INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Po výhře 4:1 v Louňovicích jsou šemíci už šestí v tabulce

„A“-muži – Fotbalisté Slavoje Vyšehrad se pohybují v končinách, které ve své 107leté historii dosud neprobádali. A takovou je horní třetina tabulky ČFL, kde se šemíci ocitli po šestém vítězství za sebou. Navzdory nepodařenému vstupu do utkání v Louňovicích ještě do poločasu otočili skóre na 2:1 a po změně stran přidali další dva góly, a tak na hřišti Slavie, která by se v případě zisku tří bodů posunula na první místo tabulky, nakonec brali zasloužené vítězství 4:1.

Skvělý výkon podal záložník Vladislav Schön, přestože měl v nohou část sobotního utkání Kolína v dalekém Třinci. První a vyrovnávací gól dal sám a potom byl u zrodu akcí, z nichž padly další tři. Byl tedy u všech čtyř našich branek! Poprvé oblékli dres Vyšehradu Denis Frimmel a Martin Jelínek – první z nich dal jeden gól a na další dva přihrál, druhý byl u akcí, z nichž padly dvě branky Vyšehradu. Zvlášť Frimmel, kmenový hráč Liberce, který se letos v v červnu blýskl v juniorské lize šesti góly v utkání s Duklou, se předvedl ve vynikající formě. Také on přitom odehrál v sobotu v Třinci poslední čtvrthodinu utkání. Pochvalu ale zaslouží všichni hráči Slavoje.

Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva se přitom museli obejít bez stoperů Hendrycha a Kratochvíla, první z nich chyběl kvůli nemoci, druhý z administrativních důvodů.  V úvodní půlhodině to bylo znát.

Již po dvaceti vteřinách hry se dostal po centru Schöna k zakončení Ansuma, obešel snadno Čepeláka, ale v dobré pozici netrefil bránu. Pak už ovládla hru domácí Slavia. V 5. min. trefil Vondráček tyč, o tři minuty později zblízka hlavičkoval těsně vedle a v 11. min. zmařil jeho vyloženou šanci Mokrohajský. Navíc již po čtvrthodině hry odstoupil zraněný bek hostí Kolařík a nahradil jej Frimmel.

Sestava Vyšehradu v tu chvíli doznala změn v rozestavení hned na několika postech, domácí ale pokračovali v tlaku. Ve 24. min. Kordiak sklepl míč Vondráčkovi, ten lacino obešel jednoho ze stoperů Vyšehradu a trefil: 1:0. O čtyři minuty později Mokrohajský kryl Balšánkovu hodně nebezpečnou střelu ze střední vzdálenosti k tyči. Další gól Louňovic mohl přidat přesně po půlhodině hry Jeřábek, z vápna ale vystřelil těsně vedle.

Nevyužité šance domácích šemíci náležitě potrestali. Ve 33. min. Nosek, který si poprvé navlékl kapitánskou pásku, rozehrál roh, míč se k němu zpátky odrazil a poslal jej znovu do vápna. Tam se o něj poprali Kordiak s Jelínkem a odražený balon se dostal až za vápno, kde jej napálil Schön a jeho projektil proletěl vším, co mu stálo v cestě: 1:1! Byl to vůbec první střelecký pokus Vyšehradu v tomto utkání.

Dvě minuty nato po kiksu Štancla při rozehrávce upaloval na brankáře Drápelu Ansuma, trefil ale jen jeho a podobně dopadl s dorážkou Frimmel. Nicméně byl z toho alespoň po roh, po kterém hostující tým uzamkl snad na půl minuty domácí na jejich polovině hřiště. Schön téměř od středového kruhu odcentroval na vápno, kde Kočí chytře prodloužil míč na Frimmela a ten se už nemýlil: 1:2!

Šest minut před poločasem opět poslal Kočí do vyložené šance Frimmela, ten ovšem tentokrát z otočky minul bránu. Vzápětí Ansuma po přihrávce od Stejskala trefil z úhlu brankáře Drápelu.

Hned po změně stran rozehrál Kabele trestný kop na zadní tyč, kde našel Jelínka, ten ale netrefil bránu. V 54. min. se po centru Ansumy zprava ocitl v čisté gólové šanci Stejskal, ale minul. V 66. min. ale Schön vypíchl míč kapitánovi domácích Knoblochovi, Frimmel jej okamžitě poslal dlouhým pasem za obranu domácích, kde našel nabíhajícího Ansumu a ten si už v koncovce věděl rady: 1:3!

