INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Cíl pro duel v Čáslavi: aktivní hrou vybojovat další tři body!

A“-muži Ještě pět kol zbývá do konce podzimní části ČFL a fotbalisté Slavoje Vyšehrad samozřejmě chtějí udržet dosavadní velmi příznivý výsledkový trend, kdy z posledních osmi zápasů sedm vyhráli. To znamená v současnosti postavení na 7. místě tabulky se ztrátou pouhých dvou nodů na čtvrté Jirny a naopak s náskokem devíti bodů na sestupové příčky. Během poslední říjnové neděle se představí šemíci na hřišti v Čáslavi. Svěřenci trenéra Oldřicha Abraháma (na snímku Michal Pavlíka) figurují na 15. místě tabulky.

Platí to samé jako předtím: jedeme do Čáslavi pro tři body! A znovu se budeme chtít prosadit vlastní aktivní hrou,“ uvedl jeden z dvojice trenérů Vyšehradu Milan Kopřiva. Trochu problematická je však defenzivní činnost, mužstvo inkasovalo 23 branek, tj. více než dvě na zápas. Horší jsou v tomto směru jen Písek, Chomutov, Admira a Meteor.

Šemíci naposledy vyhráli 3:2 v Písku a lví podíl na tříbodovém importu od Otavy měl záložník Jan Mojdl. Po faulu na něj v nastaveném čase totiž proměnil penaltu Václav Jurečka, která znamenala vítězství 3:2. A pro Honzu Mojdla bude nadcházející utkání pikantní v tom, že před časem hrál za Čáslav ve II. lize. „Samozřejmě se na tento zápas těším, i když z hráčů už tam skoro nikoho neznám, asi jen Maxu. A také trenéra Abrháma, který mě vedl v dorostu Příbrami. Každopádně se pokusíme vyhrát i v Čáslavi,“ uvedl před zápasem defenzivní záložník či stoper Vyšehradu.

Čáslav loni vyhrála podzimní část ČFL

Před rokem touto dobou se Čáslav prala spolu s dalšími týmy o vedoucí příčku ve třetí nejvyšší soutěži a pod vedením trenéra Jana Kmocha to dotáhla až k podzimnímu prvenství! Tím samozřejmě ožily myšlenky na rychlý návrat do II. ligy, i když už v té době prosakovaly informace o tom, že klub má nemalé finanční problémy. Na jaře také tým Čáslavi vybojoval o deset bodů méně a skončil celkově na 7. místě. „Třetí liga je taková žumpa, že se nedá ani komentovat,“ řekl po posledním utkání sezony s Meteorem trenér Kmoch a odešel z Čáslavi do Motorletu.

Mužstvo už na jaře a potom i v letní pauze hráčsky krvácelo, například jen do Bohemians Praha postupně odešli David Fikejz, Vojtěch Šandera, Aleš Melechovský a Daniel Kocourek. Z kádru zmizeli i oba Afričané Martin Abena, Steve Ojini či Syřan Abdullah Habbar. Ale také brankář Radek Antošík, Petr Dolejš do Písku či zkušený exligový záložník Vladimír Pokorný, který přestoupil do Jiren. A tak dále…

Letos je na tom FK Čáslav o poznání hůř, tedy alespoň podle postavení v tabulce, přestože klubu se nadále snaží všemožně pomáhat radnice v čele se starostou Jaromírem Strnadem. Koncem července odstoupil z funkce sportovního manažera klubu Tomáš Haniak a funkci převzal Oldřich Abrhám, který je současně trenérem mužstva.

Všechny dosavadní podzimní zápasy odchytal 21letý sparťanský odchovanec Jakub Kotěra. Nejzkušenějším hráčem týmu Čáslavi je 35letý levý bek Petr Kunášek (na snímku), oporou defenzivy je také 31letý stoper a další exligista Vlastimil Karal. Na levém kraji zálohy nastupuje Adam Vlkanova – rychlý a mrštný fotbalista sice nevelkého vzrůstu, zato se schopností účinně zakončit či připravit zajímavou situaci k zakončení pro spoluhráče. Loni na Střížkově byl navzdory svému mládí oporou druholigového týmu Bohemians Praha, než se zranil. Góly umí dávat i pravý záložník Jan Záviška, vedle Kotěry další hráč původem ze Sparty – se třemi zásahy zatím nejlepším střelec čáslavského mužstva. Mezi Záviškou a Vlkanovou nastupují dva Pardubičáci, defenzivní záložník Martin Tischler a ofenzivní centrhalv Milan Ujec. Hrotový útočník Vladimír Maxa se zatím střelecky neprosadil.

