INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Roudnice odstoupila z ČFL, místo ní ji bude hrát Vyšehrad

A“-muži Fotbalisté Slavoje Vyšehrad se přece jen letos dočkali postupu do vyšší soutěže. Po béčku Sparty, jež nahradí druhý tým divize A FC Písek, přišla řada právě na Vyšehrad, a to díky odstoupení SK Roudnice nad Labem. Ta skončila v uplynulém ročníku na 13. místě, v jarní tabulce byla dokonce třetí hned za Kolínem a Jirny, z finančních důvodů však na další účast ve třetí nejvyšší soutěži rezignovala. Roudnický klub tuto informaci zveřejnil ve čtvrtek 19. června 2014 na své webové stránce.

Šemíci coby druzí v divizi B za vítěznými Louňovicemi a současně druzí mezi týmy na 2. místech tabulek českých divizí (Písek, Vyšehrad, Dobrovice) se tak – na rozdíl od loňského roku – dočkali tzv. postupu mimo pořadí.

Netajili jsme se tím, že bychom chtěli ČFL hrát, pro náš klub je to každopádně posun výš. Možnost zaplnit místo na třetiligové mapě namísto odstoupivší Roudnice proto akceptujeme. Už teď máme k dispozici hráčský kádr, který je schopen třetí nejvyšší soutěž hrát, každopádně jej ale chceme ještě doplnit a posílit,“ uvedl v první reakci na postup mimo pořadí sportovní ředitel Slavoje Vyšehrad Milan Doruška.

Kdo tedy bude soupeřem Vyšehradu v příštím ročníku ČFL? Z II. ligy sestoupivší celky Bohemians Praha a Loko Vltavín, dále Admira Praha, Meteor Praha VIII, Jirny, Králův Dvůr, Chomutov, Chrudim, Domažlice, Štěchovice, Zápy, Čáslav, Převýšov a další čtyři nováčci: Benešov, Písek, Louňovice a Nová Paka.

Z geografického hlediska, navzdory odstoupení Sparty B, bude ČFL v ročníku 2014/15 vcelku příznivou soutěží: přímo z hlavního města jsou čtyři soupeři (Bohemians Praha, Loko Vltavín, Admira, Meteor), z blízkého okolí Prahy pak další čtyři (Jirny, Zápy, Štěchovice, Louňovice), relativně blízko jsou i Králův Dvůr a Benešov. Žádné vyloženě dálkové výjezdy, jako např. do Letohradu, Varnsdorfu, Karlových Varů nebo Českých Budějovic, se tedy konat naštěstí nebudou.

Slavoj Vyšehrad ve své 107leté historii postoupil do ČFL počtvrté. Poprvé to bylo v roce 1981 ze čtvrtého místa divize C, kdy k proklouznutí do tehdejší II. národní ligy šemíci využili reorganizace soutěží. Podruhé v roce 2000 z prvního místa v divizi A, potřetí pak v roce 2007 rovněž díky triumfu v divizi A. Letos je to z druhé příčky v divizi B. Vyšehrad ji hrál poslední čtyři roky a obsadil v ní postupně 3., 7. 2. a opět 2. místo. Za tu dobu si připsal v celkově 120 divizních zápasech bilanci 72 výher – 18 remíz – 30 porážek při skóre 269:139 a zisku 234 bodů.

 

Slavoj Vyšehrad ve třetí nejvyšší soutěži

1981/82 II. národní liga, 15. místo (hned sestup do divize)

2000/01 ČFL, 18. místo (hned sestup do divize)

2007/08 ČFL, 13. místo

2008/09 ČFL, 16. místo

2009/10 ČFL, 17. místo v ČFL (sestup do divize)

2014/15 ČFL, ???. místo

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...