INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci se stále hledají, třetí prohru utrpěli v Holešovicích

A“-muži – Fotbalisté Vyšehradu jsou i po třech kolech ČFL bez bodového zisku. V pražském derby na holešovickém hřišti Loko Vltavín prohráli šemíci 0:4, když třikrát inkasovali ze standardek a jednou z brejku po ztrátě míče ve středu pole. Situace v tuto chvíli není zrovna příznivá, o čemž svědčí i skóre 1:11. Na druhou stranu odehráno je teprve 9 % z celkové porce 34 zápasů, a tak by bylo více než předčasné věšet hlavu. Zdaleka ještě není nic ztraceno.

K derby nastoupil Vyšehrad bez zadáků Lukáše Budějského (v zahraničí) a Petra Kolaříka (nemoc). Exdruholigový Loko Vltavín se poprvé prosadil už po necelých třech minutách hry. Kalaš viděl po faulu žlutou kartu, dvacetiletý exekutor standardek domácích Mařík rozehrál zleva trestný kop na vysokého Klána a ten měl ve vápně dost času usměrnit míč obloučkem za Procházkova záda: 1:0.

Již v 9. min. přišla největší šance Vyšehradu za celý zápas. Po akci Schöna po pravé straně a centru do vápna Ansuma přiťukl míč Mojdlovi, ten ale v souboji se zkušeným domácím brankářem Čabou, který mu včas zmenšil střelecký úhel, neuspěl.

Víc příležitostí měli domácí, ale řadu jich také neproměnili, jako například Roubal a hlavně Bureš, který po rohu z malého vápna netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Ve 20. min. ale Ansuma ztratil ve středu pole míč, domácí šli do rychlého kontru, Pozníček zleva odcentroval a ve vápně zcela osamocený Klán hlavičkoval do sítě: 2:0.

Ve 34. min. po rohu Noska a centru Frohny zprava se tlačil do šance kapitán Vyšehradu Hendrych, Bureš mu však zabránil dotlačit míč do sítě. O pět minut později po trestném kopu pak mohl završit hattrick Klán, hlavou ale těsně minul.

Po změně stran, kdy už došlo k postupnému značnému prostřídání sestav, se probil v 63. min. do gólové šance Roubal, zblízka ale poslal míč po zemi vedle brány.

Čtvrt hodiny před koncem ale přišel opět trestný kop Maříka a Bureš pohodlně z malého vápna hlavičkoval do sítě: 3:0. Pět minut před koncem po další standardce hlavičkoval pro změnu střídající Klavík: 4:0. Vyšehrad měl po změně také některé šance či spíš náznaky šancí, hlavně Kočího střela prověřila Čabu, ale skórovat se šemíkům nepodařilo.

V nadcházejících dvou kolech ČFL se představí náš tým ve dvou zápasech na domácím hřišti v rychlém sledu za sebou. V neděli 31. srpna v 10.15 hod. přivítá Viktorii Jirny a ve středu 3. září v 17.00 Zápy.


Asistent Milan Kopřiva: „Jsme katastrofičtí. Chybí nám důslednost a důraz při bránění standardních situací, které jsou přitom ve třetí lize alfou a omegou. Neumíme pokrýt hřiště tak, aby nám neustále nehrozily rychlé kontry soupeře. Sami hrajeme na jakýsi volnoběh, ale to, co stačilo na divizi, tady nestačí. Co se týče posil z Kolína, není to ono, těžko však těm klukům něco vytýkat. Také nechci tvrdit, že by nás jeden hráč spasil, nicméně Michal Macháček, který za nás hrál na jaře v divizi, je fotbalistou, který umí otočit vývoj zápasu ve prospěch Vyšehradu. A to jak svými góly, tak i gólovými přihrávky pro ostatní. Další útočník Musa Ansuma, který na jaře také dával spoustu gólů, se zranil už na začátku přípravného období a teď vinou obnoveného zranění odstoupil z utkání na Vltavínu už v polovině první půle. V tu chvíli jsme potom zcela jaloví, protože nikdo jiný není schopen udělat něco ve vápně a dát gól. Nemáme také vyloženého lídra, který by strhnul mužstvo na hřišti i v kabině. Domníval jsem se, že budeme působit ve třetí lize důstojnějším způsobem, ale abychom hráli jako staří páni, tak to ne. Takhle to dál nejde a kádr musí být obměněn. Hned. Teď jde však o to, máme-li na něco takového možnosti.“

