INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Dva zápasy venku: v sobotu do Písku, za týden do Čáslavi

A“-muži Malé turné po vlastech českých čeká v následujících dnech fotbalisty Slavoje Vyšehrad. Tuto sobotu 18. října hraje náš tým v Písku, o týden později v neděli 26. října v Čáslavi. Až v neděli 2. listopadu nastoupí doma proti Chomutovu. To jsou tři utkání se soupeři ze spodní třetiny tabulky. Nejhůř z nich je na tom právě Písek, po jedenácti kolech je předposlední s týmž počtem sedm bodů, jako má šestnáctý Převýšov a poslední Meteor.

Podobně jako Vyšehrad je i Písek nováčkem letošní ČFL a také sem postoupil mimo pořadí: v minulé sezoně 2013/14 pod vedením trenéra Jindřicha Dejmala skončil v divizi A jen o jediný bod druhý za vítězným Benešovem. Na podzim tým od Otavy koučuje šestatřicetiletý bývalý ligový fotbalista Ondřej Prášil (na horním snímku při tréninku). Zatímco Dejmal byl v soutěži nejstarším trenérem, Prášil patří v ČFL k nejmladším.

Jihočeši zatím porazili doma Chrudim a Převýšov, bod si převezli z Králova Dvora. Zbývajících osm zápasů prohráli, přičemž do utkání s šemíky půjdou po čtyřech porážkám v řadě. Jinak řečeno – už více než měsíc čekají na bodový zisk, navíc v posledních třech utkáních s Louňovicemi, na Střížkově a v Čáslavi neskórovali. V Čáslavi prohráli 0:2 a trenér Prášil postavil tuto sestavu: Satrapa – Šlehofer, Holub, Rendla, Mach – Zahrádka, Nohava (75. Zeman), Dolejš, Kalášek, Bakule (75. Chytrý) – Voráček.

Písek prohrál 4x v řadě, prahne po bodech

Do Čáslavi jsme jeli po týdenním čekání na to, zda se nám uzdraví klíčoví hráči, kteří si z utkání na Střížkově odnesli zranění: Němec, Zušťák a Šlehofer. Nakonec s námi odjel jen Šlehofer a šanci dostali hráči z lavičky. Bohužel souboje s týmy z dolní části tabulky nezvládáme. Byl to již třetí zápas v řadě, který jsme prohráli 0:2. Nešly nám standardky, prohrávali jsme osobní souboje, byli pomalejší. Domácí byli ve všem lepší a zasloužili si vyhrát,“ uvedl pro klubový web trenér Prášil.

Nejvýraznější personou píseckého týmu je 39letý hrotový útočník Jan Zušťák (na snímku s kapitánskou páskou), kdysi ligový fotbalista Příbrami a Blšan a potom také král střelců ČFL v píseckém dresu. V sobotu proti Slavoji asi už nastoupí.

Zušťák je nepříjemný útočník, který si však také vypomáhá celou škálou nedovolených zákroků. V Písku jsem už před lety za Vyšehrad hrál, to ještě byli nahoře v tabulce. Ale i teď to bude nepříjemný soupeř,“ uvedl kapitán šemíků Miroslav Hendrych. Jako stopera ho čekají hodně tvrdé osobní souboje právě se Zušťákem. Další útočník Němec hrát prý nebude, zato se vrátí do sestavy obránce Basaraba, jemuž vypršel trest.

Viděl jsem poslední zápas Vyšehradu s lídrem tabulky Bohemians Praha, a musím říct, že nás čeká těžký soupeř. Vyšehrad je farmou Kolína, který je ve druhé lize předposlední, a kolínští hráči si chodí v dresu Vyšehradu spravit chuť do soutěže, kam výkonnostně patří. Bude těžké vymyslet taktiku, která by na Vyšehrad platila. Hlavně abychom neinkasovali první branku a poprali se body,“ dodal trenér Ondřej Prášil.

Domácí budou bojovat, ale jedeme k Otavě vyhrát!

Věřím, že ztracené body z posledního našeho zápasu doma s Bohemians Praha získáme právě v Písku,“ řekl trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma. „Stručně řečeno, jedeme do Písku vyhrát, i když se dá čekat, že domácí budou hrát na hranici sebeobětování,“ doplnil asistent Milan Kopřiva. „Z porážky s Bohemkou se oklepeme a jedeme dál. Zabojujeme v Písku, abychom přivezli body,“ připojil se záložník Jiří Kabele.

Utkání FC Písek – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 18. října v 10.15 hod. a řídit jej budou západočeští arbitři: jako hlavní Zbyněk Cupl z Klatov, na čarách mu budou asistovat Václav Simbartl z Bolešin a Jan Cihlář z Pačejova.

Mimochodem – rozhodčí Cupl již pískal utkání Vyšehrad – Písek v květnu roku 2010, které skončilo bezbrankovou remízou. Na píseckém stadionu jsme dosud sehráli dva zápasy a oba prohráli, takže je vhodný čas to napravit.

Juniorka hostí Dubeč, U 19 hraje v Braníku

Juniorku Vyšehradu čeká utkání 9. kola I. A třídy s Čechií Dubeč na domácí půdě. Hraje se v neděli 19. října v 15.30 hod. a půjde o souboj sedmého s jedenáctým mužstvem tabulky. Dubeč naposledy remizovala 1:1 se Štěrboholy.

Již v sobotu brzy ráno nastoupí naše U 19 k jednomu z klíčových utkání podzimu pražského přeboru staršího dorostu: v poněkud bizarním a velmi nefotbalovém čase 9.15 hod. (ano, opravdu již ve čtvrt na deset) se představí v Braníku, se kterým se přetahuje o první místo. Po osmi kolech je na čele tabulky pořadí Vyšehrad (21 bodů), Braník (20), Vršovice (19) a Střešovice (18).

