INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Podzimní resumé: 5. místo je výborné, ale mohlo být i lépe!

A“-muži Slavoj Vyšehrad má zdárně našlápnuto k nejúspěšnější sezoně ve své 107leté historii. Třetí nejvyšší soutěž hrají šemíci pošesté, v těch pěti předchozích ale nikdy nebyli po podzimu lépe než třináctí. Tentokrát, pod vedením trenérské dvojice Jaroslav Klíma – Milan Kopřiva a s významnou pomocí kolínských fotbalistů, se mohou těšit v polovině ročníku z umístění na páté příčce.

S podzimem jsme spokojeni, po čtyřech kolech jsme neměli žádný bod a teď jich máme dvaatřicet. To je v ČFL hodně dobré. Jsme pátí, přesto se zamýšlíme nad tím, co jsme udělali špatně, proč těch bodů nemáme ještě víc. Do každého zápasu totiž jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Soutěž je ale hodně složitá se spoustou kvalitních hráčů, a tak zůstáváme pokorní,“ uvedl trenér a současně šéf klubu Jaroslav Klíma.

Mnoho přitom nechybělo a náš tým by se nyní „plácal“ v divizi A, kde by ke všemu jezdil za soupeři až k hranicím s Německem a Rakouskem. Po jistém váhání se ale vítěz ČFL Kolín rozhodl akceptovat postup do II. ligy, a tak se ve třetí nejvyšší soutěži uvolnilo místo i pro Vyšehrad – díky postupu mimo pořadí z druhé příčky divize B. Oba kluby hned nato spojily své síly, Vyšehrad se stal farmou Kolína.

Posily z Kolína: Těší nás, že jsme Vyšehradu pomohli

Myslím, že by tato spolupráce měla i nadále pokračovat,“ uvedl Václav Jurečka. Útočník a jeden z mnoha kolínských fotbalistů, kteří na podzim Slavoji vypomohli. „Pro nás, kteří se nedostaneme moc do hry v zápasech druhé ligy, je výhoda, že můžeme nastupovat tady a hrát třetí ligu. Těší nás, že jsme Vyšehradu pomohli, protože úroveň ČFL je dobrá. Vedení klubu může být spokojeno s umístěním i ziskem dvaatřiceti bodů. Doufám, že na jaře bude Vyšehrad pokračovat v dobrých výklonech i výsledcích,“ dodal Jurečka. Hráči z Kolína nastříleli 60 procent gólů Vyšehradu, navíc Jiří Kabele byl se sedmi asistencemi nejlepším nahrávačem týmu.

Po čtyřech kolech bez bodu, počátkem září zlom k lepšímu

Trenéři před zahájením sezony věřili, že tým bude hrát v první polovině tabulky. S jistou dávkou opatrnosti bylo zmíněno právě 5. místo, které je nyní realitou. Po prvních čtyřech kolech bez bodu a navíc se dvěma debakly (od Králova Dvora a na Vltavínu) to přitom vypadalo jako utopie. Počátkem září se ale hrálo vložené středeční kolo, šemíci v něm porazili Zápy 2:1 a karta se zcela otočila.

K vynikajícímu umístění po podzimu přispělo i několik příznivých až šťastných faktorů: vítězství v Chrudimi se sedmi hráči z Kolína proti domácímu týmu, který byl zdecimován virózou, utkání s Převýšovem na neutrální půdě v Zápech, vítězství v Louňovicích poté, co domácí promarnili v první půli nejméně čtyři čisté gólové šance, vítězství v Písku gólem ze třetí minuty nastaveného času či výhra ve Štěchovicích, kde domácí zahodili penaltu. Avšak dalo se toho uhrát i víc, například hned v domažlické premiéře, rozhodně pak v Čáslavi či doma s Chomutovem. Mezi negativa patří i zranění či nemoc a z nich vyplývající absence obou brankářů Mokrohajského a Procházky.

