INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Místo penaltového rozstřelu tři slepené góly a prohra 1:4

A“-mužiPokus o překvapení na úkor jednoho z nejlepších druholigových mužstev fotbalistům Vyšehradu nevyšla. V utkání 1. kola Poháru FAČR v Krči podlehli 1:4 Táborsku, Jihočeši se ale definitivně prosadili až třemi góly v závěru utkání. Výsledek v neprospěch šemíků navíc bohužel ovlivnily i tři chybně vyhodnocené situace ze strany arbitra – v prvním poločase neodpískané porušení pravidel ze strany hostí před jejich vedoucí brankou, po změně stran pak jen žlutá karta místo červené pro hráče hostí Javorka za faul bez míče a neodpískaný zákrok na Macháčka v šestnáctce Táborska.

Solidní výkon v úterním přátelském utkání s Viktorií Žižkov nominoval do sestavy Slavoje obránce Petra Kolaříka z juniorky Slavie a v základní jedenáctce se objevili i tři hráči z partnerského Kolína: na levém kraji zálohy hráč původem z Jablonce Josef Just (v loňské sezoně hrál II. ligu za Bohemians Praha) a dva velmi zkušení fotbalisté: na postu stopera 32letý exslávista Karel Kratochvíl (43 startů v I. lize) a v útoku o rok mladší exsparťan Jan Svátek (111 startů a 12 branek v I. lize).

Favorizovaní hosté začali aktivněji, do vedení jim však pomohla problematická situace. Svátka při rozehrávce zblízka zblokoval jeden z hráčů hostí, ale místo toho, aby se kop opakoval, hrálo se dál. Strnad posunul míč doprava na Džafiče a bosenský záložník střelou po zemi překonal Procházku: 0:1.

Vzápětí Šimák střelou zdálky prověřil Procházku a ve 32. min. po přihrávce Džafiče Strnad zblízka trefil hlavou tyč. Hosté měli v první půli víc ze hry, z hráčů Vyšehradu se až deset minut před pauzou dostal k zakončení Macháček, ale vysoko přestřelil Tomovu bránu. Ani trestný kop Budějského nenašel svůj cíl. Ve 42. min. mohli hosté zvýšit, kdy si před Procházku naběhl Strnad, ale nepřekonal gólmana Slavoje.

Hned po změně stran přišla první střela Vyšehradu mířící na bránu, s pokusem Schöna si ale Toma poradil. Po necelé hodině hry však po přihrávce Frohny Mojdl napřáhl ke střela zdálky a balon zapadl k zadní tyči překvapeného Tomy, který se natahoval marně (gól na snímku): 1:1! Velkou práci přitom však odvedl i střídající Veselý, který v tu chvíli před bránou atakoval defenzivu hostí ve snaze protlačit se k míči a tečovat jej.

Vyšehrad mohl dát dokonce druhý gól. Po přihrávce Macháčka se ocitl sám na hranici vápna Schön, ale zastavil jej ofsajd. A Macháčka pro změnu kapitán hostí Mráz – nejlepší střelec Vyšehradu reklamoval faul, ale hrálo se dál.

Táborsko se ale postupně oklepalo a navzdory tomu, že už nebyli na hřišti Šimák se Strnadem, pževzalo v závěru utkání znovu iniciativu. Džafič z trestného kopu přes zeď vyzkoušel Procházkovi pozornost a několikrát se pokoušel probít i střídající Přeučil.

Pět minut před koncem Javorek fauloval bez míče Mojdla, sudí mu ale ukázal jen žlutou kartu. To se nelíbilo Schönovi, v roli „mstitele“ však neuspěl a byl rovněž napomenut. Chvíli nato chybovali oba krajní obránci Vyšehradu a bylo zle. Po spolupráci dvou střídajících hráčů Táborska Presl přihrával a Přeučil pohodlně do odkryté brány zakončoval: 1:2. Oba hráči pak byli i u zbývajících dvou branek hostí. V 89. min. po přihrávce od Presla poslal balon do sítě Musiol a v nastaveném čase Džafič vybídl ke skórování Přeučila: 1:4.

Tým Vyšehradu nyní sehraje přípravné utkání s Admirou Praha na jejím hřišti v Kobylisích ve středu 30. července od 18 hodin.

Asistent Milan Kopřiva (Vyšehrad): „Stav 1:1, který byl ještě několik minut před koncem, odpovídal dění na hřišti. V první půli jsme sice brzy prohrávali, ale pak byly naše pokusy o útok většinou zastavovány odmáváním ofsajdu. Jediným rozdílovým faktorem byl Šimák, který umí perfektně přihrát i na delší vzdálenost a sám se uvolnit. Poté, co byl spolu se Strnadem vystřídán, to bylo pro nás snazší, vyrovnali jsme a dokonce bych řekl, že jsme byli v této fázi utkání lepší. Dostávali jsme se do kombinace, ale po trestuhodné chybě jsme si nechali dát druhý gól a bylo rozhodnuto. Pak jsme sice ještě měli dvě standardky, ale z nich jsme naopak po dlouhých nákopech přes celé hřiště sami inkasovali. Výsledek je krutý, ale předvedená hra z naši strany nebyla špatná. Dobře se předvedli hráči, kteří přišli z Kolína, hlavně Karel Kratochvíl, solidní zápas odehrál i další nový hráč Petr Kolařík.“

Trenér Petr Frňka (Táborsko): „Nepodali jsme dobrý výkon. Vyšehrad se snažil, bojoval a dal náhodnou vyrovnávací branku a pak cítil, že by mohl uhrát dobrý výsledek, nakonec prohrál trochu krutým výsledkem. Máme těsně před sezonou, a tak byla ze strany našich hráčů patrná tendence hrát opatrně, aby se nezranili. Možná tam bylo i nemístné podcenění, a tak místo toho, abychom si tady zlepšili sebevědomí před startem druhé ligy, jsme zápas rozhodli až v závěru. Kvalitu jsem z naší strany neviděl, a to mě mrzí. Výsledek 4:1 nekoresponduje s tím, co jsme předvedli.“

 

Slavoj Vyšehrad – FC Táborsko 1:4 (0:1)

Pohár FAČR, 1. kolo, 26. července 2014 v Krči.

Branky: 59. Mojdl – 14. a 90. (+1) Džafič, 86. Přeučil, 89. Musiol.

Rozhodčí: O. Berka – Mokrusch, Kožár. ŽK: Mojdl, Svátek, Hendrych, Schön – Javorek.

 Diváků: 90.


Vyšehrad: Procházka – Kolařík, Hendrych, Kratochvíl, Frohna – Budějský (46. Nosek), Mojdl, Schön, Just (55. Veselý) – Macháček, Svátek (80. Ivančo). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Táborsko: Toma – Kotrba, Mráz, Cíferský, Divíšek – Šiml – Džafič, Šimák (56. Presl), Javorek, Traoré (88. Musiol) – Strnad (56. Přeučil). Trenér Petr Frňka.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...