INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V domažlické premiéře ČFL šemíci neuspěli, prohráli 0:2

A“-muži Po čtyřech letech obnovená premiéra v ČFL pro fotbalisty Slavoje Vyšehrad nedopadla dobře. Před bezmála tisícovkou diváků v Domažlicích podlehli domácí Jiskře 0:2, když inkasovali dva velmi laciné góly. Už první utkání ve vyšší soutěži ukázalo rozdíl mezi divizí a třetí ligou, kde profesorský fotbal bez momentu překvapení, vyplývajícího mj. z rychlosti a preciznosti provedení akcí, i bez maximálního důrazu, stačit nebude. V ČFL je také potřeba proměňovat vyložené šance, které se naskytnou, jinak není šance na úspěch. Kromě lepší koncovky tým šemíků postrádal možná víc, než by se předem mohlo zdát, tvůrčí schopnosti a finální či předfinální přihrávku ofenzivního záložníka Michala Kočího. Ten je od prvního přípravného zápasu v letním období vinou zranění stále mimo hru.

Mužstva přivedli na hrací plochu oba kapitáni Petr Mužík a Miroslav Hendrych. Vyšehrad nastoupil v červených dresech, přičemž v základní sestavě se objevily i dvě posily: exslávisté Karel Kratochvíl na postu stopera a Petr Kolařík na pravém kraji záložní řady.

Do první gólové šance se dostali domácí již v 6. min., Došlý ale trefil jen dobře postaveného Procházku, který srazil střelu na roh. Na druhé straně po faulu na Ansumu prověřil z trestného kopu domácího gólmana Ticháčka Budějský. Ten byl také nakonec s pěti střeleckými pokusy nejpilnějším zakončovatelem Slavoje.

Následující minuty se odehrávaly většinou hlavně uprostřed hřiště. Až deset minut před poločasem Procházka úspěšně čelil ošemetné střele Došlého a odražený míč napálil Vojtko nad bránu.

Ve 39. min. po faulu na Kolaříka Budějský z trestného kopu trefil domažlickou zeď a míč se odrazil zpět k hráčům Vyšehradu. Macháček dostal míč na levé straně do běhu, odcentroval do ohně, brankář Ticháček jej vyrazil před sebe jen k Schönovi, ale jeho dorážku ve skluzu odvrátil z čáry Bauer. Došlý pak bez otálení dlouhatánským nákopem nastartoval Hrdličku, který se do vřítil do otevřené obrany Vyšehradu, poradil si s bránící dvojicí Frohna – Mojdl a prostřelil vyběhnuvšího Procházku: 1:0. To byl pro Vyšehrad víc než nešťastný moment: namísto vedení 1:0 inkasovaná branka…

Krátce po zahájení druhé půle viděl Mojdl žlutou kartu už jako čtvrtý hráč hostí, přičemž všechny čtyři byly z kategorie dost přísných.

V 54. min. po rohu hlavičkoval domácí Tůma z malého vápna, ale trefil jen Procházku. Pět minut nato Hrdličkova střela lízla vnější tyč brány Slavoje a chvíli nato Leitl těsně minul. Domácí měli v tomto úseku zápasu navrch, v 70. min. ale mohl vyrovnat po přihrávce od Kalaše Macháček: jeho střelu Ticháček zneškodnil a poradil si i s Justovým pokusem.

Deset minut před koncem utkání šel Leitl sám na Procházku, ten sice míč vyrazil, ale jen k Braunovi, který se prosadil přes dva bránící zadáky Vyšehradu a střelou k tyči zvýšil na 2:0.

V 84. min. Leitl z malého vápna trefil hlavou břevno Procházkovy brány. O dvě minuty později se po přihrávce od Kalaše dostal do čisté gólové šance Ansuma, ale balon mu trochu odskočil a Ticháčka už nepřekonal. V 89. min. se pro změnu chytal za hlavu Macháček, ani on tváří v tvář Ticháčkovi neuspěl. Šemíci tak v premiérovém dějství ČFL vyšli naprázdno jak bodově, tak i střelecky.