Vyšehrad je nejatraktivnějším týmem ČFL

V bilanci zápasů venku je Vyšehrad třetí za Bohemians Praha a Louňovicemi, zato v bilanci zápasů doma až dvanáctý. Slavoj je ale také nejatraktivnějším týmem soutěže, v jeho zápasech padlo 68 branek, což je v průměru přesně čtyři na jedno utkání. K prestižnímu titulu nejproduktivnějšího podzimního týmu chybí jen dva vstřelené góly: nejvíc jich dali Bohemians Praha (37), následují Domažlice, Králův Dvůr a Vyšehrad (všichni 36).

Nejpodstatnější je ale celková tabulka: ztráta na druhé Domažlice i třetí Jirny činí jen tři body, na čtvrté Louňovice dva body. Naopak náskok na první sestupovou příčku, na které je nyní Admira, činí 14 bodů.

Kapitán Míra Hendrych: Tohle nikdo z nás nečekal

Naše výkony byly vcelku stabilní, žádné velké výkyvy. Přece jen to bylo o soutěž výš než v předchozích čtyřech letech,“ ocenil mužstvo jeho kapitán Miroslav Hendrych, který patřil na podzim k jeho velkým oporám. A také dal tři góly.

To se mi už dlouho nepodařilo, hlavní ale je, že jsem vydržel zdravotně pohromadě. Jsem rád, že navzdory tomu strašidelnému startu do sezony jsme nakonec získali tolik bodů. To po těch prvních čtyřech kolech, kdy jsme byli na nule, nemohl nikdo čekat. Objevilo se tu hodně nových hráčů, i najednou, tým byl zpočátku hodně nesourodý. Sedlo si to a postupem času jsme my kmenoví hráči i trenéři už věděli, co od posil z Kolína čekat. Základní sestava se hodně točila, přesto jsme zápasy zvládali. Hlavně s příchodem Kráti šla kvalita naší hry nahoru, hodně pomohli i další hráči Kolína. A to je tu ještě Petr Zavadil, který má velký potenciál,“ dodal kapitán Vyšehradu.

Milan Kopřiva: Mohlo to být ještě lepší!

Ověřili jsme si, že jsme schopni hrát jiný fotbal než dosud v divizi, lepší a atraktivnější. Tedy v případě, že dodržujeme taktické pokyny. Mohlo to být ještě lepší, než je to teď, mohli jsme být v tabulce i výš. Například už v prvním kole v Domažlicích jsme rozhodně nemuseli prohrát,“ uvedl asistent Milan Kopřiva.

Co bude tedy dál?!

Potřebujeme stabilizovat kádr a posílit na některých postech. Tedy posílit o rváče, soubojové typy. Fotbal plný soubojů, který se odehrává ve vzduchu a bolí, totiž není naší parketou. Máme jen čtyři hráče, kteří umějí hrát do těla: Héňa, Kráťa, Petr Kolařík a Musa. Zkrátka musíme sehnat odolné hráče, kteří umějí vyhrávat osobní souboje, takové, kteří nechtějí prohrát a navíc během hry spolu umějí komunikovat. Takhle to nejde, chodit po hřišti a mlčet jako rybáři,“ neslevil z náročnosti Milan Kopřiva.

Ještě v prosinci sehraje naše mužstvo jeden nebo dva přípravné zápasy, v lednu a v únoru pak bude nastupovat v roli pořadatelského týmu k zápasům zimního turnaje Vyšehrad Cup.

 

Podzimy Slavoj Vyšehrad ve třetí nejvyšší soutěži

Podzim 1981: 9 bodů, skóre 15:34 a 15. místo (na konci sezony 15. místo a sestup do divize)

Podzim 2000: 11 bodů, skóre 16:34 a 18. místo (na konci sezony 18. místo a sestup do divize)

Podzim 2007: 18 bodů, skóre 18:25 a 15. místo (na konci sezony 13. místo)

Podzim 2008: 17 bodů, skóre 19:24 a 13. místo (na konci sezony 16. místo)

Podzim 2009: 13 bodů, skóre 18:30 a 18. místo (na konci sezony 17. místo a sestup do divize)

Podzim 2014: 32 bodů, skóre 36:32 a 5. místo (na konci sezony ???)

 

Poznámka: v sezoně 1981/82 šlo o II. národní ligu (skupina B) s 16 účastníky a dvoubodovým systémem.


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...