky v poháru, deset za její béčko v přeboru a nyní zmíněných devět v divizi. Nejlepším střelcem Kladna je ale jeho kapitán Tomáš Procházka s deseti góly. Za ním jsou pak Doležel (9), Tóth (8) a Šíma (6).

Mužstvu však chybí jeden z nejzkušenějších borců Pavel Bartoš. Pětatřicetiletý bek s 91 odehranými zápasy v I. lize je zraněn. Kvůli zranění je mimo hru i mladý záložník Stanislav Skořepa, který se nedávno vrátil domů na Kladno z juniorky Mladé Boleslavi.

Kladenští drtí soupeře v prvních poločasech

Dvaatřicet nastřílených branek dvojice Macháček – Ansuma musí budit respekt u každého soupeře. Budou tedy na Kladně „pečovat“ o útočníky Vyšehradu domácí hlídací psi?!

Nic takového. Většina soupeřů u nás brání, to ale případ Vyšehradu nebude. Očekávám oboustranně útočný a otevřený fotbal. Rádi bychom uzavřeli sezonu vítězstvím, protože chceme se udržet v první polovině tabulky,“ pravil Pihávek.

Zajímavostí je obrovský rozdíl v úspěšnosti Kladna v obou poločasech. Zatímco v tabulce prvních poločasů je na 3. místě (bilance 14 – 8 – 7 a skóre 38:25), v tabulce druhých poločasů je úplně poslední (bilance 6 – 7 – 16 a skóre 17:32). Znamená to snad, že je na tom kondičně tak zle?! To uvidíme v sobotu před polednem.

Zápas řídí teplický sudí Miloš Vitner

Utkání SK Kladno – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 14. června v 10.15 hod. a řídí je severočeští arbitři – jako hlavní rozhodčí Miloš Vitner z Teplic, jemuž budou na čarách asistovat Petr Klupák z Litoměřic a Tomáš Baum z Děčína.

Na Kladně bude vcelku bohatý sportovní víkend, kromě utkání fotbalistů s Vyšehradem se zde koná ještě prestižní atletický podnik TNT Express mítink vícebojařů (stadion Na Sletišti) s účastí olympijských medailistů. A také hokejbalový turnaj veteránů. V tomto sportu je u nás Kladno městem číslo 1. Jeho tým Alpiq, který trénuje někdejší hokejový bouřlivák Drahomír Kadlec, je totiž mistrem hokejbalové extraligy.

Juniorka hraje v sobotu odpoledne v Ďáblicích

V sobotu 14. června skončí sezona i pro naši juniorku, která hraje poslední utkání letošní I. A třídy od 17 hodin v Ďáblicích. Domácí tým je čtvrtý v tabulce, Vyšehrad B šestý. Vítězem soutěže je FC Tempo, na jaře jsou však nejúspěšnější Štěrboholy.

Hrát se ale bude o víkendu i na Vyšehradě. Starší přípravka A nastoupí v neděli v 10 hodin proti Unionu Žižkov. Starší přípravka B hostí ve stejnou dobu Uhelné sklady, ale na hřišti v Krči.


Vzájemná (mistrovská) utkání Vyšehrad – Kladno

3. 9. 2000 (ČFL): Vyšehrad – Kladno 2:1

7. 4. 2001 (ČFL): Kladno – Vyšehrad 2:0

20. 10. 2002 (divize B): Vyšehrad – Kladno 1:0

24. 5. 2003 (divize B): Kladno – Vyšehrad 1:2

28. 9. 2003 (divize B): Kladno B – Vyšehrad 1:4

2. 5. 2004 (divize B): Vyšehrad – Kladno B 1:0

16. 10. 2005 (divize B): Vyšehrad – Kladno B 4:1

20. 5. 2006 (divize B): Kladno B – Vyšehrad 3:1

14. 11. 2010 (divize B): Vyšehrad – Kladno B 2:0

18. 6. 2011 (divize B): Kladno B – Vyšehrad 0:1

17. 11. 2013 (divize B): Vyšehrad – Kladno 0:0

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...