INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Nadějné vedení 2:0 s Příbramí šemíci neuhájili a podlehli 2:4

„A“-muži – Velmi důstojnou partii sehráli fotbalisté Slavoje Vyšehrad s desátým celkem tabulky nejvyšší soutěže. V přátelském utkání hraném v úterý 20. ledna 2014 vedli nad Příbramí po necelé půlhodině hry 2:0 a ještě ve druhé půli za stavu 2:2 měli možnost rozhodnout utkání ve svůj prospěch, nakonec se ale prosadil dvěma góly v závěru favorit a zvítězil 4:2. Přestože jde „pouze“ o přípravu, je to škoda, protože k vítězství nad prvoligovým soupeřem bylo opravdu blízko.

Oproti nedělnímu utkání s dorostem Sparty tentokrát chyběl stoper Hendrych, nastoupil už zato střední záložník Kočí. Šemíci nebrali od začátku utkání žádný zřetel na fakt, že oba týmy dělí dva soutěžní stupně a díky aktivní hře se také prosadili již po deseti minutách hry. Po akci Kalaše se Svátkem na levé straně hřiště Macháček na vápně ztlumil tělem centrovaný míč a zprava nabíhající Kučera si dal záležet, aby placírkou trefil prostor brány. Míč zapadl na zadní tyč a odrazil se do brány: 1:0! Ve 27. min. po akci Kalaše a přiťuknutí míče od Kočího zamířil po zemi přesně k tyči Macháček: 2:0!

Dvoubrankové vedení bylo zcela zasloužené, bohužel vydrželo jen čtyři minuty. Ve 31. min. nikdo ze středních záložníků nepokryl z hloubi pole nabíhajícího Pilíka, jenž křížnou střelou zdálky trefil ke vzdálenější tyči: 2:1. Ve 37. min. měl šanci na třetí gól Nosek, brankář Krbeček ale balon z trestného kopu kryl. Tři minuty před poločasem mohl vyrovnat Pilík, ale trefil doprostřed brány, kde stál Procházka.

Hned po několika vteřinách druhé půle hostující Šindelář složil ve vápně zápasnickým chvatem Svátka – jasná penalta, kterou ovšem rozhodčí Kapoun neodpískal a ponechal prvoligový tým ve hře. Vzápětí Kočí pálil nad a Schön prudkou ranou k tyči prověřil pozornost brankáře Boháče. Byl přitom sice faulován Treglerem, jenomže i tentokrát zůstal sudí k týmu profesionálních fotbalistů shovívavý a místo toho, aby ukázal na bílý bod, kopal se na roh. Zajímavě vypadal i Macháčkův lob, těsně však přeletěl břevno Boháčovy brány. Mezitím měl šanci skórovat i hostující Rys, jeho pohotovou střelu zblízka ale skvělým reflexivním zákrokem zneškodnil Kubát, jenž do druhé půle nahradil v bráně Procházku. To byl asi nejhezčí moment utkání.

Pak už došlo k prostřídání sestavy i v poli a hosté vyrovnali. Po centru zprava na zadní tyč dorazil zblízka Mareš: 2:2. Deset minut před koncem Macháček vypracoval gólovou šanci pro střídajícího Rybaříka, brankář Boháč ale proti němu včas vyběhl a střelu kryl. Chvíli nato po autovém vhazování Švimberského opět Rybařík, tentokrát ale hlavou, trefil v dobré pozici jen prostor, kde stál Boháč.

Nedáš – dostaneš a soupeř trestal v závěru utkání. Po dvou centrech zprava na vzdálenější tyč dotlačili míč do sítě Mareš na 2:3 a po něm ještě v nastaveném čase Kamerunec Eyenga na 2:4.

Další utkání sehrají šemíci (opět doma) v neděli 25. ledna, kdy se v rámci Cobra Cupu střetnou s divizním Hořovickem. Zápas začne v pravé poledne.

Trenér Jaroslav Klíma: „Zápas se mi hodnotí dobře, protože to mělo z naší strany po celý zápas hlavu a patu. Prvoligovému týmu jsme byli rovnocenným soupeřem, v některých fázích hry jsme byli i lepší. Měli jsme také víc gólových šancí a dost pravděpodobně i počet střel na bránu. A to rozhodčí neodpískal v náš prospěch dvě penalty. Po prostřídání se ale projevil fakt, že naši mladí hráči ještě nemají tolik zkušeností a ve druhé půli jsme nabídli soupeři góly doslova zadarmo. Oba inkasované góly v závěru utkání byly navíc smolné. Podali jsme však poctivý výkon, herně to bylo z naší strany vydařené. Budeme-li ještě hráče soupeře rychleji dostupovat, můžeme být spokojeni.“


Slavoj Vyšehrad – FK Příbram 2:4 (2:1)

Branky: 10. Kučera, 27. Macháček – 59. a 87. Mareš, 31. Pilík, 90. (+1) Eyenga.

Rozhodčí: Kapoun – Baum, Vitner. Bez karet.

Diváků: 70.


Vyšehrad: Procházka (46. Kubát) – Kabele, Kubík, Nosek (63. Zavadil), Hanuš (54. Švimberský) – Kučera (54. Houdek), Kočí, Schön (63. Rybařík), Kalaš – Macháček, Svátek. Trenér Jaroslav Klíma.

Příbram: Krbeček (46. Boháč) – Sus (46. Matějů), Hájovský (46. Tregler), Bodeček, Divíšek (46. Šindelář) – Pilík (46. Rys), Suchan, Hronek, Krameš (46. Polanský), Zeman (46. Mareš) – Fořt (46. Eyenga). Trenér Pavel Tobiáš.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...