INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Michal Kočí před Benešovem: Nepokažme podzimní bilanci!

A“-mužiDva zápasy zbývají do závěru podzimní části ČFL a fotbalisté Slavoje Vyšehrad sehrají oba na domácí půdě. Tuto neděli 16. listopadu dopoledne přivítají v souboji nováčků Benešov a přesně o týden později v pražském derby Admiru. „Nepokažme si dosavadní podzimní bilanci,“ posílá výzvu do vlastních řad záložník Michal Kočí.

Právě Kočkův gól rozhodl minulý týden o vítězství 1:0 ve Štěchovicích a tudíž i postavení šemíků na současném více než solidním 7. místě. S tím, že od pátých Záp a šestého Nového Bydžova nás dělí jen skóre! V letošním ročníku se tak otevírá reálná možnost překonat dosavadní historické maximum Slavoje Vyšehrad v podobě 13. místa v ČFL ze sezony 2007/08. Abychom se k této možnosti přiblížili, je potřeba nyní co nejlépe zvládnout právě podzimní finiš. Vyšehrad je mimochodem nejatraktivnějším týmem třetí nejvyšší soutěže, v našich zápasech totiž padlo nejvíc branek: celkem již 56.

Za Benešov hrával i náš Milan Kopřiva

Benešov? Moje srdeční záležitost! Začínal jsem tam svoji kariéru, a tak mu přeju, aby dopadl v ČFL co nejlépe – ne však při zápasech s námi,“ říká jeden z dvojice trenérů Vyšehradu Milan Kopřiva. Sám totiž hrával tři roky za ČSAD Benešov, konkrétně v letech 1972 až 1975. Postoupil s ním ze Středočeského krajského přeboru do divize a pak už si jej vyhlédla prvoligová Škoda Plzeň, v jejímž modrém dresu s charakteristickým okřídleným šípem si připsal 90 startů v nejvyšší soutěži.

Švarcovy peníze a rok v I. lize

Nejslavnější, byť krátké údobí benešovského fotbalu, spadá do polistopadové éry. Počátkem 90. let podnikatel Miroslav Švarc vybudoval diky svým finančním investicím tým, jenž pod vedením trenéra Jaroslava Hřebíka postoupil v sezoně 1993/94 do I. ligy, a tu si také alespoň rok zahrál.

V sestavě byl i současný kouč Luboš Zákostelský (na snímku při diskuzi s rozhodčím). V nejvyšší soutěži ale FK Švarc Benešov získal jen 12 bodů za tři výhry a tři remízy, a tak hned sestoupil a následovaly další pády. V roce 1999 se klub přejmenoval na SK Benešov. V sezoně 2007/08 vyhrál krajský přebor a postoupil do divize.

Do ČFL se vrátili po osmnácti letech

Počínaje ročníkem 2008/09 strávil Benešov šest let v divizi A. Obsadil zde postupně 7., 7., 4., 3., 5. a v uplynulé sezoně 1. místo, přičemž do ČFL postoupil letos společně s druhým Pískem. Mezitím v roce 2013 oslavil stoleté výročí založení klubu. Do města se 17 tisíci obyvateli se vrátila letos ČFL po dlouhých osmnácti letech – naposledy ji totiž hráli žlutomodří v sezoně 1996/97, kdy z ní společně s Trutnovem a Kladnem sestoupili.

Benešovský klub hodně staví na svých odchovancích. Také trenér Zákostelský a jeho syn, který hraje v obraně, jsou z tohoto středočeského města.

Capouch, Žák, Turek… a posily z Julisky

Po patnácti kolech ČFL je Benešov 13. v tabulce, naposledy zdolal poslední Písek 2:0 a dostal se na 18 bodů. Je tedy takříkajíc těsně nad propadlištěm, i když ta pravá mela se odbude samozřejmě až na jaře. Venku zatím hrál sedmkrát a přivezl si celkem čtyři body: po dvou z Králova Dvora a Meteoru, v obou případech zvládl penaltový rozstřel.

Ikonami týmu jsou brankář Pavel Capouch, obránce Karel Hrubý, záložníci Jan Žák, Martin Jíša a útočník Martin Turek. Žlutomodrým pomáhají i hráči Dukly Praha, jejíž jsou farmou. Pravidelně nastupuje v poslední době především dvacetiletý útočník z afrického Konga Bidje Manzia, v sestavě se ale objevují často i další hráči z Julisky. A pro Benešov jsou přínosem!

Naposledy porazili s přehledem 2:0 poslední Písek

V posledním utkání doma s Pískem rozhodli o výhře 2:0 svými góly právě Bidje Manzia a další hráč Dukly, záložník Pavel Čapek. A to ještě Martin Jíša za stavu 0:0 neproměnil penaltu.

