INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Líbí se mi Musa, dá třetí gól, uhodl vítěz tomboly pan Pavlů

Tombola Umět se radovat i z maličkostí, které s sebou život přináší, to je dar, který není každému vlastní. Pan František Pavlů, který vyhrál 2. listopadu 2014 sedmou podzimní vyšehradskou tombolu, dával širokým úsměvem patřičně najevo, jakou má z poločasové přízně štěstěny radost.

Chodím sem pravidelně s kamarády, je nás asi deset, celá banda. V tombole jsem vyhrál poprvé a jako náhradník. Původní výherce si totiž pro první cenu nepřišel. Je to tahle hezká žehlička a lahev šumivého vína. Šampaňské vypiju, žehličku mi zabaví přítelkyně, která je tady se mnou. Tombola je příjemným zpestřením zdejších zápasů, jen bych si představoval, že by tu mohly být vyšší návštěvy,“ hlásil 56letý fanoušek šemíků, který v I. lize drží palce Slavii. „Bydlím na Výtoni, mám to sem kousek. Znám to tady odmalička jako své boty, navíc jsem chodil na Botičskou, která je teď sportovní školou,“ prozradil.

Zamlada sám hrával aktivně fotbal. „Bylo to za Dynamo Pankrác a musím se pochlubit, že jsem si zahrál i tady proti Vyšehradu. To ale vypadal zdejší areál úplně jinak. Teď už by to nešlo, jsem v invalidním důchodu,“ prozradil pan Pavlů. „Pamatuji si z té doby jednoho hráče Vyšehradu, který se mnou chodil do koly, nějaký Honza Pěchota. Potom hrál se mnou i za Dynamo: on byl obránce, já levé křídlo. Hrál jsem až do vojny, po návratu z ní už to bylo s fotbalem slabší. Musel jsem se oženit.“

Na podzim nechyběl František Pavlů na žádném domácím zápase šemíků. „Ten s Bohemians Praha měl výbornou úroveň. Je mi jasné, že v ČFL je to pro klub složitější než v divizi, úroveň je tu vyšší. Kluci ale na tom rozhodně nejsou špatně – Vyšehrad v první polovině tabulky třetí ligy, to tu ještě nebylo. Uvidíme, jak to půjde dál, vždyť do konce sezony zbývá ještě dvacet kol. Přeju Slavoji, aby dopadl co nejlépe,“ vyznal se pan Pavlů.

Co mu však podle jeho slov až tolik nesedí, je stávající systém farem. „Není to to pravé, když tady nastupují hráči z jiného oddílu. Ale docela se jim za Vyšehrad daří a hráči z Kolína navíc dávají i góly. Hlavní jsou tři body, to je víc než moje prvenství v tombole.“

V utkání s Chomutovem šemíci brzy vedli 2:0, jenomže v poločase byl stav 2:2. Proto také byli diváci včetně pana Pavlů během pauzy trochu zaraženi, jak se hezký vývoj utkání pokazil. „Čekal bych vítězství 3:0, teď to bude těžší. Snad to skončí 3:2 pro Vyšehrad, i když Chomutov vůbec nehraje špatně. Věřím tomu, že dá ten třetí gól Musa Ansuma, to je fotbalista, který se mi líbí. Ještě že tu je!“

Tohle přání se vítězi první listopadové tomboly vyplnilo, ale zase jen zpola. Musa dal po změně stran opravdu náš třetí gól, jenomže neznamenal vedení 3:2, ale srovnání stavu na 3:3. Zápas skončil plichtou 4:4, a tak Slavoj vydoloval druhý bod až v penaltovém rozstřelu.

Na podzim se uskuteční na našem stadionu ještě dva zápasy ČFL: v neděli 16. listopadu se představí na Vyšehradě tým Benešova a o týden později Admira. Tradiční derby s Admirou se mělo hrát podle rozpisu v Kobylisích, došlo ale k dohodě, že podzimní derniéru budeme hrát doma a jarní odvetu na hřišti Admiry. Důvodem je samozřejmě možnost hrát na kvalitní umělce v tomto ročním období.

 

Vítězové podzimní tomboly

Jan Petříček, Barrandov

Radek Červa, Žižkov

Josef Smolík, Michle

Zdeňka Divíšková, Vinohrady

Miroslav Kočí, Podolí

Jiří Suk, Květnice

František Pavlů, Výtoň

 

Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...