INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V neděli dopoledne na Jirny, ve středu odpoledne na Zápy

A“-muži Dva zápasy ČFL v rychlém sledu za sebou čekají nyní fotbalisty Slavoje Vyšehrad. V neděli 31. srpna dopoledne šemíci přivítají tým Viktorie Jirny a ve středu 3. září v 17 hodin v rámci předehrávaného 17. kola SK Zápy. Po třech odehraných kolech bez bodového zisku a při skóre 1:11 je situace vážná, nikoliv však zoufalá.

Těžko očekávat, že budeme hrát najednou velký fotbal, přesto se musíme pokusit zlepšit prakticky všechny prvky našeho herního projevu. Nezbývá nám než začít stůj co stůj bodovat. To je stěžejní předpoklad,“ neztratil svoji obvyklou ráznost ani po prohrách v Domažlicích, doma s týmem Králova Dvora a v pražském derby na hřišti Loko Vltavín jeden dvojice trenérů Vyšehradu Milan Kopřiva. Otázkou je, zda budou moc zasáhnout od začátku utkání do hry střední záložníci Michal Kočí s Janem Mojdlem a samozřejmě také kdo přijde tentokrát posílit mužstvo z Kolína, který je na tom o soutěž výš stejně. Rovněž stále čeká na první body.

Jirny získaly v prvních třech kolech sedm bodů, když po dvou si připsaly díky úspěšným penaltovým rozstřelům na Střížkově i doma s Louňovicemi. Naposledy doma převálcovaly 5:0 nováčka z Písku hlavně zásluhou čtyř branek útočníka Jakuba Teplého.

Jirenské rekordy v divizi

Jak známo, Jirny hrály od roku 2006 sedm let v divizi. Prvních šest strávily ve skupině B, zahrály si čtyřikrát i s Vyšehradem a vždy šemíky porazily. Prakticky po každé sezoně v divizi B se naskytla Viktorii možnost postoupit do ČFL, ani jednou ji však neakceptovala.

Až když v roce 2013 vyhrála divizi C s rekordním ziskem 85 bodů, rozhodl se majitel klubu Josef Jícha na účast ve třetí nejvyšší soutěži kývnout. Za sedm let v divizi vytvořily Jirny řadu dalších rekordů včetně 115 nastřílených branek v sezoně 2011/12 (z toho sám Marek Kincl dal 42 gólů!) nebo naopak pouhých 10 inkasovaných o rok později. A také 85 mistrovských zápasů na domácí půdě bez prohry, trvající pět a půl roku. Ukončila ji loni v říjnu Sparta B.

Nově pod taktovkou trenéra Radima Nečase

Tým z obce v okrese Praha-východ s necelými třemi tisíci obyvateli si zahrál v loňské sezoně poprvé ČFL. A hrál ji natolik dobře, že až do posledního 34. kola bojoval s Kolínem o prvenství. V letošním ročníku tak obhajuje 2. místo, vstoupil však do něj s významnými změnami.

Novým trenérem se stal v létě bývalý jirenský hráč Radim Nečas, který přišel právě z Kolína. Mimochodem tento bývalý čtyřnásobný reprezentant oslavil v úterý 45. narozeniny.

Naopak v týmu Viktorie skončili před touto sezonou nejzkušenější hráči: Marek Kincl (odešel do Zbuzan), Miroslav Obermajer (Nespeky), Pavel Grznár (Třeboradice), Jiří Homola (Dobrovice) i Ondřej Szabo (bez angažmá), stejně jako nigerijští bratři Vitus a McDon Mbahové. Obermajer ale zůstal v Jirnech v roli druhého asistenta, tím prvním je Josef Matoušek.

Naopak z hostování na Vyšehradě a v Louňovicích se vrátil Marek Smola (na snímku je společně s dalším bývalým hráčem Slavoje Tomášem Dubským), z Viktorie Žižkov zamířil Vladimír Pokorný a přišla i řada mladíků.

Razantně jsme obměnili kádr, abychom byli i letos konkurenceschopní. Po ročním působení v ČFL víme, jaké tato soutěž potřebuje fotbalové typy, a ty jsme také k nám přivedli. Přišlo hned sedm nových hráčů, jejich průměrný věk je dvacet let. Naší hlavní posilou je však nový trenér Radim Nečas, který dovedl Kolín do druhé ligy,“ prohlásil před zahájením sezony šéf Viktorie Jirny Josef Jícha.

Poslední zápas na Vyšehradě předloni v dubnu pamatují ze současného jirenského kádru už jen čtyři hráči: Josef Šimek, Patrik Šašek, Tomáš Jandzik a Lukáš Havierník.

Utkání 4. kola ČFL Slavoj Vyšehrad – Viktorie Jirny se hraje v neděli 31. srpna v 10.15 hod. a řídit je budou západočeští arbitři: jako hlavní rozhodčí Václav Kubec z Kdyně na Domažlicku, jemuž budou na čarách asistovat Marek Janoch z Plzně a Zbyněk Cupl z Klatov.

Juniorka hraje hodinu po áčku!