Po celých devadesát minut jsme byli jednoznačně lepší, a to že jsme vyhráli jen 2:0, jde na vrub naší nekvalitní koncovce a třeba i solidarity, abychom dohráli akce do prázdné branky. Nedali jsme penaltu a spoustu dalších šancí ještě zahodili. Ve druhé půli jsme Písek jasně přehrávali a dominovali na hřišti, což mě těší. Výsledek je pro soupeře ještě přijatelný. Ještě máme dva zápasy, na Vyšehradě a doma s Chomutovem. Doufám, že vybojujeme nějaké body. Chtěl bych, aby hráči převahu zúročili daleko víc, což by bylo pro jejich sebevědomí daleko lepší,“ řekl trenér Luboš Zákostelský pro Benešovský deník.

Proti Písku poslal na domácí trávník tuto sestavu: Capouch – Večera, Hrubý, J. Zákostelský, Preisler – Žák, Hlinka – Jíša (88. Turek), Čapek, Juroška (90. Skopec) – Manzia.

Tým Benešova jsme předloni v poháru vyřadili

K souboji Vyšehrad – Benešov došlo naposledy v červenci roku 2012 v rámci předkola Poháru České pošty. Šemíci vyhráli díky gólu střídajícího Michala Jiráně z 90. minuty 2:1. Ze současného týmu Slavoje pamatuje tento zápas už jen trio Miroslav Hendrych, Tomáš Nosek a Michal Kočí.

Utkání Slavoj Vyšehrad – SK Benešov se hraje v neděli 16. listopadu v 10.15 hod. a řídí je exligový rozhodčí Milan Makovička z Tábora. Na čarách mu budou asistovat Václav Hrkal z Prahy 7-Letné a Pavel Rejžek ze Strakonic.

Hodinu po áčku nastoupí juniorka proti Ďáblicím

Zhruba hodinu poté, co skončí zápas A-týmu s Benešovem, nastoupí doma také naše juniorka. V podzimní derniéře I. A třídy přivítá Ďáblice a půjde o souboj šestého se čtvrtým týmem tabulky.

Právě s Ďáblicemi má naše rezerva dlouhodobě nejhorší výsledky, je tedy co napravovat! Nedělní utkání Vyšehrad B – Ďáblice začíná ve 13.15 hod.

Starší dorost hraje až v pondělí na Vltavínu

Naši U 19, která má v letošní sezoně cíl v podobě návratu do České ligy staršího dorostu, čeká rovněž poslední podzimní vystoupení. Uskuteční se ale až v pondělí 17. listopadu od 17 hodin pod reflektory na miniaturní umělce Loko Vltavín v Holešovicích.

Devatenáctka Vyšehradu pod vedením trenéra Františka Myslivečka vede pražský přebor o tři body před Střešovicemi a o čtyři před Unionem Vršovice, nadcházející soupeř Loko Vltavín je v tabulce desátý. Nicméně nebude to snadné! Umělka Vltavínu má totiž opravdu „dětské“ rozměry, zápas tedy bude plný soubojů, což navíc při chatrném osvětlení může přivodit řadu nepředvídatelných situací.

Mladší dorostenci Vyšehradu už mají na podzim dohráno. Starší žáci hrají v sobotu dvojzápas s Povltavskou fotbalovou akademií na hřišti v Radotíně: týmy patnáctiletých se střetnou od 14 hodin, týmy čtrnáctiletých od 15.45 hod. Naše starší přípravka hostí už v pátek od půl čtvrté odpoledne na Vyšehradě Čechii Smíchov.

 

Soupiska SK Benešov:

 

BRANKÁŘI: Pavel Capouch (narozen 1983), Jan Stareček (1992)

OBRÁNCI: Luboš Braný (1988), Karel Hrubý (1981, kapitán mužstva), Jan Zákostelský (1991), Marek Večera (1990), Dominik Preisler (1995), Tomáš Krejza (1993)

ZÁLOŽNÍCI: Jan Žák (1983), Martin Jíša (1989), Jakub Bredler (1992), Lukáš Horváth (1993), Zdeněk Vrňák (1992), David Skopec (1994), Lukáš Zoubek (1989)

ÚTOČNÍCI: Martin Turek (1985), Patrik Svoboda (1994)

REALIZAČNÍ TÝM: trenér Luboš Zákostelský, asistent Petr Slepička, vedoucí mužstva Stanislav Pešek, masér Jiří Večera.

 

Poslední vzájemný zápas:

 

Slavoj Vyšehrad – SK Benešov 2:1 (0:0)

Předkolo Poháru České pošty (22. července 2012).

Branky: 63. Švejda, 90. Jiráň – 70. Turek. Rozhodčí: Benedikt – V. Němec, Štuk. ŽK: Komárek (Benešov). Diváků: 115.


Vyšehrad: Prokeš – Budějský, Hendrych, Nosek, M. Vrána – Frohna, Švejda (64. Švehla), Kočí, Kohout – Babašta (87. Jiráň), Baratynskyy. Na lavičce byli ještě připraveni Janoušek, Houdek, Zimmermann a Lochman. Trenér Jaroslav Klíma.

Benešov: Stareček – Vrňák (78. Hronek), Komárek, Hrubý, Zoubek – Bredler, Žák, Bubeník (55. Večera) – Turek, Páv – D. Němec. Trenér Martin Bárta.


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...