Nejhorší muška v soutěži: jen 0,75 gólu na zápas

Minulý týden se představila Čáslav na hřišti Loko Vltavín a prohrála v Holešovicích 1:3. „Utkání by slušela remíza, prohráli jsme si ho ale sami, když jsme na rozdíl od domácích své příležitosti zahazovali. Ve druhé půli se Vltavín třásl o výsledek, bohužel jsme z našich čtyř šancí proměnili jen jednu. Na každý vstřelený gól se moc nadřeme, zatímco soupeři skórují jednoduše. Nakonec rozhodla třetí branka domácích z trestného kopu. Předcházely tomu nesmyslné dohady našich hráčů s rozhodčím, to je naprosto hrubá chyba,“ zlobil se 53letý čáslavský lodivod Oldřich Abrhám. Faktem je, že nářky na chabou střeleckou potenci vlastního týmu mají své opodstatnění, Čáslav je totiž s pouhými devíti vstřelenými góly (tj. 0,75 na zápas) nejméně produktivním týmem celé ČFL.

Do utkání v Holešovicích poslal Oldřich Abrhám tuto sestavu: Kotěra – M. Frejlach (78. O. Ujec), Karal, Váňa (46. J. Nečas), Kunášek – Tischler, Kudrna – Záviška, M. Ujec (78. Bilinkiewicz), Vlkanova – Maxa.

Soupeř se může posílit o pardubické fotbalisty

Čáslav je farmou druholigových Pardubic, které odehrají své mistrovské utkání s Táborskem již v sobotu dopoledne. Nelze proto vyloučit, že proti šemíkům nastoupí posílena o spoustu dalších hráčů východočeského klubu. Svoje kvality například prokázal, když posílil Čáslav, útočník Radim Fikejz, který před dvěma týdny rozhodl utkání s Pískem (2:0). Na druhou stranu faktem je i to, že trenér Abrhám si už předtím během podzimu trochu postěžoval, že spolupráce s Pardubicemi nefunguje tak docela podle jeho představ.

Lednový přátelák skončil remízou 3:3

Slavoj Vyšehrad se střetl v mistrovských bojích s FK Čáslav v sezoně 2001/02 v divizi C. Tehdy šlo ještě o Zenit Čáslav. Vzájemný zápas na Vyšehradě skončil remízou 2:2, v jarní odvetě v Čáslavi pak vyhráli domácí 4:0.

K poslednímu vzájemnému souboji došlo letos koncem ledna v přípravném měření sil na Vyšehrad, který skončil remízou 3:3 (branky: 20. vlastní Abena, 58. Macháček z pen., 85. Ansuma – 43. a 89. Ojini, 79. Dolejš).

Utkání FK Čáslav – Slavoj Vyšehrad se hraje v neděli 26. října ve 14.30 hod. a řídit jej bude Ladislav Benedikt z Vodňan. Na čarách mu budou asistovat Miroslav Průcha rovněž z Vodňan a Nikola Šafránková z Českých Budějovic.

U 19 hostí v sobotu ráno Union Vršovice

Naše U 19, která vede pražský přebor staršího dorostu, přivítá v sobotu v 10 hodin na domácí půdě tým Unionu Vršovice. Půjde o souboj prvního s druhým týmem tabulky.

Ve stejné chvíli jako A-tým v Čáslavi, tedy v neděli v půl třetí odpoledne, nastoupí i juniorka k utkání I. A třídy mužů v Újezdu nad Lesy. Vyšehrad B je po 9. kole šestý, Újezd nad Lesy osmý.

Mladší dorostenci se utkají doma s Benešovem. Zápas U 17 začíná v deset hodin, zápas U 16 čtvrt hodiny po poledni. Ve stejnou dobu nastoupí i starší žáci v pražském derby proti Admiře, ale na hřišti Branická. Na témže místě a ve stejný čas se střetnou mladší žáci Vyšehradu s Teplicemi. Starší přípravka A hraje v pátek v 17 hodin na Zlíchově proti týmu Barrandova, starší přípravka B v neděli již v půl deváté ráno ve Slivenci.


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...