Fanoušci šemíků si mohou protáhnout fotbalovou neděli na Vyšehradě až do odpoledních hodin. V neděli ve 13.15 h, tedy zhruba hodinu po zápase áčka s Jirny, nastoupí rezerva Slavoje v utkání 2. kola I. A třídy proti Loko Vltavín B. V prvním zápase sezony vyhrála juniorka 5:1 v Kyjích, navíc Jan Komers zaznamenal hattrick.

U 19 čeká zápas 2. kola pražského přeboru staršího dorostu na hřišti Aritmy. Zápas ve Vokovicích se hraje v sobotu v 15 hodin. Mladší dorostenci hrají doma v sobotu s Pískem, týmy U 17 od 10 hodin a U 16 čtvrt hodiny po poledni.

Starší žáci se střetnou v neděli s Povltavskou fotbalovou akademií (se sídlem v Davli) na hřišti Branická: 15 od 10 hod. a U 14 čtvrt hodiny před polednem. Mladší žáci hrají na Branické již v sobotu a soupeřem jim bude Dukla Praha: U 13 v 10 hod. a U 12 v 11.45 hod.

 

Soupiska Viktorie Jirny

BRANKÁŘI: Vít Ducheček (narozen 1988), Martin Jícha (1990).

OBRÁNCI: Michal Parys (1986), Jiří Stehlík (1989), Ondřej Cafourek (1994), Marek Smola (1975), Josef Šimek (1979), Patrik Šašek (1991), Sead Vehabović (1994).

ZÁLOŽNÍCI: Ondřej Kejha (1983, kapitán mužstva), Tomáš Dubský (1985), Vladimír Pokorný (1980), David Vacek (1991), Patrik Šulc (1993), Senad Sejtarija (1994), Lukáš Havierník (1986), Tomáš Jandzik (1985).

ÚTOČNÍCI: Radek Bukač (1981), Jakub Teplý (1993), Pavel Vandas (1995) David Verner (1995).

 

Dosavadní vzájemná utkání Vyšehrad – Jirny

 

Jirny – Vyšehrad 3:1 (2:0)

Divize B, 12. 9. 2010. Branky: 6. a 27. Jandzik, 60. Obermajer – 65. Kubík. Rozhodčí: Langer – Schröter, J. Blaschke. ŽK: Smola – Budějský, Chlumský, T. Dubský, Šourek. Diváků: 243.

Jirny: Štěpnička – Bílek (84. T. Novotný), Obermajer, L. Procházka, Smola – Jindráček, Jandzik, Kejha, Šimek – Janoušek (79. Lohojda), Kincl. Trenér Josef Jícha.

 

Vyšehrad – Jirny 0:1 (0:0)

Divize B, 17. 4. 2011. Branka: 63. Kincl. Rozhodčí: Dusík – M. Blaschke, Kembický. ŽK: Slezák, Frohna, Kafka, Budějský, Hendrych – Šimek, Jindráček, Jandzik. Diváků: 532.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Horkavý, Hendrych, Ramba – Valášek – Frohna, Bošanský, Nosek – Slezák, Kavka (78. Jánoš). Trenér Jiří Formánek.

Jirny: Štěpnička – Bílek, Obermajer (73. Starec), Kejha, Smola – Kliment, T. Dubský, Šimek (43. Ezeala) – Jandzik (90. D. Přibyl), Jindráček – Kincl. Trenér Josef Jícha.

 

Jirny – Vyšehrad 3:0 (1:0)

Divize B, 25. 9. 2011. Branky: 6., 49. a 82. Jindráček (třetí z pen.). Rozhodčí: Svatík – Grimm, Kříž. ŽK: Šimek – Kavka, Frohna, Hendrych. Diváků: 237.

Jirny: Štěpnička – Šimek (83. Moudrý), Obermajer, Horáček, Smola – Zoubek (75. Kliment), T. Dubský, Jindráček, Michal Škoda (81. Haviernik) – Kincl, Ibe. Trenér Josef Jícha.

Vyšehrad: Víšek – Frohna, Hendrych, Horkavý, Nosek – Švejda – Kohout, Švehla (55. Černý), Hradecký (80. Kordule) – Kavka (75. Lochman), Bošanský. Trenér Jiří Formánek.

 

Vyšehrad – Jirny 1:2 (1:0)

Divize B, 22. 4. 2012. Branky: 33. Nosek – 58. a 89. Jandzik (obě z pen.). Rozhodčí: M. Blaschke – Šedivka, Kembický. ŽK: Wulkan, Švejda, Hradecký, Nosek – Bílek. Diváků: 262.

Vyšehrad: Krček – Kohout, Švejda, Hendrych, Nosek – Zimmermann (60. Horkavý), Kočí, Wulkan, Kubík – Hradecký, Babašta. Trenér Jaroslav Klíma.

Jirny: Šebek – Bílek, Šašek, Obermajer, Šimek – Zoubek (67. Haviernik), Jindráček (46. Jandzik), Šafránek, Held – Mbah Tochukwu, Ibe. Trenér Josef Jícha.


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...