INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Derby Vyšehradu s Admirou zakončí letošní fotbalový rok

A“-muži Závěrečné mistrovské utkání roku 2014 je tady. A nebude ledasjaké, derby s Admirou mají vždy svůj náboj a není třeba zakrývat, že jsou prestižní. Především je ale ve hře poslední letošní možnost urvat body: šemíci si nechtějí pokazit závěr vydařeného podzimu, zatímco rival z Kobylis pod vedením trenéra Jiřího Tesaře (na snímku) nemá v úmyslu přezimovat na sestupových pozicích.

Cíl pro derby s Admirou je jasný: prosadit se opět vlastní hrou a vyhrát. Uvidíme, s jakými posilami ze Slavie na nás Admira vyrukuje, ale je to poslední utkání podzimu, který chceme zakončit vítězstvím,“ uvedl jeden z dvojice trenérů Vyšehradu Milan Kopřiva.

Věřím, že derby s Admirou zvládneme za tři body. Chceme potvrdit výsledky z posledních dvou zápasů ve Štěchovicích a s Benešovem a třeba se posunout v tabulce z pátého místa ještě o kousek výš. Na to, jak to tady vypadalo na začátku sezony, tedy nula bodů a skóre 1:12 po čtyřech kolech, je to teď docela uspokojivé. Teď tedy ještě zvládnout poslední utkání podzimu a můžeme se v zimě v klidu připravovat na jarní část sezony,“ připojil se stoper Karel Kratochvíl, fotbalista se 43 starty v nejvyšší soutěži a dalšími zkušenostmi ze zahraničních angažmá.

Cíl: uhájit vydobytou pozici v TOP 5!

Dostali jsme se do TOP 5 ČFL a chceme se zde udržet. Teď už proto platí dvojnásob, abychom si zbytečně nepokazili závěr podzimu. Podáme-li však výkon jako proti Benešovu, nemusíme se bát. Důležité je, že nám v posledních dvou zápasech zachytal mladý brankář Michal Kubát – v obou musel čelit těžkým situacím, a zvládl to,“ zmínil ofenzivní záložník Michal Kočí: Jak on, tak i Karel Kratochvíl dali v posledním zápase po dvou gólech Benešovu, a Slavoj si tak připsal vítězství 4:0, dosud nejvyšší v této sezoně.

Na Vyšehrad se vrátí v neděli Jirka Mošna

Admira byla v minulé sezoně nováčkem ČFL, do níž se vrátila po deseti letech. Jako jediná ze všech osmnácti mužstev doma neprohrála a nakonec se mohla radovat z umístění v horní polovině tabulky na 9. místě. Nejlepším střelcem týmu byl s 11 góly náš bývalý hráč Jiří Mošna.

Rozdíl mezi oběma celky je v současnosti deset míst v tabulce a 11 bodů. Admiře se moc nedaří defenzivní činnost, s 37 obdrženými góly má společně Meteorem nejhorší obranu v soutěži. Za sebou má tři listopadové porážky, naposledy na hřišti do té doby posledního Písku 0:2, pravdou ale je, že za bezbrankového stavu trefil slávista Vukadinovič tyč písecké branky. Venku nedala Admira gól už 442 minut. Tohle všechno ale bude chtít v samozřejmě alespoň zčásti odčinit v nadcházejícím nedělním derby. Hovoří-li něco pro Admiru, pak je to dlouhodobá bilance vzájemných zápasů s Vyšehradem.

V letním přáteláku na Admiře jsme vyhráli 2:1

V posledním vzájemném utkání ale uspěli šemíci, byť šlo jen o přípravné měření sil před startem sezony. Na umělce Admiry jsme vyhráli letos 30. července 2:1 díky dvěma gólům Honzy Svátka.

Před týdnem v Písku nastoupila Admira v této sestavě: Řehák – Mikula (53. Paťha), Hochmeister, Martinic, Kodr (71. Herc) – Majer (46. Liška), Mošna, Vosický (64. Kurek), Prošek – Vukadinovič, Paprčiak. Ze Slavie jsou brankář Řehák a dále Mikula, Prošek, Kodr, Vukadinovič, Paprčiak i Liška.

Úvodní poločas byl vyrovnaný, bohužel ve druhé půli jsme inkasovali ze standardky. A po individuální hrubce, které v posledních zápasech děláme, jsme dostali druhý gól. Pak už bylo po utkání, hra rozkouskovaná, na těžkém terénu se nedalo kombinovat. Utkání jsme nezvládli, hráči Slavie podali jenom průměrný výkon. Naopak Písek hrál dobře a zaslouženě vyhrál. ČFL je hodně vyrovnanou soutěží, kde poslední může porazit prvního,“ řekl trenér Admiry Jiří Tesař. Zvenku má jeho tým zatím 6 bodů: vyhrál v Benešově, dva body získal na Vltavínu a jeden v Chomutově.

Utkání Slavoj Vyšehrad – Admira Praha se hraje v neděli 23. listopadu v 10.15 hod. a řídí je plzeňský rozhodčí Jiří Kříž. Na čarách mu budou asistovat Martin Košan rovněž z Plzně a Viktor Paták z Horní Břízy.

V plné zápasové zátěži jsou stále ještě také naši starší žáci, které čeká sobotní dvojutkání s Táborskem na Vyšehradě. Souboj týmů U 15 začíná v 10 hodin dopoledne, U 14 se střetnou v pravé poledne.

 

SOUPISKA FK ADMIRA PRAHA:

BRANKÁŘI: Ondřej Pávek (narozen 1987), Martin Jungr (1992)

OBRÁNCI: Tomáš Majer (1983), Ondřej Herc (1993), Radek Hochmeister (1982), Jan Martinic (1982, kapitán mužstva), Marek Paťha (1989), Jiří Hergesell (1994)

ZÁLOŽNÍCI: Ondřej Vosický (1987), Jiří Mošna (1991), Matěj Čmejla (1985), Jiří Kurek (1988), Štepán Zahálka (1990), David Konečný (1993), Rudolf Poništ (1994)

ÚTOČNÍCI: Tomáš Petr (1987), Matěj Paprčiak (1991), František Liška (1994), Patrik Zolotuchin (1995)


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...