INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Den otevřených dveří: 2 body Vyšehradu, jeden Chomutovu

„A“-muži – Fotbalisté Slavoje Vyšehrad si poprvé v sezoně vyzkoušeli penaltový rozstřel. Na tříbodové vítězství nestačily ani čtyři vstřelené góly, z nichž první dva dal Richard Jukl a ve druhé půli Musa Ansuma a Denis Frimmel. Zápas skončil 4:4 a v penaltovém rozstřelu jsme vyhráli 4:3, když rozhodující trefu obstaral Honza Mojdl. Dvoubodový zisk znamená nyní tři kola před koncem podzimu celkově 23 bodů a osmé místo tabulky.

Po dost nepovedeném zápase v Čáslavi zůstali tentokrát na lavičce dva obvyklí hráči základní sestavy Kočí a Nosek. V úvodní čtvrthodině zápasu nebylo vidět skoro nic, až ve 14. min. zprava odcentroval Kolařík a do gólové šance se protlačil Ansuma, bohužel trefil jen brankáře Zaťka.

O deset minut později viděl za faul na Frimmela žlutou kartu hostující Nobst, Kratochvíl rozehrál před lavičkou Vyšehradu trestný kop, po hezké kombinační akci Kabele přiťukl míč zpětnou přihrávkou na Jukla a ten krásnou trefou bez přípravy do šibenice otevřel skóre: 1:0!

Uplynulo jen 88 vteřin hry a zrodil se druhý gól. Zaťkův odkop zachytil v hloubi soupeřova pole Kolařík, hlavičkou přiťukl míč na Ansumu, ten jej zatáhl doprava k lajně a přesně odcentroval před bránu, kdy s jistotou hlavičkoval Jukl: 2:0!

Ve 37. min. se řítili společně Ansuma se Stejskalem na brankáře Zaťka, ale zastavil je ofsajd. Minutu nato se probil do gólové šance nejlepší střelec Chomutova Strada, kapitán Hendrych mu vypíchl míč na roh. Hosté jej rozehráli na zadní tyč, kde se z předem dobře čitelné situace prosadil zblízka hlavičkující Kwame: 2:1.

Ve 40. min. po trestném kopu hostí odvrátil balon z vápna Hendrych, ale zprava přiletěl další centr na zadní tyč, kde kapitán Chomutova Hyneš přelstil Procházku i bránícího Kolaříka: 2:2.

Brzy po změně stran bylo ještě hůř. Strada zachytil Procházkovu rozehrávku, a protože nebyl nijak důrazně bráněn, zprava odcentroval na hranici vápna, kam si naběhl L. Doksanský a ostrou ranou propálil gólmana Vyšehradu: 2:3. Za tohoto stavu podnikli Severočeši další tři ofenzivní výpady, naštěstí z nich nic nevzešlo.

V 57. min. Hanuš přiťukl míč Kratochvílovi, ten jej zatáhl k zadní lajně a z jeho zpětné a pohotové přihrávky se prosadil nabíhající Ansuma: 3:3! Uplynulo jen 108 vteřin a obrat byl na světě. Kabele utekl po pravé lajně, odcentroval, nabíhající Jukl trefil sice jen brankáře Zaťka, odražený míč však Frimmel napálil do sítě: 4:3!

V 63. min. hlavičkoval v hodně nadějné pozici Ansuma, dobíhajícímu Mojdlovi byl však odpískán faul na brankáře. Nicméně přesně tohle byla chvíle, která mohla rozhodnout o osudu zápasu ve prospěch Slavoje.

V 71. min. po trestném kopu Doksanský hlavičkoval zblízka vedle, a spálil tak čistou gólovou šanci. Ani předchozí tři inkasované góly, ani tohle varování nestačilo. V 78. min. po nákopu Kwameho a opakovaném nedůrazu domácí defenzivy si hosté došli v pěším tempu pro vyrovnávací branku. Střelu Hanicha ještě Procházku vyrazil, skluz Strady ale už znamenal gól na 4:4.

V 84. min. se pokusil Kabele přehodit vyběhnuvšího Zaťka, ale minul bránu. Pak už se jen kopaly penalty. V prvních čtyřech sériích proměnili za domácí Kratochvíl, Jukl, Hendrych a Mojdl, za hosty jen Česlák, Strada a J. Ježdík. Střelu Mariottiho Procházka kryl! Rozhodnout mohl Kabele, trefil jen břevno. Pak si ale postavil míč na bílý bod Zaťko a ani on nedal, takže rozstřel skončil 4:3 pro Vyšehrad.

V neděli 9. listopadu se představí náš tým letos naposledy venku, od 14 hodin nastoupí ve Štěchovicích. Pak už bude hrát jen dvakrát doma, v neděli 16. listopadu od 10.15 hod. s Benešovem a přesně o týden později s Admirou.


