INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Poprvé doma na nové umělce: Vyšehrad přivítá Králův Dvůr

A“-muži Obnovená třetiligová premiéra na stadionu Vyšehradu je zde! Poslední zápas ČFL na domácí půdě odehráli šemíci 13. června 2010 a porazili v něm 1:0 Spartak Sezimovo Ústí (dnešní druholigové Táborsko) gólem Miroslava Obermajera po rohu Jakuba Frohny. Z tehdejšího týmu je na Vyšehradě stále ještě pět hráčů: vedle Frohny kapitán Miroslav Hendrych, Lukáš Budějský, Tomáš Nosek a Jiří Kubík. A nyní se po více než čtyřech letech nejvyšší amatérská soutěž na Vyšehrad vrací: v neděli 17. srpna dopoledne Slavoj přivítá na zbrusu nové umělce soupeře z Králova Dvora.

První zápas našemu týmu nevyšel. Pokus znepříjemnit Jiskře Domažlice na jejím stadionu Chodské slavnosti se mohl povést, pokud by Vyšehrad proměnil alespoň některou ze čtyř vyložených gólových šancí, které si v tomto utkání vypracoval. Neproměnil ani jednu, zato domácí z brejků dvakrát udeřili a vyhráli 2:0. Sám domažlický trenér Stanislav Purkart přiznal, že „se štěstím přežili“ a hlavním trumfem jeho týmu byl zkušený explzeňský brankář Ticháček.

Prosadit se vlastní kombinační hrou

Snažíme se o technický a kombinační fotbal, v Domažlicích jsme však inkasovali z dlouhých nákopů a brejků domácích, do kterých jsme je pustili. Takový fotbal je nám dost cizí, nicméně ukázalo se, že účel světí prostředky a domácí s taktikou nakopni balon a pak se o něj mydli hlava nehlava slavili úspěch. Také teď proti Královu Dvoru se chceme prezentovat vlastní hrou, tedy kombinací s presinkem po celém hřišti. Víme samozřejmě, že soupeř skončil v minulé sezoně na čtvrtém místě ČFL a navíc se teď stal farmou Příbrami, ale věřím, že se herně zvedneme a doma se prosadíme. Stále platí, že chceme hrát co nejvýš v tabulce. Rozhodně se chceme vyhnout boji o záchranu,“ uvedl po zápase v Domažlicích jeden z dvojice trenérů Vyšehradu Milan Kopřiva.

Otázkou je, zda už bude k dispozici či ještě ne konstruktivní záložník Michal Kočí, který je od prvního přípravného zápasu vinou zranění mimo hru. V Domažlicích docela citelně chyběl. Stejně jako soupeř využije příbramské posily, Vyšehrad se opět posílí o některé kolínské hráče.

Cábelíci slaví letos stoleté výročí!

Jak už bylo řečeno, Králův Dvůr skončil v sezoně 2013/14 na vynikajícím 4. místě ČFL: konkrétně za vítězným Kolínem, Jirny a Chrudimí, přičemž od bronzové pozice jej dělily pouhé dva body. Něco takového už dlouhá léta nedokázal, až nyní pod taktovkou mladoboleslavského trenéra Ladislava Bobka.

Králodvorští „cábelíci“ navíc v letošním roce slaví stoleté výročí, a tak je jasné, že by jej rádi zhodnotili co nejlepším umístěním. A pokud se zvlášť zadaří – třeba i postupem do II. ligy! Z Příbrami přišli nejen hráči z širšího prvoligového kádru, ale i nadmíru zkušený kouč František Barát, který hrál i trénoval v I. i II. lize a také ČFL má ze svých předchozích působišť výborně zmapovanou. Nemluvě o tom, že většina hráčů „Králováku“ mu prošla rukama už v Příbrami.

Před týdnem v premiéře ČFL cábelíci doma remizovali 1:1 s píseckým nováčkem, když na vedoucí gól Šlapáka odpověděl ještě před poločasem hostující Zahrádka vyrovnávací brankou. Na penalty však vyhráli Králodvorští 3:1, a tak nakonec získali dva body. Brankář Štěpanovský (předloni chytal ve II. lize za Bohemians Praha) dvě penalty zneškodnil a domácí střelci Šípek, Šlapák a Petr se nemýlili.

