INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

SK Union 2013 hraje v Praze potřetí, teď je to na Vyšehradě

A“-muži Fotbalisté SK Union 2013 aby si pomalu připadali jako výprava venkovanů, která vždy jednou za dva týdny vyráží autobusem za víkendovými nákupy do Kotvy. V dosavadním průběhu ČFL totiž hráli dvakrát venku, a vždy to bylo dopoledne v Praze. Teď to tedy bude potřetí za sebou: v neděli 14. září se totiž představí na Vyšehradě.

SK Union 2013 dobře „nakoupil“ hned při prvním nájezdu na metropoli: po úspěšném penaltovém rozstřelu získal na Meteoru dva body. Koncem srpna však prohrál na Střížkově 0:3 s Bohemians Praha. Jak tomu bude tentokrát?!

Máme jasno v tom, že chceme z tohoto zápasu tři body, abychom potvrdili vítězství z Chrudimi. Otázkou však je, zda už bude k dispozici Musa Ansuma, jeho důraz a rvavost v útočné fázi i schopnost účinně zakončit nám v řadě zápasů chyběly,“ uvedl jeden z dvojice trenérů Vyšehradu Milan Kopřiva a dodal: „Snad bude chtít s námi hrát Union 2013 fotbal a neuchýlí se k pouhé nakopávané, jak to u nás na Vyšehradě praktikuje většina soupeřů.“

Fotbalový hybrid Nové Paky a Nového Bydžova

Kdo, respektive co, je vlastně SK Union 2013? Jak už napovídá sám název, vznikl v loňském roce, patří tedy k nejmladším klubům v republice, pokud není tím úplně nejmladším. A vznikl fúzí 1. FK Nová Paka a RMSK Cidlina Nový Bydžov.

V ročníku 2012/13 hrály ještě oba tyto kluby v divizi C: Nová Paka skončila sedmá a Nový Bydžov na sestupovém 14. místě. To už přitom bylo jasné, že ani novopacký fotbal, kvůli vlastním vnitřním problémům, nebude pokračovat v republikové soutěži. Fúze mu ovšem divizi zachránila. Řešení se třemi přívlastky „nový“ bylo toto: Nová Paka poskytne novému klubu soutěž, Nový Bydžov pro změnu zázemí.

Radnice si divizní fotbal v Nové Pace nepřeje a s využitím politické síly jej pomalu, ale systematicky likviduje. V novobydžovském azylu se formuje nový divizní tým, složený z hráčů Nové Paky a Nového Bydžova, který ale bude pod vlivem legislativních opatření v sezoně 2013/14 hrát pod společným názvem 1. FK Nová Paka. Trenérem je nadále Viktor Pařízek,“ ozřejmil loni v létě celou situaci sekretář klubu z Podkrkonoší Mgr. Petr Ježek. Důvodem k odchodu týmu z Nové Paky bylo i nevyhovující zázemí tamního stadionu.

Klub založený v roce 1911 si tak uchoval republikovou soutěž, a stejně tak i město Nový Bydžov – navzdory sestupu vlastního týmu mužů z divize a de facto jeho následnému zániku. Ze dvou průměrných týmů vznikl loni v létě jeden silný a nadprůměrný tým. Jeho cílem přitom nebyl okamžitý posun do ČFL. „Chceme hrát v horní polovině tabulky a předvádět pohledný fotbal,“ prohlásil trenér Pařízek, dlouholetý obránce i kapitána FC Střížkov a následně Bohemians Praha, který převzal mužstvo Nové Paky v polovině sezony 2012/13 po Josefu Hlouškovi.

Vyšehradská stopa Jandy a Bartalského

Ze snahy o přežití v divizi C vzešla triumfální jízda sezonou 2013/14. Nová Paka doslova porazila na hlavu favorita soutěže Dobrovici, když už po podzimu na ni měla náskok 5 bodů a na konci sezony dokonce 9 bodů. Prohrála jen dvakrát, ve Vysokém Mýtě a v Trutnově. Letos na jaře přispěl k postupu svými výkony i gólman Peter Bartalský, jenž předtím v lednu trénoval na Vyšehradě a za šemíky odchytal čtyři přípravné zápasy!

