INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Výhra 5:3 v derby s Admirou korunovala vydařený podzim

A“-muži Fotbalisté Slavoje Vyšehrad ani ve svém posledním podzimním vystoupení nezaváhali. V pražském derby porazili doma Admiru 5:3, a během dlouhé zimní pauzy se tak mohou těšit z nastřádaných 32 bodů a pátého místa v tabulce. S tím, že druhé Domažlice, třetí Jirny i čtvrté Louňovice jsou bodově na dosah.

Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva museli oproti zápasu s Benešovem učinit tři změny v základní sestavě, a tak mladého brankáře Kubáta nahradila kolínská jednička Pechatý, v záloze se objevil místo Kučery Schön a v útoku nahradil Smoláka Jurečka.

Právě Jurečka otevřel po deseti minutách hry skóre derby, kdy převzal kolmou přihrávku od Kočího, obešel i brankáře Řeháka a zasunul do odkryté brány: 1:0! Vzápětí se vyznamenal Pechatý, když zneškodnil Liškovu hlavičku zblízka. Na druhé straně zachránila Řeháka od druhé inkasované branky tyč.

Ve 27. min. ale musel odstoupit záložník Admiry Kurek, jehož nahradil útočník Paprčiak, a ten zařídil obrat ve vývoji skóre. Po minutě svého pobytu na hřišti převzal přihrávku od Lišky, využil zaváhání v obraně Vyšehradu a vyrovnal na 1:1. O tři minuty později se prosadil opět Paprčiak: 1:2. Osm minut před poločasem ale Kočí trefil Hochmeisterovu ruku ve vápně – penalta. Proměnil ji Kratochvíl: 2:2!

Tři minuty po změně stran zahrávali Kobyliští standardku, na zadní tyči zůstal zapomenutý kapitán Admiry Martinic a zblízka snadno hlavičkoval do sítě: 3:3 a z pohledu Slavoje třetí lacino inkasovaný gól. V 56. min. ale po přihrávce Kratochvíla a díky důrazu Noska dostal míč Kalaš a zblízka bez problémů hlavičkoval do sítě: 3:3! Chvíli nato mohli jít hosté opět do vedení, Martinic ale ve skluzu minul Pechatého bránu.

Rozhodující chvíle derby nastala, když vypršela hodina hry. Kalaš vypálil, trefil tyč, odražený míč získal Smolák a ten už mířil přesněji: 4:3! Byla to vítězná branka z celkového počtu osmi, jež v tomto utkání padly. V 89. min. se po přihrávce od Kočího prosadil v souboji s obráncem hostí i brankářem a Ansuma a uzavřel skóre na 5:3! Mohl si tak vychutnat svůj tradiční afrotaneček.


Asistent Milan Kopřiva: „Admira tady sehrála dobré utkání, prokázala místy i větší srdce, měla navrch při standardkách, zásluhou Mošny a Hochmeistera nás nepustila k ničemu ve vzduchu a předčila nás i v důrazu středových hráčů. Dala tu navíc tři góly, nicméně nakonec vyhrál šťastnější tým a tím jsme byli my. Dali jsme v podstatě šest gólů, protože jeden ještě neplatil pro sporný ofsajd. Kromě toho jsme nastřelili dvakrát tyč a další šance neproměnili, takže naše vítězství je zasloužené. Není co řešit, pokud tady chtěla Admira uspět, měla dát víc gólů než my. Vyhráli jsme, ale musíme si také rozebrat spoustu chyb, které jsme v tomto zápase udělali.“

Autor první branky Václav Jurečka: „Spousta aktérů zápasu si myslí, že rozhodčí nepodal optimální výkon, ale hra byla plná faulů a rozkouskovaná, takže ani on to neměl jednoduché. Podařilo se mi dát první gól zápasu poté, co jsem dostal velmi dobrou přihrávku od Michala Kočího. Vyšla mi i klička, a tak potom už stačilo jen chladnou hlavu a poslat balon do prázdné brány. Jenomže po vedoucím gólu jsme přestali hrát, a tak se z toho vyvinul divoký zápas, kdy se diváci určitě nenudili. Nakonec jsme však vyhráli podle mě zaslouženě a vedení Vyšehradu může být spokojeno i s celkovým umístěním na podzim a počtem dvaatřiceti bodů.“

Obránce Marek Hanuš: „Hodně vyhecovaný zápas, bojovný, něco jako fotbalová válka. Pravdou také je, že po fotbalové stránce jsme už předvedli lepší výkony. Padlo hodně gólů, naštěstí jsme jich dali víc my. Hodně gólů dáváme, hodně jich dostáváme, hlavní ale je, že děláme body. Měli jsme proti Admiře i trochu štěstí, hlavně při rozhodujícím gólu na 4:3. Po Kaliho střele se balon odrazil od tyče ke Smoličovi a ten obstaral vítěznou trefu.“

Autor poslední branky podzimu Musa Ansuma: „V derby byla motivace vyšší než obvykle. Nastoupil jsem na poslední půlhodinu zápasu a jsem rád, že se mi podařilo dát poslední gól podzimu. Po zranění jsem toho moc neodehrál a sám sobě jsem si slíbil, že Admiře musím dát gól. Jsem spokojen, že se mi to podařilo.“

Záložník Admiry Jiří Mošna (bývalý hráč Vyšehradu): „Hrál jsem dříve za Vyšehrad, byl to pro mě tedy jiný zápas než obvykle. Stáli jsme před těžkým úkolem, protože Vyšehradu se daří a my jsme naopak potřebovali zlomit neúspěšnou sérii. Bohužel se nám to nepovedlo, protože jsme inkasovali dost laciné góly. Dostat pět gólů, to je pak těžké bodovat. Doufám, že se z toho během zimní pauzy dostaneme.“

 

Slavoj Vyšehrad – Admira Praha 5:3 (2:2)

Branky: 11. Jurečka, 38. Kratochvíl z pen., 56. Kalaš, 61. Smolák, 89. Ansuma – 29. a 32. Paprčiak, 49. Martinic.

Rozhodčí: Kříž – Košan, Paták. ŽK: Hendrych, Jurečka – Prošek, Liška, Martinic, Hochmeister.

Diváků: 312.


Vyšehrad: Pechatý – Kolařík, Hendrych, Kratochvíl, Hanuš (63. Ansuma) – Kočí, Schön (55. Smolák), Mojdl (90. Kubík), Nosek – Kalaš, Jurečka (88. Just). Na lavičce byli ještě připraveni Zavadil, Řezáč a brankář Štěpán Klíma. Trenér Jaroslav Klíma.

Admira: Řehák – Dostál, Martinic, Vosický, Paťha – Hochmeister – Prošek, Mošna, Kurek (27. Paprčiak), Majer – Liška. Trenér Jiří Tesař.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár FAČR):

4 – Jukl, Kočí

3 – Ansuma, Hendrych, Kratochvíl

2 – Frimmel, Jurečka, Kabele, Kalaš, Macháček

1 – Böhm, Hanuš, Kolařík, Mojdl, Nosek, Schön, Smolák, Stejskal

 

Nahrávači na góly:

7 – Kabele

6 – Kočí

3 – Kalaš, Kolařík

2 – Ansuma, Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Nosek

1 Frohna, Hanuš, Jelínek, Jukl, Kratochvíl, Kučera, Mojdl, Mujagič, Schön, Smolák

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...