INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Počtvrté vítězně! Vyšehrad porazil celek Převýšova 2:0

A“-muži Také souboj s Převýšovem zvládli fotbalisté Slavoje Vyšehrad na jedničku. Na hřišti v Zápech porazili Východočechy 2:0, když už v první půli otevřel skóre nový muž v sestavě Richard Jukl a po změně stran pojistil tři body kapitán Miroslav Hendrych. Ten se tak propracoval se třemi góly do čela týmové tabulky střelců! Díky čtvrtému vítězství v řadě se šemíci protlačili dokonce už do první poloviny tabulky na 9. místo, naopak Převýšov klesl po osmi odehraných kolech až na dno soutěže. Utkání lze navíc směle označit za historické – poprvé v dějinách klubu se totiž Vyšehradu podařilo ve třetí nejvyšší soutěži vyhrát čtyři utkání za sebou!

V sestavě nadále chyběl nemocný Honza Mojdl, v základu se zato objevil David Smolák a poprvé oblékl modrý dres Vyšehradu Richard Jukl, Hradečák hostující v Kolíně.

Slavoj byl v úvodu aktivnější a předváděl týmový výkon, zatímco Převýšov hodně spoléhal na schopnosti středního záložníka Šultese. Ten se také v 10. min. téměř ocitl v gólové šanci, ale byl mu odpískán útočný faul. Hned po něm měl možnost Prokeš, ale nezasáhl přesně míč. Naopak ve 14. min. mohl otevřít skóre neobsazený Kabele, nicméně přestřelil.

Šemíci se snažili být aktivnější než soupeř, ten ale kladl tuhý odpor. Jenomže ve 32. min. Urbanec fauloval ve vápně Smoláka a Slavoj kopal penaltu. Jukl ji proměnil: 1:0!

Převýšov mohl vyrovnat šest minut před poločasem, ale Mokrohajský Novákovu gólovou šanci včasným zákrokem zmařil. Vzápětí Urbanec trefil břevno a Čermák v další vyložené příležitosti minul Mokrohajského bránu.

Sedm minut po změně stran po faulu Jarkovského rozehrál Schön trestný kop směrem na bránu, brankáři Ottmarovi vypadl míč z rukou, k míči se dostal Kalaš, napálil jej do břevna a dobíhající Hendrych hlavou skóroval: 0:2! Dvě minuty nato Nosek z trestného kopu trefil tyč brány Převýšova.

V 78. min., se dostal ke střele Kalaš a k dorážce Ansuma, ale nic z toho nebylo. Převýšov se sice snažil zápas zdramatizovat, ale většinu centrovaných míčů posbíral Mokrohajský, a tak se na stavu 2:0 pro Vyšehrad už nic nezměnilo.

Snad jediným menším kazem na utkání zůstalo to, že si jej nelze prohlédnout na videu – končí totiž již po čtrnácti odehraných minutách…

Nadcházející utkání by snad mohla konečně provázet nadstandardní divácká kulisa, a nejen proto, že se teď mužstvu daří. Na Vyšehradě se totiž představí Meteor Praha VIII, a to jsou zápasy, ve kterých jde kromě bodů i o prestiž. Toto derby se bude hrát v neděli 28. září v 10.15 hod. na Vyšehradě.


Asistent Milan Kopřiva: „Vítězství jsme si díky dobrému výkonu zasloužili, protože jsme se vůči Převýšovu dokázali prosadit vlastní hrou založenou na kombinaci. Utkání se hrálo na nádherně připraveném hřišti a šli jsme do něj zase s novou tváří v útoku, Richardem Juklem z Kolína. Vstoupili jsme do něj dobře, od začátku jsme se prosazovali vlastní kombinační hrou po zemi, navíc s aktivním napadáním hráčů soupeře. Po kombinaci jsme si vypracovali několik slibných možností dát gól, to se nám však povedlo až z penalty, kterou proměnil právě Jukl na Davida Smoláka. Soupeř nás v první půli nijak zvlášť neohrozil, i proto, že opět zahrál výborně Míra Hendrych na stoperu a navíc dal na začátku druhé půle gól. Totéž platí i o Vláďovi Schönovi uprostřed záložní řady, také zahrál výborně. Na poslední půlhodinu nastoupil i Musa, byly tam nějaké další šance, ale po prostřídání šel náš výkon už přece jen trochu dolů. Jinak ale celkově byl přístup našich hráčů k utkání velmi dobrý, snažili se nefaulovat, včas dostupovat protihráče a sami konstruktivně rozehrávat. Navíc jsme to odehráli na nulu vzadu. Co postrádáme, to je střelba zpoza šestnáctky, tu si bohužel neumíme připravit.“

Brankář Radim Mokrohajský: „V první půli jsem musel čelit jedné těžší situaci. Míč jsem v pádu vyrazil, ale jen k dobíhajícímu protihráči. Ten u něj naštěstí nebyl dříve než já, pádem pod nohy jsem mu zabránil skórovat, a byl z toho roh. Celkově vzato nám pomohla brzká penalta, tempo hry bylo docela vysoké. Na tak malém hřišti každý nákop od půlky končí ve vápně. Soupeř se snažil tlačit, hlavně Šultes nám zatápěl, my jsme však podali zodpovědný výkon a kromě centrů jsme hráče Převýšova k přímým střelám nepouštěli.“

Záložník Vladislav Schön: „Zasloužené vítězství. Mužstvo si už konečně sedlo a víme, co od sebe navzájem čekat. Vycházela nám kombinace, a tak jsme se dostávali do prostoru před bránou soupeře. Po faulu na Smoliče jsme šli díky zasloužené penaltě do vedení, ale měla se kopat ještě jedna – po faulu na Kalyho, který podstoupí vepředu spoustu soubojů a umí podržet balon. Asi se rozhodčímu zdály dvě penalty moc, ale tahle měla být také.“

Trenér Převýšova Jan Kraus: „Úvodních třicet minut z naší strany nebylo moc dobrých, což vyústilo inkasovaným gólem z pokutového kopu. Poté jsme sice měli více ze hry, ale strašně málo jsme se dostávali do zakončení.“

 

SK Převýšov – Slavoj Vyšehrad 0:2 (0:1)

Hráno v Zápech.  

Branky: 33. Jukl z pen., 52. Hendrych.  

Rozhodčí: Cupl – Janoch, Kubec. ŽK: Prokeš – Kolařík.  

Diváků: 70.


Převýšov: Ottmar – Kouřil, Jarkovský, Hock, Čermák – Černý (46. Kučera) – Urbanec, Kopáč (75. Labík), Šultes (70. Jan Dvořák), Novák (52. Doležal) – Prokeš (64. T. Sedláček). Trenér Jan Kraus.

Vyšehrad: Mokrohajský – Kolařík, Hendrych, Nosek, Stejskal – Kabele (85. Ivančo), Schön, Kočí (82. Rybařík), Smolák (61. Ansuma) – Jukl (70. Just), Kalaš (88. Doksanský). Na lavičce byl ještě připraven brankář Procházka. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár FAČR):

3 – Hendrych

2 – Macháček

1 – Jukl, Kabele, Kalaš, Kočí, Mojdl

 

Nahrávači na góly:

3 – Kabele

2 – Bláha, Čížek

1 – Frohna, Kalaš, Kočí, Nosek, Smolák

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...