INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kde všude jsou bývalí šemíci? Řada z nich hraje také v ČFL

A“-muži – Po mnoha letech svlékli dres Slavoje Vyšehrad dva naši dlouholetí fotbalisté Jakub Frohna a Lukáš Budějský (na snímku). Oba už dříve hostovali z Vyšehradu v Dobřichovicích, kde hráli Středočeský krajský přebor. Tentokrát si to namířili do Slovanu Velvary. Ten hraje I. A třídu a hraje ji dobře, po 5. kole je druhý v tabulce.

Už v létě přešel z Vyšehradu do Velvar útočník David Červený a také trenér Pavel Janeček, který vedl šemíky letos v zimní pauze a pak ve čtyřech jarních kolech v divizi. Několik sezon odehrál za Velvary také Roman Letko a svoji stopu zde zanechal Filip Balcárek.

Za konkurenční Admiru hraje ČFL záložník Jiří Mošna, v loňské sezoně byl nejlepším střelcem týmu s 11 góly. V Kobylisích působili donedávna také obránce Kamil Černý (nyní je v Jílovišti) a brankář Petr Víšek. Ten po více než šesti letech na Vyšehradě zamířil do Kladna, odsud do Admiry a nyní chytá za nováčka divize B Slavoj Litoměřice.

Další naši bývalí hráči v ČFL? V Meteoru nastupuje na postu stopera Matěj Pikous, podobně jako ve Štěchovicích Viktor Műller a Michal Švejda. Štěchovice koučuje náš bývalý úspěšný trenér Jiří Hruška. Za Bohemians Praha hrál donedávna Václav Ježdík, který si zahrál i I. ligu za Č. Budějovice a Teplice. V Jirnech působí obránce Marek Smola a záložník Tomáš Dubský, v Louňovicích další středopolař Jakub Balšánek. Tam to dříve zkoušeli i Lukáš Kordule, Jaroslav Kroh či Antonín Bohuslav.

Zpátky v holešovickém Loko Vltavín je útočník Petr Marčík a v SK Zápy bývalý kanonýr Vyšehradu Tomáš Kavka, oba ale moc nehrají. V Králově Dvoře působí brankář Jiří Krček. No a dnes zde uvítáme v dresu hostujícího SK Union 2013 záložníka Petra Jandu.

V divizi A se potkávají letos na podzim záložníci Jan Lukeš (Čížová), Marek Švehla (Zličín), útočník Filip Turbák a brankář Josef Prokeš (oba Aritma).

V divizi B jsou to zmíněný gólman Petr Víšek (Litoměřice), obránce Michael Zelenka a záložník Marek Čech (oba Horní Měcholupy). Za Měcholupy hraje i Václav Milec, který byl nedávno v letní přípravě Vyšehradu. Dále jsou zde záložníci Ivan Šollar (Brozany) a Jakub Janda (Motorlet). A samozřejmě i stálice Motorletu brankář Tomáš Foferka. V Sokolu Libiš působí útočníci Ivan Baratynskyy a Lukáš Jiráň.

V divizi C pak koučuje Český Brod trenér Zdeněk Andrlík.

Přibližně tucet našich bývalých hráčů působí v pražském přeboru: Ladislav Toman, Jaroslav Ramba (oba Uhelné sklady), Tomáš Pechar (Cholupice), Matěj Rajnoch (Libuš), Jakub Wulkan (Union Vršovice), Garth Juckem (Přední Kopanina), Radek Toman, Petr Pleyer (oba Radotín), Martin Inneman, Tomáš Rothe a Štefan Zvolenský (všichni Střešovice). V Královicích je stále bývalý kapitán šemíků Jiří Plánička.

V I. A třídě působí namátkou Lukáš Primus (Hostivař), Michal Vejvoda (Dolní Počernice) či brankář Daniel Hlubuček (Újezd nad Lesy). V ještě nižší soutěži je Karel Kristen (Dukla Jižní Město), který ale také hraje současně za legendární Kozlovnu Ládi Vízka.

Středočeský přebor hrají Jaroslav Chalupa, Roman Letko, Jan Čurda (všichni Sokol Hostouň), Martin Chalupa (Klecany) a brankář Martin Blažek (Jíloviště), I. A třídu Miroslav Obermajer (Nespeky), Stanislav Jung (Slaný), Petr Příhoda (Kunice) či Viktor Žampa (Slavia Jesenice), kde je i trenér Richard Havlík. V I. B třídě je nyní za hvězdu Marek Kincl (Zbuzany).

V zahraničí působí Martin Kohout (Německo) a Vladimír Hradecký (Anglie), na Slovensko se vrátil Radovan Babašta. Někteří naši bývalí fotbalisté už skončili s aktivní hráčskou kariérou, jako například brankář Petr Králíček, Kamil Matuszny, Jiří Bošanský, Peter Horkavý, Lukáš Chlumský či Dalibor Slezák.


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...