INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Zimní turnaj na Vyšehradě nese letos název Cobra Cup

„A“-muži – Stadion Slavoje Vyšehrad. Právě sem zamíří v těchto zimních měsících kroky fotbalových fanoušků. Po roční pauze se zde totiž uskuteční zimní turnaj, který podle generálního sponzora nese název Cobra Cup. Kromě toho se zde odehrají i dvě skupiny vůbec nejvýznamnějšího zimního turnaje v České republice, tedy Tipsport ligy.

Cobra Cup je pokračovatelem turnajů Dragoun Cup, S.O.S. Dekorace Cup, Vyšehrad Cup a Brick Cup. Dvakrát je vyhrála Viktoria Žižkov B, jednou Slavia Praha B, Sparta Praha B, Kunice, Mladá Boleslav B a naposledy předloni Arsenal Česká Lípa. Loni se však vyšehradský turnaj nehrál, až po letní rekonstrukci zdejší umělky a položení nového umělého trávníku s paměťovým trávníkem Juta Warrior se sem mužstva vrátila. Letos se tedy hraje pod názvem Cobra Cup.

Deset účastníků Cobra Cupu je rozděleno do dvou skupin, kde se utkávají systémem každý s každým. Zápasy o konečné umístění se budou hrát 1. března, tedy vesměs týden před startem jarních mistrovských bojů. Z II. ligy jsou přihlášeny týmy Vlašimi a Kolína, další účastníci jsou z ČFL a divizí. Zajímavostí je start dvou celků Sparty: juniorky a staršího dorostu.

Chybí obhájce prvenství z roku 2013 Arsenal Česká Lípa, který hraje už druhým rokem pouze krajský přebor. Za favority Cobra Cupu, jehož ředitelem je Milan Tandara, tak lze označit celky Vlašimi, Kolína a juniorky Sparty.

 

Účastníci Cobra Cupu

Skupina A: Graffin Vlašim, FK Kolín, Sparta Praha junioři, FK Hořovicko, SK Kladno.

Skupina B: FK Králův Dvůr, SK Horní Měcholupy, SK Benešov, Sparta Praha U 19, Slavoj Vyšehrad.

 

FC Graffin Vlašim

Po podzimu osmý tým tabulky Fotbalové národní ligy a podle dalších účastníků Cobra Cupu favorit tohoto turnaje.

„Hrajeme tady především Tipsport Cup, takže hned dva zimní turnaje současně. Je to dost náročné, uvidíme, jak si s tím poradíme. Budeme chodit do zápasů z plného tréninku. Je to jiné přípravné období, než obvykle dělám: hodně herní, ale to není vůbec na škodu. Cobra Cup ale neodehrajeme pouze s hráči A-týmu, šanci dostanou i další,“ uvedl vlašimský kouč Vlastimil Petržela.

A co čeká od svého týmu na jaře? „Každý půlrok máme k dispozici jiné hráče a jsem rád, že od nás odcházejí i do první ligy. Tentokrát však chceme udržet tým pohromadě a pokud se to podaří, budeme daleko silnější než na podzim. Stávající osmé místo ve druhé lize není sice špatné, ale máme na to, být mezi prvními pěti,“ přeje si Petržela.

Tip na vítěze Cobra Cupu: Slavoj Vyšehrad.

FK Kolín

Nováček FNL a poslední tým její tabulky, partnerský klub Slavoje Vyšehrad. Na podzim získal jen 6 bodů,a trenéra Jaroslava Veselého nahradil Ladislav Bobek, kouč, jenž v ČFL výrazně pozvedl týmy Králova Dvora a Převýšova.

„Kolín jsem vedl už před deseti lety, později jsem zde působil jako šéftrenér mládeže. Také my hrajeme Tipsport i Cobra Cup. Ale já to vítám, turnaje nám ukážou, jak na tom jsme. Hráčů bychom měli mít dost, přestože někteří budou muset odejít. Chci přivést zpátky některé fotbalisty, kteří vykopali Kolínu postup z ČFL do druhé ligy, vytipovánu máme ještě řadu dalších hráčů,“ prohlásil staronový lodivod týmu z Kmochova města.

