INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Třemi góly po standardkách Vyšehrad porazil Meteor 3:2

A“-muži Ani Meteor nedokázal zastavit rozjeté fotbalisty Slavoje Vyšehrad. Šemíci vyhráli derby 3:2 a díky pátému vítězství za sebou se po devíti kolech ČFL posunuli zase o kousek výš na 7. místo tabulky. Všechny branky domácího týmu padly po standardkách. Meteor sice dokázal smazat dvoubrankové manko a vyrovnat na 2:2, dvacet minut před koncem si však dal vlastní gól, který rozhodl o osudu utkání.

Byl to úspěšný den, neboť konečně zabodoval naplno i partnerský Kolín, jenž porazil v utkání II. ligy Ústí nad Labem 1:0. K prvnímu vítězství Kolínským pochopitelně gratulujeme a snad přidají brzy další výhry!

Zápas na Vyšehradě začal určitě lépe Meteor, úvodních pět minut se hrálo jen na polovině Vyšehradu. Ke střele se ale hráči v zelených dresech vůbec nedostali, zato první dvě šance Vyšehradu skončily gólem.

V 9. min. po faulu na Stejskala rozehrál Kratochvíl na půlící čáře trestný kop na Noska, ten posunul balon na Schöna, jenž si všiml rozběhnuvšího se Jukla a „namazal“ mu do běhu. Jukl na nic nečekal a bez otálení vypálil na bližší tyč: 1:0!

Meteor rozehrál ze středového kruhu, ale hned přišel o balon a málem inkasoval znovu. Kabele se zprava probil až před brankáře Michňu, jeho střela po země z úhlu však těsně minula zadní tyč.

Ve 13. min. se po rohu dostal odražený míč ke Kabelemu, který přenesl hru přes celou šíři hřiště doprava na Noska a ten exkluzivní trefou z voleje k tyči napnul síť: 2:0!

Až za tohoto stavu se dostal Meteor poprvé k zakončení, Pilík ale z trestného kopu minul. Na druhé straně po rohu Kratochvíl netrefil bránu hostí. Ve 28. min. Nerad zpoza vápna obloučkem přehodil bránu Vyšehradu. Tři minuty před pauzou se už ale Nerad radoval, kdy si naběhl s balonem na vápno a podstřelil Mokrohajského: 2:1. Byla to první střela Meteoru na bránu. Ještě před poločasem se dostal dvakrát k zakončení Kalaš, ale netrefil branku hostí.

Hned po změně stran hosté z Libně vyrovnali, autorem branky na 2:2 byl Havel. Oba góly Meteoru tak dali hráči Bohemians 1905.

Po necelé hodině hry a akci dvou střídajících hráčů Vyšehradu se po Ansumově centru tlačil do šance Smolák, byl mu však odmáván ofsajd. Dvě minuty nato hlavičkoval zblízka Ansuma, byl ale v záklonu a balon šel nad. V 63. min. Tenkl zdálky prověřil pozornost Mokrohajského, na druhé straně Kabele pohotovou ranou o kousek minul.

V 71. min. však rozehrál Kabele trestný kop zprava na zadní tyč a obránce Meteoru Engelmann tísněný Kolaříkem si dal vlastní gól: 3:2!

Pět minut nato vystřelil z otočky znovu Kabele, brankář míč vyrazil a jiný exkladeňák Kalina, přestože nebyl nikým tísněn, si jej ve vápně sklepl levou rukou k zemi. Penaltovou situaci však sudí přehlédl a hrálo se dál. Do šance se pak dostal už jen Smolák, po centru Ansumy ale z bezprostřední blízkosti před bránou netrefil míč, jak by si přál. Derby tak skončilo 3:2 pro Vyšehrad.

K dalšímu utkání pojedou šemíci do Louňovic, které jsou druhé v tabulce. Hraje se v neděli 5. října v 16 hodin.


