INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Bída v Čáslavi: dva slepené góly a zbytečná porážka 1:2

A“-muži Poprvé po více než dvou měsících vyšli fotbalisté Slavoje Vyšehrad venku naprázdno. V Čáslavi inkasovali v první půli dva slepené góly a prohráli 1:2. V dresu Vyšehradu (tentokrát červeném) se znovu objevil úplně nový hráč, útočník Jiří Böhm z Kolína, právě on však byl tím, kdo ve druhé půli vstřelil alespoň kontaktní gól. Na body to nestačilo, a tak šemíci uvolnili 7. místo v tabulce Vltavínu a jsou nyní osmí. Do konce podzimu zbývají ještě čtyři zápasy: doma s Chomutovem, ve Štěchovicích, doma s Benešovem a derby na Admiře.

Ofenzivní fotbal plný kreativity a nápaditých akcí se od současné Čáslavi nedal očekávat, šemíci se ale bohužel nepříliš vysoko položené laťce přizpůsobili. Domácí alespoň bojovali, a to se jim vyplácelo. V 17. min. po dlouhém výkopu brankáře Kotěry a celé sérii nedůsledných obranných zákroků hostujícího týmu se dostal s míčem na vápno domácí forvard Maxa, v souboji s Kolaříkem se velmi ochotně skácel k zemi (pokud šlo o faul, tak pouze těsně předtím při zákroku Noska na Nečase) a kopala se více než přísná penalta. Spravedlnosti však bylo učiněno zadost, Karal totiž trefil tyč!

Hned z protiútoku se po přihrávce hlavou od Ansumy tlačil do šance Böhm, ale nestihl ani účinně vystřelit. Chvíli nato se Ansuma, ač tísněn zadákem domácích, probil zprava před brankáře Kotěru, ten ale včas vyběhl a míč zblokoval. To byla první gólová šance Slavoje. Hru však brzdilo nebývalé množství pokažených přihrávek a nevynucených chyb.

Domácí vsadili na taktiku dlouhých nakopávaných balonů, o které se pak vepředu docela úspěšně znovu rvali. Ve 24. min. po faulu Stejskala rozehrál Frejlach trestný kop a na malém vápně neobsazený Milan Ujec hlavičkoval snadno do sítě: 1:0.

Minutu nato přišel druhý gól – opět velmi laciný, způsobený naprosto nedůsledným bráněním vcelku čitelné situace. Řezníčkovu křížnou přihrávku zleva Hašek poslal do vápna a Jakub Nečas se prosadil i přes vybíhajícího gólmana Procházku: 2:0.

Ve 29. min. Kočí rozehrál doleva na Stejskala, ten odcentroval na zadní tyč, kde tísněný Ansuma (tady se také měla pískat penalta!) v pádu minul bránu. To byla druhá gólovka Vyšehradu. O chvíli později po centru zprava Hanuš v zajímavé pozici nestihl zpracovat míč a bylo po šanci.

Oboustranně rozháraná, nepřesná a vysoká hra nízké úrovně pokračovala dál – z dění na trávníku místy bolely oči. Deset minut před poločasem mohl zvýšit již na 3:0 J. Nečas, Procházka ale jeho ránu vytěsnil na roh. Osm minut po triviální chybě při rozehrávce musel pro změnu čelit brejku a tvrdé ráně Vlkanovy.

V 53. min. po faulu na Stejskala Nosek z nadějné pozice při trestném kopu trefil jen čáslavskou zeď. O pět minut později ale po „žlutém“ faulu Mojdla na půlící čáře a následném velkém divení se na obou stranách domácí Karal pokazil jednoduchou rozehrávku z klidové situace, míč získal Stejskal, ihned jej vyvezl za polovinu domácích a přihrál Kočímu. Ten prodloužil doprava na Böhma, který při své premiéře v dresu Vyšehradu z ostrého úhlu propálil Kotěru: 2:1!

