INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Musa splnil slib a dal 15. gól, stačilo to ale jen na remízu 1:1

A“-muži Remízou 1:1 na stadionu sedmého Kladna zakončili fotbalisté Slavoje Vyšehrad své účinkování v letošní sezoně. Už před zápasem bylo jasné, že šemíci skončí na druhém místě jak tabulky divize B, tak i v porovnání s týmy na druhých místech divizí A a C. Branky padaly až ve druhém poločase. Po přihrávce od Michala Kočího otevřel skóre Musa Ansuma, čímž splnil své předsevzetí, že dá na jaře 15 divizních branek. Na tři body to ale nestačilo, sedm minut před koncem zápasu totiž vyrovnal kladenský kapitán Tomáš Procházka.

Ani v posledním utkání tohoto ročníku nenastoupil Tomáš Nosek a kvůli zranění chyběl i Jakub Janda. Předvedená hra odpovídala faktu, že už o moc nejde, a to hlavně v prvním poločase. Domácí měli jen dvě střely z uctivé vzdálenosti, obě skončily vedle brány, již hájil tentokrát Jan Procházka. Jedinou trochu nebezpečnou situaci ze strany Kladna uhasil ve 34. min. exkladeňák Chalupa, kdy odvrátil ve vápně centr Doležela na nabíhajícího Tótha.

Naopak šemíci měli do poločasu dvě gólové příležitosti. Ve 22. min. se Ansuma řítil sám na brankáře Obrciána, ale nestihl ho přehodit. O sedm minut později byl Ansuma faulován téměř na hranici vápna domácím stoperem Hanzlíkem, který si za to vysloužil žlutou kartu, trestný kop prováděl obvyklý exekutor Budějský, Obrciána však nepřelstil.

Hned po změně stran se po dalším trestném kopu dostal znovu do šance Ansuma, hlavičkoval však mimo bránu. Brzy měl ale příležitost předvést své oslavné salto. V 50. min. totiž po akci Lukeše a přihrávce zleva od Kočího prostřelil brankáře Kladna: 0:1!

Až po inkasované brance Kladeňáci zvedli hlavu. Do vyložené šance se dostal po rohu kapitán Tomáš Procházka, z malého vápna však hlavičkoval nad.

V 56. min. měl však na druhé straně vynikající možnost pojistit náskok Vyšehradu Macháček, řítil se sám na Obrciána, ale kladenský brankář se opět vyznamenal a gólovou šanci nejlepšího jarního kanonýra mistrovských soutěží České republiky zneškodnil.

Zápas konečně nabral grády a na druhé straně opět kraloval ve vápně Vyšehradu kladenský kapitán Procházka, opět po rohu hlavičkoval, jeho jmenovec v bráně Slavoje ale nebezpečný míč vyrazil a další dobíhající kladenský hráč zblízka minul. Dvacet minut před koncem se znovu hodně zapotil brankář Vyšehradu – vyrazil na roh střelu Tótha, jehož obránci hostí pustili do čisté gólové šance. A po rozehrání rohu se znovu objevil ve vápně kladenský muž s kapitánskou páskou, znovu vyhrál hlavičkový souboj, ale také znovu hlavičkoval nad bránu.

Poslední půlhodinu odehrál v dresu Vyšehradu mj. i debutant Přemek Dušek. Kapitán naší U 19 měl možnost pojistit náskok v 77. min., po dlouhém nákopu Frohny podél levé lajny a přihrávce od Kočího se dostal s balonem sám a navíc neatakován před brankáře Obrciána, dát gól hned ve svém prvním divizním zápase mu ale bohužel souzeno nebylo. V jasné šanci přestřelil bránu.

O vyrovnání se postaral sedm minut před koncem jasně nejlepší hráč na hřišti – kladenský kapitán. První střelu obrana Vyšehradu ještě stihla zblokovat, k odraženému míči se ale dostal Tomáš Procházka a sice dost pomalou, nicméně přesně provedenou střelou po zemi na zadní tyč překonal svého jmenovce: 1:1.

