INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítěz tomboly pan Petr Horák chodí fandit Vyšehradu 65 let!

Tombola Takřka neuvěřitelnou věc o sobě prozradil vítěz osmé podzimní tomboly pan Petr Horák. „Je mi sedmdesát a sem na zápasy Vyšehradu chodím už od pěti let. Komu jinému bych tedy mohl fandit?!“ …ohromil svou celoživotní věrností šemíkům. Tak to je tedy vskutku „držák“ k pohledání! A nechodil se celých těch 65 let jen dívat, sám totiž hájil modrobílé barvy Slavoje. Narodil jsem se tady a jako dítě jsem bydlel přes ulici v tomhle roháku,“ ukázal pan Horák. Na Vyšehradě začínal s fotbalem jako žáček počátkem padesátých let. A kopačky pověsil na hřebík ve čtyřiceti, samozřejmě jako hráč Vyšehradu. Nadřel se nejen na hřišti, ale i v činorodém věku, vykonával totiž práci kameníka.

Mohu jmenovat spoustu výborných fotbalistů, kteří prošli Vyšehradem, jen namátkou Jaroslava Tauera či Frantu Kneborta. Já sám jsem tu hrál v mužích za béčko a za céčko, za áčko Vyšehradu ne. Byl jsem brankářem a strávil jsem tu celou aktivní fotbalovou dráhu. Jen na vojně jsem hrál za Rudou Hvězdu Příbram. Můj brácha tu kopal na levém křídle. Později dělal na Vyšehradě vedoucího mužstva. Mládež tady organizoval pan Říha.“

Na domácí zápasy šemíků chodí pan Horák naprosto pravidelně, dříve jezdil i na ty venkovní. A co současný tým?!

Kluci předvádějí hezký fotbal, opravdu se mi to líbí. Bohužel ale hráči se tak rychle mění, že je jmenovitě moc neznám. Systém farem se mi moc nezdá, pravdou ale je, že posily z Kolína se hodně podílejí na úspěšných výsledcích. Jarda Klíma to opravdu vhodně doplňuje a výsledkem jsou nejen body, ale i pohledný fotbal. A dávají hodně gólů!“

V poločase utkání s Benešovem byl stav 3:0 a pan Horák pravil: „Ještě dají jednoho góla.“ Byl to dokonalý tip! Jak pravil, tak se stalo a zápas skončil opravdu 4:0.

Jsme teď na pátém místě – jako nováček ČFL. Něco takového tady nikdy nebylo. Hlavně abychom nehráli na jaře o záchranu, ale to snad nebudeme. Těším se už na poslední letošní zápas a derby s Admirou,“ dodal pan Horák. Je moc dobře, že právě on si coby vítěz tomboly odnesl domů hlavní trofej v podobě šumivého vína a elektrického přístroje na pečení. Až dosud totiž vyhrál jen dvakrát jednu z menších cen.

 

Vítězové podzimní tomboly

Jan Petříček, Barrandov

Radek Červa, Žižkov

Josef Smolík, Michle

Zdeňka Divíšková, Vinohrady

Miroslav Kočí, Podolí

Jiří Suk, Květnice

František Pavlů, Výtoň

Petr Horák, Braník

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...