INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Pátá výhra venku! Štěchovice položil na lopatky gól Kočího

„A“-muži – Slavoj Vyšehrad je po Bohemians Praha a Louňovicích třetím nejlepším týmem ČFL v bilanci sestavené z utkání na hřištích soupeřů. Po Chrudimi, Převýšovu, Louňovicích a Písku totiž šemíci vyhráli i ve Štěchovicích, kde o vítězství 1:0 rozhodli ve 34. minutě utkání díky gólu Michala Kočího po přihrávce od Abida Mujagiče. Ve druhé půli domácí neproměnili penaltu, a tak náš tým dotáhl zápas k tříbodovému zisku.

Dvě kola před koncem podzimu to znamená posun na 7. místo celkové tabulky, navíc s týmž počtem 26 bodů, jako mají páté Zápy a šestý Nový Bydžov. Snad jediným optickým kazem tak zůstává přetrvávající pasivní skóre 27:29.

Oproti zápasu s Chomutovem došlo v základní sestavě k pěti změnám. Tou nejpodstatnější byl fakt, že po dlouhodobě zraněném Radimovi Mokrohajskému vypadl i další brankář Honza Procházka kvůli silné viróze. Nahradil jej teprve 17letý Michal Kubát a podal vynikající výkon, jenž ozdobil chycenou penaltou a nakonec i vychytanou nulou! Poprvé oblékl dres Vyšehradu i vousatý záložník Martin Kučera, zatímco premiéru v základní sestavě si odbyl v tomto utkání obránce Petr Zavadil. Nastoupil na postu pravého beka namísto nemocného Petra Kolaříka.

Úvodní půlhodina zápasu se odehrávala v režii domácích. Do gólové šance se dostali již v 7. min., brankář Kubát se ale právě tímto momentem „chytil“ a zlikvidoval vyloženou příležitost zkušeného Laušmana. Ten musel o deset minut později kvůli zranění odstoupit, Štěchovice se přesto dál tlačily před bránu Vyšehradu. V 18. min. se po souboji Hanuše s Müllerem dožadovaly penalty, ale kopaly roh a po něm opět jeden z domácích hráčů hlavičkoval zblízka nad. Ve 30. min. pak Kubát vyrazil ošemetnou střelu na roh.

Celý zápas rozhodla situace ze 34. minuty. Při jednom ze závarů před bránou kapitán šemíků Hendrych poslal důrazný odkop až na půlku hřiště, kde ale číhal Ansuma a hlavou míč sklepl na Mojdla. Ten jej zatáhl k levé lajně a poslal do brejku zpátky Ansumovi. Proti němu vyběhl brankář Sňozík, zasáhl sice míč, ale určitě ne tak, jak by si přál. Odrazil se totiž na hranici vápna a tam si pro něj došel opět Ansuma. Spolupráce Ghana – Bosna přinesla kýžený efekt: Musa přetaženým centrem na zadní tyč našel Mujagiče, který téměř z lajny sklepl balon hlavou zpátky na malé vápno a nabíhající Kočí ho s jistotou poslal do sítě: 0:1!

Ve 43. min. měl po faulu na Mujagiče před vápnem zajímavou příležitost sám postižený hráč, jeho trestný kop ale Sňozík bez problémů chytil.

Po změně stran začali domácí opět aktivně, Jakobovskému však v dobré pozici nesedl míč a minul, stejně tak i další tři střely jeho spoluhráčů skončily v zámezí.

Až v 59. min. zpočátku nevinně vyhlížející akce skončila penaltovým vyústěním. Míč prošel mezi Hanušem a Kočím na domácího útočníka Říhu. Na hranici malého vápna se mu postavil do cesty Kratochvíl, vzápětí se však nevěřícně chytal za hlavu, když přes něj Říha šikovně přepadl a rozhodčí Šimek nařídil penaltu. Exekuce se ujal bývalý hráč Viktorie Žižkov Hřebeček, nicméně jeho střelu k tyči Kubát téměř zázračně vyrazil do zámezí! Penalta totiž vůbec nebyla špatně kopnutá, jenom neměla potřebnou razanci a mladý gólman se vymrštil v pravou chvíli na správné místo. Mimochodem – ve druhé půli to byla jediná střela, která mířila přímo na Kubátovu branku.

Dvacet minut před koncem mohli udeřit šemíci podruhé. Po spolupráci Hanuš – Kočí – Kalaš se natlačil před bránou do čisté gólové šance Jukl, jeden z domácích zadáků jej však tísnil, a tak netrefil míč, a byl z toho roh. I z něj mohlo zapršet, Jukl ale hlavičkoval nad.