Asistent Milan Kopřiva: „Výsledek 3:2 napovídá, že šlo o fotbalovou bitvu, tak to ale podle mě nebylo, protože jsme měli viditelně navrch. V první půli nám sice trvalo, než jsme se chytili, pak jsme ale dali dva góly a mohlo jich být mnohem víc. Vinou špatného obsazování protihráčů a nedůsledností před vlastní bránou jsme si sami zápas zdramatizovali a dovolili Meteoru nejprve snížit a ve druhé půli i vyrovnat. Celkově jsme však měli daleko víc šancí, a tak jsme spravedlivě vyhráli. Opět nám zahráli výborně Míra Hendrych, Vláďa Schön a také Jirka Kabele, ale i ostatní předvedli velmi dobrý výkon. Velkým oživením byl příchod rychlého Davida Smoláka a také Musy, který se umí prát o balony. A také Radim Mokrohajský zachytal dobře. Emoce ze strany Meteoru nechápu, protože je tady nikdo nijak nepoškodil. A nepředvedli žádný výkon, který by je opravňoval, aby se cítili být uraženi. S řadou prvoligových hráčů Bohemky v sestavě měla vypadat jejich hra trochu jinak, ne jen nakopávat padesátimetrové balony a pak se o ně znovu prát. Byla proto jen a jen naše hloupost, že jsme vůbec pustili Meteor do hry.“

Autor druhé branky Tomáš Nosek: „Dal jsem gól, jaký se povede málokdy, možná jednou za kariéru. Přemýšlel jsem, co s tím, zda si to mám zpracovat, to by mě pak ale asi zblokovali, a tak jsem zkusil z voleje vypálit. Zapadlo to přesně k tyči. Zápas jsme mohli rozhodnout už v první půli, místo toho jsme ho ale sami zbytečně zdramatizovali. Pak z toho bylo zbytečně vyhecované derby a funkcionáři Meteoru nakonec neunesli porážku.“

Nejlepší nahrávač týmu Jiří Kabele: „Ukázala se naše síla, že i v momentě, kdy jsme ztratili dvougólový náskok, jsme dokázali znovu strhnout výsledek na naši stranu. Před třetím gólem jsme stáli u balonu s Tomášem Noskem a do poslední chvíle jsme nevěděli, kdo z nás ten trestňák rozehraje. Tak jsem to vzal na sebe a poslal míč na zadní tyč, kam si naběhl Petr Kolařik, a byl z toho gól. Můžeme být spokojeni, prodloužili jsme vítěznou šňůru a snad se nám ji podaří ještě víc natáhnout.“

Kapitán Meteoru Marek Štefan: „Chtěli jsme ukázat divákům, že se herně zvedáme a také se nám povedl vstup do zápasu, kdy jsme byli lepší. Pak jsme ale už tradičně po našich hrubkách v obraně dvakrát inkasovali, to je naše velká slabina. Ale nepoložili jsme se, srovnali skóre a třetí gól byla otázka štěstí či smůly. Spoluhráči spadl míč na koleno a odrazil se do brány. Všechny tři góly jsme inkasovali po standardkách, přestože to trénujeme. Vyšehrad prokázal kvalitu, využil našich chyb, ale ani my jsme nezahráli špatně a určitě se znovu výsledkově zvedneme.“

 

Slavoj Vyšehrad – Meteor Praha VIII 3:2 (2:1)

Branky: 9. Jukl, 13. Nosek, 71. vlastní Engelmann – 42. Nerad, 47. Havel.

Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 5:3.

Rozhodčí: Cupl – Janoch, Kubec. ŽK: Kolařík, Schön, Mokrohajský – Minárčik, Ptáček, Tenkl, Nerad.

Diváků: 267.


Vyšehrad: Mokrohajský – Kolařík, Hendrych, Kratochvíl (50. Mojdl), Nosek – Kabele (90. +2 Čížek), Kočí (87. Hanuš), Schön, Stejskal – Jukl (50. Ansuma), Kalaš (55. Smolák). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Meteor: Michňa – Kalina, Ptáček, Moudrý, Engelmann – Kadlec (85. Ludvík), P. Pilík (62. Tenkl), Štefan (81. Čonka), Havel (69. Hrdina) – Minárčik (82. Boruta), Nerad. Trenéři František Kopač a Jan Vávra.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár FAČR):

3 – Hendrych

2 – Jukl, Macháček

1 – Kabele, Kalaš, Kočí, Mojdl, Nosek

 

Nahrávači na góly:

5 – Kabele

2 – Bláha, Čížek

1 – Frohna, Kalaš, Kočí, Kolařík, Nosek, Schön, Smolák

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...