INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Souboj vítězných sérií: šemíci změří síly s Bohemians Praha

A“-muži Tenhle zápas by si fotbaloví příznivci z hlavního města neměli nechat ujít. V neděli 12. října dopoledne na sebe totiž narazí dva týmy, které v současnosti procházejí Českou fotbalovou ligou jako nůž máslem: Slavoj Vyšehrad a FK Bohemians Praha. Šemíci vyhráli šest zápasů v řadě, tým ze Střížkova dokonce už sedm. Jedna z těchto sérií skončí, druhá bude pokračovat dál. Potkají se dva ofenzivní styly, soupeři vyznávající kombinační a útočný fotbal, který přináší své ovoce. Utkání šestého s vedoucím mužstvem tabulky prostě stojí za to vidět.

Bohemians Praha jsou favority letošního ročníku ČFL. Nejen díky svým předchozím zkušenostem z profesionálních soutěží, ale hlavně proto, že mají velmi kvalitní a široký kádr hráčů s jasným cílem. Tým trenéra Romana Veselého sice ztrácel body na začátku sezony, to se ale po letním zemětřesení v kádru teprve sehrával. Navíc hrál těžké zápasy v Poháru FAČR se soupeři z vyšších soutěží. Fotbaloví profesionálové ale brzy nabrali dech a v nejvyšší amatérské soutěži teď kosí vše, co se jim postaví do cesty. To ale Vyšehrad také…

Šimák nastoupí proti Vyšehradu už podruhé

Oba kluby na sebe narazily v sezoně 2000/01, kdy ještě dnešní FK Bohemians Praha nesl název FC Střížkov. Vyšehrad tehdy pod vedením trenéra Františka Myslivečka postoupil do ČFL a první zápas hrál právě na Střížkově. Prohrál vysoko 0:5 a přestože na jaře v odvetě zvítězil 1:0, nakonec byl na posledním 18. místě a společně s Třeboní sestoupil zpátky do divize. FC Střížkov tehdy skončil druhý a později v roce 2005 se transformoval do současné podoby s názvem a logem Bohemians Praha. Zahrál si dva ročníky i v nejvyšší soutěži.

V předchozích třech letech hrála střížkovská Bohemka ve druhé lize. Současný trenér Roman Veselý (na snímku) nastoupil k mužstvu letos koncem března, kdy po třech jarních porážkách vystřídal Miloše Sazimu. Společně s asistenty Jaroslavem Havrdou a Peterem Bartalským (v lednu trénoval na Vyšehradě a odchytal za šemíky čtyři přípravné zápasy) začali za pochodu měnit hráčský kádr, zachránit soutěž se jim ale už nepodařilo. Obměna pokračovala i v letní přestávce.

Poslední posila přišla v září z Táborska – Jan Šimák, kreativní a velmi zkušený záložník, který si už dokonce v této sezoně proti Vyšehradu zahrál. Nebo spíš před zahájením sezony – bylo to v červencovém utkání Poháru FAČR v Krči, ve kterém vyhrálo Táborsko 4:1. S velkým přehledem hrající Šimák podal výborný výkon. Teď je opět součástí profesionálního týmu s širokým kádrem kvalitních fotbalistů, jehož místo je mnohem víc v profesionální soutěži než v ČFL. Tím se ale tým Bohemians Praha netají, že se chce ihned vrátit. Po sestupu se rozešel s Viktorií Jirny a novou farmu našel v Třeboradicích, které působí v pražském přeboru. Družstvo žen hraje I. ligu.

Nejlepším střelcem týmu Bohemians Praha je útočník Štoček, zatím dal 6 gólů, naposledy proti Písku však skórovali Kocourek a náhradník Nešpor. Trenér Roman Veselý poslal na hřiště tuto sestavu: Winter – Šandera, Laštovka, Neuberg, Volek – Mareš (89. Marek Sedláček), Michal Sedláček (73. Křeček) – Kocourek (73. Boček), Šimák, Melechovský (82. Nešpor) – Štoček (84. Fikejz).

