INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Navzdory zlepšené hře šemíci podlehli 1:2 juniorce Příbrami

„A“-muži – Nezbývá než věřit v naplnění pořekadla „těžko v přípravě, lehko v boji“. Příprava fotbalistů Slavoje Vyšehrad na novou sezonu, v níž se představí v ČFL, zatím neprobíhá zcela podle představ trenérské dvojice Jaroslav Klíma – Milan Kopřiva. V prvním utkání sice šemíci remizovali 3:3 s druholigovou Vlašimí, jenomže přišli o tři zraněné hráče a opory základní sestavy. Následoval debakl 2:6 s Dobrovicí a naposledy ve středu 16. července porážka 1:2 s juniorkou Příbrami. Toto utkání se hrálo v Kostelci u Křížků a přestože už byl znát zlepšený výkon, přípravu dál brzdí zejména řada absencí hráčů, kteří na jaře patřili do základní jedenáctky. O možnosti poslat do zápasu optimální sestavu zatím nemůže být řeč.

Do utkání lépe vstoupili mladí příbramští fotbalisté, kteří se dostávali častěji k zakončení. Již v 9. min. se probil do gólové šance bosenský útočník Mahmutovič, brankář Mokrohajský ale jeho střelu reflexivně vyrazil na roh. Soupeř měl i několik nebezpečných standardek, ale nic z nich nevytěžil.

Až v polovině první půle se začala karta trochu obracet. Ve 22. min. zleva přihrál Macháček na volného Rybaříka, ten si míč zpracoval, zcela sám před brankářem soupeře však bohužel minul prostor mezi třemi tyčemi. Macháček si přesnou finální přihrávku z levé části hřiště zopakoval i po půlhodině hry, míč se dostal opět k Rybaříkovi, tentokrát byl ale už důsledněji pokryt obránci a ani Janda, k němuž se odrazil míč, nestihl účinně zakončit. Chvíli nato Rybařík přihrával a Macháček zblízka trefil jen příbramského brankáře.

Do druhé půle nahradil Mokrohajského Procházka a postupně došlo ke změnám i v poli. Všechny tři branky padly v rozmezí sedmi minut. V 55. min. jeden z příbramských hráčů vystřelil zpoza vápna a odražený míč dorazil do sítě Hlinka: 0:1. O pět minut později zakončil kombinaci soupeře Mahmutovič: 0:2. Ale přesně po hodině hry a Macháčkově autovém vhazování získal odražený balon Hanzlík a snížil: 1:2!

Tento stav se už ve vyrovnaném utkání nezměnil, i když minutu před koncem byla přece jen šance na vyrovnání. Frohna poslal podél levé lajny kolmý pas na Macháčka, ten si zkušeně poradil s obráncem Příbrami a vypálil ostrou ránu po zemi, jenomže trefil jen dobře postaveného gólmana.

 

POZOR, ZMĚNY!

Nadcházející přípravný zápas s Kolínem, který se měl hrát v sobotu 19. července v Krči, odpadá. Nejbližší herní prověrkou šemíků tak bude v úterý 22. července zápas s Viktorií Žižkov, nebude se však hrát v Krči, ale na hřišti soupeře, tedy na Žižkově. Následuje pohárové střetnutí s Táborskem v neděli 27. července. I to se mělo původně odehrát v Krči, v současnosti je ale pravděpodobnější varianta dějiště utkání v Kostelci u Křížků. V generálce na ČFL se potom představí šemíci ve středu 30. července na hřišti Admiry v Kobylisích.

Asistent Milan Kopřiva: „Oproti výkonu v nedělním utkání proti Dobrovici to už bylo z naší strany přece jen o něco lepší a kompaktnější. Ale jen o malinko. Pětadvacet minut jsme se hledali, než jsme zjistili, jakým způsobem obsazovat protihráče. Pak už jsme tam měli po přihrávkách Michala Macháčka i několik zajímavých akcí, žádnou z nich jsme ale nedotáhli. Chvílemi se na to už dalo i dívat, jenomže ve druhé půli jsme prostřídali a po chybách inkasovali dva góly.“

 

Slavoj Vyšehrad – FK Příbram junioři 1:2 (0:0)

Přípravné utkání 16. července 2014 v Kostelci u Křížků.

Branky: 62. Hanzlík – 55. Hlinka, 60. Mahmutovič.

Rozhodčí: Ulrich – Musil, Gotthard. Bez karet.

Diváků: 40.


Vyšehrad: Mokrohajský (46. Procházka) – Kubík (55. Červený), Hendrych, Nosek, Frohna – Janda, Dušek (57. Ivančo), Hanzlík, Lukeš (74. Komers) – Rybařík (58. Doksanský), Macháček. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Zbývající červencové zápasy Slavoje Vyšehrad:

Úterý 22. 7. 17.00 Viktoria Žižkov – Vyšehrad (příprava, stadion Viktorie Žižkov v Seifertově ul.)

Neděle 27. 7. 17.00 Vyšehrad – Táborsko (Pohár České pošty, hřiště Kostelec u Křížků)

Středa 30. 7. 18.00 Admira – Vyšehrad (příprava, hřiště Kobylisy)


foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...