INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Nevídané: šemíci vyřídili 4:0 Benešov a jsou pátí v tabulce!

A“-muži Do výšin, které ve své více než stoleté historii dosud nepoznali, šplhají fotbalisté Slavoje Vyšehrad. Po výhře 4:0 s Benešovem, již obstarali dvěma góly Karel Kratochvíl s Michalem Kočím, se náš tým posunul ze sedmého na páté místo tabulky ČFL! Takhle vysoko ve třetí nejvyšší soutěži šemíci ještě nikdy nebyli. Zbývá podzimní derniéra v podobě derby s Admirou, ale už nyní je zřejmé – tohle je historická událost v dějinách klubu.

Oproti zápasu ve Štěchovicích došlo v základní sestavě ke třem změnám, kdy trojici Zavadil, Mujagič, Jukl nahradili Kolařík, Nosek a Smolák – po jednom hráči v každé řadě. V brance se opět objevil mladičký Kubát a opět podal vynikající výkon.

Těžko říct, kdy naposledy mohli diváci na Vyšehradě oslavovat gól v síti soupeře už v první minutě zápasu, proti Benešovu tomu tak ale bylo. Po Hanušově autovém vhazování si Mojdl vyměnil míč se Smolákem, prostrčil balon na Kalaše, a toho po 24 vteřinách od zahájení hry zkosil ve vápně Čapek – penalta! V čase přesně 1:00 min. ji s jistotou proměnil stoper Kratochvíl: 1:0!

V 9. min. se po Hanušově přiťuknutí tlačil do šance agilní Mojdl, benešovský kapitán Braný jej ale stihl včas zblokovat. Tři minuty nato po hrubce stopera hostí Hrubého při rozehrávce získal balon Kalaš, dostal se s ním až před Tetoura, brankáře z juniorky Dukly ale nepřekonal.

Ve chvíli, kdy vypršela úvodní čtvrthodina zápasu, viděl Kučera žlutou kartu za faul na Čapka. Ten se postavil i k exekuci trestného kopu a trefil tyč Kubátovy branky!

Na druhé straně ve 26. min. po Noskově trestném kopu z pravé strany hřiště si naběhl na zadní tyč Kalaš, míč ale ve velmi nadějné pozici nestihl zpracovat, a tak mu odskočil do zámezí. Na sklonku první půlhodiny po přihrávce od Kočího Hanuš z hranice vápna těsně přestřelil, a v hledišti to jen zahučelo.

O minutu později Kratochvíl napálil balon dělovkou k tyči, Tetour se ale v tu chvíli vyznamenal a robinzonádou vyrazil střelu na roh. Ten rozehrál Kučera, a vypadalo to, že Tetour míč v klidu zneškodní, jenomže byl trochu v záklonu, a tak mu vypadl z rukou na zem. Pro Benešov šlo o fatální okamžik, protože Kratochvíl po dopadu míče na zem na nic nečekal a jednoduše ho poslal do sítě: 2:0!

Ve 36. min. syn hostujícího trenéra Zákostelský střelou po zemi jen těsně minul tyč Kubátovy branky. Místo korekce skóre se ale žlutomodří dočkali třetího gólu ve své síti. A byl u toho opět Kratochvíl. Poté, co převzal přihrávku od Hendrycha, posunul míč podél levé lajny na Kalaše, ten přiťukl Hanušovi, který fantastickou přesně načasovanou přihrávkou poslal míč do vápna. Tísněný Smolák na něj sice nedosáhl, zato Kočí ano a skluzem ho poslal za Tetourova záda: 3:0! Ještě v nastaveném čase prolétl Kolaříkův centr zprava benešovským vápnem, nikdo jej však nezasáhl.

Druhá půle nezačala vůbec dobře, po Čapkově ostrém zákroku totiž musel odstoupit zraněný Kučera s pohmožděným kotníkem. Nahradil ho Ansuma, který už po několika vteřinách svého pobytu na hřišti málem nachytal Tetoura při dalším chybném zpracování míče, tentokrát ale stihl gólman hostí bleskově zareagovat a míč si rychle stáhl zpátky do své moci. V 55. min. Ansuma „nabil“ Noskovi, jeho střelu Tetour zneškodnil. Prakticky z protiútoku se dostal po centru zleva do vyložené šance Žák, ale balon nezasáhl, a tak se jen chytil za hlavu.

