INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Tři body z Písku! Zápas řešila Jurečkova penalta v nastavení

A“-muži Utkání se šťastnou koncovkou sehráli fotbalisté Slavoje Vyšehrad v Písku. Již v nastaveném čase za nerozhodného stavu po faulu na Jana Mojdla proměnil penaltu Václav Jurečka, a zajistil tak našemu týmu vítězství 3:2. Bylo už sedmým z posledních osmi utkání, což znamená znovu posun o něco výš na 7. místo tabulky.

Oproti předchozímu utkání s lídrem soutěže Bohemians Praha museli trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva učinit tři změny v základní sestavě. Chyběl samozřejmě zraněný brankář Radim Mokrohajský, ale také záložníci Vladislav Schön s Jiřím Kabelem, kteří odcestovali týž den s mužstvem Kolína k druholigovému střetnutí do Olomouce. Nahradili je Marek Hanuš a Jan Svátek.

Zápas na mokrém terénu nezačal pro mužstvo hostí vůbec dobře. V 7. min. po prohraném hlavičkovém souboji uprostřed hřiště domácí záložník Dolejš našel pohotovým dlouhým pasem po zemi na pravé straně nabíhajícího Voráčka, jenž proletěl defenzivou modrých jako blesk a vyběhnuvšího Procházku prohodil obloučkem na zadní tyč: 1:0. Jihočeši byli v první půli lepší, nebo alespoň měli blíž ke vstřelení dalších dvou branek. Na druhé straně Jurečkovi střelu vyrazil písecký gólman Satrapa na roh.

Po změně stran stačilo přesně třicet vteřin a bylo vyrovnáno. Po kombinaci Mojdl přihrál až k zadní čáře Kolařikovi, ten našel zpětnou přihrávkou Hanuše, jenž zblízka poslal balon do sítě: 1:1!

V 54. min. po další kombinační akci Jurečka přenesl hru doprava přihrávkou na volného Svátka, mezitím si naběhl před branku, dostal balon zpátky a hned jej přiťukl zpětnou přihrávkou Kolaříkovi, který se nemýlil: 1:2!

Přesně po hodině hry ale domácí rozehráli aut, Basaraba poslal míč před bránu, ten ale nakonec zapadl ke všeobecnému překvapení až do ní: 2:2. Procházka sice neměl v tu chvíli úplně čisté svědomí, později se však blýskl zmařením gólové šance domácího týmu.

Rozhodnutí padlo až ve třetí minutě nastaveného času. Po faulu píseckého stopera Holuba na Ansumu Kočí rozehrál z hloubi vlastního pole trestný kop, domácí odhlavičkovali míč do zámezí. Aut vhazoval Kolařík na Kočího, který přiťukl míč Mojdlovi a ten se nadechl k velkému sólu po pravé straně hřiště. Obešel dva domácí hráče, dostal se až do vápna a tam jej poslal k zemi domácí záložník Kalášek – penalta! Sice zcela jasná, ale optikou domácího týmu tak trochu zbytečná, protože k zákroku došlo v rohu velkého čtverce plného hráčů.

Míč si postavil na bílý bod Jurečka a střelou po zemi k tyči překonal Satrapu: 2:3! Všichni tři naši autoři branek, tedy Hanuš, Kolařík i Jurečka, skórovali v dresu Vyšehradu poprvé. A stejně tak poprvé se nám podařilo vyhrát v Písku.

Zápas tak skončil pro Vyšehrad happy endem, za bojovnost a výkon ve druhé půli si ale hráči body zasloužili. Naopak Jihočeši prohráli popáté za sebou a klesli na poslední místo tabulky. V neděli 26. října hrají šemíci opět venku, od 14.30 hod. nastoupí v Čáslavi. Až potom se představí znovu vlastním divákům, a bude to až v neděli 2. listopadu dopoledne v zápase s Chomutovem.