Tým Vyšehradu nyní odehraje čtyři utkání ČFL za sebou v Praze, z toho tři na domácím hřišti se zbrusu novou umělkou. V neděli 17. srpna v 10.15 h šemíci hostí Králův Dvůr, v sobotu 23. srpna v 10.15 h se představí v Holešovicích na stadionu exdruholigového Loko Vltavín, v neděli 31. srpna přivítají doma Jirny a hned o čtyři dny později ve středu 3. září od 17.00 h Zápy.

 

Asistent Milan Kopřiva: „Pro zápas v Domažlicích jsme navzdory absenci zraněného Michala Kočího dali dohromady silnou sestavu, a tak jsme tam jeli pro tři body. Přesto jsme v souboji s týmem, který jen nakopával dlouhé balony bez mezihry a pral se o každý odražený míč, neuspěli. První gól jsme inkasovali v podstatě z naší šance, po které přišel dlouhý odkop skoro přes celé hřiště, brejk a domácí hráč proběhl mezi dvěma našimi obránci a zavěsil. Ve druhé půli jsme sice byli jasně lepší, ale zahodili jsme nejméně tři čisté gólové šance: dvě měl Machy a jednu Musa. Naopak jsme sami z dalšího brejku do rozhozené obrany podruhé inkasovali. Když to shrnu, utrpěli jsme v Domažlicích naprosto zbytečnou porážku. Pokud bych měl někoho přece jen pochválit, tak asi jen Prochyho v bráně a Míru Hendrycha.“

Kapitán Miroslav Hendrych: „Je to přesně tak, tenhle zápas jsme vůbec nemuseli prohrát. První půle byla z naší strany opatrná. S taktikou domácích, založené na nakopávání míčů a standardkách, jsme si dlouho věděli rady, ale před poločasem jsme dostali velmi laciný první gól. Ve druhé půli jsme byli fotbalovější, jenomže nebudeme-li proměňovat šance, jaké měli Machy s Musou, bude ve třetí lize těžké bodovat. Z dalšího brejku jsme pak dostali druhý gól. Je to škoda, tahle zbytečná ztráta, protože Domažlice byly určitě hratelné.“

 

Jiskra Domažlice – Slavoj Vyšehrad 2:0 (1:0)

Branky: 40. Hrdlička, 81. Braun.

Střely na branku: 13:5. Střely mimo: 11:8. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:4.

Rozhodčí: Drábek – Šimek, Šedivka. ŽK: Tafat, Leitl – Kratochvíl, Ansuma, Budějský, Mojdl.

Diváků: 950.


Domažlice: Ticháček – Bárta, Tůma, Bauer, Braun (88. Javorský) – Vojtko (64. Leitl), Mužík, Hrubý, Došlý (73. Špírek), Hrdlička – Tafat (78. Hamerník). Trenéři Stanislav Purkart a Pavel Wolf.

Vyšehrad: Procházka – Budějský, Hendrych, Kratochvíl, Frohna (83. Ivančo) – Kolařík (61. Just), Schön (73. Veselý), Mojdl, Nosek (55. Kalaš) – Ansuma (88. Dušek), Macháček. Na lavičce Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto: Jiří Pojar

 

Vyšehradské starty za posledních 10 sezon:

7. 8. 2005 (divize B) Vyšehrad – Nový Bor 2:2

6. 8. 2006 (divize A) Třeboň – Vyšehrad 2:0

5. 8. 2007 (ČFL) Vyšehrad – Cheb 1:0

9. 8. 2008 (ČFL) Letohrad – Vyšehrad 1:1

8. 8. 2009 (ČFL) Ovčáry – Vyšehrad 5:1

8. 8. 2010 (divize B) Meteor – Vyšehrad 0:1

13. 8. 2011 (divize B) Teplice B – Vyšehrad 1:3

12. 8. 2012 (divize B) Úvaly – Vyšehrad 1:3

11. 8. 2013 (divize B) Žatec – Vyšehrad 0:6

9. 8. 2014 (ČFL) Domažlice – Vyšehrad 2:0


Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...