Podobně jako A-tým Vyšehradu také naši mladší dorostenci vycestují v sobotu brzy ráno na jih Čech, ale do města husitů, kde se na hřišti Viktorie Tábor střetnou ve dvojzápase s domácím Táborskem. Starší žáci mají volno, mladší žáky čeká v sobotu derby na Meteoru. Starší přípravka A hraje v sobotu ráno ve Kbelích, starší přípravka B již v pátek v půl čtvrté odpoledne na Vyšehradě s Uhelnými sklady.

 

SOUPISKA FC PÍSEK

BRANKÁŘI: Jan Satrapa, Lukáš Varyš, Zdeněk Liška.

OBRÁNCI: Martin Pohnán, David Staněk, Lukáš Holub, Patrik Basaraba, Petr Mach, Martin Novotný, Michal Rendla, Lukáš Šlehofer.

ZÁLOŽNÍCI: Roman Zahrádka, Filip Šťastný, Vojtěch Zeman, Oleksandr Fedorkiv, Petr Dolejš, Jakub Kalášek, Filip Bakule.

ÚTOČNÍCI: Jan Zušťák (kapitán mužstva), Martin Voráček, František Němec, David Chytrý.

REALIZAČNÍ TÝM: trenér Ondřej Prášil, asistenti Milan Nousek a Václav Mikšíček, vedoucí mužstva Pavel Mádl, lékař MUDr. Vilém Svoboda, masér Stanislav Rejlek.

VEDENÍ KLUBU: předseda Milan Švehla, místopředseda a sekretář Jaroslav Hrdlička, členové výboru oddílu Milan Nousek, Leoš Gornický a Miroslav Grobár.

 

VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ VYŠEHRAD – PÍSEK

 

FC Písek – Slavoj Vyšehrad 3:1 (1:1)

ČFL, 25. října 2008.

Branky: 5. Kubiš, 66. Zušťák, 80. Kosobud – 8. Kubík.

Diváků: 475.

Písek: Samoel – Pastyrik, Pivoňka, Pravda, Kubiš – Malý, Komárek (69. Červenka), Kosobud, Hrbáč – Zušťák (88. Pobiš), Linhart. Trenér Zdeněk Staroba.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Hendrych, Šourek, P. Janda – Frohna, Pechar, Matuszny, Ježdík (80. Sobíšek) – Kubík, M. Zinhasinovič (61. Cherbi). Trenér Jiří Hruška.

 

Slavoj Vyšehrad – FC Písek 0:0

ČFL, 31. května 2009.

Rozhodčí: Bureš. ŽK: Kubík (Vyšehrad).

Diváků: 517.

Vyšehrad: Víšek – Budějský (86. Pospíšil), Vlček, Hendrych, P. Janda – Frohna, Pechar, Matuszny, Smola (69. Ansuma) – Kubík, Nadrchal (78. Nosek). Trenér Jiří Hruška.

Písek: Samoel – Jendruščák, Peroutka, Skopalík, Linhart – Malý, Komárek, Kosobud, Hrbáč – Sleza (65. Šafárik), Zušťák. Trenér Zdeněk Staroba.

 

FC Písek – Slavoj Vyšehrad 2:1 (0:0)

ČFL, 24. října 2009.

Branky: 50. Linhart, 68. Zušťák z pen. – 53. Pechar.

Rozhodčí: Moník – Slavíček, Novotný. ŽK: Skopalík, Kosobud – Pechar, Budějský, Zbončák.

Diváků: 420.

Písek: Vršecký – Pravda, Pastyrik, Pivoňka, Jendruščák – Kubiš (46. Hrbáč), Skopalík, Kosobud, Malý (46. Polodna) – Zušťák, Linhart (85. Švehla). Trenér Karel Musil.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Hendrych, Vlček, Zbončák – Frohna (84. Sobíšek), Pechar, Jurčík (77. O. Dubský), P. Janda – Kubík, Nadrchal (81. Nosek). Trenér Jiří Formánek.

 

Slavoj Vyšehrad – FC Písek 0:0

ČFL, 30. května 2010.

Rozhodčí: Cupl – Bureš, Lerch. ŽK: Kubiš (Písek).

Diváků: 450.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Obermajer, Hendrych, Soukup – Frohna, Jurčík, Nosek –Matuszny – Kubík (85. Pospíšil), T. Dubský. Trenér Jiří Formánek.

Písek: Samoel – Skopalík, Pastyrik, Kubiš, Pravda – Linhart, Mašát, Kosobud, Polodna – Malý, Zušťák. Trenér Karel Musil.

 

Slavoj Vyšehrad – FC Písek 2:0 (1:0)

Pohár ČMFS (2. kolo), 29. srpna 2012.

Branky: 13. Babašta, 89. Kavka.

Rozhodčí: Pechanec – Štefan, Matějček. ŽK: Kubík, Budějský – Kohut, Pivoňka, Malý. Krejčí.

Diváků: 100.

Vyšehrad: Prokeš – Budějský, Hendrych, Nosek, Kubík – Kohout, Houdek (57. Wulkan), Kočí, Babašta – Balcárek (75. Baratynskyy), Kavka. Trenér Jaroslav Klíma.

Písek: Krch – Šlehofer, Pivoňka, Kohut, Janů – Březina (46. Zahrádka), Mašát, Malý, Šťastný – Šimonovský (64. Chytrý), Krejčí. Trenér Jaroslav Kostka.

 

Foto: Štefan Haragal a Jaroslava Škrlová


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...