Pro jaro si vytkl smělý cíl: pokusit se Kolín udržet ve II. lize! Na čtrnáctý Most přitom ztrácí 9 bodů. Prvních osm z celkově čtrnácti jarních kol rozhodne, zda budeme mít šanci se zachránit,“ odhadl Bobek.

Tip na vítěze Cobra Cupu: Vlašim.

AC Sparta Praha junioři

V předchozích dvou ročnících juniorské ligy obsadili mladí sparťané 6. a 11. místo, letos ale mají našlápnuto určitě výš. Zimní pauzu totiž tráví na třetí příčce tabulky, byť ztráta na vedoucí Mladou Boleslav i druhé Brno je značná: 9, respektive 8 bodů.

„Od Cobra Cupu si slibujeme výbornou přípravu s dobrými soupeři z druhé i třetí ligy mužů. Naším cílem je co nejlepší příprava hráčů juniorky na dospělý fotbal, proto taková konfrontace v přípravě je to nejlepší, co je může potkat,“ řekl trenér juniorky rudých Michal Horňák, vicemistr světa z EURO 1996 v Anglii. Coby hráč získal se Spartou deset mistrovských titulů.

„Na jaře se chceme prezentovat běhavou a dynamickou hrou s prvky dospělého fotbalu. To znamená s rychlým přechodem do útoku, osobními souboji a úspěšnou koncovkou. Rádi bychom juniorskou ligu vyhráli, ale důležitější je výchova hráčů pro A-mužstvo,“ doplnil Horňák.

Tip na vítěze Cobra Cupu: Kolín.

FK Hořovicko

Klub vznikl v roce 2008 fúzí divizní Bzové a Hořovic, jež tehdy působily v I. A třídě. Pod názvem Hořovicko hraje divizi A již sedmým rokem v řadě. Dosud byl nejlépe šestý, a sice v ročníku 2011/12. Nyní tráví zimní přestávku na 5. místě.

„Zimní turnaj na Vyšehradě hrajeme poprvé a jediným naším cílem je co nejlepší příprava na jaro. Těžké zápasy se silnými soupeři nás prověří a ukážkou nám, jak jsme na tom. Pokud bychom výsledkově překvapili, tím lépe – každý chce vyhrávat. Jsem rád, že si zahrajeme na nové umělce, ostatně proto se tu také hraje pražská skupina Tipsport Cupu,“ připomněl trenér Petr Vrabec.

„Na jaře:chceme navázat na vydařený konec podzimu, kdy jsme vyhrávali, dávali hodně gólů a převáděli dobrý fotbal. Rádi bychom se posunuli z pátého místa mezi nejlepší trojici divize A,“ prozradil své přání kormidelník Hořovicka.

Tip na vítěze Cobra Cupu: Slavoj Vyšehrad.

SK Kladno

Ještě před pěti lety působilo „Kladýnko“ v nejvyšší soutěži, nyní však hraje už druhým rokem divizi B. Letošní zimní pauzu tráví na 10. místě. Pro klub slavných tradic samozřejmě nic moc. Na vyšehradském zimním turnaji je ale tradičním účastníkem, před čtyřmi roky jej od zisku poháru dělil jen penaltový rozstřel ve finálovém utkání s béčkem Žižkova.

„Jsme v silné skupině se dvěma druholigovými týmy, to ale nevadí, alespoň nás prověří. Máme mladý tým okolo kapitána Procházky, pět hráčů je ročník 1995. A v létě zařadíme další, ještě o rok mladší. Všichni hráči jsou Kladeňáci. Po komunálních volbách s námi znovu spolupracuje město, to by mělo přispět k obratu k lepšímu,“ uvedl trenér Ivan Pihávek, jenž oslavil v prosinci 50. narozeniny.

„Na jaře se chceme posunout do horních sfér divizní tabulky, dávat víc gólů a jak jsem řekl, zařadit další mladé hráče,“ dodal kladenský lodivod.

Tip na vítěze Cobra Cupu: Vlašim.

