INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Osm gólů určitě nepadne, říká štěchovický trenér Jiří Hruška

A“-mužiJako by to trenér týmu Štěchovic Jiří Hruška (na snímku) předem tušil: velké číslo 15 na jeho triku přímo symbolizuje souboj s „jeho“ Vyšehradem. Zápas číslo 15 v podzimní sezoně ČFL totiž svádí oba celky ke vzájemnému měření sil do Štěchovic. „Ano, je to pro mě něco víc než obvykle. Slavoj Vyšehrad byl můj domovský klub,“ přiznal bývalý hráč a později i trenér šemíků.

Sluší se připomenout, že Jirka Hruška v sezoně 2007/08 přivedl Vyšehrad v roli kouče k dosud nejlepšímu umístění v historii, kterým bylo 13. místo v ČFL. Letos je však reálná naděje, že trenérská dvojice Jaroslav Klíma – Milan Kopřiva společně se svými svěřenci změní tuto historii. Jedním z dílčích stupínků k tomuto cíli může být vítězství právě v nedělním zápase ve Štěchovicích. Půjde o souboj sousedů ze středu tabulky: desátého s devátým týmem.

Je to tak, jedeme v neděli do Štěchovic pro tři body! I když víme, když to na tamním hřišti nebude snadné. Štěchovice mají navíc velkou oporu v bráně, Radka Sňozíka, a to je někde znát. Inkasoval zatím jen třináct branek, díky čemuž má jeho tým třetí nejlepší obranu v soutěži. Velmi solidně hraje i Michal Švejda, který dříve působil u nás na Vyšehradě. Zezadu hrají Štěchovice dobře, to je fakt. Většinou se zatáhnou a čekají, jak to dopadne. Náš herní styl je ale zcela odlišný, snažíme se o tvořivý a ofenzivní fotbal,“ zmínil Milan Kopřiva.

V zápasech Vyšehradu padá nejvíc branek

Jeho slova jasně dokládá fakt, že v zápasech našeho týmu padlo vůbec nejvíc branek: 55. Vyšehrad je tudíž nejatraktivnějším týmem celé ČFL.

Naše filozofie je opravdu jiná, snažíme se vycházet především ze zabezpečené obrany. Faktem ale je, že Vyšehrad má kvalitní kádr hráčů, kteří jsou silní na balonu, navíc ho průběžně doplňuje hráči z druholigového Kolína. Já tedy zrovna příznivcem farem nejsem, spoléháme se na vlastní kádr, byť je docela úzký: dva brankáři a patnáct hráčů do pole. Máme však zatím štěstí, že se nám na podzim dosud nikdo nezranil. Budeme na Vyšehrad připraveni v plné síle,“ hodil rukavici do ringu Jiří Hruška.

Téměř všichni hráči působili v pražských klubech

Kromě pravého beka Švejdy se může trenér Hruška spolehnout i na dalšího bývalého hráče Vyšehradu, stopera a kapitána Viktora Müllera. Naopak ze Štěchovic k nám přišel počátkem letošního roku záložník Jan Lukeš, odehrál za Vyšehrad jarní sezonu, nyní ale působí v divizní Čížové.

Stejně jako brankář Sňozík jsou bývalými hráči Bohemians 1905 ve štěchovické sestavě zadáci Filip Busta a Tomáš Pavlík. Spartou a Viktorií Žižkov prošel záložník Stanislav Hřebeček, podobně v pražských klubech působili Daniel Hudec, Martin Říha, Radek Jiroušek, stejně jako Miroslav Novák, někdejší nejlepší střelec přeboru v dresu Zličína. Ve Slavii hráli Jan Prosek (reprezentant do 20 let) a Marek Šittich, z Aritmy přišel jeden z nejlepších střelců divize B Ivan Pánek.

Za Roudnici a Králův Dvůr dával góly v poslední době Václav Laušman. Ten je i nejlepším střelcem týmu červenobílých se čtyřmi trefami.

Štěchovice hrály na podzim doma zatím sedmkrát, porazily Zápy, Benešov a Meteor, se soupeři z Králova Dvora a Jiren absolvovaly po remíze penaltový rozstřel a podlehly Unionu 2013 a Bohemians Praha. Naposledy však vyhrály 2:0 v Písku brankami Proska a Pavlíka z úvodní čtvrthodiny druhé půle, přičemž domácí nepustili za celý zzápas do jediné šance. Trenér Hruška poslal na písecký trávník tuto sestavu: Sňozík – Švejda, Müller, Busta, Novák – Pavlík (90. Baubín), Hřebeček (90. Jiroušek), Jakobovský, Prosek (78. Hudec) – Říha (70. Pánek), Laušman (84. Cienciala).

