INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Třetí vítězství v řadě! Šemíci skolili parádní trefou Union

„A“-muži – Fotbalisté Slavoje Vyšehrad se vezou na vítězné vlně! Kdo by to byl řekl po čtyřech kolech, kdy byli šemíci bez jediného bodu předposlední?! Teď už jich ale mají devět, což znamená posun zase o něco výš, na 11. místo tabulky ČFL. Po výhrách doma se Zápy a v Chrudimi zdolali doma v souboji nováčků 1:0 SK Union 2013 z Nového Bydžova. Zápas rozhodl šest minut před poločasem exkluzivní trefou bez přípravy do šibenice střední záložník Michal Kočí. Hůř je na tom partnerský Kolín, který je po šesti kolech II. ligy bez bodu – věřme však, že se i Kolínští brzy zvednou a začnou bodovat.

Oproti utkání v Chrudimi došlo doslova k zemětřesení v základní sestavě, vyměnilo se sedm hráčů. Vůbec poprvé oblékly dres Vyšehradu další dvě posily z Kolína, Bosňan Abid Mujagič na pravém kraji zálohy (odehrál čtyři prvoligové zápasy za Teplice) a útočník Václav Jurečka, hráč původem z Opavy a reprezentant do 19 let.

Opět nově poskládaná sestava se v úvodu zápasu a navíc v dešti nějaký čas hledala a hosté byli blízko k tomu, aby dali vedoucí gól. Po deseti minutách hry bývalý hráč Vyšehradu Petr Janda z trestného kopu obstřelil zeď hráčů v modrých dresech a jeho střela lehce olízla břevno Mokrohajského brány. Dvě minuty nato fauloval Kolařík Jandu, viděl za to žlutou kartu, trestný kop rozehrál Žalman a Faitl z mlýnice před bránou hlavičkoval nad.

Šemíci poprvé trefili bránu hostí až ve 26. min., Jurečkova střela ale nemohla Nguyena ohrozit. Na druhé straně Holeček nebezpečnou střelou zdálky prověřil pozornost Mokrohajského.

O majiteli tří bodů rozhodla situace ze 39. min. Po faulu na Schöna domácí tým rozehrál krásnou kombinační akci, kdy si zpětnými přihrávkami nejprve povytáhl hráče soupeře směrem od jeho brány, Schön potom přenesl hru ze středu hřiště doleva na Mujagiče, ten balon v rohu hřiště zasekl, rychlou otočkou oklamal Motyčku a posunul míč bez otálení na lépe postaveného Kabeleho. Ani on na nic nečekal a nádhernou přihrávkou do vápna našel nabíhajícího Kočího, který míč z halfvoleje ještě lépe trefil, a tak skončil v šibenici: 1:0! I kdyby se brankář Nguyen přetrhl, tohle chytit prostě nemohl.

Minutu nato však zahrozil zprava Veselka a jedovatou střelou z velmi ostrého úhlu trefil vnější tyč Mokrohajského brány.

Ještě v první půli výborně hrající Schön opět přihrávkou ze středového kruhu uvolnil Mujagiče, ten zleva odcentroval a Jurečka v čisté gólové šanci přehodil bránu. Vzápětí Schön, ač před vápnem faulován, učinil další krok a vypálil, jeho střela však letěla metr nad.

Hosté v poločase vyměnili dva hráče, úvodní čtvrthodina ale byla srovnatelná s tou v první půli: na obou stranách spousta nepřesností, zkažených přihrávek a téměř žádná střelba. V 51. min. centr Jurečky zprava proletěl před bránou hostí, nikdo míč nezasáhl. Až v 58. min. po autovém vhazování Kolaříka Kalaš prodloužil míč na Schöna, ten posunul míč doprava a Jurečka běšžel sám na brankáře, bohužel na mokrém terénu uklouzl a v jasné šanci netrefil bránu.

O pět minut později musel Mokrohajský vně vápna odhlavičkovávat míč před dvojicí hráčů hostí. Vzápětí po faulu na Kolaříka rozehrál Nosek trestný kop, a na zadní tyči nabíhající Kalaš nestihl balon zblízka nasměrovat hlavou mezi tři tyče. To byla další šance. Další závar přišel po centru Kabeleho obránci hostí míč včas srazili.

V 74. min. Jurečka doslova ukradl míč z nohy Jandovi, přihrál Kabelemeu a ten prostrčil míč doleva na Kalaše. Ten se najednou ocitl v situaci, která hodně důrazně volala po gólu, ale než stihl poslat míč do sítě nad ležícím brankářem Nguyenem, zasáhl skluzem Motyčka a bylo po velké příležitosti. Z protiútoku měl vyrovnávací gól na hlavě střídající Janouch, ale minul a jen se chytil za hlavu, jakou že to spálil možnost srovnat skóre.

Po utkání jeho aktéři včetně trenéra hostí Viktora Pařízka tvrdili, že Union toho směrem dopředu moc neměl, to ale nebyla tak docela pravda. Ještě v 90. min. mohli Východočeši vyrovnat. Po faulu Jurečky na Rozsévače Janda rozehrál do vápna Vyšehradu trestný kop, Mokrohajský vyrazil míč v mlýnici před sebe, k němu se dostal Veselka a byl hodně blízko k tomu, aby vyrovnal. Jeho střela po zemi však naštěstí pro Slavoj minula prostor mezi třemi tyčemi a skončila v zámezí. Tím byl osud utkání naplněn.