Asistent Milan Kopřiva: „Jednoznačná ztráta jednoho bodu, je ho škoda. Měli jsme zápas dobře rozehraný a od stavu 2:0 se mělo jednat už jen o výši skóre. Po nádherných akcích jsme vedli 2:0 a zdálo se, že je rozhodnuto. Bohužel jsme pustili soupeře do zápasu špatným bráněním standardek. Otočili jsme pak skóre z 2:3 na 4:3, jenomže jsme ale bohužel zase podcenili jednu situaci a dostali gól na 4:4. Naším nejlepším hráčem byl dnes jednoznačně Karel Kratochvíl, na druhou stranu si musíme přiznat, že po herní stránce je to už třetí nepovedené utkání v řadě. V Písku navzdory výhře katastrofa v první půli, zápas v Čáslavi celý úplně špatně a tentokrát nás srazily chyby v defenzivě, i když Chomutov určitě nebyl špatným soupeřem.“

Autor prvních dvou gólů Richard Jukl: „Při zápasech za Vyšehrad mi to padá, dal jsem po jednom gólu Převýšovu, Meteoru a teď dva Chomutovu. Vedli jsme po necelé půlhodince hry 2:0 a všichni jsme v tu chvíli věřili, že už to dotáhneme v klidu až do konce. Bohužel vinou dvou inkasovaných gólů po standardkách se vše zkomplikovalo, podělali jsme to jako celý tým. Dostat doma čtyři góly od kohokoliv, to není dobrá vizitka, i když nakonec lepší alespoň dva body než jen jeden. Každopádně pro diváky to muselo být hodně atraktivní.“

Autor čtvrté branky Denis Frimmel: „Nastoupil jsem uprostřed zálohy, což pro mě není zase až tolik obvyklé. Jsem spíš útočník, takže jsem se s tím zpočátku trochu pral – nejen s postem, ale i s hřištěm. Ale začátek nám vyšel a také později jsme prokázali, že jsme byli lepší, bohužel jsme moc inkasovali. Měli jsme jednoznačně vyhrát za tři body. Když jsem dal gól na 4:3, byl jsem přesvědčen, že už bude vítězným, bohužel se tak nestalo. Na druhou stranu jsem rád, že jsem se v obou dosavadních zápasech za Vyšehrad prosadil. Chci na sobě dál pracovat, v zimě jdu do přípravy se Slovanem Liberec.“

Trenér Chomutova Robert Vágner: „Pro diváky to musel být hezký zápas, pro trenéry už méně. Naši počáteční laxnost a nedůraz Vyšehrad potrestal dvěma góly, pak jsme se sice zvedli, ale vinou individuálních chyb v době, kdy jsme měli míč pod kontrolou, jsme zase dvakrát inkasovali. Ale i potom jsme se vrátili do zápasu, takže bod bereme, bohužel penalty nám nevyšly. Jeli jsme sem sice s jasným cílem vyhrát, což bychom také se čtyřmi góly venku měli, bohužel hráči neplnili, co jsme si předem řekli a nechali jsme domácím hrozně moc prostoru. Chybí nám nejen zraněný Pikl, ale i další hráči. Dostali jsme tři góly po levé straně, kde nastoupil na beku hráč, který tam dosud nehrál.“


Slavoj Vyšehrad – FC Chomutov 4:4 (2:2), pen. 4:3

Branky: 24. a 25. Jukl, 57. Ansuma, 59. Frimmel a rozhodující penalta Mojdl – 37. Adjei Kwame, 41. Hyneš, 50. Doksanský, 78. Strada.  

Penalty proměnili: Kratochvíl, Jukl, Hendrych, Mojdl – Česlák, Strada, J. Ježdík. Penalty neproměnili: Kabele – Mariotti, Zaťko.  

Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 3:7. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 4:4.

Rozhodčí: Pastyřík – Mudra, Šauflová. ŽK: Kratochvíl – Nobst.

Diváků: 186.


Vyšehrad: Procházka – Kolařík (62. Kočí), Hendrych, Kratochvíl, Hanuš – Kabele, Frimmel (70. Kalaš), Mojdl, Stejskal – Jukl, Ansuma (79. Zavadil). Trenér Jaroslav Klíma.

Chomutov: Zaťko – Tomášek, Hyneš, Bohata, Klimeš (72. Česlák) – Adjei Kwame – J. Ježdík, Nobst (29. Kukačka), L. Doksanský (82. Mariotti) – Hanich, Strada. Trenér Robert Vágner.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár FAČR):

4 – Jukl

3 – Hendrych

2 – Ansuma, Frimmel, Kabele, Macháček

1 – Böhm, Hanuš, Jurečka, Kalaš, Kočí, Kolařík, Mojdl, Nosek, Schön, Stejskal

 

Nahrávači na góly:

7 – Kabele

3 – Kočí

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kolařík

1 – Ansuma, Frohna, Jelínek, Jukl, Kalaš, Kratochvíl, Mojdl, Nosek, Schön, Smolák

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...