INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Direkt od Dobrovice: 2:6

„A“-muži – Červencová třináctka v kalendáři fotbalistům Slavoje Vyšehrad žádné štěstí nepřinesla. V přípravném utkání v Kosořicích utržili výprask od Dobrovice 2:6, když druhý tým uplynulého ročníku divize C, kromě šesti vstřelených branek, další velké šance neproměnil. Pokud by se tak stalo, hrozila by šemíkům desítka. Nemluvě o tom, že rozhodčí ukončil zápas již v 84. minutě.

Obě branky našeho týmu padly ze standardních situací, na začátku druhé půle po rohu Budějského vyrovnával hlavou na 1:1 Macháček a v 81. min. snižoval na 2:5 střelou z trestného kopu osvědčený exekutor standardek Budějský. Přitom právě oba tito hráči nastoupili ne zcela zdravotně fit.

Poprvé v letní přípravě naskočil do utkání krajní záložníci Lukeš, Čižikov, vlašimský Rybařík, ve druhé půli pak brankář Procházka a Blažek. Oproti středečnímu utkání s Vlašimí (3:3) naopak chyběli Kočí, Mojdl, Musa Ansuma, Červený, Houdek a z juniorky Š. Klíma s Hanzlíkem. Ve srovnání s jarní částí mistrovské sezony byla citelně znát především absence tří středních záložníků, vesměs hráčů základní sestavy, tj. Kočího, Mojdla a Schöna (ten už je v druholigovém Kolíně). A pak samozřejmě i Musy v útoku.

Dobrovice, které jen těsně unikl postup mimo pořadí do ČFL, měla od počátku územní převahu, dostávala se často k zakončení a Mokrohajský v bráně Vyšehradu se měl hodně co ohánět. Ale již v 7. min. doklepl míč za jeho záda, po vyšachování obrany Slavoje, Vajgl. Domácí vedli 1:0.

Druhý gól byl na spadnutí, ale buď se Dobrovičtí ani zblízka netrefili, nebo zasáhl reflexivně Mokrohajský. Síť za jeho zády přece jen podruhé rozvlnil Rudolf, ale byl mu odmáván ofsajd. Fotbalista hostující v Dobrovici z Jablonce pak ještě trefil po půlhodině hry tyč.

Až v závěrečné desetiminutovce první půle konečně zahrozilo i před bránou Středočechů, střely Čižikova i Rybaříka však dobrovický gólman kryl.

Pět minut po změně stran kopal Slavoj dva rohy a z druhého udeřilo. Budějský našel přesně hlavičkujícího Macháčka a ten trefil zblízka břevno, míč se ale odrazil dolů na čáru a od ní do sítě: 1:1!

Nerozhodný stav vydržel jen pět minut, než si David Miškovský úspěšně vyzkoušel slalom před bránou Vyšehradu (tu už hájil od druhé půle Procházka) a neomylně zakončil: 2:1. O dvě minuty později upaloval sám na Procházku Křelina a střelou po zemi bezpečně trefil: 3:1. V 75. min. po rohu zblízka skóroval David Miškovský: 4:1. A za další tři minuty opět David Miškovský nečekanou střelou zdálky a z úhlu na zadní tyč zvýšil na 5:1. Během 13 minut tak stihl hattrick.

V 81. min. jeden z dobrovických hráčů zalehl před vápnem míč a Budějský brilantní trefou z trestného kopu k tyči snížil: 5:2! Jenomže o dvě minuty později se trefil ještě domácí Volf na 6:2 a několik vteřin nato sudí zápas ukončil.

Další přípravný zápas sehraje Vyšehrad ve středu 16. července v 18.00 hod. na hřišti v Krči s juniorkou Příbrami.

 

Asistent Milan Kopřiva: „Utkání se soupeřem, který stejně jako my usiloval o postup do ČFL, jsme nezvládli. Výsledek 2:6 je pro nás ještě dost milosrdný, protože Dobrovice byla jednoznačně lepší. Hráli jsme v hodně kombinované sestavě a bohužel se nám potvrdilo, že někteří hráči mít na třetí ligu výkonnost nebudou. Naši gólmani si dost zachytali, to ano, ale těžko něco dalšího hodnotit. Není co, protože ČFL je o něčem jiném, než co jsme dnes předvedli a předvádíme.“

 

FK Dobrovice – Slavoj Vyšehrad 6:2 (1:0)

Přípravné utkání 13. července 2014 v Kosořicích.

Branky: 55., 75. a 78. D. Miškovský, 7. Vajgl, 57. Křelina, 83. Volf – 50. Macháček, 81. Budějský.

Rozhodčí: Vlk – Lafek, Nejedlo. Bez karet.

Diváků: 90.


Vyšehrad 1. poločas: Mokrohajský – Frohna, Budějský, Nosek, Lukeš – Čižikov, Kubík, Žampa, Ivančo – Rybařík, Macháček.

Vyšehrad 2. poločas: Procházka – Frohna, Budějský, Nosek (60. Kubík), Doksanský – Janda, Macháček, Dušek, Ivančo (60. Lukeš) – Rybařík (79. Blažek), Kubík (55. Komers).

 

Další červencové zápasy Slavoje Vyšehrad:

Středa 16. 7. 18.00 Vyšehrad – Příbram jun. (příprava, hřiště v Kostelci u Křížku)

Sobota 19. 7. 17.00 Vyšehrad – Kolín (příprava, hřiště Krč)

Úterý 22. 7. 18.00 Vyšehrad – Viktoria Žižkov (příprava, hřiště Krč)

Neděle 27. 7. 17.00 Vyšehrad – Táborsko (Pohár České pošty, hřiště Krč)

Středa 30. 7. 18.00 Admira – Vyšehrad (příprava, hřiště Kobylisy)

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...