INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Historie se opakovala, šemíci podlehli Král. Dvoru opět 1:5

„A“-muži – V červnu 2010 se fotbalisté Vyšehradu loučili na čtyři roky s ČFL a ve svém posledním vystoupení tehdy podlehli Královu Dvoru na jeho hřišti 1:5. Téměř přesně po padesáti měsících ji šemíci na svém stadionu spolu s fanoušky znovu vítali a bohužel naprosto stejně: Vyšehrad – Králův Dvůr 1:5.

Navzdory porážce 0:2 v utkání 1. kola ČFL nebyla hra Vyšehradu v Domažlicích vůbec špatná, Slavoj však zradila před týdnem koncovka. Tentokrát ale při domácí premiéře a současně na úplně nové umělce nevyšlo našemu týmu vůbec nic – vlastně jen jediná věc, a sice to, že v poslední minutě utkání dosáhl alespoň čestné branky.

Ve středu pole chyběli Kočí s Mojdlem a samozřejmě v útoku Macháček, jenomže ten už je hráčem Kolína a den předtím odehrál celé utkání v Karviné. Z Kolína přišli tentokrát Čížek, Hanuš a Stejskal, ti nastoupili za Vyšehrad vůbec poprvé, dále Schön s Kalašem a ve druhé půli si odbyl premiéru v mistrovském utkání za Vyšehrad slávista Smolák. Základní sestava doznala oproti domažlickému střetnutí čtyř změn.

Zjednodušeně řečeno, Králův Dvůr byl lepší ve všem. Nedá se ani říct, že Slavoji chybělo víc sportovního štěstí, protože „cábelíci“ navíc během utkání nastřelili několikrát tyč nebo břevno Procházkovy brány. Skóre i tak rychle narůstalo. Již v 5. min. si vydláždil cestu defenzivou domácího týmu Šlapák a zblízka neomylně prostřelil Procházku: 0:1.

O čtyři minuty později se Šlapák probil do další velké příležitosti, ale podklouzl. Chvíli nato se objevil před Procházkou sám s míčem Šilhavý, nepřesně zakončil. Ve 12. min. Kraus z trestného kopu trefil spojnici tyče a břevna. O dvě minuty byl Kraus v další šanci již přesnější: 0:2.

Až za tohoto stavu začali šemíci pomalu zvedat hlavu, namísto korekce skóre ale přišel třetí úder do vazu. Ve 33. min. dostal Šlapák spoustu času a prostoru, aby si „zařádil“ v domácí šestnáctce. Zvládl to s noblesou velkého fotbalového mazáka: vybídl ke skórování nejstaršího hráče na hřišti, a tak 39letý Sabou snadno zvýšil na 0:3.

Až ve 37. min. si vypracoval tým v modrých dresech skutečně vážnou šanci, Kalaš ale trefil jen brankáře Krbečka. Zkušeně hrající hosté o sobě na hřišti věděli a současně si věděli rady i v koncovce: ještě do poločasu ve 41. min. upravil nepolapitelný Šlapák na 0:4. Pátou branku mohl přidat Kraus, ale minul.

Trenéři Vyšehradu po změně stran začali postupně posílat na hřiště čerstvé hráče – nakonec jich bylo pět, tedy maximum možného počtu. Hra v poli se výrazně zlepšila, a to i v podobě územní převahy, jenomže gól dali opět cábelíci. V 63. min. Čížek viděl žlutou kartu za faul v šestnáctce na Šlapáka a současně ukázal rozhodčí Mudra na bílý bod. Penaltu sám Šlapák proměnil: 0:5. Nejlepší hráč na hřišti tak nejenže završil hattrick, ale byl dokonce u všech pěti branek svého týmu!

V závěrečné pětiminutovce mohl korigovat střídající Ivančo, ale přestřelil. Na druhé straně Sabou trefil hlavou břevno. Šemíci pak ještě zaútočili ve snaze dosáhnout alespoň čestné branky, a to se podařilo. Na roh Noska si naběhl zpoza vápna kapitán Hendrych a přesnou hlavičkou k tyči snížil. Krásný gól a navíc v poslední minutě, znamenal však jen úpravu skóre na 1:5.

