INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šéf Slavoje Vyšehrad navštívil tréninkové centrum Villarrealu

A“-muži O zajímavou fotbalovou zkušenost se obohatil trenér a majitel Slavoje Vyšehrad Jaroslav Klíma během svého krátkého pobytu ve Španělsku, kam zavítal s manželkou v prvních dnech měsíce srpna. Konkrétně v tréninkovém areálu klubu Villarreal Club de Fútbol, kam byli pozváni jedním ze svých známých a současně sponzorů tohoto klubu.

„Žlutá ponorka“ (taková je přezdívka Villerrealu podle barvy jeho oblečení) zahájila uplynulou sezonu 2013/14 v roli nováčka dvacetičlenné Primera División, nakonec se ale mohla těšit z umístění na vynikajícím 6. místě, což ve španělské lize ještě znamená postup do Evropské ligy. Villarreal hraje svá domácí utkání na stadionu Camp El Madrigal pro 27 tisíc diváků, trénink však probíhal v areálu Campo del Villarreal.

Byli jsme pozváni na tréninkovou jednotku Villarrealu, která byla celá herní. Měla hlavu a patu, navíc ve velkém fofru. Byla to jízda,“ prohlásil Jaroslav Klíma a popsal blíž dění na hřišti: „Hlavní trenér měl na hřišti k dispozici osm nebo devět pomocníků. Začátek byl o hře na jeden dva doteky na malém prostoru, potom udržení míče s úkolem dopravit jej po určitém počtu přihrávek do jedné z osmi branek na části tréninkového hřiště. Následoval nácvik přečíslení pět na tři a pět na čtyři na zúženém hřišti a finále hra čtyři na čtyři na malém prostoru, ale na velké brány. To děláme často i tady na Vyšehradě. Uvědomil jsem si, že bych měl častěji přerušit trénink a poukázat na chyby, tak jak to dělal trenér Villarrealu. Hráči to absolutně respektovali.“

Tréninky u různých mužstev na celém světě bývají podobné, rozdíly jsou v individuálním vybavení hráčů a schopnosti pracovat s balonem, navíc v rychlosti. „Umění řešit pod tlakem různé herní situace činí rozdíl mezi hráči a celými týmy. To bylo vidět nedávno i v odvetě předkola Ligy mistrů Malmö – Sparta,“ připomněl šéf Slavoje Vyšehrad.

U Villarrealu jsem viděl model tréninku, který také známe a používáme, rozdíl je však v rychlosti,“ dodal Jaroslav Klíma jemuž se líbila i struktura mládežnických týmů Villarrealu. V tréninkovém centru funguje akademie mládeže, kde jsou kluci na soustředění a navíc ve styku s hráči prvního mužstva, což je pro ně velký zážitek.

Villarreal čekají ještě teď v srpnu zápasy 4. předkola Evropské ligy, v němž se střetne s kazašským celkem FC Astana, přemožitelem Hapoelu Tel Aviv a AIK Stockholm. V kádru Villarrealu nejsou žádné megahvězdy, přesto tým umí produkovat velmi dobrý fotbal a prosadil se v ligové soutěži, která je možná nejlepší na světě.

Nejznámějšími hráči současného týmu jsou brankář Asenjo, jenž přišel z Atletika Madrid, dále obránci Jokič (Slovinsko), Rukavina (Srbsko), záložníci Cani, Soriano, Jonathan dos Santos (Mexiko), de Guzmán (Kanada) a útočníci Uche (Nigérie). Giovani dos Santos (Mexiko) a Čeryšev (Rusko). Trenérem Villarrealu je Španěl Marcelino García Toral.


Video: zde

Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...