 

FK Králův Dvůr

Králodvorští cábelíci se pod vedením trenéra Františka Baráta prezentovali na Vyšehradě vynikajícím výkonem už počátkem sezony, kdy porazili domácí šemíky 5:1. V polovině sezony příbramská farma přezimuje na 7. místě ČFL.

„Máme úzký kádr vlastních hráčů, a tak budeme na vyšehradském turnaji zkoušet i mladé talentované fotbalisty z Příbrami, na něž z pozice farmy spoléháme. Trenér Barát si tak v průběhu zimní přestávky vytipuje hráče, kteří budou připadat v úvahu pro jarní část ČFL,“ uvedl předseda klubu Zbyněk Hrabák.

„Po podzimu máme 28 bodů, to jsme v polovině sezony ČFL dosud nikdy neměli. I tak ale bude pro nás nesmírně obtížné navázat na loňský ročník, kdy jsme skončili celkově čtvrtí. Na jaře chceme působit v klidném středu tabulky a také hrát fotbal, který se bude líbit divákům, protože těch všude stále ubývá,“ doplnil první muž cábelíků.

Tip na vítěze Cobra Cupu: Vlašim.

SK Horní Měcholupy

Po podzimu osmý tým tabulky divize B. Farma Viktorie Žižkov sem sestoupila po dvou letech účinkování v ČFL, jinak ale stadion Vyšehradu je už tradičně místem její zimní přípravy.

„Cobra Cup je kvalitně obsazený turnaj, navíc na nové umělce. Pro náš velmi mladý tým bude každé zdejší utkání vítanou příležitostí k získávání zkušeností. Podzimní část divize jsme odehráli se sedmi hráči, kteří přišli z dorostu Viktorie Žižkov, nyní budeme zkoušet další hráče ročníku 1996,“ uvedl lodivod bíločerných Jakub Slezáček. Také on je velmi mladý, stěží by se dal najít na srovnatelné úrovni 25letý kouč. Poté, co ukončil předčasně hráčskou kariéru vinou zranění, se věnuje trenéřině již od svých dvaceti let.

„V jarní části sezony už budeme mít na hráče vyšší požadavky než na podzim. Potřebujeme se posunout v tabulce výš, abychom neměli problémy se záchranou a mohli si užít radost z fotbalu,“ doplnil Slezáček.

Tip na vítěze Cobra Cupu: Vlašim.

 

SK Benešov

Nováček ČFL, do které se vrátil po 18 letech. Farma Dukly Praha tráví zimní pauzu na 13. místě tabulky.

„Čekali jsme, že se nám ředitel Cobra Cupu Milan Tandara ozve, a když se tak stalo, uvítali jsme to. Turnaj splňuje naše předpoklady na kvalitu soupeřů i povrchu hřiště. Máme navíc dost hráčů z Prahy, jimž tak odpadne cestování do Benešova. Účastníci turnaje jsou velmi kvalitní, navíc jiní než ti, s nimiž jsme vždy v zimě hrávali,“ řekl benešovský trenér a bývalý útočník Slavie Luboš Zákostelský.

„Pro jaro je náš cíl je jasný: záchrana ČFL, již chceme dosáhnout ve spolupráci s Duklou. Kromě toho hodláme do mužstva zabudovat co nejvíc vlastních odchovanců. Máme áčko, béčko a starší dorost, který vede druhou nejvyšší soutěž. Kromě toho je naším cílem vychovat nějakého hráče pro profesionální fotbal.  Loni takhle od nás odešel Michal Kučaba do Viktorie Žižkov,“ doplnil Zákostelský.

Tip na vítěze Cobra Cupu: Vlašim.

Sparta Praha U 19

Po podzimu pátý tým dvaadvacetičlenné tabulky I. ligy staršího dorostu, přičemž na vedoucí Příbram ztrácí 10 bodů.

„Od účasti na Cobra Cupu si slibujeme především konfrontaci s mužským fotbalem. Náš tým je kvalitativně srovnatelný s účastníky ČFL, které máme za soupeře ve skupině tři, navíc jednoho z divize. Ve vzájemné konfrontaci by nás měla zdobit rychlost, my naopak budeme chtít načerpat víc zkušeností,“ nechal se slyšet trenér David Holoubek. Na podzim byli nejlepšími střelci jeho týmu s 11 góly Matěj Pulkrab a Tomáš Wiesner, jinak reprezentanti do 18 let. Těch je ale ve starším dorostu Sparty celkem osm.