Milan Kopřiva: Hrajeme fotbal, jaký chceme hrát

A co šemíci? Výsledky jsou možná nad očekávání, jsou ale podloženy kvalitními a zodpovědnými výkony hráčů, kteří na podzim oblékají modrý dres. Pravda, je jich trochu víc, než je obvyklé: Frimmel s Jelínkem, kteří se svými výkony výrazně přičinili o vítězství 4:1 v Louňovicích, navýšili jejich počet už na 38. Osmatřicet hráčů nastoupilo na podzim v mistrovských utkáních za Vyšehrad.

Točíme sestavou jako s větrníkem, to je pravda. Na druhou stranu se nám daří předvádět fotbal, který chceme hrát. Všichni hráči pracují zodpovědně pro kolektiv, a za to jim patří absolutorium. Čeká nás zápas s Bohemians Praha, určitě velmi dobrým týmem, ale nekoukáme na tabulku – hrajeme doma a budeme se chtít znovu prosadit,“ řekl jeden z dvojice trenérů Vyšehradu Milan Kopřiva. Do sestavy by se už mohli vrátit zkušení stopeři Hendrych s Kratochvílem, kteří v Louňovicích nezasáhli do hry.

Utkání Slavoj Vyšehrad – Bohemians Praha se hraje v neděli 12. října v 10.15 hod. a řídit jej bude rozhodčí Ivan Teuber z Libočan u Loun. Na čarách mu budou asistovat Tomáš Kyncl z Loun a Pavel Krupka z Litoměřic.

U 19 hostí v sobotu dopoledne soupeře z Libuše

Starší dorostenci Vyšehradu přivítají na domácí půdě již v sobotu dopoledne od 10 hodin v utkání pražského přeboru tým FSC Libuš. Odpoledne od 16 hodin potom nastoupí juniorka k zápasu I. A třídy mužů v Dolních Chabrech.

Mladší dorostence čeká v neděli odpoledne na Vyšehradě dvojápas s Mostem: U 17 od 13.30 h, U 16 od 15.45 h. Starší žáci hráli již ve středu v Benešově, U 15 vyhrála 3:0 a U 14 prohrála 0:14. Mladší žáci se střetnou v sobotu na hřišti Branická s Varnsdorfem: U 13 v 10 hodin a U 12 čtvrt hodiny před polednem. Starší přípravka A hraje v pátek v půl čtvrté odpoledne doma s FA Praha, starší přípravka B v sobotu ráno na Zlíchově.

 

SOUPISKA FK BOHEMIANS PRAHA

BRANKÁŘI: Václav Winter (narozen 1976), Richard Brauneis (1990).

OBRÁNCI: Josef Laštovka 1982 (kapitán mužstva), Vojtěch Šandera (1990), Luboš Hruška (1987), Jan Neuberg (1989), Daniel Nešpor (1987), Zdeněk Volek (1985).

ZÁLOŽNÍCI: Jan Šimák (1978), Lukáš Křeček (1986), Miroslav Mareš (1989), Michal Sedláček (1988), Marek Sedláček (1992), Daniel Kocourek (1986), Michal Houžvička (1987), Jakub Trýzna (1993), Jakub Hájek (1991).

ÚTOČNÍCI: Jan Štoček (1983), David Fikejz (1985), Aleš Melechovský (1990), Jan Boček (1993).

REALIZAČNÍ TÝM: trenér Roman Veselý, asistenti Jaroslav Havrda a Peter Bartalský, vedoucí mužstva Svatopluk Pluskal, lékař MUDr. Jan Kaufman, maséři Štefan Gašparovič a Jan Trousil.

VEDENÍ KLUBU: předseda Karel Kapr, sportovní manažer Michal Dyml, sekretář Martin Bartoníček, bezpečnostní manažer Jaroslav Vlasák.

 

DESET SEZON FK BOHEMIANS PRAHA

2005/06: 3. místo v ČFL

2006/07: 1. místo v ČFL (postup do II. ligy)

2007/08: 1. místo ve II. lize (postup do I. ligy)

2008/09: 13. místo v I. lize

2009/10: 16. místo v I. lize (sestup a přeřazení do ČFL)

2010/11: 1. místo v ČFL (postup do II. ligy)

2011/12: 5. místo ve II. lize

2012/13: 11. místo ve II. lize

2013/14: 15. místo ve II. lize (sestup do ČFL)

2014/15: účast v ČFL


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...