Naopak šemíci odehráli doma divoký zápas s Chomutovem, který skončil po 90 minutách 4:4. Osm gólů dosud nepadlo v žádném jiném utkání ČFL.

Štěchovické hřiště asi nebude v ideálním stavu

A v nadcházejícím zápase u nás ani nepadne. Nejen proto, že jsme laděni poněkud defenzivněji, ale také s ohledem na fakt, že stav hrací plochy na našem stadionu není v listopadu nejlepší, tráva už nevegetuje. Mnohdy je odskok balonu nevyzpytatelný, takže s kombinačním fotbalem to asi bude trochu slabší. Ale hrajeme letos naposledy doma, takže chceme před vlastními diváky vyhrát,“ doplnil Jiří Hruška s tím, že by pak chtěl přivézt body i z Chomutova a Čáslavi – samozřejmě kvůli klidnějšímu zimnímu spánku.

Na stadionu ve Štěchovicích hrál Vyšehrad zatím jen jednou, v červenci roku 2011 zde v předkole poháru vyhrál 2:1. Z týmu, který tento zápas odehrál, ale zůstali už jen kapitán Miroslav Hendrych a Tomáš Nosek. Tehdy byly Štěchovice divizním nováčkem, respektive měly ještě před první divizní sezonou. Následovala pak ještě čtyři přátelská vzájemná utkání, naposledy letos koncem ledna, v němž Vyšehrad porazil doma Štěchovice 4:3.

Utkání TJ Štěchovice – Slavoj Vyšehrad se hraje v neděli 9. listopadu ve 14.00 hod. a řídí je rozhodčí Zdeněk Šimek z Ústí nad Orlicí. Na čarách mu budou asistovat Ondřej Šedivka z Pardubic a Nikola Šafránková z Českých Budějovic. Po něm zbudou šemíkům ještě dva podzimní zápasy a oba na domácí půdě: v neděli 16. listopadu dopoledne s Benešovem a o týden později pražské derby s Admirou, které se tedy bude hrát rovněž na Vyšehradě!

V sobotu U 19 s Duklou B a juniorka do Počernic

Juniorka Vyšehradu se představí v utkání I. A třídy v Dolních Počernicích, a sice v sobotu ve 14 hodin. Také v tomto případě půjde o souboj týmů ze středu tabulky: sedmý proti osmému.

Naše U 19 hraje již v sobotu v 10 hodin dopoledne na domácím hřišti s Duklou Praha B. Svěřenci trenéra Františka Myslivečka vedou tabulku pražského přeboru staršího dorostu, a rádi by tuto pozici uhájili i v zápase s osmnáctkou Dukly, která je sedmá v tabulce.

Hodně těžkou úlohu budou mít v neděli naši mladší dorostenci v Sokolově. V případě U 17 půjde o souboj prvního se třetím týmem tabulky, v případě U 16 čtvrtého s šestým týmem.

Starší žáci se představí v neděli doma na Vyšehradě ve dvojzápase se svými karlovarskými vrstevníky. Zápas U 15 začíná v 10 hodin a patnáctiletí šemíci do něj nastoupí v roli vysokého favorita, neboť jsou třetí v tabulce a soupeř bez bodu poslední. Zápas U 14 začíná čtvrt hodiny před polednem a tady je situace bohužel obrácená, naše U 14 je totiž poslední se ziskem jediného bodu. Mladší žáci Vyšehradu hrají v sobotu v Mostu.

 

Soupiska FK TJ Štěchovice:

 

BRANKÁŘI: Radek Sňozík (narozen 1975), Michal Soukup (1985)

OBRÁNCI: Filip Busta (1989), Michal Švejda (1982), Jakub Cienciala (1990), Josef Baubín (1989), Tomáš Pavlík (1989), Viktor Műller (1980, kapitán mužstva), Miroslav Novák (1987)

ZÁLOŽNÍCI: Jan Prosek (1995), Stanislav Hřebeček (1989), Daniel Hudec (1993), Lukáš Jakobovský (1989), Martin Říha (1990)

ÚTOČNÍCI: Ivan Pánek (1989), Marek Šittich (1993), Radek Jiroušek (1994), Václav Laušman (1988)

REALIZAČNÍ TÝM: trenér Jiří Hruška, asistenti Miroslav Mňuk a Martin Fiala, vedoucí mužstva Karel Holešta, masérka Martina Nováková, kustod Ladislav Křesina.