První utkání sezóny mělo svoji kvalitu, Písek zahrál velice dobře. Mé mužstvo mělo snahu o kombinaci, bojovalo, dřelo, chtělo vyhrát, chyběla nám však lepší finální i předfinální fáze. Dva body proto bereme, ČFL je velice těžká soutěž a každý bod se počítá,“ uvedl trenér Barát, jenž nedávno oslavil 64. narozeniny.

Do zápasu s Pískem poslal tuto sestavu: Štěpanovský – Petr, Šilhavý, Matějů – Pleško, Procházka (81. Kdolský), Soldát, Sabou (87. Dochtor), Kraus (79. Krameš) – Šlapák, Řezáč (66. Šípek). Na lavičce zůstali Kvída a Vybíral a také bývalý gólman Vyšehradu Jiří Krček, který hájil branku našeho týmu na jaře roku 2012.

Zajímavou postavou je samozřejmě i defenzivní záložník Jiří Sabou, jemuž bude letos v prosinci 40 let. Na svém kontě 253 zápasů a 39 branek v nejvyšší soutěži, hrával za Teplice a Viktorii Žižkov. V jejím dresu byl v roce 2002 pět minut od zisku mistrovského titulu, který tehdy Viktorce „ukradl“ svým gólem odchovanec Slavoje Vyšehrad v dresu Slavie Pavel Kuka. A „věnoval“ tak ligové prvenství Liberci…

Poslední vzájemný duel: loni v Karlštejně

Naposledy došlo ke vzájemnému souboji loni v červenci. Šlo o přípravné utkání v letní pauze na hřišti v Karlštejně a úspěšnější byl Králův Dvůr, vyhrál 3:2. Vyšehrad tehdy dominoval v první půli a díky dvěma gólům Tomáše Kavky vedl 2:0, pak ale došlo velkému prostřídání sestavy a po změně stran cábelíci zápas otočili brankami Marina Glasnoviče, Milana Petra z penalty a Ondřeje Šípka.

Utkání Slavoj Vyšehrad – Králův Dvůr na nejmodernějším umělém trávníku Juta Warrior s širokým listem a paměťovým vláknem se hraje v neděli 17. srpna v 10.15 hod. a řídí jej západočeští arbitři: jako hlavní Zdeněk Mudra z Hradčan u Přeštic, na čarách mu budou asistovat Václav Kubec z Kdyně a Zbyněk Cupl z Klatov. Pikantní nádech bude mít vzájemný souboj pro útočníka soupeře Martina Šlapáka a vyšehradského záložníka Jana Mojdla, oba totiž pocházejí ze Rpet u Hořovic.

V neděli odpoledne hrají mladší dorostenci

Během nadcházejícího víkendu vstoupí do sezony některé mládežnické týmy Vyšehradu, přesněji ty, co startují v republikových soutěžích. Mladší dorostenci v nedělním odpoledním dvojzápase hostí na Vyšehradě soupeře z Ústí nad Labem: zápas týmů U 17 začíná ve 13.30 h, zápas U 16 v 15.45 h. Sedmnáctku Vyšehradu povede trojice Zdeněk Peclinovský, Oleg Martinec a Zdeněk Jaroš, šestnáctku Alexandr Samuel a Petr Semirád.

Starší žáci nastoupí až ve středu 20. srpna v Kobylisích proti Admiře: U 15 ve tři hodiny odpoledne a U 14 o ještě dvě hodiny později. Oba týmy starších žáků povede trio Alessandro Moreni, Daniel Kraft a Pavel Doubek.

 

Soupiska FK Králův Dvůr

BRANKÁŘI: Martin Štěpanovský (narozen 1988), Jiří Krček (1993)

OBRÁNCI: Milan Petr (1981, kapitán mužstva), Michal Kdolský (1993), Lukáš Pleško (1977), Jan (Kvída 1991), Tomáš Šilhavý (1981), Marek Vybíral (1992)

ZÁLOŽNÍCI: Michal Procházka (1990), Jiří Sabou (1974), Ondřej Šípek (1993), Karel Soldát (1993), Martin Kraus (1992), Martin Abraham (1978)

ÚTOČNÍCI: Petr Dochtor (1981), Martin Šlapák (1987), Matěj Štochl (1989), Filip Řezáč (1993)


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...