Ve druhé minutě nastaveného času se ještě dostal k ohrožení domácí branky Schön, jeho prudká střela však bohužel mířila přesně do místa, kde stál kladenský brankář. Stejně jako v podzimní derniéře na Vyšehradě se proto i tentokrát na Kladně body dělily a nezbývá než do soboty 21. června čekat, odstoupí-li ještě nějaký tým z ČFL.


Asistent Milan Kopřiva: „Výsledek i náš výkon korespondoval s tím, jak jsme zakončili celou sezonu. Hrálo se jen o prestiž, což samo o sobě není zase tak málo, bohužel ale pro některé naše hráče je to problém. Předváděli jsme zpočátku profesorský fotbal, a když to začalo trochu bolet, už se nám to moc nelíbilo. Vedli jsme přesto po krásné kombinaci a finální příhrávce Kočky, další šance měli Macháček, Musa a debutant Dušek, takže remíza je absolutně neuspokojivá. Máme dost zkušených hráčů, kteří si měli poradit. Ale ve vzduchu jsme byli opět druzí, a jen to podtrhlo výkon v Litoli a dalších zápasech, kdy jsme si zpackali celou sezonu. Bohužel ochota hráčů přistoupit k mistrovskému utkání není taková, jaká by měla být. Potom neporazíme ani partu kladenských dorostenců okolo Procházky.“

Autor branky Musa Ansuma: „Jsem rád, že se mi podařilo splnit slib ze zimní přípravy, kdy jsem řekl, že dám patnáct gólů. Kluci mi na jaře hodně pomohli, abych si splnil tento sen. Tady na Kladně jsem se trefil po krásné akci a přihrávce od Kočky. Hned jsem si vzpomněl na to, že to je patnáctý gól. Jenom mě pak mrzelo, že jsem střídal tak brzy, stejně jako to, že mé góly beztak nepomohly k prvenství Vyšehradu v divizi.“

Autor patnácti gólových přihrávek Michal Kočí: „Dostal jsem balon zezadu po lajně od Fronky a počkal jsem si na správný timing, až někdo zaběhne za beky. To byl Musa, a tak jsem mu to tam poslal a byl z toho vedoucí gól. Měli jsme tady vyhrát, i když už o nic nešlo. Šance na to byly, tak šest až sedm našich situací mohlo skončit gólem.“

Kladeňák v dresu Vyšehradu Jaroslav Chalupa: „Jiný zápas než obvykle to pro mě byl, ale už to tolik neberu, z Kladna jsem dlouho pryč, přestože tu stále bydlím, a mám to odsud pěšky deset minut domů. O moc už se nehrálo, nedali jsme do toho tolik, kolik bychom měli. Balon jsme měli většinou ve své moci, ale jen po vápno, moc finálek jsme nevymysleli. Za stavu 1:0 jsme přitom měli dvě velké šance náskok pojistit, ale nedali jsme a přišel trest. Tomáš Procházka má postavu na to, aby vyhrával hlavičkové souboje, jeho vyrovnávací gól ale padl z tak slabé střely, že se to sotva doplazilo za čáru. Náš gólman Prochy možná čekal, že to bude někdo tečovat, to se ale nestalo, a byl z toho gól. Sedmý tým tabulky bychom však porazit měli.“

Debutant Přemysl Dušek: „Jsem na sebe naštvaný, že jsem zahodil gólovou šanci. Byl jsem ve vápně úplně volný, ale nějak mi to skočilo a netrefil jsem přesně míč, šlo to nad. Jinak jsem si ale svůj divizní debut užil.“