V 78. min. domácí Škorvánek trefil horní růžek brány Vyšehradu, Mokrohajský ale míč vyrazil. Ani z ze závaru před jeho bránou nakonec nic nebylo. Na druhé straně se dostal po přihrávce od Schöna do stoprocentní gólové šance Ansuma (podle trenéra Klímy do tisíciprocentní šance), zblízka ale přehodil Drápelovu bránu. Minutu nato ale Schön centrem zprava přenesl hru, Stejskal vyhrál souboj se dvěma hráči v červených dresech, míč získal Frimmel a ten jej ihned poslal podél lajný dopředu. Nabíhající Stejskal s ním doběhl až před bránu a Drápelu z úhlu prostřelil: 1:4! Všichni čtyři autoři branek, tedy Schön, Frimmel, Ansuma i Stejskal, se trefili v této sezoně za Vyšehrad poprvé.

Šest minut před koncem měl ještě šanci domácí Jeřábek, ale minul. To už ale bylo o osudu utkání dávno rozhodnuto a šemíci mohli slavit fantastické šesté vítězství za sebou.

V neděli 12. října v 10.15 hod. se uskuteční na Vyšehradě velký šlágr 10. kola ČFL, šemíci se totiž střetnou s favoritem soutěže Bohemians Praha, týmem, který má za sebou dokonce už sedm výher v řadě.


Asistent Milan Kopřiva: „Hrajeme fotbal, jaký chceme hrát, a je to vidět na výsledcích. Vstup do zápasu nám přitom nevyšel, měli jsme starosti s důrazem Louňovic a prohrávali osobní souboje. Ale po krásné brance Vládi Schöna jsme vyrovnali a ve druhé půli bylo na hřišti už jen jedno mužstvo. Ovládli jsme hřiště a po krásných akcích jsme přidali další tři góly. Výsledek 4:1 v náš prospěch možná nikdo nečekal, ale utkání mělo skončit spíš 7:2 pro nás. Výborně zachytal Radim Mokrohajský, výborně zahráli oba noví hráči Jelínek s Frimmelem, ale všichni zaslouží za svůj výkon absolutorium.“

Kapitán Tomáš Nosek: „V úvodní půlhodině zápasu jsme byli tragičtí a měli jsme štěstí, že jsme v té době inkasovali jen jeden gól. Po vyrovnávacím gólu jsme však začali Louňovice přehrávat a ve druhé půli jsme je už k ničemu nepustili.“

Brankář Radim Mokrohajský: „Bylo to utkání na nakloněné rovině, hřiště Louňovic připomíná spíš tobogán než fotbalový plácek. Začátek utkání byl poznamenán absencí stoperů Hendrycha a Kratochvíla i brzkým zraněním Petra Kolaříka. Sestava doznala změn a někteří hráči nastoupili na neobvyklých pozicích. Přesto jsme si dokázali poradit. Louňovice nebyly snadným soupeřem, ale čekal jsem od nich větší tlak. Utkání jsme zvládli a prodloužili sérii výher.“

Šéf Slavie Louňovice Petr Šusta: „V úvodu zápasu jsme proměnili jen jednu z několika šancí, které jsme měli, a Vyšehrad potom potrestal obě naše chyby v defenzivě. Potom jsme se už nedokázali vrátit do hry. Soupeř byl lepší po technické stránce, lépe obsazoval naše hráče a byl také tvrdší, prostě celkově lepší.“


Slavia Louňovice – Slavoj Vyšehrad 1:4 (1:2)

Branky: 24. Vondráček – 33. Schön, 36. Frimmel, 66. Ansuma, 78. Stejskal.  

Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:3.

Rozhodčí: Vít – Haleš, Vojtěch. ŽK: Balšánek, Knobloch – Jelínek, Mojdl, Schön, Kabele.

Diváků: 320.


Louňovice: Drápela – Čepelák (72. Nykl), Daňhel, Štancl, Hauer – Jeřábek ml., Kordiak, Knobloch (72. Blažej), Rejhon (64. Škorvánek) – Balšánek (64. Micka) – Vondráček (88. Medek). Trenér Karel Jeřábek.

Vyšehrad: Mokrohajský – Kolařík (15. Frimmel), Mojdl, Nosek, Stejskal – Kabele, Kočí, Jelínek, Schön – Ansuma (85. Rybařík), Kalaš (89. Doksanský). Na lavičce byl ještě připraven brankář Procházka. Trenér Jaroslav Klíma.


Střelci „A“-týmu (divize + Pohár FAČR):

3 – Hendrych

2 – Jukl, Macháček

1 – Ansuma, Frimmel, Kabele, Kalaš, Kočí, Mojdl, Nosek, Schön, Stejskal

 

Nahrávači na góly:

5 – Kabele

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Kočí

1 – Frohna, Jelínek, Kalaš, Kolařík, Nosek, Schön, Smolák

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...