Nádherný moment byl vidět na druhé straně hřiště v 62. min., kdy Kočí utěšenou ranou trefil spojnici břevna a tyče. Benešov ale nesložil zbraně, stále kousal a v 63. min. Kubát vychytal v čisté gólové šanci Večeru.

V 70. min. Ansumovu gólovou střelu stihl tečovat Žák na roh. Vzápětí přišel na hřiště namísto Hanuše záložník juniorky Vyšehradu Jan Řezáč, který ještě v minulé sezoně nastupoval za dorost. Při svém debutu za A-tým i v ČFL se zapojil v 74. min. do kombinace, ze které rezultoval čtvrtý gól. V 74. min. Kočí vyvezl balon před vápno, přihrávkou našel Mojdla, který si všiml zprava nabíhajícího Kolaříka. Ten se musel sice hodně natahovat, aby balon vrátil skluzem z lajny zpátky do hřiště, ale povedlo se mu to a vzápětí společně s Ansumou odblokovali zadáky hostí od míče, který odskočil ke Kočímu. Ten si ještě proklestil cestu do malého vápna dvěma kličkami a opět skluzem nekompromisně zakončil: 4:0! Tím byl brankový účet zápasu vyčerpán, nicméně ofenzivní záložník Vyšehradu se touto trefou dotáhl na zatím nejlepšího střelce týmu Jukla s celkově čtyřmi góly.

V 84. min. se ještě po přihrávce od Rybaříka protlačil do gólové šance Ansuma, ve skluzu ale trefil jen včas vyběhnuvšího Tetoura. Navíc mu byl odpískán útočný faul. Každopádně vítězství samo o sobě je velmi cenné, i když někteří aktéři po zápase trochu litovali, že se nepodařilo vstřelit ještě víc branek.

Připomeňme v této souvislosti, že dosud nejvyššího vítězství ve třetí nejvyšší soutěži dosáhl Vyšehrad 11. května roku 2008, kdy doma rozdrtil Blšany 6:0. Čtyřikrát se trefil Patrik Zajac, jednou Jakub Frohna a Jiří Dalekorej. A tehdejší sestava? Tady je! Víšek – Budějský, Hendrych, Šourek, P. Janda – Frohna (75. T. Kunt), Pechar, Matuszny (63. Dalekorej), Stibůrek – Bošanský, Zajac (70. Tošovský).

I tak se nám ale díky nejvyššímu vítězství v této sezoně konečně podařilo „překlopit“ skóre z pasivního na aktivní. Slavoj nastřílel 31 branek, lépe jsou na tom jen Bohemians Praha (36), Domažlice a Králův Dvůr (oba 35) a stejně Louňovice.

Jak už bylo řečeno v úvodu, Slavoj Vyšehrad čeká na podzim už jen jeden zápas: v neděli 23. listopadu od 10.15 hod. přivítáme v pražském derby opět na domácím stadionu Admiru.


Asistent Milan Kopřiva: „Po utkání s Benešovem můžeme říct: jsme spokojeni. Přitom jsme věděli, že nás nebude čekat nic snadného, navíc jsme se museli znovu vyrovnat s obměnou základní sestavy. Vstoupili jsme však do zápasu velmi dobře a po faulu na Honzu Kalaše jsme šli penaltou do vedení. Dvacet minut s námi Benešov držel krok, nicméně hrozil jen ze standardek a my jsme měli hru pod kontrolou. Soupeře jsme nepustili do vážnější akce, protože nám znovu zahrála výborně stoperská dvojice Hendrych – Kratochvíl. Rozehrál se i Kočka a vedli jsme už v poločase 3:0. Ve druhé půli jsme už hráli přece jen lehkovážněji, vyrobili několik nevynucených chyb a mraky pokažených přihrávek. Přesto jsme byli celkově jednoznačně lepší a mohli přidat další góly. Obdivuhodné je, jak odchytal oba poslední zápasy, tedy ve Štěchovicích i teď proti Benešovu, mladý gólman Michal Kubát, zaslouží si absolutorium. Za pozitivní považuji také fakt, že se nám podařilo postupně dostat do zápasu celou lavičku.“

