INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítězná série skončila, šemíci podlehli doma lídrovi ČFL 1:3

A“-muži Na šesti zápasech se zastavila vítězná série fotbalistů Slavoje Vyšehrad v ČFL. V souboji s vedoucím týmem ČFL Bohemians Praha sice otevřel skóre Jiří Kabele, tým ze Střížkova ale brzy vyrovnal a ve druhé půli rozhodl pražské derby zásluhou dvou branek svého nejlepšího střelce Jana Štočka. Naše mužstvo utrpělo po sedmi týdnech první bodovou ztrátu a před dvěma zápasy venku kleslo na 9. místo tabulky, což je ale stále ještě její první polovina. Podařilo se prodloužit alespoň sérii s minimálně jedním vstřeleným gólem na sedm zápasů.

Už po minutě hry viděl žlutou kartu za faul na Kolaříka Melechovský. Tým ve žlutých dresech prokázal svoje kvality v ofenzivě už mezi 8. a 12. min. sérií útočných akcí, které dokázal vždy zakončit. Brankář Mokrohajský musel dvakrát čelit střelám Štočka a jedné Šimáka.

Pak se ale karta najednou otočila. Ve 12. min. Šimák rozehrál roh, Mokrohajský sklepl míč rukama ke Kočímu a ten jej poslal dlouhým nákopem do středového kruhu, kde už na něj číhal Jurečka. Hlavou jej přiťukl rozběhnutému Kabelemu, ten si obhodil obránce a běžel sám na brankáře Wintera, jehož také přesně prohodil: 1:0! První střela a hned první gól.

Ve 20. min. se rovlnila síť za Winterovými zády podruhé, gól ale neplatil. Po faulu na Noska Kratochvíl z trestného kopu zamířil ke vzdálenější tyči a balon zapadl do brány, současně s tím byl však jednomu z hráčů Vyšehradu odpískán faul.

Jinak ale byli do poločasu mnohem pilnější v ofenzivě a především zakončení hráči Bohemians Praha. V první půli vyhráli v bilanci střel na branku 10:2, střel mimo 4:0 a rohů 4:1. Vyrovnávací gól padl již v 19. min. Po faulu Mojdla Šimák rozehrál trestný kop na Štočka a jeho tečovaná střela skončila v zámezí. Roh rozehrál Kocourek a poslal míč na malé vápno, kde se v souboji s Mojdlem prosadil Neuberg: 1:1.

Za nerozhodného stavu měli hosté další tři vyložené šance, z toho dvě Melechovský. Ten ale také šest minut před poločasem dost nešťastně trefil při souboji o míč Mokrohajského, který se v bolestech skácel k zemi a musel ihned vystřídat. Diagnóza: pochroumané vazy v kotníku.

Do brány A-týmu se postavil po delší době Procházka a poměrně dlouho nemusel řešit žádnou vážnou situaci. Po změně stran se lámal chleba a šemíci tuhle možnost promarnili, navíc ne jednou, ale čtyřikrát.

Ve 49. min. se Kabele, díky svému zrychlení, probil zprava po lajně až před Wintera, ten ale míč srazil na roh. Tři minuty nato Kratochvíl poslal dlouhý křížný pas doprava přímo před lavičku Vyšehradu, Jurečka se elegantně zbavil Neuberga, místo zakončení ale zvolil přihrávku po zemi mezi dva beky na Kabeleho – ten ji měl na příliš dlouhou nohu. A za další dvě minuty Kočí ostrou falšovanou střelou jen o chloupek přestřelil bránu hostí. To ale nebylo vše, protože v 64. min. Mojdl přihrál zprava téměř od rohového praporku Stejskalovi, který se rozhodl místo zakončení zvolit přihrávku. Kabele se sice dostal ke střele, placírkou ale poslal míč daleko vedle brány. V rozmezí 15 minut tak měli šemíci celkem čtyři dobré možnosti ke vstřelení druhé branky.

Klasické nedáš – dostaneš se naplnilo v 67. min. Kocourek zprava prošel přes tři hráče v modrých dresech a po jeho centru získal míč „za bukem“ číhající Štoček. Prosadil se v souboji s bránícím Kolaříkem a propasíroval míč do sítě: 1:2.

V 74. min. po akci dvou střídajících hráčů odcentroval zleva Hanuš a Ansuma v ostrém souboji s Wnterem na vápně o metr přehodil bránu. V 81. min. měl čistou gólovou šanci hostující Fikejz, ale nestihl účinně vystřelit. Na druhé straně Mojdl pálil z vápna nad.

V 84. min. Schönovi doslova ukradl míč uprostřed hřiště Fikejz, poslal do brejku Štočka a ten střelou k tyči překonal Procházku: 1:3. Tím bylo o majiteli tří bodů rozhodnuto, i když šemíci ani za tohoto stavu nedlouho před koncem nesložili zbraně. V 88. min. po faulu na Mujagiče Nosek z trestného kopu mířil na zadní tyč, Winter ale vyrazil na roh. Ansuma pak ještě hlavičkoval z malého vápna nad, byl mu však současně odmáván ofsajd. Jako poslední se dotkl míče Hanuš, minul však bránu.

V sobotu 18. října nastoupí šemíci v Písku a v neděli 26. října v Čáslavi. Až potom se představí znovu vlastním divákům, a bude to až v neděli 2. listopadu v zápase s Chomutovem.


