INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Středeční kolo ČFL s prvními body: šemíci zdolali 2:1 Zápy

„A“-muži – Až v pátém utkání letošního ročníku ČFL se podařilo fotbalistům Vyšehradu zabodovat a hned získali všechny tři. Ve středečním zápase předehrávaného 17. kola zdolali 2:1 Zápy díky brankám hráčů z Kolína: Michal Macháček proměnil penaltu, střídající Jan Kalaš dal vítězný gól a hosté pak už jen snížili gólem Davida Kalivody z penalty. Utkání však moc fotbalové krásy nepobralo a dohrávalo se v nervózní atmosféře.

Díky reprezentační pauze pro první i druhou ligu přišel tentokrát z Kolína větší počet hráčů v čele s Macháčkem, autorem osmnácti jarních ranek v divizi v dresu Vyšehradu. Právě on se dostal již ve 2. min. do šance, z otočky ale nedokázal důrazně zakončit. V 6. min. Schön přihrál doprava Macháčkovi, ten odcentroval před bránu a nabíhající Stejskal v dobré pozici netrefil přesně míč a ten mu sklouzl do zámezí.

Šemíci měli většinou převahu a do největší šance v první půli se dostal tři minuty před pauzou Hanuš. Schön vybojoval roh, ten rozehrál na bližší tyč Stejskal, tady Schön posunul míč na Hanuše a ten, ač tísněn, v jasné gólové šanci nepřekonal zblízka brankáře Rodingera.

Čtyři minuty po návratu ze šaten po dlouhém nákopu z pravé strany pronikl do vápna Čížek a po jeho souboji s hostujícím Doležalem odpískal rozhodčí penaltu. Zápy protestovaly, téměř dvě minuty se nehrálo, až potom proměnil penaltu Macháček: 1:0!

Vzápětí měl po centru Svátka šanci Stejskal, ale netrefil bránu. Mojdl v 55. min. ano, ale míč se odrazil od tyče. V 72. min. se ocitl sám před brankářem kočí, Rodinger ale míč vyrazil. A pár vteřin nato měl čistou šanci i Mojdl, trefil ale jen záda hostujícího Dubna.

V 75. min. po akci dvou střídajících hráčů a exligistů v dresu Záp Kalivoda uvolnil Bálka, ten ale svoji velkou možnost vyrovnat spálil, střelou po zemi minul bránu Mokrohajského.

V 80. min. Čížek pronikl po pravé straně a po jeho přihrávce nabíhající Kalaš skóroval: 2:0! Ale v 84. min. Nosek fauloval ve vápně Svobodu a Kalivoda z penalty snížil na 2:1. V 88. min. mohl vyrovnat Glasnovič, měl ale těžkou palebnou pozici a z otočky a navíc z úhlu minul bránu.

V sobotu 6. září dopoledne hraje Vyšehrad v Chrudimi, která je proslulá svou vynikajcí bilancí v domácím prostředí, kde také nedávno v pohárovém utkání dost potrápila i Slavii Praha. Nebude to snadné, ale cílem je opět získat nějaké ty body.


Asistent Milan Kopřiva: „Získali jsme sice první body, to je to hlavní, náš výkon byl však rozpačitý. První poločas jsme promarnili a ve druhém jsme měli problémy s důrazem soupeře. Postrádáme tvrdost v osobních soubojích, o to víc je znát současná absence zraněného Musy.“

Brankář Radim Mokrohajský: „Konečně jsme si dokázali v každém poločase vytvořit alespoň dvě až tři gólové šance. Proměnili jsme jen dvě, ale v našem případě je první výhra přednější, tak nás to nemusí mrzet. Na tabulku se nám teď už bude dívat lépe. Doufám, že zlepšenou formu z posledních dvou utkání přeneseme i do sobotního zápasu v Chrudimi.“

Předseda SK Zápy František Mašek: „Jsem z utkání otrávený, protože rozhodčí proti nám odpískal nesmyslnou penaltu, a ovlivnil tak zápas. Nehráli jsme sice extra fotbal, ale tohle bylo špatně.“

 

Slavoj Vyšehrad – SK Zápy 2:1 (0:0)

Branka: 51. Macháček z pen., 80. Kalaš – 84. Kalivoda z pen. Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 8:13. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:4.

Rozhodčí: Vít – Novák, Haleš. ŽK: Hendrych, Kratochvíl, Nosek – Snop, Rodinger, Petržílka.

Diváků: 152.


Vyšehrad: Mokrohajský – Čížek, Hendrych, Kratochvíl, Hanuš (90.+2 Smolák) – Kočí, Schön (65. Kalaš), Mojdl, Stejskal (55. Nosek) – Macháček, Svátek (78. Kolařík). Na lavičce byl ještě připraven Procházka. Trenér Jaroslav Klíma.

Zápy: Rodinger – Hakl, Duben, M. Doležal, Petržílka (71. Bálek) – Jelínek, Pavlík, Kovařík (68. Kalivoda), V. Svoboda – Snop (78. Šimeček), Glasnovič. Trenér Michal Mašek.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár FAČR):

1 – Hendrych, Kalaš, Macháček, Mojdl

 

Nahrávači na góly:

2 – Čížek

1 – Frohna, Nosek

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...