INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítěz poslední tomboly roku: Páté místo v tabulce je krásné!

Tombola Mladý muž Tomáš Vejvoda chodí na zápasy Vyšehradu třetí sezonu, přičemž v tombole až dosud vyhrál jen jednou 3. cenu, kterou byl karton velkopopovického piva. Na závěr letošního roku se ale na něj usmálo štěstí: v poločase derby s Admirou získal první cenu! A s ní lahev šumivého vína a elektrický přístroj na pečení.

K fandovství šemíkům dospěl vskutku originálním způsobem. „Kamarád bydlí ve Vysočanech, já na Jižním Městě. Chtěli jsme chodit spolu na fotbal, tak jsme zvolili někoho na půl cesty. A to je právě Vyšehrad!“ S kamarádem se zná ze školy, konkrétně z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, kde studuje knihovnictví. „Koupili jsme si modrobílé šály a fandíme Vyšehradu. Snažíme se tu být na každý domácí zápas. Byli jsme i na zápase venku, když jsme hráli v Úvalech, samozřejmě pak i dalších na zápasech v Praze, třeba na Meteoru.“

Výkonnost týmu Slavoje podle jeho slov stoupá. „Možná jsme ani postup do ČFL nečekali, bylo to na poslední chvíli ze druhého místa divizní tabulky. Poslední dobou mám ale trochu problém rozeznat jednotlivé hráče, tedy od doby, co jsme farmou Kolína. Střídá se to tady dost často.“

Páté místo v tabulce je však podle mladého fanouška Slavoje milým překvapením. „Je to krásné, snad se udržíme v první polovině tabulky i na jaře. Nebo alespoň v jejím středu,“ vyjevil své přání Tomáš Vejvoda. Sám fotbal nehraje, aktivně se věnuje spíš ping pongu.

V poločase derby s Admirou byl na ukazateli skóre 2:2 a Tomáš Vejvoda si tipnul, že šemíci zápas po změně stran rozhodnou ve svůj prospěch a zvítězí 3:2. Zvítězili, i když to bylo trochu komplikovanější cestou. „Nastoupí-li do druhé půle Musa, mohl by to rozhodnout právě on. A nebo Michal Kočí. Z hráčů, kteří jsou tu delší dobu, se mi líbí i kapitán Héňa, Tomáš Nosek či Honza Mojdl.“

Šemíci nakonec vyhráli a Musa opravdu skóroval, ale až těsně před koncem zápasu. Potvrdil tím vítězství 5:3 a přezimování našeho mužstva na 5. místě tabulky s 32 body. Spokojen tak může být nejen Tomáš Vejvoda, ale všichni fanoušci Slavoje Vyšehrad.

 

Vítězové podzimní tomboly

Jan Petříček, Barrandov

Radek Červa, Žižkov

Josef Smolík, Michle

Zdeňka Divíšková, Vinohrady

Miroslav Kočí, Podolí

Jiří Suk, Květnice

František Pavlů, Výtoň

Petr Horák, Braník

Tomáš Vejvoda, Jižní Město-Chodov

 

Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...