Trenér Kladna Ivan Pihávek: „Souboj se silným soupeřem byl pro naše mladé hráče skutečnou prověrkou a školou. Díky svým kombinačním schopnostem nám Vyšehrad moc často balon nepůjčoval, kvalita předvedené hry byla na jeho straně. Vyrovnávací gól byl pro nás třešničkou na závěr sezony, ve které nám šlo o záchranu v divizi. Jsem rád, že jsme to zvládli alespoň na remízu, kluci si ji zasloužili, protože si sáhli na dno. Tento klub je momentálně v hluboké krizi, a tak věřím, že mu remíza se silným soupeřem psychicky pomůže do další sezony. Za tu letošní musím našim hráčům poděkovat. Co se týče Tomáše Procházky, je to zkušený hráč, není už sice tolik dynamický, ale jeho síla je v hlavičkách a výběru místa. Je o patnáct let starší než spoluhráči, takovým jejich tátou, který je vychovává. Prokazuje své morální kvality.“

Kapitán Kladna Tomáš Procházka: „Na vápně byl odražený balon, chtěl jsem ho uklidit k tyči, a to se mi povedlo. Někdy je to i o štěstí, že se to k člověku odrazí, dnes bylo na mé straně. Vyšehrad mě v zápase víc jasných šancí, my jsme naštěstí vyrovnali, bod je dobrý a vzhledem k našim problémům je umístění na sedmé příčce krásné. Příští rok se zvedneme.“

 

SK Kladno – Slavoj Vyšehrad 1:1 (0:0)

Branky: 83. T. Procházka – 50. Ansuma.

Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:3.

Rozhodčí: Vitner – Klupák, Baum. ŽK: Hanzlík – Mojdl, Schön.

Diváků: 190.


Kladno: Obrcián – Suchý (69. Čížek), Hanzlík, T. Procházka, Koiš – Holeček (52. Kraus), Štoncner (81. Pudil), Růžička, Šíma – Tóth (76. Stočes) – Doležel (61. Bořík). Trenér Ivan Pihávek.

Vyšehrad: J. Procházka – Chalupa, Hendrych, Mojdl, Frohna – Budějský, Schön, Kočí, Lukeš (59. Dušek)– Macháček (72. Doksanský) – Ansuma (59. Červený). Na lavičce byl ještě připraven brankář Mokrohajský. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

18 – Macháček

15 – Ansuma

9 – Kavka (z toho 2 v poháru)

7 – Kočí, Mojdl

6 – Marčík

5 – Budějský (z toho 1 v poháru), Jung

3 – Červený

2 – Frohna

1 – Hendrych, Houdek (v poháru), Janda, Nosek, Schön, Smola, Turbák

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

15 – Kočí (z toho 2 v poháru)

7 – Ansuma, Budějský, Mojdl, Nosek

6 – Červený, Frohna (1 v poháru), Janda

4 – Lukeš, Macháček

3 – Chalupa, Jung

2 – Schön

1 – Doksanský, Hradecký (v poháru), Kavka, Marčík, Mbah, Příhoda, Smola, Turbák, Zimmermann

 

Vyšehradské derniéry sezon

10. 6. 2000 (divize A) Klatovy – Vyšehrad 0:4

20. 6. 2001 (ČFL) Semily – Vyšehrad 3:1

23. 6. 2002 (divize C) Olympia Hradec Králové – Vyšehrad 2:2

22. 6. 2003 (divize B) Rakovník – Vyšehrad 1:2

20. 6. 2004 (divize B) Vyšehrad – Kadaň 0:0

18. 6. 2005 (divize B) Vyšehrad – Neštěmice 0:1

18. 6. 2006 (divize B) Vyšehrad – Blšany B 4:0 (hřiště Břevnov)

16. 6. 2007 (divize A) Bzová – Vyšehrad 0:3

18. 6. 2008 (ČFL) Vyšehrad – Vlašim 0:2

20. 6. 2009 (ČFL) Vlašim – Vyšehrad 4:0

18. 6. 2010 (ČFL) Králův Dvůr – Vyšehrad 5:1

15. 6. 2011 (divize B) Kladno B – Vyšehrad 0:1

16. 6. 2012 (divize B) Český Dub – Vyšehrad 0:0

15. 6. 2013 (divize B) Toužim – Vyšehrad 2:5

14. 6. 2014 (divize B) Kladno – Vyšehrad 1:1

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...