V 88. min. se po Hanušově autu a přihrávce od Noska dostal do ještě vyloženější šance Smolák, trefil ale jen Sňozíka. A ještě v téže minutě to mohl napravit po přihrávce od Kratochvíla z trestného kopu, nechal se však vytlačit jedním z domácích zadáků a minul bránu. Ještě ve druhé minutě nastaveného času se dostali k zakončení domácí ale bodlo daleko vedle brány nemohlo výsledek 0:1 nijak ovlivnit. Šemíci tak především díky takticky vyzrálému výkonu získali další tři body zvenku.

Slavoj Vyšehrad čekají na podzim už jen dva zápasy doma: v neděli 16. listopadu od 10.15 hod. s Benešovem a přesně o týden později pražské derby s Admirou.


Asistent Milan Kopřiva: „Jednoznačně zasloužené vítězství. V úvodu sice měly Štěchovice nápor, nám se ale podařilo hru včas zklidnit a dostali jsme ji postupně pod svoji kontrolu. Bylo to soubojové utkání, boj o každý balon. My jsme byli fotbalovější a snažili se o kombinaci, zatímco domácí vynikali v osobních soubojích. Nepředvedli však žádnou kombinaci a hrozili jen z nákopů, což jim usnadňoval terén. Jejich nejlepšími hráči byli Švejda s Bustou. Za nás podal excelentní výkon mladý brankář Michal Kubát, nejen proto, že chytil penaltu. Ale i ostatní hráči z Kolína zaslouží pochvalu, jak k utkání přistoupili – včetně Martina Kučery, který společně s Kubátem za nás nastoupil vůbec poprvé. Našimi nejlepšími hráči však byli oba stopeři Karel Kratochvíl s Mírou Hendrychem. Mohu jen zopakovat, že jsme vyhráli zaslouženě, už proto, že jsme si vypracovali víc šancí. Myslím, že výsledek měl být víc než 1:0 v náš prospěch.“

Autor jediné branky Michal Kočí: „Gólová situace započala ještě v našem vápně, kdy to někdy odkopl na Honzu Mojdla, který vyvezl míč podél lajny, a dal to na zadní tyč, Tam byl Abid Mujagič, krásně mi to sklepnul a já jsem poslal míč placírou na bližší tyč do brány. Nechat to spadnout na zem kvůli stavu terénu nešlo, protože by balon odskočil. Byl to zápas s minimem šancí na obou stranách, nakopávaná a spíš boj. Podmínky nám nedovolily moc kombinovat. Podali jsme však týmový a bojovný výkon a přežili penaltu, která byla podle mě vymyšlená. Teď už tedy půjde jen o to, abychom si nepokazili závěr podzimu v domácích zápasech s Benešovem a Admirou.“

Trenér Štěchovic Jiří Hruška: „Od počátku jsme byli aktivnější, měli víc ze hry a snažili se ji tvořit. Vyšehrad nás zaskočil vedoucím gólem, ale už v první půli jsme měli kopat dvě penalty: první po faulu na Müllera a druhou po ruce jednoho z obránců Vyšehradu. Půl hodiny před koncem utkání jsme ji už po faulu na Říhu kopali, nicméně Hřebeček neproměnil. Potom jsme už hráli pod tlakem a křečovitě. Přesto tvrdím, že jsme byli jednoznačně lepším týmem po celé utkání. Vyšehrad většinou jen odkopával balony.“


TJ Štěchovice – Slavoj Vyšehrad 0:1 (0:1)

Branka: 34. Kočí.  

Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 9:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 5:1.

Rozhodčí: Šimek – Šedivka, Šafránková. ŽK: Baubín – Mojdl.

Diváků: 200. V 60. min. neproměnil Hřebeček (Štěchovice) penaltu.


Štěchovice: Sňozík – Švejda, Busta, Müller, Novák – Pavlík (86. Jiroušek), Hřebeček (69. Baubín), Jakobovský, Prosek (69. Cienciala) – Laušman (17. Pánek), Říha (65. Hudec). Trenér Jiří Hruška.

Vyšehrad: Kubát – Zavadil, Hendrych, Kratochvíl, Hanuš – Mujagič (67. Kalaš), Mojdl, Kučera, Kočí – Ansuma (46. Smolák), Jukl (82. Nosek). Na lavičce byli ještě připraveni Stejskal a Štěpán Klíma. Trenér Jaroslav Klíma.


Střelci „A“-týmu (divize + Pohár FAČR):

4 – Jukl

3 – Hendrych

2 – Ansuma, Frimmel, Kabele, Kočí, Macháček

1 – Böhm, Hanuš, Jurečka, Kalaš, Kolařík, Mojdl, Nosek, Schön, Stejskal

 

Nahrávači na góly:

7 – Kabele

3 – Kočí

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kolařík

1 – Ansuma, Frohna, Jelínek, Jukl, Kalaš, Kratochvíl, Mojdl, Mujagič, Nosek, Schön, Smolák

 

foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...