INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Svátek dvěma trefami rozhodl přípravné utkání v Kobylisích

„A“-muži – Až na šestý pokus v rámci letního přípravného bloku se dočkali fotbalisté Vyšehradu vítězství. Během poslední červencové středy zdolali v Kobylisích domácí Admiru, tedy nadcházejícího soupeře v České fotbalové lize, výsledkem 2:1. Oba góly Slavoje vstřelil Jan Svátek po přihrávkách Michala Macháčka. Zápas se však hrál na umělce miniaturních rozměrů, domácí si nechtěli nechat rozrýt mokré hřiště před blížícím se startem třetí nejvyšší soutěže.

Na rozdíl od posledního pohárového utkání s Táborskem chyběli Karel Kratochvíl a Vladislav Schön, druhý z nich ale jen proto, že neměl na umělku vhodné obutí. V sestavě se zato znovu objevili z nových hráčů zmíněný Jan Svátek a dále Petr Kolařík, Josef Just, Dominik Veselý a František Rybařík. Vůbec poprvé naskočili Andrej Brehin, Michail Batryn, David Smolák a Václav Milec, posledně dva jmenovaní fotbalisté už ale předtím o víkendu nastoupili v přípravném utkání juniorky Vyšehradu ve Vykáni.

Před třemi desítkami skalních fanoušků Admiry s deštníky se již po pěti minutách hry ocitl sám před brankářem domácích Smolák, jenomže zkušený gólman Pávek, který v minulé sezoně chytal II. ligu za Loko Vltavín, včas zmenšil úhel a střelu v poklidu zblokoval.

Ve 20. min. se však Pávek přece jen nechal na švestkách nachytat. Po rychlé kombinaci hráčů Vyšehradu a finální přihrávce od Macháčka se odhodlal k překvapivé střele z pravé strany hřiště Svátek a trefil šibenici: 0:1!

Pět minut nato po rohu Noska a centru Frohny do vápna zasáhl míč jeden z domácích zadáků rukou, hrálo se však dál. Ve 28. min. ovšem přišla znovu přihrávka od Macháčka na pravou stranu hřiště a Svátek parádní křížnou střelou vstřelil „angličanem“ svůj druhý gól: 0:2!

Pět minut před poločasem však domácí Zahálka rozehrál trestný kop, balon ve vápně lízl hlavou nešťastně Budějský a Mokrohajský v bráně už nestihl zareagovat: 1:2. Ještě dvě minuty před pauzou po standardce Kolařík hlavičkoval z vápna nad bránu Admiry.

V poločase a pak ještě nedlouho po změně stran došlo k prostřídání, úroveň hry to ale moc nepoznamenalo. Admira měla tři vyložené šance na vyrovnání, hlavně ta první z nich byla stoprocentní. Konečný však z bezprostřední blízkosti trefil jen tyč branky, již ve druhé půli hájil Procházka.

V závěru utkání mohli ještě šemíci své těsné vedení zvýraznit. V 83. min. Budějského střelu z trestného kopu na zadní tyč odvrátili domácí zadáci, minutu nato pálil z dobré pozice na hranici vápna Brehin dva metry vedle a v 87. min. mířil chytrý Rybaříkův lob k tyči. Gólman Jungr sice s potížemi, ale přesto balon vyrazil. Po sérii ne úplně nejlepších výsledků si tak šemíci výhrou 2:1 v pravou chvíli zvedli sebevědomí, protože ostrý start ČFL se neúprosně blíží.

Tým Vyšehradu čeká v letní pauze ještě jedno přípravné utkání, a sice ve středu 6. srpna od 18.00 hod. s FSC Libuš, tj. druhým týmem uplynulého ročníku pražského přeboru. Tato generálka na sezonu se uskuteční na hřišti v Dolních Břežanech. Do vlastní soutěže pak vstoupí Slavoj o tři dny později v sobotu 9. srpna od 15.00 hod. na stadionu Jiskry Domažlice.


Asistent Milan Kopřiva: „Hrálo se za podmínek, které si nikdo nepřál – v dešti a na umělce neregulérních rozměrů. Je to škoda, protože na hlavním stadionu Admiry byl krásný trávník. Na malém hřišti to byl logicky soubojový fotbal a nakopávaná, protože moc prostoru nebylo. Dali jsme zásluhou Honzy Svátka po přihrávkách od Machyho dva krásné góly a prokázalo se, že si v útoku rozumějí. Můžeme být rádi nejen za první vítězství v přípravě, ale vzhledem k nepříznivému počasí i za to, že se nikomu nic nestalo. Poslali jsme postupně na hřiště osmnáct hráčů a mohu tentokrát konstatovat, že mladí hráči předvedli poměrně slušný výkon. Zbývá nám ještě jeden přípravný zápas, stejně jako loni odehrajeme generálku na sezonu s Libuší.“


Admira Praha – Slavoj Vyšehrad 1:2 (1:2)

Přípravné utkání, 30. července 2014 v Kobylisích (UMT).

Branky: 40. vlastní Budějský – 20. a 28. Svátek.

Rozhodčí: Kučera – Flimmel, Kutiš. Bez karet.

Diváků: 30.


Sestava 1. poločas: Mokrohajský – Frohna, Hendrych, Kolařík, Nosek – Just, Budějský, Mojdl, Smolák – Svátek, Macháček.

Sestava 2. poločas: Procházka – Budějský, Kolařík, Mojdl, Nosek – Just (48. Veselý), Batryn, Milec, Smolák (50. Ivančo) – Brehin, Svátek (52. Rybařík).


foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...