Autor první a druhé branky Karel Kratochvíl: „Vstoupili jsme do utkání dobře, tak, jak jsme si sami představovali. Zápas jsme měli pod kontrolou, dali jsme čtyři góly a mohlo jich být i víc. Může nás těšit i fakt, že jsme to uhráli podruhé za sebou vzadu na nulu.“

Autor třetí a čtvrté branky Michal Kočí: „Rychlý vedoucí gól z penalty nás sice zklidnil, přesto jsme se potom dvacet minu+

t hledali. Dělali jsme dost chyb, ale zvedli jsme se, byli aktivnější a jasně dominovali. Díky výhře 4:0 jsme se konečně dostali do celkového aktivního skóre, chyběly tomu však další góly, mohli jsme jich dát klidně dvojnásobek. Podařilo se mi dát dva góly a ještě jsem trefil spojnici břevna a tyče – řekl bych, že tohle utkání mi na podzim vyšlo zatím nejlépe.“

Trenér Benešova Luboš Zákostelský: „Vyšehrad byl lepší a vyhrál zaslouženě. Dokázal se prosadil kvalitní a přesnou hrou – na tomto povrchu se musí hrát přesně, jakmile jde totiž balon jen kousek od nohy, už se nechytne. My jsme naopak působili hrozně zakřiknutě, byli jsme pomalí a nerozhodní. Trvalo nám, než jsme si zvykli na zdejší povrch i menší prostor, jelikož u nás v Benešově máme hřiště rozměrů 105 na 68 metrů. Domácí hráči nás důrazně a rychle dostupovali, neměli jsme tudíž skoro na nic čas a přesnost naší hry byla minimální. Vývoj zápasu a konečný výsledek ovlivnily první dva góly a naše chyby při nich. Potom se už hrálo domácím dobře, přidali nám před poločasem ještě třetí gól a měli pohodlný náskok. Ve druhé půli jsme se malinko zvedli, ale i proto, že soupeř zápas už jen dohrával. I tak nám ještě přidal čtvrtý gól. Zkrátka nebylo to utkání, v němž bychom mohli pomýšlet na úspěch. My se sem ale brzy vrátíme, protože zde budeme hrát zimní turnaj.“

 

Slavoj Vyšehrad – SK Benešov 4:0 (3:0)

Branky: 1. z pen. a 32. Kratochvíl, 44. a 74. Kočí.

Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:1.

Rozhodčí: Makovička – Hrkal, Rejžek. ŽK: Mojdl, Kučera – Braný, Žák.

Diváků: 170.


Vyšehrad: Kubát – Kolařík, Hendrych, Kratochvíl, Hanuš (71. Řezáč) – Kočí, Kučera (51. Ansuma), Mojdl, Nosek – Smolák (63. Zavadil), Kalaš (75. Rybařík). Na lavičce byl ještě připraven brankář Štěpán Klíma. Trenér Jaroslav Klíma.

Benešov: Tetour – Braný (87. Peroutka), Hrubý, J. Zákostelský, Preisler – Vrňák (82. Horváth) – Jíša (34. Večera), Žák, Čapek, Manzia – Turek (56. Skopec). Trenér Luboš Zákostelský.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár FAČR):

4 – Jukl, Kočí

3 – Hendrych

2 – Ansuma, Frimmel, Kabele, Kratochvíl, Macháček

1 – Böhm, Hanuš, Jurečka, Kalaš, Kolařík, Mojdl, Nosek, Schön, Stejskal

 

Nahrávači na góly:

7 – Kabele

3 – Kočí, Kolařík

2 – Ansuma, Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kalaš

1 Frohna, Hanuš, Jelínek, Jukl, Kratochvíl, Kučera, Mojdl, Mujagič, Nosek, Schön, Smolák

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...