Hlubší stopu zanechal v minulosti na Vyšehradě levý záložník Petr Janda. Zahrál si mimochodem i 3. září 2008 v památném pohárovém zápase s prvoligovou Viktorii Žižkov, v němž šemíci slavně vyhráli 2:1 a postoupili do 3. kola. Pro pamětníky připomeňme tehdejší sestavu, jež se zapsala do dějin Slavoje Vyšehrad: Ancin – Budějský, Hendrych, Šourek, Janda – Frohna, Pechar, Matuszny (64. Sobíšek), Ježdík – Řehák (46. Oudahar), Cherbi (81. Mergl).

A co se týče současnosti, Petr Janda, který podobně jako Viktor Pařízek hrával dříve za Bohemians Praha, byl letos vyhlášen Hradeckým deníkem největší hvězdou Unionu 2013!

Červenobílí ztrácejí jen bod na čelo tabulky

Nový klub se sídlem v Novém Bydžově si dal tentokrát za cíl střed tabulky ČFL, ale zase jej překračuje! Po šesti kolech je totiž v tabulce čtvrtý se ztrátou jediného bodu na vedoucí dvojici Domažlice – Louňovice. Kromě zmíněných dvou bodů z Meteoru totiž doma vyhrál všechny tři utkání, porazil na vlastním trávníku Převýšov, Louňovice, Čáslav i Písek.

Jen dva týmy, Union 2013 a Louňovice, dosud neztratily doma ani bod. Tým trenéra Pařízka se může navíc pochlubit tím, že ze šesti utkání zatím neprohrál ani jednou druhý poločas. Z toho by se dalo usuzovat, že na tom bude velmi slušně po kondiční stránce.

Utkání Slavoj Vyšehrad – SK Union 2013 v 6. kole ČFL (celkově sedmém kole) se hraje v neděli 14. září od 10.15 hod. a řídí je východočeští sudí: jako hlavní exligový arbitr Drahoslav Drábek ze Starého Hradiště u Pardubic, jemuž budou na čarách asistovat Ondřej Šedivka z Pardubic a Zdeněk Šimek z Ústí nad Orlicí.

Juniorka hostí už v sobotu dopoledne Pragu

Juniorka Vyšehradu, která byla před týdnem poněkud hanebným způsobem „zaříznuta“ v Hostivaři, si chce spravit náladu v domácím utkání 4. kola I. A třídy s vysočanskou Pragovkou. Ta však naposledy rozstřílela Štěrboholy 6:1. Půjde o duel sousedů v tabulce: Vyšehrad B je čtvrtý, Praga pátá. Utkání se hraje již v sobotu v 10.15 hod.

Dvě hodiny po poledni rozehraje svůj zápas na Praze 4-Lhotce naše U 19, jež zatím vede bez ztráty bodu Pražský přebor staršího dorostu. Vyzyvatelem mladých šemíků bude FC Tempo na jeho hřišti.

Mladší dorostenci hrají doma v neděli odpoledne s Varnsdorfem. Souboj U 17 začíná ve 13.30, týmy U 16 se střetnou v 15.45 hod. Starší žáci hrají až ve středu 17. září v Satalicích s Viktorií Žižkov.

Také mladší žáky Vyšehradu čeká pražské derby, v sobotu na hřišti Branická vyzvou Admiru: U 13 od deseti hodin a U 12 čtvrt hodiny před polednem.

Starší přípravka A hraje už v pátek na Vyšehradě od 15.30 hod. se Zlíchovem. Starší přípravku B čeká bitva na Bílé Hoře, s tamním soupeřem se utká v sobotu v půl jedenácté dopoledne.

 

SOUPISKA SK UNION 2013

BRANKÁŘI: Filip Nguyen (narozen 1992), Milko Božič (1991), Peter Bartalský (1978)

OBRÁNCI: Patrik Mokošín (1995), Petr Motyčka (1988), Radim Žalman (1989), Ivan Faitl (1989), Jiří Vaněk (1989), Ladislav Gazdík (1992), Tomáš Živnůstka (1994)

ZÁLOŽNÍCI: Petr Janda (1986), Karel Holeček (1995), Jan Věchet (1985, kapitán mužstva), Jan Rozsévač (1984), Petr Veselka (1988), František Fejk (1991), Tomáš Haken (1995)

ÚTOČNÍCI: Tomáš Bastin (1991), Jiří Macháček (1988), Ondřej Janouch (1987), Matěj Horák (1991)


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...