Stoper a kapitán Miroslav Hendrych: „Nedokážeme podržet míč, pak se na nás valí jeden útok za druhým a soupeři nás trestají. Hned po vedoucím gólu Vltavínu měl Honza Mojdl možnost vyrovnat, bohužel to neproměnil. Místo toho jsme pak inkasovali druhý gól. Z mála šancí, které si vypracujeme, nejsme schopni žádnou proměnit. V ČFL přitom musíme proměnit každou šanci, kterou máme, protože tady už jich není tolik jako v divizi. Na druhou stranu pokud bychom hráli ve stejné sestavě jako na jaře, byly by herní projev i výsledky podle mého názoru o něco lepší.“

Záložník Michal Kočí: „Přišel jsem na hřiště už za stavu 2:0, ale měli jsme tam pak ještě okamžiky, kdy jsme mohli vstřelit kontaktní gól a se zápasem něco udělat. V kombinaci mezi vápny jsme byli podle mě lepší, ale klíčové situace jsou právě ve vápně. Pak se to sice sesypalo, výsledek však neodpovídá obrazu hry. Dostali jsme všechny góly z malého vápna bez soubojových situací, z toho tři hlavou. Tak to nejde, tohle si musíme víc pohlídat, protože bez zodpovědnosti ve vápně se nemůžeme prosadit.“

Trenér Loko Vltavín Radek Kronďák: „Zápas se odvíjel podle našich představ. Přáli jsme si co nejlépe do něj vstoupit a v podstatě jej hned na začátku soupeři otrávit, což se nám povedlo. Dobře jsme bránili, získávali balony z rozehrávky Vyšehradu a hrozili z brejků. Za stavu 2:0 ještě nebylo nic jisté, ale zhruba čtvrt hodiny před koncem jsme přidali třetí gól, pak ještě čtvrtý a ve druhé půli mohly být klidně i tři další. V tomto směru panuje tedy velká spokojenost, navíc brankář Čaba v prvních třech zápasech ani jednou neinkasoval. Vyšehrad jsem viděl už před naším vzájemným zápasem a pokud je farma něčím jiným, než by měla být, není divu, že jsou v tomhle stavu.“

 

Loko Vltavín – Slavoj Vyšehrad 4:0 (2:0)

Branky: 3. a 20. Klán, 77. Bureš, 86. Klavík.

Střely na branku: 14:4. Střely mimo: 10:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:4.

Rozhodčí: Benedikt – Němec, Ulrich. ŽK: Roubal, Krimlák – Kalaš, Mojdl.

Diváků: 300.


Loko Vltavín: Čaba – Dvořák, Bureš, Komárek, Pozníček – Krimlák (59. Valíček), Krolop – Hodas (83. Zelenka), Mařík (89. Turák), Roubal (87. Láncz) – Klán (65. Klavík). Trenéři Radek Kronďák a Petr Zábranský.

Vyšehrad: Procházka – Frohna (83. Batryn), Nosek (65. Ivančo), Hendrych, Hanuš – Schön (62. Smolák), Stejskal Mojdl, Just (75. Rybařík) – Ansuma (23. Kočí), Kalaš. Na lavičce byli ještě připraveni Doksanský a brankář Mokrohajský. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár FAČR):

1 – Mojdl

 

Nahrávači na góly:

1 – Frohna


Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...