 

Vzájemná utkání Vyšehrad – Štěchovice:

 

Štěchovice – Slavoj Vyšehrad 1:2 (0:1)

Pohár ČMFS (předkolo), hráno 24. července 2011 ve Štěchovicích.

Branky: 66. M. Novák – 44. Pechar, 53. Horkavý. Rozhodčí: Vrzal – Štuk, Němec. Bez karet. Diváků: 280.

Štěchovice: Macho – Němec (79. J. Cienciala), Müller, Musil, Vostrý – Servus (53. Marek), Mařík, Vagrčka (56. M. Novák), Lukeš – Braný, Jelínek. Trenér Zdeněk Vrána.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Hendrych, Horkavý, Černý – Švejda – Frohna, Pechar, Nosek – Bošanský (81. Švehla), Kavka (73. Lochman). Trenér Jiří Formánek.

 

Slavoj Vyšehrad – Štěchovice 3:0 (1:0)

Přípravné utkání, hráno 9. února 2013 na Vyšehradě.

Branky: 31. Mojdl, 46. Baratynskyy, 71. Nosek z pen. Rozhodčí: O. Berka – Šmakal, Vlček. Bez karet. Diváků: 40.

Vyšehrad: Mokrohajský (64. Prokeš) – Frohna, Hendrych, Nosek, Kubík – Kohout (70. Bernard), Mojdl, Kočí, Hradecký (70. Preči) – Kavka, Baratynskyy (56. Velkovski). Trenér Jaroslav Klíma.

Štěchovice: Stehno – S. Kodr, Müller, Musil, Šrain – Lukeš, O. Kodr, L. Jelínek, Vostrý (30. Švehla) – Jindřich (60. Synek), M. Novák. Trenér Zdeněk Vrána.

 

Slavoj Vyšehrad – Štěchovice 2:2 (2:0)

Přípravné utkání, hráno 28. února 2013 na Vyšehradě.

Branky: 15. Kavka, 44. Čižikov – 66. Šrain, 80. Mařík. Rozhodčí: Váňa. Bez karet. Diváků: 30.

Vyšehrad: Mokrohajský (53. Prokeš) – Budějský (53. J. Duda), Hendrych (53. Preči), Frohna (53. Hanzlík), Kubík (53. Primus) – Kohout (53. Bernard), Kočí (53. Š. Klíma), Mojdl (53. J. Klíma ml.), Hradecký (30. Čižikov) – Kavka (53. Rajnoch), Baratynskyy (53. Bohuslav). Trenér Jaroslav Klíma.

Štěchovice: Soukup – S. Kodr, Müller, Musil, Šrain – Hudec, O. Kodr, Švejda, Švehla, Lukeš – Novák. Střídali Vostrý, Jindřich, Plamínek a Mařík. Trenér Zdeněk Vrána.

 

Štěchovice – Slavoj Vyšehrad 6:2 (5:1)

Přípravné utkání, hráno 4. srpna 2013 v Davli.

Branky: 22. z pen. a 35. Hřebeček, 1. Hudec, 4. Šittich, 45. (+1) Žák, 64. Mařík – 16. Příhoda, 58. Mojdl. Rozhodčí: Chaloupka – Melnar, Sliacký. ŽK: Frohna (Vyšehrad). Diváků: 35.

Štěchovice: Sňozík (60. Soukup) – Busta, Müller, Švejda, Šrain (46. J. Cienciala) – Šittich, L. Jelínek (46. Mařík), Hřebeček, Šimonovský – Hudec (46. Novák), Žák. Trenér Jiří Hruška.

Vyšehrad: Mokrohajský – Budějský, Hendrych, Nosek, Příhoda – Frohna (39. Houdek, 55. Turbák), Mojdl, Kočí, Zimmermann – Kavka, Baratynskyy (46. Červený). Trenér Jaroslav Klíma.

 

Slavoj Vyšehrad – Štěchovice 4:3 (2:2)

Přípravné utkání, hráno 29. ledna 2014 na Vyšehradě.

Branky: 33. Macháček, 40. Lukeš, 61. Ansuma, 81. Turbák – 19. a 27. Krejčí, 78. Podobský. Rozhodčí: Stěhule – Maťátko, Vavroch. Bez karet. Diváků: 20.

Vyšehrad: Mokrohajský (46. Bartalský) – Doksanský, J. Chalupa, Hendrych, Nosek – Lukeš, Frohna, Kočí, Macháček (70. Turbák) – Letko (50. Červený), Ansuma. Trenér Pavel Janeček.


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...