Další utkání sehraje náš tým v neděli 21. září v 10.15 h v Převýšově, tedy na hřišti dalšího východočeského soupeře. Převýšov naposledy prohrál 1:3 v Písku a po sedmi odehraných kolech je na 16. místě tabulky, kterou překvapivě vedou Louňovice.


Asistent Milan Kopřiva: „Velmi těžké utkání proti dobře připravenému soupeři, který navíc disponoval vysokými hráči. Trvalo nám, než jsme se dostali do hry, hráli jsme vcelku dobrý fotbal, přizpůsobili se důrazu soupeře a dokázali jsme si také vypracovat šance. Po krásné akci jsme dali gól a ve druhé půli jsme nepustili soupeře do žádné vyložené šance. Hráli jsme dobře v defenzivě, hlavně Míra Hendrych podal excelentní výkon. Ve druhé půli mohl přidat druhý gól hlavně Honza Kalaš, byly tam i další šance a fotbal nahoru – dolů se musel divákům líbit. Velice dobré utkání odehrál i Jindra Stejskal, který podobně jako Petr Kolařík nastoupil na postu beka, kde není zvyklý hrát. Zaslouží však absolutorium, stejně jako ostatní hráči – tohle je správný přístup k mistrovskému utkání. Nastoupili jsme zase se dvěma zcela novými hráči, Jurečkou a Mujagičem, a oba byli pro mužstvo platní. Pozitivní je i to, že se vrátil po zranění Musa, který je vyloženě soubojovým hráčem.“

Autor jediné branky Michal Kočí: „Gól padl po hezké kombinaci, zkusil jsem vypálit halfvolejem, a vyšlo to. Mířil jsem na zadní tyč a nakonec z toho byl pěkný gól, balon zapadl do šibenice. Do té doby jsme byli sice silní na balonu, dobře kombinovali, ale bez šancí. Až po vedoucím gólu jsme se začali dostávat do vyložených brankových příležitostí, ale tím, že jsme je neproměňovali, jsme si vše zbytečně zkomplikovali. Když dáme jen jednu ze šesti vyložených šancí, je to v téhle soutěži málo. Nakonec jsme sice zaslouženě vyhráli, ale mělo to být víc než 1:0. Byl to důležitý zápas, protože po něm máme už devět bodů a odlepili jsme se ode dna.“

Obránce Petr Kolařík: „Předně jsem rád, že jsem dnes nastoupil – sice na postu pravého beka, kde moc často nehraju, ale bylo to v pohodě. Měli jsme dost šancí, škoda, že jsme nedali druhý gól. Řešíme to zbrkle, místo toho, abychom zakončili v klidu. Union hrozil většinou jen ze standardek, přesto jsme museli až do konce bojovat o vítězství. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě a pokusíme se tuhle vítěznou sérii ještě prodloužit.“

Kapitán Miroslav Hendrych: „Pro mě byl Union 2013 neznámý soupeř – samozřejmě kromě Petra Jandy, který zde působil. Myslím, že budou hrát důstojnou roli v ČFL, ale porazili jsme je zaslouženě. Měli jsme proměnit víc šancí a byl by dříve klid. Bylo proti nám hodně standardek, naštěstí jsme ale všechno ustáli.“

Trenér Unionu Viktor Pařízek: „Zápas jsme totálně nezvládli směrem dopředu. Nedokázali jsme se vyrovnat se zdejším umělým povrchem, přestože jsme se na to připravovali. Bohužel v ofenzivní fázi hry jsme byli velmi špatní a nebyli jsme nebezpeční, navíc vzadu jsme také dělali chyby. Provázejí nás zranění, nejsme kompletní, ale na to se vymlouvat nechceme. Body z Vyšehradu jsme si nezasloužili.“

 

Slavoj Vyšehrad – SK Union 2013  1:0 (1:0)

Branka: 39. Kočí.  

Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 10:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:1.

Rozhodčí: Drábek – Šedivka, Šimek. ŽK: Kolařík, Stejskal, Nosek, Ansuma – Janouch.

Diváků: 187.


Vyšehrad: Mokrohajský – Kolařík, Hendrych, Nosek, Stejskal – Kabele, Schön, Kočí (87. Smolák), Mujagič (81. Ansuma) – Kalaš (90. +2 Rybařík), Jurečka. Na lavičce byli ještě připraveni Doksanský a brankář Procházka. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Union 2013: Nguyen – Motyčka, Faitl, Žalman, Rozsévač – Věchet (70. Živnůstka) – Veselka, Holeček, Janda – J. Macháček (46. Janouch), Bastin (46. Fejk). Trenér Viktor Pařízek a Martin Novotný.


Střelci „A“-týmu (divize + Pohár FAČR):

2 – Hendrych, Macháček

1 – Kabele, Kalaš, Kočí, Mojdl

 

Nahrávači na góly:

3 – Kabele

2 – Bláha, Čížek

1 – Frohna, Kočí, Nosek

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...