„Podobně jako Vyšehrad máme od léta i my k dispozici novou umělku, a sice v tréninkovém centru na Strahově. Na jaře bychom se rádi prezentovali lepšími výsledky než na podzim a zaútočili na čelo tabulky dorostenecké ligy,“ dodal Holoubek.

Tip na vítěze Cobra Cupu: Vlašim.

Slavoj Vyšehrad

Pořadatelské mužstvo Cobra Cupu je letošním nováčkem ČFL a současně farmou FK Kolín. Navzdory nevydařenému vstupu do sezony svěřenci trenérů Jaroslava Klímy a Milana Kopřivy přezimují na 5. místě tabulky třetí nejvyšší soutěže se ztrátou pouhých tří bodů na stříbrnou příčku. Tak vysoko šemíci dosud nikdy nebyli.

„Zimní příprava je dlouhá a pro nás je určitě výhoda, že hrajeme všechny zápasy doma a nemusíme nikam cestovat. Turnaj jako takový má náboj, půjde o umístění a ne jen o pouhý sled přáteláků, jako tomu bylo v našem případě loni. Navíc bude pro hráče příležitostí, aby si řekli o základní sestavu,“ uvedl kapitán domácích Miroslav Hendrych.

„Počínaje letní přípravou a potom i po celý podzim jsme nastupovali pokaždé v jiné sestavě. Věřím, že Cobra Cup přispěje k tomu, abychom hráli na jaře přece jen už ve stabilizovanějším složení,“ doplnil 35letý stoper Vyšehradu.


Tip na vítěze Cobra Cupu: FC Graffin Vlašim.


Termínová listina Cobra Cupu 2015

Sobota 10. ledna 9.00 Kladno – Hořovicko

Neděle 11. ledna 14.00 Sparta dorost – Horní Měcholupy

Sobota 17. ledna 9.00 Sparta junioři – Kladno

Neděle 18. ledna 12.00 Sparta dorost – Vyšehrad

Neděle 25. ledna 10.00 Benešov – Králův Dvůr, 12.00 Hořovicko – Vyšehrad

Sobota 31. ledna 10.00 Kladno – Kolín, 12.00 Sparta dorost – Benešov

Neděle 1. února 12.00 Vyšehrad – Králův Dvůr, 14.00 Sparta junioři – Vlašim

Sobota 7. února 10.00 Sparta junioři – Kolín, 12.00 Vyšehrad – Horní Měcholupy, 14.00 Sparta dorost – Králův Dvůr

Neděle 8. února 12.00 Vlašim – Kladno

Sobota 14. února 10.00 Sparta junioři – Hořovicko, 12.00 Benešov – Vyšehrad, 14.00 Horní Měcholupy – Králův Dvůr

Středa 18. února 14.00 Vlašim – Kolín

Sobota 21. února 10.00 Kolín – Hořovicko, 12.00 Benešov – Horní Měcholupy, 14.00 5A – 5B

Neděle 22. února 9.00 1A – 4B, 11.00 2A – 3B, 13.00 3A – 2B, 15.00 4A – 1B

Sobota 28. února 9.00 poražený 1A/4B – poražený 4A/1B, 11.00 poražený 2A/3B – poražený 3A/2B, 13.00 vítěz 1A/4B – vítěz 4A/1B, 15.00 vítěz 2A/3B – vítěz 3A/2B

Neděle 1. března 9.00 utkání o 7. místo, 11.00 utkání o 5. místo, 13.00 utkání o 3. místo, 15.00 finále.

 

Dosavadní vítězové vyšehradského turnaje

2007 Slavia Praha B

2008 Sparta Praha B

2009 Viktoria Žižkov B

2010 FK Kunice

2011 Viktoria Žižkov B

2012 FK Mladá Boleslav B  

2013 FK Arsenal Česká Lípa

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...