INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Další těžká prověrka: šemíky čeká derby na hřišti Vltavínu

A“-mužiDva těžké zápasy v úvodu ČFL mají fotbalisté Vyšehradu za sebou, v Domažlicích ani doma proti Královu Dvoru se bodovat nepodařilo. Ten třetí, v sobotu dopoledne na rozlehlém hřišti v Holešovicích, bude ale pro šemíky neméně obtížný. Loko Vltavín hrál v minulé sezoně Fotbalovou národní ligu a víceméně udržel pohromadě hráčský kádr i pro letošní ročník v ČFL. Navíc se stal farmou mistra republiky Sparty Praha.

Hrát se ale dá s každým. Pokusíme se urvat nějaké body na Vltavínu, hlavně tomu musíme sami věřit, že to dokážeme,“ prohlásil centrhalv Slavoje Vladislav Schön. Ten by měl přitom sám patřit k tahounům mužstva – tím spíš při absenci dalších středních záložníků Michala Kočího a Jana Mojdla, které vyřadilo zranění.

Další předzápasové řečnění je asi zbytečné, i když je nabíledni, že Loko Vltavín půjde do derby v roli favorita. Třiačtyřicetiletý trenér Radek Kronďák společně s asistentem Petrem Zábranským koučují tým hrající v zelených dresech už dvanáctou sezonu v řadě.

Holešovičtí soupeře do šancí moc nepouštějí

Jejich tým má především brilantně „vychytanou“ defenzivu. Dát mu gól, natož na jeho hřišti, je téměř nemožné. A on ho vlastně ještě ani nedostal: v 1. kole ČFL uhrál doma s Bohemians Praha bezbrankovou remízu a podlehl až v penaltovém rozstřelu, zatímco před týdnem si přivezl vítězství 1:0 v Písku. Na hřišti nováčka rozhodl gól v 70. minutě, který dal náhradník Valíček – jen minutu poté, co vystřídal Krimláka!

V mistrovském utkání na sebe narazí oba celky, které od sebe geograficky dělí šest stanic metra na trase C, posedmé. K prvnímu vzájemnému souboji došlo před deseti lety v divizi B a Vyšehrad vyhrál v Holešovicích díky hattricku Karla Sochy 3:1. Pak už tahal za delší konec spíš Loko Vltavín. Naposledy se střetla obě mužstva v únoru roku 2012 v rámci zimního turnaje Vyšehrad Cup a zápas, který se hrál ve čtrnáctistupňovém mrazu, skončil remízou 3:3 (branky: Švejda, Jiráň, Hradecký – Franěk, Uhlíř, Marčík).

Vyšehradská stopa Marčíka a Klána

Právě Petr Marčík je jedním ze dvou hráčů současného týmu Loko Vltavín, kteří oblékli i dres Slavoje Vyšehrad. Za šemíky hrál loni na podzim a vstřelil 6 divizních branek. Před ním to byl, i když jen epizodně, další útočník Václav Klán.

Loko Vltavín postoupil z divize do ČFL v roce 2009 a postupně zde obsadil 4., 6., 9. a 1. místo. V loňském ročníku si tak vyzkoušel profesionální soutěž, ve II. lize ale skončil poslední, a tak po roce sestoupil zpět. Faktem ale je, že osm druholigových zápasů prohrál rozdílem jediné branky.

Utkání 3. kola ČFL Loko Vltavín – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 23. srpna v 10.15 hod. a řídí jej jako hlavní rozhodčí Ladislav Benedikt z Vodňan. Na čarách mu budou asistovat Václav Němec z Bernartic u Písku a Tomáš Ulrich z Prahy 4.

V neděli začíná juniorka i starší dorostenci

Juniorka Vyšehradu, která skončila v uplynulém ročníku A-skupiny pražské I. A třídy na 6. místě, vstoupí do nové sezony v neděli od 17 hodin na hřišti v Kyjích. Kyje jsou sice letošním nováčkem, jinak ale dlouholetým účastníkem I. A třídy a vrátily se hned po roční epizodě v I. B třídě. Její B-skupinu, kde v loňské sezoně působily, sice vyhrál Chodov, druhé Kyje ale rovněž postoupily.

Rezervu šemíků povede i v nadcházející sezoně coby kouč prezident klubu Jaroslav Klíma a v roli kapitána Radek Hanzlík. V těchto zápasech dostanou samozřejmě prostor i hráči, kteří se nevejdou do sestavy nebo odehrají jen menší počet minut v zápasech A-týmu v ČFL. O týden později v prvním zápase na vlastním hřišti nastoupí Vyšehrad B proti béčku Loko Vltavín.

Již v neděli dopoledne, tedy ještě před vystoupením juniorky v Kyjích, rozehraje svoji soutěž naše U 19. Bohužel to už nebude v České lize staršího dorostu, tak jako v předchozích třech letech, ale „jen“ v pražském přeboru. Do něj vstoupí mladí šemíci s širokým kádrem 23 hráčů a čtyřčlenným realizačním týmem, který tvoří trenér František Mysliveček, asistenti Jan Křemen, František Hrachovec a vedoucí mužstva František Řezáč. Cíl pro novou sezonu je nejvyšší možný: vyhrát přebor a vrátit se zpět do republikové soutěže. V prvním utkání přeboru „devatenáctka“ Vyšehradu přivítá v neděli v 10 hodin na domácím hřišti soupeře z Újezdu nad Lesy.

Týmy mladších dorostenců Vyšehradu hrají v sobotu v Chrudimi. Zápas týmů U 17 začíná ve 12.45 hod. a týmů U 16 v 15 hod.

Starší žáci mají za sebou už dvě kola, zatím se jim ale moc nedaří. V pražských derby nestačili doma na Motorlet a ani ve středu v Kobylisích na Admiře nezabodovali. Teď se o to pokusí v neděli až v Karlových Varech. Zápas U 15 se hraje od 10 hod. a po nich nastoupí U 14 s výkopem čtvrt hodiny před polednem. Mladší žáci hrají v sobotu s Duklou Praha na hřišti Branická: U 13 od 10 hod. a U 12 od 11.45 hod.

 

Soupiska Loko Vltavín

BRANKÁŘI: Ladislav Čaba (narozen 1982), Radek Hlaváč (1993)

OBRÁNCI: Lukáš Dvořák (1984), Martin Komárek (1984), David Pozníček (1991), Michal Krimlák (1981, kapitán mužstva), Michal Bureš (1986), Daniel Zelenka (1992), Robert Turák (1988).

ZÁLOŽNÍCI: Vladimír Valíček (1988), Lukáš Láncz (1993), David Mařík (1994), Lukáš Roubal (1993), Josef Krolop (1992), Jan Hodas (1992), Petr Marčík (1987).

ÚTOČNÍCI: Jan Předota (1985), Václav Klán (1993), Miroslav Socha (1984), Adam Klavík (1990).

 

Vzájemná (mistrovská) utkání Vyšehrad – Loko Vltavín

28. 8. 2004 (divize B): Loko Vltavín – Vyšehrad 1:3

3. 4. 2005 (divize B): Vyšehrad – Loko Vltavín 0:1

21. 8. 2005 (divize B): Vyšehrad – Loko Vltavín 1:0

26. 4. 2006 (divize B): Loko Vltavín – Vyšehrad 2:1

21. 11. 2009 (ČFL): Loko Vltavín – Vyšehrad 1:0

21. 4. 2010 (ČFL): Vyšehrad – Loko Vltavín 0:0


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...