Tým Vyšehradu je po dvou kolech na předposlední příčce tabulky, pod námi je už jen Chomutov. Nyní čeká šemíky první pražské derby v sezoně: v sobotu 23. srpna v 10.15 hod. se představí na holešovickém stadionu Loko Vltavín, tedy mužstva, které hrálo v uplynulé sezoně II. ligu. Potom přijdou dva domácí zápasy v rychlém sledu za sebou: v neděli 31. srpna v 10.15 h s Jirny a ve středu 3. září od 17.00 h se Zápy.


Asistent Milan Kopřiva: „Výsledek 1:5 vypadá krutě, ale podle předvedené hry je odpovídající. Bohužel na tohoto soupeře jsme neměli technicky ani kondičně. Nemá smysl se teď vymlouvat na fakt, že se tady objevují stále noví kluci, to je náš problém.“

Brankář Jan Procházka: „Byli jsme nedůrazní a všude o krok pozdě, a to i ve vápně, kde se rozhoduje. Tady už to není jako v divizi, jít si zahrát útočný fotbal, ale zejména o soubojích. Možná jsem sám mohl pochytat víc centrů, které letěly do našeho vápna, ale odražené míče my prostě nemáme. Jakmile chybí důraz, tak to pak nejde. Potřebovali bychom také trochu víc zkonsolidovat tým, protože s novými kluky se moc neznáme. Nehráli Kočka, Mojdlis ani Machy, a to se pak jen těžko dostáváme do hry. Nemá ale cenu se vymlouvat, musíme příště všichni podat poctivější a zodpovědnější výkon.“

Záložník Vladislav Schön: „Na rozdíl od Králováku naše hra trpěla nesehraností. Na hřišti hodně chybí Kočka, který umí přihrávku do zakončení a v útoku Machy, jemuž je hodně těžké odebrat míč. Nezbývá než urvat nějaké body za týden na Vltavínu, hrát se dá s každým. Musíme tomu hlavně sami věřit.“

Trenér Králova Dvora František Barát: „Dali jsme rychlé góly, kdy jsme proměnili tři ze čtyř šancí, a to vždy pomůže. Potom jsme kontrolovali hru a v ofenzivě jsme podali v první půli nadstandardní výkon. Co jsme chtěli hrát, tedy po zisku míče rychlé přechody do brejků, to se nám dařilo. Ocenil bych v této souvislosti přístup k utkání od hráčů Příbrami. Vadí mi však, že jsme dostali gól v samém závěru utkání ze standardky – sice nic neřešící, ale my máme ve vzduchu takovou sílu, že bychom neměli hlavičkové souboje prohrávat. Přijdou totiž jiné zápasy, a to by se nám pak nemuselo vyplatit. S nějakým jásáním bych tedy raději počkal, jsme teprve na startu sezony. A zápas na Vyšehradě se nám vyloženě povedl, zejména samozřejmě ta první půle.“


Slavoj Vyšehrad – FK Králův Dvůr 1:5 (0:4)

Branky: 90. Hendrych – 5., 41. a 64. Šlapák (třetí z pen.), 14. Kraus, 33. Sabou.

Rozhodčí: Mudra – Kubec, Cupl. ŽK: Nosek, Kolařík, Čížek (všichni Vyšehrad).

Diváků: 236.


Vyšehrad: J. Procházka – Budějský (59. Smolák), Hendrych, Kolařík, Nosek – Čížek, Schön (46. Frohna), Stejskal (75. Veselý), Hanuš (74. Ivančo) – Ansuma (82. Just), Kalaš. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Mokrohajský a Batryn. Trenér Jaroslav Klíma.

Králův Dvůr: Krbeček – Petr (76. Kdolský), Šilhavý, Kvída, Pleško – M. Procházka (65. Šípek), Sabou, Soldát, Kraus (86. Vybíral) – Šlapák, Kraut (82. Dochtor). Trenér František Barát.


Střelci Vyšehradu (ČFL + Pohár FAČR):

1 – Hendrych, Mojdl (v poháru)

 

Nahrávači na góly:

1 – Frohna (v poháru), Nosek

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...