Asistent Milan Kopřiva: „Na hřišti ležela rosa, bylo podmáčené a faktem je, že nás trochu limitovalo ne úplně vhodné obutí. Trvalo nám dostat se do hry a podobně jako v předchozím zápase s Bohemians Praha jsme po chybě ve středu hřiště přišli o balon a z brejku inkasovali gól. To bylo už v sedmé minutě, jenomže ona byla celá první půle z naší strany špatná, ne-li přímo katastrofální. Přesto jsem stále věřil, že se vše obrátí v náš prospěch, a to se také vyplnilo. Ve druhé půli jakoby nastoupilo jiné mužstvo, dali jsme brzy dva góly a od té chvíle byl na hřišti jen jeden tým. Po zaváhání Prochyho jsme sice Písek pustili zpátky do hry, přesto jsme mohli zápas rozhodnout už dříve než v nastaveném čase. Nakonec se nám však hlavně díky výkonnostnímu obratu ve druhé půli o 180 stupňů podařilo přece jen získat tři body.“

Strůjce vítězné branky Jan Mojdl: „Po autu Petra Kolaříka mi Kočka balon přiťukl do lajny a čekal jsem, kdo z domácích hráčů proti mně vyrazí. Neudělal to nikdo, tak jsem naznačil pohybem těla centr, obešel jsem dva hráče, prošel s balonem až do vápna a tam mě fauloval domácí kapitán. Penalta byla jasná, hráči Písku ani nijak neprotestovali. Za výkon ve druhé půli, kdy jsme Písek skoro nepustili za půlku, jsme získali zasloužené tři body.“

Trenér Písku Ondřej Prášil: „Měli jsme dobrý vstup do utkání, pomohli jsme si k tomu vedoucím gólem, jenomže další dvě velké příležitosti ještě v první půli jsme už nevyužili. A to byla chyba. Naši hráči si potom, i pod tíhou předchozích neúspěšných výsledků, přestali věřit. Po návratu ze šatny jsme si my trenéři ani nestihli sednout na lavičku a už jsme inkasovali vyrovnávací gól. A za pár minut další. Díky náhodné vyrovnávací brance jsme vyrovnali a v závěru utkání obě mužstva usilovala o to, strhnout vítězství na svoji stranu. Povedlo se to Vyšehradu. „Hráč soupeře Mojdl doslova prošel, nikoliv proběhl, kolem dvou našich nejzkušenějších borců a následovala penalta, ze které jsme inkasovali třetí a rozhodující gól. Do naší sestavy se vrátil po zdravotním výpadku Honza Zušťák, ale je smutné, že ve chvíli, kdy tento hráč opustí hřiště, odejde spolu s ním půlka duše celého týmu.“

 

FC Písek – Slavoj Vyšehrad 2:3 (1:0)

Branky: 7. Voráček, 60. Basaraba – 46. Hanuš, 53. Kolařík, 90. (+3) Jurečka z pen.  

Rozhodčí: Cupl – Simbartl, Cihlář. ŽK: Kalášek (Písek).

Diváků: 280.


Písek: Satrapa – Basaraba, Rendla, Holub, Mach – Kalášek, Šlehofer – Voráček, Dolejš, Zahrádka (85. Bakule) – Zušťák (71. Nohava). Trenér Ondřej Prášil.

Vyšehrad: Procházka – Kolařík, Hendrych, Kratochvíl, Nosek (54. Kalaš) – Stejskal, Mojdl (90. +3 Zavadil), Hanuš (66. Ansuma) – Kočí – Jurečka, Svátek (78. Just). Na lavičce byl ještě připraven brankář Dvořák. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár FAČR):

3 – Hendrych

2 – Jukl, Kabele, Macháček

1 – Ansuma, Frimmel, Hanuš, Jurečka, Kalaš, Kočí, Kolařík, Mojdl, Nosek, Schön, Stejskal

 

Nahrávači na góly:

5 – Kabele

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kočí, Kolařík

1 – Frohna, Jelínek, Kalaš, Mojdl, Nosek, Schön, Smolák

 

Foto: Štefan Haragal

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...