Asistent Milan Kopřiva: „Abych byl upřímný, byl jsem optimistou i před tímto zápasem a očekával, že uděláme tři body. Ujali jsme se vedení po přečíslení obrany soupeře díky krásnému gólu Jirky Kabeleho, který byl podle mě naším nejlepším hráčem po celé utkání. Navíc Karel Kratochvíl dal gól z trestného kopu, který neplatil. Nevím, zda tam byl nějaký faul, viděl jsem to zdálky. Bohemku jsme dostali trochu pod tlak, jenomže jsme také začali dělat nepochopitelné chyby ve středu hřiště, kdy po nevynucených chybách přijdeme o balon. Potom faulujeme, vytváříme standardky pro soupeře a umožníme mu, aby se chytil. Navíc při rohu zaspíme a dostaneme z něj vyrovnávací gól. Bohemka nás přehrávala v důrazu, ale to není poprvé, co se nám to stalo. Ve druhé půli jsme chtěli zápas rozhodnout v náš prospěch a byla k tomu brzy obrovská příležitost, kdy měl Juri možnost jít sám na brankáře. Ale místo toho, aby zakončil, nahrával nepřesně Kabelemu. Měli jsme dost šancí, které jsme nedotáhli do konce a potom v závěru pykáme za chyby. Znovu ztráta míče uprostřed hřiště, rychlý brejk a gól. Mohu jen opakovat, že fotbal je o důraze a pokud nejsme důrazní, tak je jasné, že nás pak někdo potrestá.“

Kapitán Miroslav Hendrych: „Prohráli jsme s velmi těžkým soupeřem, jehož hráči se věnují jen fotbalu, což je znát. Prokázali u nás v plné šíři svoji sílu a kvalitu, navíc mají ve svém středu Honzu Šimáka. Navíc my jsme asi neměli svůj úplně nejlepší den, což se projevilo i v tom, jak brzy jsme obdrželi vyrovnávací branku. Potom jsme se už spíš bránili a vytvořili pro soupeře spoustu standardek, přičemž každá z nich byla nebezpečná. Štoček prokázal, jak je silný v osobních soubojích. Před druhým gólem si někteří naši hráči mysleli, že se bude mávat ofsajd, ale nebyl, a dopadlo to pro nás špatně. Škoda, měli jsme pár dobrých momentů, ze kterých se dalo vytěžit víc. A škoda je samozřejmě i zranění Radima Mokrohajského.“

Autor vedoucí branky Jiří Kabele: „Po rohu Bohemky odkopnutý balon od naší brány letěl k Jurimu, ukázal mi, kam mi to sklepne, a to také udělal. Pak už jsem si jen přehodil obránce a šel sám na gólmana. Venca Winter byl daleko z brány, takže jsem ho zkusil přehodit. Vyšlo to, ale mrzí mě, že nám ten vedoucí gól beztak k bodům nepomohl. Bohemka byla lepší, ukázala se jako dosud nejtěžší soupeř. Na druhou stranu jsme dostali hloupé góly po hloupých ztrátách ve středu hřiště. Ještě za stavu 1:1 jsem po přihrávce od Juriho prolítl vápnem, ale byla dlouhá, už jsem na ni nedosáhl. V některých předchozích zápasech nám to padalo, z každé střely gól, teď ne. Měli jsme to ve druhé půli uhrát alespoň bez inkasované branky, což se nám bohužel nepodařilo.“

Trenér Bohemians Praha Roman Veselý: „Vyšehrad jel stejně jako my na vítězné vlně, ve svém středu má kvalitní hráče, a tak jsme rádi, že jsme tohle těžké utkání zvládli. Doma totiž ztrácet body moc nebude. Zpočátku jsme si zvykali na umělku, po našem rohu jsme chybovali v defenzivní činnosti, nestihli se vrátit a rychlí hráči domácích toho využili k brejku a vstřelení vedoucí branky. Potom jsme už ale byli lepším týmem, převzali jsme iniciativu a ve druhé půli ji po zásluze vyjádřili dvěma góly Štočka.“

 

Slavoj Vyšehrad – FK Bohemians Praha 1:3 (1:1)

Branky: 12. Kabele – 67. a 84. Štoček, 19. Neuberg.

Střely na branku: 3:15. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 6:3.

Rozhodčí: Teuber – Kyncl, Krupka. ŽK: Schön, Kratochvíl – Melechovský.

Diváků: 425.


Vyšehrad: Mokrohajský (39. Procházka) – Kolařík, Hendrych, Kratochvíl (80. Kalaš), Nosek – Kočí (68. Hanuš), Mojdl, Schön, Stejskal (85. Mujagič) – Kabele, Jurečka (59. Ansuma). Na lavičce byli ještě připraveni Just a Zavadil. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Bohemians Praha: Winter – Šandera, Laštovka, Neuberg, Volek – Křeček (85. Houžvička), Mareš – Kocourek (80. Fikejz), Šimák (89. Sedláček), Melechovský (62. Boček) – Štoček (89. Trýzna). Trenéři Roman Veselý, Jaroslav Havrda a Peter Bartalský.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár FAČR):

3 – Hendrych

2 – Jukl, Kabele, Macháček

1 – Ansuma, Frimmel, Kalaš, Kočí, Mojdl, Nosek, Schön, Stejskal

 

Nahrávači na góly:

5 – Kabele

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Kočí

1 – Frohna, Jelínek, Jurečka, Kalaš, Kolařík, Nosek, Schön, Smolák

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...