To bylo bohužel vše, neboť rozpažené ruce a udivené výrazy již k vyrovnávací brance nevedly. Naopak v 70. min. Hašek trefil obloučkem břevno Procházkovy brány a dorážku Maxy odhlavičkoval Hendrych. O čtyři minuty později se po brejku a Ansumově centru zleva téměř dostal do gólové šance Böhm, jeden z domácích hráčů mu ale stihl míč vypíchnout. Až od této chvíle šemíci přitlačili Čáslav před její bránu a další šanci měl po centru Kočího a ztlumení míče Kalašem Kolařík, ale přestřelil.

Čtvrt hodiny před koncem mohli domácí vedení pojistit, Haškovu hlavičku zblízka ale vyrazil Procházka na roh. Tím fotbal – či spíš nepodařený pokus o něj – skončil. Závěrečnými patnácti minutami se domácí s hodně okatou podporou rozhodčího Benedikta prozdržovali až ke konečnému hvizdu.

V neděli 1. listopadu šemíci přivítají v 10.15 h na domácím stadionu tým Chomutova, který je nyní na 13. místě.


Asistent Milan Kopřiva: „Od začátku jsme hráli špatně, přičemž domácí nás jasně předčili v důrazu, osobních soubojích a především vůli bodovat. Místo toho, aby nás nakoplo, že soupeř za stavu 0:0 nepromění penaltu, chvíli nato inkasujeme ze standardky. Svými hloupostmi jsme nabídli Čáslavi šance, z nichž dvě proměnila. Sami jsme se naopak stále tlačili středem hřiště, jako kdyby kraje neexistovaly, kazili finální přihrávky a stále se rozptylovali údivem nad způsobem vedení zápasu ze strany rozhodčího. Faktem je, že ve druhé půli hru zcela rozdrobil, a usnadnil tak Čáslavi, aby si došla pro tři body. Ale i my jsme jí to usnadnili – lepším týmem jsme v tomto utkání nebyli. Budeme-li se stále něčemu divit, místo toho, abychom hráli fotbal, těžko můžeme bodovat.“

Trenér Čáslavi Oldřich Abrhám: „Vyšehrad z předchozích osmi zápasů sedm vyhrál, má velmi kvalitní kádr, o to je naše výhra cennější. Tři body jsou důležité, doma chceme až do konce sezony maximálně bodovat. Zápasy si ale zbytečně komplikujeme. Hru máme pod kontrolou, jenomže opět neproměníme penaltu, podobně jako další tři až čtyři šance. Situaci si navíc zkomplikujeme jednou špatnou rozehrávkou, ze které dostaneme laciný gól. Hrajeme pod tlakem, chceme bodovat, proto chápu, že tam nějaká nervozita být může. Cením si, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce.“

 

FK Čáslav – Slavoj Vyšehrad 2:1 (2:0)

Branky: 24. M. Ujec, 25. J. Nečas – 58. Böhm.

Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 6:1.

Rozhodčí: Benedikt – Průcha, Šafránková. ŽK: Kolařík, Mojdl, Kabele, Kalaš (všichni Vyšehrad).

Diváků: 150. V 18. min. neproměnil Karal (Čáslav) penaltu.


Čáslav: Kotěra – M. Frejlach, Karal, Petr Váňa, Kunášek – Hašek, M. Ujec (77. O. Ujec), Řezníček, Vlkanova (89. Bilinkiewicz) – J. Nečas, Maxa. Trenér Oldřich Abrhám.

Vyšehrad: Procházka – Kolařík, Hendrych, Nosek (54. Kalaš), Hanuš (46. Zavadil) – Kabele, Mojdl, Kočí, Stejskal – Ansuma, Böhm. Na lavičce byli ještě připraveni Kratochvíl, Doksanský a brankář Dvořák. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár FAČR):

3 – Hendrych

2 – Jukl, Kabele, Macháček

1 – Ansuma, Böhm, Frimmel, Hanuš, Jurečka, Kalaš, Kočí, Kolařík, Mojdl, Nosek, Schön, Stejskal

 

Nahrávači na góly:

5 – Kabele

3 – Kočí

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kolařík

1 – Frohna, Jelínek, Kalaš, Mojdl, Nosek, Schön, Smolák

 

Foto: René Svoboda

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...