INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Duel šemíků s Viktorií Jirny rozhodla vlastní branka: 0:1

„A“-muži – Ani čtvrtý pokus o bodový zisk v letošním ročníku ČFL šemíkům nevyšel. Viktorie Jirny si odvezla z Vyšehradu vítězství 1:0, přestože nikdo z hostujících hráčů neskóroval. O výsledku totiž rozhodla nešťastná vlastní branka obránce Tomáše Noska již v 6. minutě utkání.

Slavoj nastoupil už bez krajních obránců Lukáše Budějského a Jakuba Frohny, kteří dva dny před utkáním odešli na hostování do Slovanu Velvary, účastníka středočeské I. A třídy. V útoku chyběl kvůli obnovenému zranění Musa Ansuma, a bylo to dost znát.

V deštivém počasí se sice hned v úvodu zápasu probil do hodně nadějné šance vyšehradský záložník Schön, na brankáře Duchečka však nevyzrál. Nedáš – dostaneš a naopak šemíci sami inkasovali rychlý gól. V 6. minutě po centru z jirenské pravé strany, kde operoval agilní Vandas, se tlačil do koncovky bývalý hráč Vyšehradu Dubský, Nosek mu však skluzem balon vypíchl – v tu chvíli natolik nešťastně, že míč skončil za zády Mokrohajského: 0:1. Souboj někdejších spoluhráčů tak vyhrál Dubský, aniž by sám dal gól.

Nikdo v té chvíli nemohl tušit, že šlo o jedinou branku zápasu. Navzdory vytrvalému dešti se hrál oboustranně velmi solidní fotbal. Slavoj se snažil o svoji typickou kombinační hru, zatímco Viktorie produkovala méně komplikovaný, zato účelnější fotbal se snahou o co nejčastější koncovku. Díky důrazu svých ofenzivních hráčů a jejich tahu na bránu především z brejkových situací musel být Mokrohajský stále ve střehu a také se opravdu nenudil. Hlavně jeho zásluhou nebyli červenobílí sto přidat druhý gól, o který se velmi snažili. Nový muž v bráně Vyšehradu, tedy alespoň v této sezoně, zmařil několik šancí Bukače, Vandase i Teplého, který dal před týdnem čtyři góly Písku.

Hře domácího týmu chyběl moment překvapení, a tak největším nebezpečí pro Duchečka byly zřejmě standardky. Všechny míče letící do prostoru mezi třemi tyčemi však skončily v jeho rukavicích. Jirny tak prodloužily vítěznou sérii ve vzájemných soubojích na pět zápasů, naopak šemíci zůstávají bez bodového zisku na předposledním 17. místě tabulky s jediným vstřeleným gólem.

Již ve středu 3. září je však na programu předehrávané 17. kolo ČFL a hrát se bude znovu na Vyšehradě. Šemíci tentokrát přivítají v 17.00 hod. SK Zápy, které v neděli zbavily Admiru její dlouhé domácí neporazitelnosti a vyhrály v Kobylisích 3:1. Díky tomu se také posunuly na páté místo tabulky.


Asistent Milan Kopřiva: „Předem jsme si řekli, že budeme hrát od začátku zápasu soustředěně, přesto jsme inkasovali rychlý gól. Místy se na hru, kterou jsme tentokrát produkovali, dalo dívat, jenomže stále nám chybí důraz v osobních soubojích a především v koncovce. Pár věcí směrem dopředu jsme sice měli, ale bylo toho málo. Naši největší šanci měl hned na začátku zápasu Vláďa Schön. Kdyby vystřelil po zemi, mohl to být na tomhle mokrém terénu gól. Při absenci Musy, který by nám hlavně v domácím utkání hodně pomohl, rozhodovala kvalita útočníků. A ta byla na straně Jiren. Vždyť takový Bukač dokázal sám udržet ve střehu a zaměstnat všechny čtyři naše obránce a z jakékoliv přihrávky na něj a na Vandase pro nás vznikal problém. Tím spíš, že až výjimky se bojíme balonu jako čert kříže. Dobré utkání odehráli Honza Mojdl a Míra Hendrych, především je ale třeba tentokrát pochválit Radima Mokrohajského v naší bráně. Stát v ní totiž není vůbec jednoduché.“

Brankář Radim Mokrohajský: „Po dlouhé době jsme hráli aktivně, to ale Jirny také a dostávaly se často k zakončení. Jediný gól zápasu padl ze stříleného centru z jejich pravé strany po zemi. Tomáš Nosek tam skákal do skluzu před Dubského, míč ale bohužel tečoval tak, že skončil v naší bráně, takže z toho byl vlastenec.“

Záložník Vladislav Schön: „Herně to z naší strany podle mě nebylo špatné. Minimálně bod, ne-li všechny tři, jsme získat měli. Bylo to tentokrát hratelné. Jenomže my prostě nedáme gól. Já sám jsem neproměnil šanci hned na začátku zápasu. Kdyby mi to tam spadlo, vedli bychom a utkání by pak vypadalo úplně jinak. Pak jsme už měli většinou jen nějaké standardky, ale to je málo.“

Trenér Jiren Radim Nečas: „Chtěli jsme využít faktu, že soupeř je stále bez bodu a tudíž nervózní, jenomže Vyšehrad proti nám odehrál nejspíš svůj dosud nejlepší zápas v této sezoně. Po hezké akci jsme šli brzy do vedení, pak jsme ale zbytečně přenechali domácím iniciativu. Asi i lépe kombinovali než my, ale žádné velké příležitosti si nevytvářeli. Kromě standardek neměli žádnou větší možnost. Ve druhé půli jsme chtěli přidat pojistku v podobě druhé branky, která by nás uklidnila, jenomže jsme neproměnili čtyři nebo pět vyložených šancí, kdy jsme nedotáhli brejkové situace.“

 

Slavoj Vyšehrad – Viktorie Jirny 0:1 (0:1)

Branka: 6. vlastní Nosek.

Rozhodčí: Kubec – Janoch, Cupl. ŽK: Schön, Stejskal, Mojdl – Stehlík, Teplý, Vandas.

Diváků: 230.


Vyšehrad: Mokrohajský – Čížek, Hendrych, Nosek, Hanuš – Just (65. Veselý), Schön, Mojdl, Stejskal (82. Batryn) – Kočí – Kalaš (82. Rybařík). Na lavičce byli ještě připraveni Kolařík, Ivančo a brankář Procházka. Trenér Jaroslav Klíma.

Jirny: Ducheček – Parys, Kejha, Stehlík, Šimek – Vandas (83. Šulc), Pokorný, Dubský, Vacek – Bukač, Teplý. Trenér Radim Nečas.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár FAČR):

1 – Hendrych, Mojdl

 

Nahrávači na góly:

1 – Frohna, Nosek

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...